Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
fludimir
Member

Повідомлення

1985god: 17.06.2026 23:15Тому ЯКЩО хто хотів 12 В АКБ зараз на Olx ua найнижчі ціни останній шанс купити щось до зими, бо в США менше $ 169 за 100А 12 Вольт вже нічого нема
на олх не вижу дс хаус деешвле 9к = $200 , в америке сейчас без особых скидок они $155 - те же 200 с учетом доставки. Покажите пример где
1985god: 17.06.2026 23:15на olx.ua це все продають ( акб на 12 вольт) дешевше собівартості у США і Європі
Если на те же дс хаус будут скидки то они выйдут таки дешевле чем сейчас на олх, но вряд ли настолько чтобы имело смысл откладывать покупку
Timedemo
Member

Повідомлення

1985god: 17.06.2026 23:21 Timedemo Дякую за пояснення про БІОМ , але той графік не можу прочитати нормально зрозуміти може пиво тому винне яке ще не вивітрилось
червона Battery current це що ? українською мовою
Зелена Charge current limit - це струм заряду , так вона динамічна чи це просто показує максимальну ?
Ок я що бачу що напруга на змінюється майже , а от по струму не дуже зрозумів
на скріні стан, коли акб повністю заряджена.
зверху вниз по списку.
Вольтаж батареї.
Струм батареі
Заряд батареї
Запит стуму на зарядку батареї
Заряд батареї який баче інвертор.
1985god
Member

Повідомлення

fludimir: 18.06.2026 01:01
1985god: 17.06.2026 23:15Тому ЯКЩО хто хотів 12 В АКБ зараз на Olx ua найнижчі ціни останній шанс купити щось до зими, бо в США менше $ 169 за 100А 12 Вольт вже нічого нема
на олх не вижу дс хаус деешвле 9к = $200 , в америке сейчас без особых скидок они $155 - те же 200 с учетом доставки. Покажите пример где
1985god: 17.06.2026 23:15на olx.ua це все продають ( акб на 12 вольт) дешевше собівартості у США і Європі
Если на те же дс хаус будут скидки то они выйдут таки дешевле чем сейчас на олх, но вряд ли настолько чтобы имело смысл откладывать покупку
ну я ж говорю в одну цену . Чего откладьівать ? я как раз и пишу что покупайте сейчас на олх

Відправлено через 6 хвилин 41 секунду:
Timedemo: 18.06.2026 14:41стуму на зарядку батареї
ок зрозумів тобото запит на зарядку 200 А ? а яка це конкретно батарея БІОМ 16 і який інвертор ? по якому протоколу вони працюють ? згдіно тієї БМС джиконга? а писати це питання представнику біома ? адже є в них менеджер на каналі того sdv chanel в телеграмі чи просто у їх підтримку запитати
я не вірю що все так погано з усіма джикон БМС і з біомом зокрема
спойлер
Screenshot_1.jpg
Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
звідки цей графік ? треба деталі
Timedemo
Member

Повідомлення

1985god: 18.06.2026 21:07
fludimir: 18.06.2026 01:01
ну я ж говорю в одну цену . Чего откладьівать ? я как раз и пишу что покупайте сейчас на олх

Відправлено через 6 хвилин 41 секунду:
Timedemo: 18.06.2026 14:41стуму на зарядку батареї
ок зрозумів тобото запит на зарядку 200 А ? а яка це конкретно батарея БІОМ 16 і який інвертор ? по якому протоколу вони працюють ? згдіно тієї БМС джиконга? а писати це питання представнику біома ? адже є в них менеджер на каналі того sdv chanel в телеграмі чи просто у їх підтримку запитати
я не вірю що все так погано з усіма джикон БМС і з біомом зокрема
спойлер
Screenshot_1.jpg
Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
звідки цей графік ? треба деталі
флоат поправити можна. запит не можливо, бо так влаштовані жк бмс. Біом з цим нічого не зробить, допоки жиконг не зробе нормальні бмс.
про графік не зовсім зрозумів, до чого це питання. графік с деї в звязці с біомом.

