В зелених інфи нема, але ж підвищення є
Новини
Останні статті і огляди
AMD готується до чергового підвищення цін на Radeon RX 9000 до 15% через подорожчання пам’яті
-
Барбарис
Member
Пропоную обговорити AMD готується до чергового підвищення цін на Radeon RX 9000 до 15% через подорожчання пам’яті
-
hentakiboy
Member
о может хоть старичьков 570 8гб и 5700хт продам под шумок
-
капітошка
Member
вони і до подорожчання мало кому були потрібні, а тепер ще більше шансів що їх не купуватимутьAMD готується до чергового підвищення цін на Radeon RX 9000 до 15%
-
Геральт
Member
Очікуєм зростання частки 9000 в статистиці стім )
Бо якщо АМД піднімає на 15%, НВ піднімає на 30%
Бо якщо АМД піднімає на 15%, НВ піднімає на 30%
-
waryag
Member
Дядечко Ху чесно сказав, що це проблема вендорів і покупців
-
Sharkoff
Member
Може одразу зробити всі відеокарти від 10000 доларів. Щоб ніхто їх і не купував окрім забезпечених людей.
Нормально буде як раз. Навіть хвалитись можна буде, як в 90, 600 Мерседесом, малиновим піджаком та моторолою цеглиною.
Довбаний ШІ створив такий попит на чіпи. Ще і змова виробників чіпів. Заробити сильно захотіли.
Я бачив відос, економіст пояснював, що якщо не продавати чіпи на памʼять величезними обсягами вона буде не рентабельною. Її виготовлення буде дорожче чим ціна збуту. Задумуюсь, що дійсно захотілось надприбутків Samsung Hynix Micron.
Нормально буде як раз. Навіть хвалитись можна буде, як в 90, 600 Мерседесом, малиновим піджаком та моторолою цеглиною.
Довбаний ШІ створив такий попит на чіпи. Ще і змова виробників чіпів. Заробити сильно захотіли.
Я бачив відос, економіст пояснював, що якщо не продавати чіпи на памʼять величезними обсягами вона буде не рентабельною. Її виготовлення буде дорожче чим ціна збуту. Задумуюсь, що дійсно захотілось надприбутків Samsung Hynix Micron.
-
TheDmytrius
Member
Щось 21 століття навідріз відмовилось від перевиробництва аби всі більше платили
-
MaxNew
Member
Якраз по ціні доженуть 5070ti, як це було рік тому.
Так ще 9070GRE не буде виглядати так "нікчемно" через свою ціну на фоні старших.
Цікаво зелені теж піднімуть прайс найближчим часом..
Так ще 9070GRE не буде виглядати так "нікчемно" через свою ціну на фоні старших.
Цікаво зелені теж піднімуть прайс найближчим часом..
-
Filabatya
Member
MaxNew
Там нема вже куди піднімати, стоп, чи є?
Там нема вже куди піднімати, стоп, чи є?
-
MaxNew
Member
Статистика Steam з вами не згідна. 9070XT в притик дихає 5070ti/5080, що вже успіх для Лізи.капітошка: ↑ 21.06.2026 09:22вони і до подорожчання мало кому були потрібні, а тепер ще більше шансів що їх не купуватимутьAMD готується до чергового підвищення цін на Radeon RX 9000 до 15%
Та й самі карти вийшли дуже вдалими.
Я останні 6 років користувався флагманами від червоних і залишився задоволеним.
Вам не подобається, завжди є варіанти від зелених та синіх.
Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Згадайте майнінг бум і ціни на карти, тоді 3060ti по 1300+$ були, чи rx588 по 700+$
Люди всеодно будуть купувати.
-
taras_cs
Member
Купували для себе одиниці тоді.MaxNew: ↑ 21.06.2026 10:56Згадайте майнінг бум і ціни на карти, тоді 3060ti по 1300+$ були, чи rx588 по 700+$
Люди всеодно будуть купувати.
