Генеральний директор PlayStation підтвердив відмову від випуску великих сюжетних ігор на ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Soulwatcher
Member

Повідомлення

За пять лет на две ААА игры будет меньше на ПК? Переживу :shuffle:

Подозреваю, что всё дело в том, что рейтинг их игр на ПК значительно ниже, чем рейтинг консольщиков. И отзывы ярче, колоритнее и правдивее.
А если хлам ограничен "тиражом платформы", то рейтинг выше, восхваления больше.
Востаннє редагувалось 19.06.2026 14:19 користувачем Soulwatcher, всього редагувалось 1 раз.
Shepard1985
Junior

Повідомлення

kairo: 19.06.2026 14:00
MVE: 19.06.2026 12:50 Здались вам ті ААА від соні. Он у стімі купа ігор, яких достойна ваша 50 серія, та ж сама Milf's Plaza наприклад. Знайшли про що переживати. :super:
В мене зараз на черзі: Forza Horizon 5, RE4, RE:Village, KCD2, E33, Stalker 2, Shadow of the Erdtree. Кажуть, непогані ігри))
Stalker 2 - рідкісний шлак. Придбав на релізі, але не грав. Зараз проходжу. Грав в усі частини від початку і я був у шоці, що майже 20 років пройшло, а воно таке ж саме, як було 20 років тому. Тобто можна було б щось вигадати нове. На геймпаді грати - це якийсь хардкор! У мутантів попадати можна хіба що забившись у кутку, присісти і так можливо на 10-й раз можна замочити мутанта. Таке враження, що цей Скіф має параліч, чи він після інсульту, або 2 руки ростуть з дупи. Хтось може сказати, що це в мене руки ростуть з того місця, але ж до інших ігор у мене претензій немає. Зона велика, порожня, інколи бігаєш по пів години по карті між місіями, бо провідник може тебе провести лише в деякі локації, а не по всій карті. І ти ще маєш на пам'ять знати локації, всю зону, аби знати, куди він тебе поведе, бо вони навіть не змогли зробити це візуально доступно! Коротше в мене багато претензій саме по цій грі. Якщо у вас нервова система і психіка в нормі, то після проходження, а може і під час, можливо вам треба буде пройти курс у психотерапевта)
tornadox
Member

Повідомлення

Shepard1985: 19.06.2026 14:07Соні сама собі яму вирила
В Соні трохи проблеми зараз, рішення не випускати ігри на ПК продуктоване можливістю виїхати за рахунок ШІ буму і дорогих компонентів ПК. Ось вони і користуються. В принципі молодці.
Вважаю їх ігри посередніми.
Dilfin
Member

Повідомлення

Shepard1985: 19.06.2026 14:19
kairo: 19.06.2026 14:00
В мене зараз на черзі: Forza Horizon 5, RE4, RE:Village, KCD2, E33, Stalker 2, Shadow of the Erdtree. Кажуть, непогані ігри))
Stalker 2 - рідкісний шлак. Придбав на релізі, але не грав. Зараз проходжу. Грав в усі частини від початку і я був у шоці, що майже 20 років пройшло, а воно таке ж саме, як було 20 років тому. Тобто можна було б щось вигадати нове. На геймпаді грати - це якийсь хардкор! У мутантів попадати можна хіба що забившись у кутку, присісти і так можливо на 10-й раз можна замочити мутанта. Таке враження, що цей Скіф має параліч, чи він після інсульту, або 2 руки ростуть з дупи. Хтось може сказати, що це в мене руки ростуть з того місця, але ж до інших ігор у мене претензій немає. Зона велика, порожня, інколи бігаєш по пів години по карті між місіями, бо провідник може тебе провести лише в деякі локації, а не по всій карті. І ти ще маєш на пам'ять знати локації, всю зону, аби знати, куди він тебе поведе, бо вони навіть не змогли зробити це візуально доступно! Коротше в мене багато претензій саме по цій грі. Якщо у вас нервова система і психіка в нормі, то після проходження, а може і під час, можливо вам треба буде пройти курс у психотерапевта)
Не знаю чому Вам не зайшов Сталкер 2, а яка гра мала бути не така, як колись, мені наоборот зайшла тим, що викликала ностальгію, що гра така, як колись, також купили з сином на релізі, одне що бісило так це не індивідуальність схронів, це на мою думку велике недопрацювання, коли не хочеться виконувати побічні квести знаючи що в схроні майже завжди одне і те саме, грошей купа, а купити за них уже нічого, бо все куплено, ще бісило що з їхнім "розумним всесвітом" ворог міз з'явитися нізвідки і стреляти в тебе, коли ти його не бачиш, ну майже як в реальному житті.) От тому я і не люблю джойстики, для таких ігр тільки клавіатура і миш.)
Востаннє редагувалось 19.06.2026 14:27 користувачем Dilfin, всього редагувалось 1 раз.
Shepard1985
Junior

