Офіційно: попередні замовлення на Grand Theft Auto VI розпочнуться наступного тижня

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт: 20.06.2026 16:14
Vladys77: 20.06.2026 14:57 Недоліки в приставки звісно є. Але у ПК, як ігрової рлатформи, їх на порядок більше.
ПК vs PS:
спойлер
* Ігровий ПК коштує у кілька разів дорожче за консоль; рахувати треба залізо+гра. Ось що пройдено на 9070XT, яку взяв відносно недавно:
спойлер
- Bloodlines 2
- Clair Obscur: Expedition 33
- Mafia OC
- Doom DA
- A Plague Tale Requiem
- The First Berserker: Khazan
- BF6 (кампанія)
- Reanimal
- RE Requiem
- DS2
- Crimson Desert
- Pragmata
- LEGO Batman: LoDK
- 007 First Light
- Hellblade II Senua’s Saga
Карта+забавки обійшлись в сумі ~39к. Про ігри, які запускав, але не грав - не згадую. Там ще x2 від цього списку. І вони також в ті ~39к входять. Скільки воно потягне на приставці?

* Життєвий цикл ігрового ПК 3-5, моїй платформі 4 роки і проблем на разі не бачу. Карта потребує частіших оновлень, так. Але якщо грати з консольними налаштуваннями, то також цілком собі протримається 7 рочків. Чудес не буває. Слабке залізо - полегшена графіка.
* На PS вже давно є всі ігри, бо немає вже ПК/Xbox ексклюзивів, а PS ексклюзиви є і це найкращі ігри; Стратегій нема, ізометрія не грабельна від слова зовсім (пробував PoE). Нічого в тих екзах нема такого, що здивує ПК-ника.
* а з індюшатиною то лише плюс :D ; відколи це менший вибір став плюсом?
* З ПК постійно треба возитись з залізом і налаштуваннями; ну, якщо одразу після покупки не спроможний налаштувати, то так, треба "постійно" )
* Демки для деяких ігор є і на PS; я про "демки" з зеленого магазину. В мене співвідношення пройденого до скачаного десь 1/3 в кращому випадку. Вовтузитись з покупкою і подальшим поверненням мені не цікаво. Крім того 2год (чи скільки там) часто замало.
* але моди то вже забаганка, як локалізувати гру на PS5 укр мовою? Ото ж бо. І я не уявляю, як грати той же Farming Simulator чи ETS2 без улюблених модів. Якщо гра розрахована на відсутність модів, чому розробники всіляко підтримують модерів?
* Клавомиша це теж не перевага ПК, а недолік. Такий недолік, що в онлайнових для консольщиків окремі заповідники. Бо ПК-ники порвуть через швидше і точніше позиціонування. Вже не кажучи, що клава за визначенням дозволяє використовувати більше функцій.

В підсумку.
* Якщо вам лише грати то я виберу ПК, як більш універсальну і гнучку платформу
* Якщо ви на ПК працюєте то ігровий ПК запросто справиться з роботою.
* Але якщо гроші є на супер потужний ПК, то необхідності в консолі нема.
Іншими словами, ПК може замінити консоль (плойку, коробку. Портативки то інша історія). Консоль замінити ПК не може в жодному зі сценаріїв, навіть в іграх. Максимум - доважок до вже існуючого ПК заради 1 цікавого екза на рік-два.
Vladys77: 20.06.2026 14:57 Після того рік мучився з охолодженням. Спочатку місяці пішли на створення системи охолодження, бо процесор почав закіпати в іграх, потім більше півроку на страждання з вильотами відеокарти, перевстановленням різних версій дров, корегуванням курви і т.д.
Погоджусь. Якщо рік пішов на СО, то ПК протипоказано. Тільки консоль.
Vladys77: 20.06.2026 14:57 А PS5 включив і Death Stranding 2 працює з офігенгою графікою і без будь-яких проблем.
Так само як і Lies of P на UE виглядає офігенно і не глючить, на відміну від ігр на UE на ПК.
В DS2 нічого особливого в графіці нема. Та ж Мафія OC в рази цікавіша по деталізації.
Lies of P коридорка, що там глючити має?
Можу показати відоси з UE чи графіки фреймтайму, але це без толку. Бо людина переконана, що на ПК неможливо залочити 30/60 кадрів, зменшити повзунки і отримати консольний досвід :-/
Амінь.
Але справедливості заради треба зауважити, що в DS2 таки є дещо особливе в графіці: топова деталізація рельєфу, анімації та обличчя персонажів. На такому ж рівні не бачив у жодній грі, хіба в трейлерах GTA 6 і місцями в RDR2 і TLOU2. Mafia цікавіша хіба-що тим, що це живий наповнений світ, а не мертвий постапокаліпсис.
daesz
Member

Повідомлення

kairo: 20.06.2026 18:34 2026, люди продовжують сратись на тему чия платформа краще :rotate:
Тут ніби навіть розумово ущемленим зрозуміло, що в ПК недолік тільки один - ціна. Тому якщо зовсім туго із фінансами, то варіантів немає - тільки консоль.
Та й різниця в ціні ніби сумнівна також, бо щоб потягнуло соснольні налаштування - і 3060 вистачить (ще й зображення буде краще на ній в 30 фпс). В той же час, щоб грати будь-які онлайн чи псевдо-онлайн (геншин наприклад, чи дівіжн) ігри - потрібно платити ще одну підписку рофл.
phobosse
Member

Повідомлення

цікаво, наскільки пічально гра працюватиме на Series S
AlexWest
Member

Повідомлення

daesz, якщо ПК буде по потужності як консоль, то ціна в нього не набагато вища... була до цього маразму з пам'яттю.
Dremjke
Member

Повідомлення

AlexWest
Моя пекарня (3060, р5 3600, 32гб озу) стоит дешевле, чем новенькая пс5 слим и тем более, дешевле, чем пс5про. Может быть, +- как бу пс5 фат в отличном состоянии и в полной комплектации. Профита при этом в разы больше. Это с учетом того, что 95% игр прохожу на геймпаде. Есть дуалсенс и xbox-совместимый.
Была когда-то пс5 во владении, но она мне не дала ничего того, чего не может дать комп. Разве что в гта6 на релизе не поиграю.
Відповісти