Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
orange_deer
Member

Повідомлення

а тут Юрчик ділиться тим самим ресурсом що і з нами: nanoreview.net
правда не лінується для русні обрати версію російською мовою, та зробити їм скріншот.
спойлер
dudchak_nanoreview.png
Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
а ще як виявляється він не лише огляди ноутбуків англійською на notebookcheck чи українською на itc/межі дивиться. от він ще й русняві ресурси полюбляє, і знову ж таки щоб проявити повагу до своїх руснявих співрозмовників:
спойлер
dudchak_neo.png
leif
Member

Повідомлення

Юра, скажи об'єктивно, скільки часу на день ти витрачаєш на усе це інтернет-спілкування? От тільки чесно. 6 годин? Більше?

Я в шоці від цієї активності :eek:

І це ж мабуть десь тебе ще не знайшли і ми бачимо тільки верхівку айсбергу :spy:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 22.06.2026 12:51 Нє ну а познущатись над віндовс, це ж святе для упоротого маковода. От тільки більша частина жовтушні з айтісі це сугубо чиїсь або криві руки або ще якась дичина. З 2022 року сиджу на він11 і взагалі немає жодних проблем. Проблеми лише в голові жовтушних писак та Юрія Дудчака.
З 2023 на вінслоп 11 ніяких багів не було, на лінукс перейшов суто з політичних причин
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 22.06.2026 14:04до речі, стосовно провідника
а де у вас стільки часу десь лазити і шукати випадкові збіги?
leif: 22.06.2026 14:19скільки часу на день ти витрачаєш
про що ви? звичайно що дуже мало
leif: 22.06.2026 14:19 І це ж мабуть десь тебе ще не знайшли і ми бачимо тільки верхівку айсбергу :spy:
що тільки не готові робити - аби не тестувати проци і не писати по темі
ліниві рукопопи навіть запустити тест в браузері не можуть
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.06.2026 16:40
leif: 22.06.2026 14:19 І це ж мабуть десь тебе ще не знайшли і ми бачимо тільки верхівку айсбергу :spy:
лінивий рукожоп не ставить давінчі резолв та кс2
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.06.2026 16:40
orange_deer: 22.06.2026 14:04до речі, стосовно провідника
а де у вас стільки часу десь лазити і шукати випадкові збіги?
leif: 22.06.2026 14:19скільки часу на день ти витрачаєш
про що ви? звичайно що дуже мало
Лінивий Юрій просто ігнорує пости, де його загнали в куток :rotate:
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.06.2026 16:40про що ви? звичайно що дуже мало
вірю, я повірив :lol:

Юра, а на яких кацапських сайтах ти ще сидиш? отвєти меіл ру? яндекс зен? вконтактє? однокласнікі? пікабу?

викладай вже, чого соромитись, ти вже на самому репутаційному дні тут, далі падати тобі вже просто нікуди, то ж не парся, кажи як є.

ну, на 4пда точно сидиш, бо як ще покофон перепрошити інакше, так?
yuriy_dd: 22.06.2026 16:40що тільки не готові робити - аби не тестувати проци і не писати по темі
Юра, невже у тебе ще не сформувалось розуміння щодо того, які результати в яких тестах демонструє те чи інше залізо? ти ж слідкуєш за темою так ретельно. кожен день годинами читаєш і репостиш новини! чого тобі не вистачає для повноти картини?

чи ти просто через якісь свої комплекси хочеш зайвий раз помірятись пісюнами в тих тестах де М процесори епл демонструють сильні результати і таким чином довести який ти крутий і потужний перець? :shuffle:
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.06.2026 16:40 а де у вас стільки часу
вистачило 15-20 хв під час обідньої перерви. це все дуууже легко знаходиться ;)
спойлер
так само як і інша цікава інформація про вас, і не думайте що запит у google про усунення персональної інформації з результатів пошуку вам сильно допоміг
yuriy_dd: 22.06.2026 16:40 десь лазити і шукати випадкові збіги?
випадкові збіги, ага-ага, Юра включив дурника і вдає ніби не розуміє про що ми :rotate:
спойлер
хоча чесно кажучи, навряд чи він вміє інакше
випадковість, це коли 1-2 рази, в вашому ж випадку це майже ті самі повідомлення у майже той самий час, часом ті самі посилання та новини, і так далі.
якщо потрібно, можу довести за 5хв що yd77 на ixbt та yuriy_dd тут це одна і та сама людина. але ви все одно цього не визнаєте :rotate:

Відправлено через 4 хвилини 22 секунди:
leif: 22.06.2026 18:00 ну, на 4пда точно сидиш, бо як ще покофон перепрошити інакше, так?
він там ydudchak, востаннє щось писав на початку цього року (11 січня)
у форумах щодо Poco активний

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
цікаво чи вийшло йому пофіксити проблему з google wallet. допомогли русняві експерти? :rotate:
спойлер
dudchak_4pda.png
leif
Member

Повідомлення

випадковий збіг! це не він! Юра ніколи не спілкується російською мовою! :nunu: адже він патріот!
orange_deer
Member

Повідомлення

leif: 22.06.2026 18:19
випадковий збіг! це не він! Юра ніколи не спілкується російською мовою! :nunu: адже він патріот!
тільки справжній патріот буде мати нік Слава Україні у мобільній грі War Robots!!! які вам ще докази його громадянської позиції?