Повідомлення

Dilfin: 19.06.2026 14:13
MVE: 19.06.2026 13:59 Ви вже наголосувались гаманцем і торентами, тепер маємо що маємо
А при чому тут торренти, як би не торенти в 2000-х то ви б не бачили ні нових фільмів ні ігр і торренти це каталізатори, відсіювачі сміття, коли можна товар помацати і якщо він вам підходить, тоді купити і не розчаровуватись від покупки якогось "сміття", яке не принесе вам ні користі ні радості. Хто може собі дозволити купити гру, попробує і купить, так поступають розумні люди, оцінюють товар і потім купляють, чи Ви з того покоління, що осліплене і зазомбоване маркетингом, що спочатку потрібно купити надивившись рекламу, а потім думати вже чи потрібно воно Вам взагалі.
Ну а де ж цей пан і такі пани працюють, що віни можуть собі дозволити купувати ігри по 60-70 баксів?
Я теж колись піратив, особливо у 90-ті і 2000-ні, але я намагався купити ігри, які мені зайшли. Так, часом по акції, зі знижками, але були такі важкі часи, коли твоя зарплата 300 баксів, а гра вартує 50 баксів. Я купував ігри до 20 баксів, не більше. І це не було війни...
Тому я дивуюся людям, які критикують тих людей, які теж на мою думку заслуговують на те, аби пограти. Ну якщо ви синок Міндіча, чи Єрмака, чи інших корупціонерів, чи якихось бариг, то вам звісно 50-70 євро за гру, то як 2 пальця об асфальт.
Dilfin
Member

Повідомлення

Shepard1985: 19.06.2026 14:27
А при чому тут торренти, як би не торенти в 2000-х то ви б не бачили ні нових фільмів ні ігр і торренти це каталізатори, відсіювачі сміття, коли можна товар помацати і якщо він вам підходить, тоді купити і не розчаровуватись від покупки якогось "сміття", яке не принесе вам ні користі ні радості. Хто може собі дозволити купити гру, попробує і купить, так поступають розумні люди, оцінюють товар і потім купляють, чи Ви з того покоління, що осліплене і зазомбоване маркетингом, що спочатку потрібно купити надивившись рекламу, а потім думати вже чи потрібно воно Вам взагалі.
Ну а де ж цей пан і такі пани працюють, що віни можуть собі дозволити купувати ігри по 60-70 баксів?
Я теж колись піратив, особливо у 90-ті і 2000-ні, але я намагався купити ігри, які мені зайшли. Так, часом по акції, зі знижками, але були такі важкі часи, коли твоя зарплата 300 баксів, а гра вартує 50 баксів. Я купував ігри до 20 баксів, не більше. І це не було війни...
Тому я дивуюся людям, які критикують тих людей, які теж на мою думку заслуговують на те, аби пограти. Ну якщо ви синок Міндіча, чи Єрмака, чи інших корупціонерів, чи якихось бариг, то вам звісно 50-70 євро за гру, то як 2 пальця об асфальт.
О, то Ви майже мій брат.) Так, бували важкі часи, тепер також купляємо з сином ігри, але не всі, стараємось розумно, зі знижками, сталкер 2 тільки купили на релізі.)
MVE
Member

Повідомлення

Shepard1985: 19.06.2026 14:27Ну а де ж цей пан і такі пани працюють, що віни можуть собі дозволити купувати ігри по 60-70 баксів?
Ну у мене ігор на бокс на ±60к на акаунті і на сонці теж багатенько, тут люди за відухі більше викладають. Будь-яка гра коштує менше тієї ж річної підписки на JetBrains чи нетфлікс, не розумію до чого тут війна взагалі. У мене якийсь дисонанс, як можна збирати RGB акваріум і потім тягнути все по знижкам чи піратити. Це як купити айфон і замовити чохол з тему
Востаннє редагувалось 19.06.2026 14:39 користувачем MVE, всього редагувалось 1 раз.
Shepard1985
Junior