Більшість карт купувалося оптом для майнінгу за інші гроші
Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
Бо недовиробництво набагато дешевше за кризу перевиробництва.TheDmytrius: ↑ 21.06.2026 10:26 Щось 21 століття навідріз відмовилось від перевиробництва аби всі більше платили
2004: Intel робила ставку на архітектуру NetBurst (процесори Pentium 4), плануючи розігнати їх до 10 ГГц.
Процесори Pentium 4 зіткнулися з проблемою дикого перегріву й високого енергоспоживання, через що нарощувати частоту стало неможливо. Водночас AMD випустила набагато ефективніші процесори Athlon 64.
Криза затоварення: Intel продовжувала штампувати гарячі Pentium 4 мільйонними тиражами за інерцією великого виробництва. Роздрібні мережі та збирачі ПК (OEM-виробники) просто відмовлялися їх купувати через низьку ефективність. Склади Intel переповнилися застарілими, гарячими чіпами.
Наприкінці 2004 року Intel офіційно заявила про критичне затоварення складів (excess inventory). Щоб позбутися залишків Pentium 4, Intel розпочала агресивну цінову війну та, як згодом довів суд, вдавалася до антиконкурентних дій (платила мільярдні хабарі компаніям на кшталт Dell, щоб ті не купували чіпи AMD). Це перевиробництво змусило Intel повністю закрити архітектуру NetBurst і терміново розробляти легендарну лінійку Core 2 Duo.
-
yariksom
Member
taras_cs
Здається мені, що Core 2 Duo вже були розроблені і чекали виходу на ринок, однак тре було продавати пентіум4.
Я збирав якраз свій перший ПК тоді і якось так прикипів до АМД, що інтелів ніколи не було, видно щось з психологією зв'язано
Здається мені, що Core 2 Duo вже були розроблені і чекали виходу на ринок, однак тре було продавати пентіум4.
Я збирав якраз свій перший ПК тоді і якось так прикипів до АМД, що інтелів ніколи не було, видно щось з психологією зв'язано
-
Kullerok
Member
Мамой клянись. Не может такого быть. Это ж святой радеон

-
MaxNew
Member
Круті проци були, я до виходу райзенів сидів на core 2 duo, 10 років на одній платформі, і головне вистачало.yariksom: ↑ 21.06.2026 11:26 taras_cs
Я збирав якраз свій перший ПК тоді і якось так прикипів до АМД, що інтелів ніколи не було, видно щось з психологією зв'язано![]()
-
vsx
Member
Видят что 5060Ti продается дороже 9070 и почти догнала 9070ХТ и понимают что пришло время поднимать цены. Без безумной ценовой политики конкурентов ничего бы этого не было
-
Filabatya
Member
vsx
Я думаю що 5060ті16 взагалі не продається, а от 9070хт, навпаки, пішла. Через це і ціни піднімають
Я думаю що 5060ті16 взагалі не продається, а от 9070хт, навпаки, пішла. Через це і ціни піднімають
-
erkins007
Member
Как говорится АМД никогда не упустит возможность упустить возможность. Только за полгода хоть из-за цены продажи пошли, так снова АМД их опустит на 5% уровень 25 года
-
yariksom
Member
Я на феномах сидів поки іграшки не почали вимагати інструкцій, х3 в х4 розблоковував, а потім здавсяMaxNew: ↑ 21.06.2026 12:17Круті проци були, я до виходу райзенів сидів на core 2 duo, 10 років на одній платформі, і головне вистачало.
-
Гедоніст
Member
Бабка Ліза знов поводила по губам)
Ану ще скажи що небудь смішне
Геральт: ↑ 21.06.2026 09:27о якщо АМД піднімає на 15%, НВ піднімає на 30%
-
dfcz
Member
—В последние несколько лет наша рыночная доля сократилась до ~10%, что же делать?
—Давайте повысим цены на нашу продукцию, чтобы те кто сомневаются, взять нашу видеокарту или аналогичную карту nVidia чуть подороже, точно определились!
—Давайте повысим цены на нашу продукцию, чтобы те кто сомневаются, взять нашу видеокарту или аналогичную карту nVidia чуть подороже, точно определились!