Відправлено через 57 секунд:
p.s. тільки от питаю в гугл: чи war robots російська
відповідь:
War Robots — це гра, розроблена та спочатку випущена російською студією Pixonic, яка тривалий час належала великим російським технологічним корпораціям (Mail.Ru, а потім VK).

певно теж збіг :rotate:
leif
Member

Повідомлення

ну точно не наш Юрчік. хіба наш би міг таке написати?
спойлер
Зображення
це вже було після того як відбулось ПОМАЗАНІЄ м-процесором першого покоління, якщо я правильно слідкую за лором
orange_deer
Member

Повідомлення

хоча тут нічого дивного, малороса завжди буде тягнути до руснявого всього, і навряд чи це колись зміниться
leif
Member

Повідомлення

orange_deer: 22.06.2026 18:23мати нік Слава Україні у мобільній грі War Robots!
orange_deer: 22.06.2026 18:23War Robots — це гра, розроблена та спочатку випущена російською студією Pixonic
наш козак!
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 22.06.2026 18:00не сформувалось розуміння щодо того, які результати в яких тестах демонструє те чи інше залізо?
коли раніше фанати Інтел поносили АМД - ви теж їм подібне писали?
чи просто зараз коли АРМ кращий буквально у всьому - вам вже почало не подобатись?
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.06.2026 18:33
leif: 22.06.2026 18:00не сформувалось розуміння щодо того, які результати в яких тестах демонструє те чи інше залізо?
коли раніше фанати Інтел поносили АМД - ви теж їм подібне писали?
чи просто зараз коли АРМ кращий буквально у всьому - вам вже почало не подобатись?
А чому мені щось має не подобатись? Я користуюсь з задоволенням і еплом і не еплом і арм і не арм, мені взагалі байдуже, головне щоб підходило під мої задачі і запити.

Облиш приміряти свій світогляд на інших. Це ти у нас займаєшся самоствердженням за допомогою девайсу за нещасні 1300 баксів :lol:

Так а конкретно на моє запитання ти можеш відповісти все ж таки?
denon312
Member

Повідомлення

Дякуючи ШІ ми можемо отримати ці шедевери з IXBT, буде декілька постів. Мені дуже сподобалося про "продавця гнилих яблук"

БЛОК 1:МАНІПУЛЯЦІЇ З БЕНЧМАРКАМИ ТА ПРОДУКТИВНІСТЮ (КЕЙСИ 1–3)
спойлер
Кейс 1: Абсолютизація тесту Speedometer 3.1

Що стверджує Юрій: Процесори Apple Silicon (зокрема M4) є абсолютними лідерами на ринку за всіма статтями, оскільки вони набирають рекордні бали у бенчмарку Speedometer 3.1, що доводить їхню технологічну перевагу в реальній швидкості роботи.

Факт підміни та брехні: Юрій видає вузькоспеціалізований браузерний тест за мірило загальної обчислювальної потужності процесора.

Як його спростували на форумі: Опоненти (зокрема vanpetr та mrzet) одразу вказали, що Speedometer розроблений за безпосередньої участі самої Apple і штучно оптимізований під специфічну роботу з DOM-деревом у рушії WebKit. Спільнота висміяла його за «торгівлю гнилими яблуками» та наголосила, що в реальних обчислювальних завданнях цей відрив повністю зникає.

Кейс 2: Фейкова перевага в затримках пам'яті (Latency)

Що стверджує Юрій: Уніфікована архітектура пам'яті в Apple Silicon забезпечує рекордно низькі затримки (latency) порівняно з традиційними x86-платформами, що робить роботу з даними блискавичною.

Факт підміни та брехні: Юрій приносить цифри та скриншоти вимірювань, інтерпретуючи їх викривлено на користь Apple.

Як його спростували на форумі: Досвідчені користувачі конфігурації заліза вказали Юрію на його повну технічну неписьменність, зазначивши, що на наданих ним же даних чітко видно «забруднення кешу» (cache pollution). Замість реальної затримки пам'яті його тест вимірював швидкість L3/L4 кешу, що vanpetr охарактеризував як «жах просто в сірості».

Кейс 3: Ігнорування провалів у Cinebench R23

Що стверджує Юрій: Чипи серії М знищують архітектуру х86 у будь-яких завданнях, пов'язаних із рендерингом та обчисленнями.

Факт підміни та брехні: Коли мова заходить про чисту математичну потужність, Юрій просто ігнорує загальноприйняті індустріальні бенчмарки на зразок Cinebench R23.