Я вже тут перед зібркою собі нової батки піднімав це питання, на яке тоді не знайшов відповіді. потім і сам впевнився, що жиконг це дешманська тупа бмс. з нульовою підтримкою і т.д. Їхні бмс не вміють в динамічний чардж ліміт ні від залежності від температури, ні від залежності ступеню заряду і т.д. тупа як двері. вміє тільки робити захист від морозу, перегріву, та пороги верхні нижні вольтажу комірок, ну і по струму звісно. все інше в продвинуте вона не вміє. виставит дозволений заряд в бмс 200а. от вона запит на інвертор завжди будет давати 200а.

біому ще давно цей чувак писав по цій батці, тоді вони розводили руками, мол ну ось так вони працюють, у вас гарантія є от і все. чувак забив на цю історію, йому п.х. здохне батка, будуть ремонтувать по гарантіі або замінять, то вже мені пофігу.

у жиконга ще є один такий собі трохи небезпечний глюк. це у іншого товариша самозбір 3шт по 15 квт. виявили випадково.
наприкла на інверторі стоіть макс чардж 300а. тобто так дозволено заряджати інвертору в принципі якщо умови дозволяють.
і стоіть від мережі можна заряджати 100а.
і от коли при якихось обставинах , батка розряджається до нижче ніж 5 відсотків, вона по кану дає стан ФОРС ЧАРДЖ. і в цьому статусі, вона просе все що можна, і інвертор починає в неї єба...ти 300а з самого нижнього заряду. і це трохи боляче для саміх комірок, і ще хуже для мережі яка перевантажується на всі гроші, і інколи вибиває автомат. Ну це фіг з ним тим автоматом, включив та і все, змінив макс струм зяраду тай пішло собі. а от не дай БОг така ситуація, коли батка наприклад має темпу 5 градусів, і тут в неї луплять на всі гроші світу., то може бути пожежа , або суттєве пошкодження комірок.

А батарей типу дайнес, дейе, пілони, батки на джібіді бмс, вони в залежності ступеню заряду, температури, ці ліміти динамічно змінюють. наприклад дейе з 1-2х відсотків заряду, завжди робе плавний заряд, десь 0.05с, до поки не розжене батку до 7-8 відсоктів. і вже потім дозволяє 1с якщо темпа нормальна, і після 70-80 відсотків спускає до 0.5с, і з 95 відсоктів плавно до 0.1с .
Denvys5
Member

Повідомлення

Timedemo: 19.06.2026 22:28і інвертор починає в неї єба...ти 300а з самого нижнього заряду
Timedemo: 19.06.2026 22:28і ще хуже для мережі яка перевантажується на всі гроші, і інколи вибиває автомат.
Ну тут не тільки бмс дурна, тут і інвертор порушує власні уставки :shuffle:
Timedemo: 19.06.2026 22:28і стоіть від мережі можна заряджати 100а.
^
Timedemo
Member

Повідомлення

Denvys5: 20.06.2026 16:31
Timedemo: 19.06.2026 22:28і інвертор починає в неї єба...ти 300а з самого нижнього заряду
Timedemo: 19.06.2026 22:28і ще хуже для мережі яка перевантажується на всі гроші, і інколи вибиває автомат.
^
коли з цим інвертором працюють всі нормально, а ця ні, то маємо те що маємо.

Відправлено через 1 годину 30 хвилин 32 секунди:
Denvys5: 20.06.2026 16:31
^
вибачаюсь за неточність. інвертор ігнонурв параметр шейвінг , умовно якщо йому дозволено брати з мережі не більше наприкла 10квт. а заряд дозволений наприклад від мережі 200а, то при нормальних умовах, якщо споживання будинку 3 квт, то заряд буде 7квт, щоб не перевищувати налаштування шейвінгу 10квт. так от коли йде форс чардж від жиконгу, інвертор ігнорує шейвігн, і якщо дозволено заряджати з мережі 10квт, і споживання 3квт, то він буде грести все що можна, ігноруючи 10квт шейвінгу.
Denvys5
Member

Повідомлення

Timedemo: 20.06.2026 19:01інвертор ігнонурв параметр шейвінг
Timedemo: 20.06.2026 19:01так от коли йде форс чардж від жиконгу, інвертор ігнорує шейвігн
О, тепер сходиться, що то був grid shaving
Концептуально, інвертор відпрацював як треба, але брати до уваги при конфігурації :teacher:
Бо таки grid shaving ненадійна опція з такою бмс
А як інвертор відреагує якщо max grid power виставити замість grid shaving? Обмежить заряд батки у такому форс режимі? Чи зробе щось непередбачуване на виході?
corruptedflesh
Member

Повідомлення

Хтось знає що це? І як воно і що всередині?
https://shop.powerenergy.kyiv.ua/produc ... -16-kvtgod
GreenMile
Member

Повідомлення

corruptedflesh: 21.06.2026 23:18 Хтось знає що це? І як воно і що всередині?
Якийсь самоpбір на інверторній JK-BMS. По ціні десь ± як і самому збирати на MB31, якщо там не прострочені елементи 3-4 річної давнини, то в цілому норм.
corruptedflesh
Member

Повідомлення

ну просто оце чудо 90к на 16ктвг. і дея на 11.8 - 80к. я все ж схиляюсь до деї, бо щось очково.
11.8квтг дея це трошки більше середньодобового в мене. тож вже ок, але бмс в деї по ідеї краще за жкбмс буде
GreenMile
Member

Повідомлення

corruptedflesh: 22.06.2026 10:59 ну просто оце чудо 90к на 16ктвг. і дея на 11.8 - 80к. я все ж схиляюсь до деї, бо щось очково.
11.8квтг дея це трошки більше середньодобового в мене. тож вже ок, але бмс в деї по ідеї краще за жкбмс буде
Тут ще є такий нюанс, що 16кВт батарея важить десь ~120кг, вона нетраспортабельна навіть всередині приміщення, це треба двоє крепких людей, щоб її тягати. Для дому я б мабуть схилявся до двох батарей по 5кВт в паралель. І транспортувати легше, і за необхідності можна потім рознести в різні точки (ну там одну дома лишити іншу на дачу чи куди там ще).
corruptedflesh
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.06.2026 11:30
corruptedflesh: 22.06.2026 10:59 ну просто оце чудо 90к на 16ктвг. і дея на 11.8 - 80к. я все ж схиляюсь до деї, бо щось очково.
Тут ще є такий нюанс, що 16кВт батарея важить десь ~120кг, вона нетраспортабельна навіть всередині приміщення, це треба двоє крепких людей, щоб її тягати. Для дому я б мабуть схилявся до двох батарей по 5кВт в паралель. І транспортувати легше, і за необхідності можна потім рознести в різні точки (ну там одну дома лишити іншу на дачу чи куди там ще).
три по 5... треба подумати.
1985god
Member

Повідомлення

Навіщо воно якщо почекати пару тижднів і можна отримати deye дешевше
Так джикон активне балансування але люди пишуть що джикон має сутєвий недолік не регулює зарядний струм. https://ibb.co/JWpKv5K0
( так згідно останніх оглядів deye почала робити економ версії акб )) але що там в тому самосборі взагалі хто зна.

Відправлено через 6 хвилин 6 секунд:
corruptedflesh
12 deye 70 тис взагаліто https://ibb.co/WN5Ws3Dv в наявності . 80 то буде з розтермінуванням на хх міс

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Посилання не буде бо за рекламу не платили мені :super:
corruptedflesh
Member

Повідомлення

1985god
от мабуть частинами і візьму цю дейку.
Timedemo
Member

Повідомлення

дея 16квт дешевша.

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
corruptedflesh: 22.06.2026 11:39
GreenMile: 22.06.2026 11:30 Тут ще є такий нюанс, що 16кВт батарея важить десь ~120кг, вона нетраспортабельна навіть всередині приміщення, це треба двоє крепких людей, щоб її тягати. Для дому я б мабуть схилявся до двох батарей по 5кВт в паралель. І транспортувати легше, і за необхідності можна потім рознести в різні точки (ну там одну дома лишити іншу на дачу чи куди там ще).
три по 5... треба подумати.
три по 5 це 2400 баксів. одна 16квт 1900 баксів. якщо пошукати добре, можна взяти за 1800.