Як його спростували на форумі: Йому надали прямі порівняльні графіки багатопотокового тесту Cinebench R23, де навіть середні мобільні процесори x86 (AMD Ryzen, Intel Core) за рахунок вищих лімітів потужності та ефективного охолодження залишають ARM далеко позаду. Побачивши цифри, Юрій миттєво «перезувся» і почав кричати, що Cinebench — це «непотрібний тест, який просто палить розетку».
walkman3000
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.06.2026 21:45додаю свій результат - в одно-потоці мій швидший в 2.6 рази. Думаєте це можна помітити?
x64 з rtx5070, макпро м4про 14, айпадпро m5, сюрфейс вже був. у чому сенс тестів?
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 22.06.2026 18:40Облиш приміряти свій світогляд на інших
ще раз - це не мій світогляд, забудьте взагалі про мене, це індустрія - яка повірили та вклала дуже великі гроші у АРМ
купка місцевих хейтерів Епл / АРМ - нічого не зможе з цим вдіяти. Лише мінуси можуть ставити.
walkman3000: 22.06.2026 20:03 x64 з rtx5070, макпро м4про 14, айпадпро m5, сюрфейс вже був. у чому сенс тестів?
- ваш х86 - гірший, яке споживання було, чи ви не знаєте як міряти? найкраще ватметр від розетки
- чомусь ваш М4 Про - сильно гірший за мій М4 у ейр. Що може впливати? може комп був завантажений чимось іншим?
може ще бути що ОС Тахо - не добре, я зробив downgrade до Sequoia. По відгуках наступна має бути сильно краща - вони якраз займаються її оптимізацією
- айпад на М5 - він по факту швидший за все що є на х86 - хіба це не перемога? ви уявляєте як вас ненавидять / заздрять фанати х86. Ви спробуйте цей результат пару раз дати, або результати в інших тестах. Відразу відчуєте оцей хейт.

Відправлено через 25 хвилин 53 секунди:
щось мені вже мало М4 16/256, маю бажання М5
може когось цікавить мій? або обмін на М5 з моєю доплатою
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.06.2026 21:30найкраще ватметр від розетки
:lol: :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
yuriy_dd: 22.06.2026 21:30уявляєте як вас ненавидять / заздрять фанати х86
Взагалі все одно. Людина просто користується а не носиться по купі форумів із закликами по типу твоїх.

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
Схожі відчуття від новин типу " черговий телефон набрав мільйони папуг в антуту бенчмаркі" .
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.06.2026 21:30 ви уявляєте як вас ненавидять / заздрять фанати х86. Ви спробуйте цей результат пару раз дати, або результати в інших тестах. Відразу відчуєте оцей хейт.
а цей хейт до арм чи вищих циферок у бенчмарках, він з нами в одній кімнаті?
бо з того що я тут бачив і з мого особистого сприйняття хейт тут в сторону одного зверхнього та хамовитого клоуна-лицеміра, малороса, затятого брехуна, демагога, та застряглого в минулому дилетанта, який претендує на експертність в усіх темах, а потім не визнає своїх помилок. здогадаєтесь про кого я?
спойлер
підказка для людей з обмеженими когнітивними здібностями (тобто yd77) - це про yuiry_dd
зрозумійте, люди тут здебільшого не хейтять арм, вони хейтять вас бо ви всім намагаєтесь нав'язати свій робочий сценарій та переконуєте що от арм найкращий бо у нього швидкий однопотік та хороша енергоефективність та автономність (при яскравості екрану нижче середньої). коли вам наводять приклади своїх робочих сценаріїв де ці параметри є найважливішими, то ви це ігноруєте і називаєте меншістю. а далі торочите про 200 млн ноутбуків, амазон гугл нвідію та інші завчені мантри.
до слова, тут є багато людей що мають і макбук і х86 пристрої, і вони чомусь не в одному таборі з вами. попри те що теж мали змогу відчути цей магічний однопотік та неймовірну автономність. бо вони от теж неправильно працюють. один тільки Юрій правильно :rotate:
спойлер
і попри всі переваги арм Юрій все одно тримає вдома х86 десктоп та купу ноутбуків на х86. для чого?
так само і ця вся більшість вона тут з нами в одній кімнаті? чомусь так виходить що практично всі хто з'являються в темі ставляться до вас негативно, чому так, не задумувались? всі тупі ви один розумний, так? :rotate:

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
yuriy_dd: 22.06.2026 21:30 щось мені вже мало М4 16/256, маю бажання М5
продайте свій х86 десктоп або кілька ноутів і купіть собі М5. покажіть приклад іншим та відмовтесь від цього барахла заради нового крутого енергоефективного арм ноута ;)

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
а, ну і так, всі питання про ixbt та інші русняві форуми де yuriy_dd регулярний учасник як завжди ігноруємо :rotate:
так ніби не писав там ще буквально півгодини тому ;)
Відповісти