Відправлено через 5 хвилин 22 секунди:
1985god: 22.06.2026 19:58
Так джикон активне балансування але люди пишуть що джикон має сутєвий недолік не регулює зарядний струм. https://ibb.co/JWpKv5K0
активне балансування це не перевага і не недолік. що пасивне що активне, якщо норм комірки жодних проблем ніде немає. а якщо комірки барахло,то жиконг своїми 2 ампери нічого там особо не зробить швидко. жиконг просто психололічно легше, коли ти бачеш, оо йде баланасування, ооо у мене все добре. а звичайних батках нічого не видно толком. дивишся інколи, на фінішу о Богі 3.6 макс комірка 3.4 мін комірка. а по факту це пил про який не треба навіть думати.
GreenMile
Member

Повідомлення

Timedemo: 22.06.2026 21:38 активне балансування це не перевага і не недолік. що пасивне що активне, якщо норм комірки жодних проблем ніде немає. а якщо комірки барахло,то жиконг своїми 2 ампери нічого там особо не зробить швидко. жиконг просто психололічно легше, коли ти бачеш, оо йде баланасування, ооо у мене все добре. а звичайних батках нічого не видно толком. дивишся інколи, на фінішу о Богі 3.6 макс комірка 3.4 мін комірка. а по факту це пил про який не треба навіть думати.
Тут залежить не стільки від психології, а від умов експлуатації. Якщо це батарея в повноцінній СЕС, де заряд і розряд збалансовані, то пофіг взагалі який там балансир.
Якщо це батарея для блекаутів без панелей в режимі 7 годин нема світла, а потім за 2-3 години треба зарядити під зав'язку то розбалансуються обидва варіанти, просто пасивна дещо швидше. Тому тут не зле дивитись в сторону активного.
Але в цілому, це не критрій вибору, раніше он взагалі на свинці сиділи і нікого особливо не піпчив той розбаланс (враховуючи, що на нього прямо повпливати не можливо в рамках одного АКБ), а ліфепо4 балансування прямо возвели в якийсь культ :D
Hotspur
Member

Повідомлення

Timedemo: 22.06.2026 21:38активне балансування це не перевага і не недолік. що пасивне що активне, якщо норм комірки жодних проблем ніде немає.
є . при великих струмах тільки активне. що розряду що заряду. JK вже випустило балансири в 5 ампер. подивися ремонтників. всі завалені акумами з розбалансом яким 2-3-4 роки. у всіх пасивний балансир
GreenMile
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.06.2026 12:35 при великих струмах тільки активне. що розряду що заряду. JK вже випустило балансири в 5 ампер.
При струмах заряду і розряду в 50А+ навіть 2-5А балансування - то краплина в морі.
Hotspur: 23.06.2026 12:35
подивися ремонтників. всі завалені акумами з розбалансом яким 2-3-4 роки. у всіх пасивний балансир
Це проблема не балансиру як такого, а наслідок жорсткої експлуатації станцій із глибоким розрядом і швидким зарядом 0,5-1С. Ремонтники лише роблять "сервісне обслуговування" доступне кожному - робити заряди повільною зарядкою.
SergN
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.06.2026 12:35всі завалені
Зараз завалені? Відключень не було вже стільки часу, що кожна батарейка, що була включена в мережу і мала ціль заряду під 100%, вже давно відбалансувалася.
Hotspur
Member

Повідомлення

GreenMile: 23.06.2026 13:25Це проблема не балансиру як такого, а наслідок жорсткої експлуатації станцій із глибоким розрядом і швидким зарядом 0,5-1С. Ремонтники лише роблять "сервісне обслуговування" доступне кожному - робити заряди повільною зарядкою.
там до того доходить що по 1 ячейці заряджають
Відповісти