Повідомлення

Dilfin: 19.06.2026 14:26
Shepard1985: 19.06.2026 14:19

Stalker 2 - рідкісний шлак.
Не знаю чому Вам не зайшов Сталкер 2, а яка гра мала бути не така, як колись, мені наоборот зайшла тим, що викликала ностальгію, що гра така, як колись, також купили з сином на релізі, одне що бісило так це не індивідуальність схронів, це на мою думку велике недопрацювання, коли не хочеться виконувати побічні квести знаючи що в схроні майже завжди одне і те саме, грошей купа, а купити за них уже нічого, бо все куплено, ще бісило що з їхнім "розумним всесвітом" ворог міз з'явитися нізвідки і стреляти в тебе, коли ти його не бачиш, ну майже як в реальному житті.) От тому я і не люблю джойстики, для таких ігр тільки клавіатура і миш.)
Я в Сталкер 2 граю, але страшенно матюкаюсь) На мою думку можна було б додати поміч у прицілюванні по ворогам для геймпадів і це частково змінило б ситуацію на краще. Також проблема зі збереженнями. Якщо ти помер десь і давно не зберігався, то гра часом забуває зберігати твій прогрес. На ПК легко натиснувши Ф5, чи Ф6, але на геймпаді це непотрібний геморой щоразу. І на рахунок мотлоху я теж часом нервую, адже завжди намагаюсь зібрати з трупів усе і продати у якогось торговця, але там обмеження на вагу і з повним рюкзаком інколи добиратися до торговця доводиться довго) Ще мене нервує те, що зброї дофіга, але патрони то не всі підходять. Для мене після 20 років розібратися в цьому було не легко. А хто взагалі не грав ніколи у Сталкер? Тому я вважаю, що варто було спростити деякі моменти, або зробити 2 варіанти на початку, иак би мовити класичний, і новий.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

MVE: 19.06.2026 14:34потім тягнути все по знижкам чи піратити. Це як купити айфон і замовити чохол з тему
Ну каждому своё, сэкономил - заработал.
Shepard1985
Junior

Повідомлення

MVE: 19.06.2026 14:34
Shepard1985: 19.06.2026 14:27Ну а де ж цей пан і такі пани працюють, що віни можуть собі дозволити купувати ігри по 60-70 баксів?
Ну у мене ігор на бокс на ±60к на акаунті і на сонці теж багатенько, тут люди за відухі більше викладають. Будь-яка гра коштує менше тієї ж річної підписки на JetBrains чи нетфлікс, не розумію до чого тут війна взагалі. У мене якийсь дисонанс, як можна збирати RGB акваріум і потім тягнути все по знижкам чи піратити. Це як купити айфон і замовити чохол з тему
Ну завдяки підпискам і піратство стало не на заваді продажам у сучасному світі, але ви ж це так подали, наче виною всьому для Соні є саме піратство. ПК геймер може купити підписку і пограти в ігри на Хбокс, при цьому не обов'язково купувати саму консоль, а як ПК геймеру пограти в ігри від Соні не купуючи ПС5? Просто Соні хоче все бабло загребсти... Нехай би відкрили свій магазин для ПК ігор і я би купував їхні екзи в їхньому магазині, як це зробили ЕГ. Хоча я проти такої політики ділення геймерів. На мою думку геймери повинні платити за ігри, а вже на чому грати повинні вирішувати самі геймери! Не можна силою затягувати і заставляти щось робити...
Dilfin
Member

Повідомлення

Shepard1985: 19.06.2026 14:37
Dilfin: 19.06.2026 14:26
Я в Сталкер 2 граю, але страшенно матюкаюсь) На мою думку можна було б додати поміч у прицілюванні по ворогам для геймпадів і це частково змінило б ситуацію на краще. Також проблема зі збереженнями. Якщо ти помер десь і давно не зберігався, то гра часом забуває зберігати твій прогрес. На ПК легко натиснувши Ф5, чи Ф6, але на геймпаді це непотрібний геморой щоразу. І на рахунок мотлоху я теж часом нервую, адже завжди намагаюсь зібрати з трупів усе і продати у якогось торговця, але там обмеження на вагу і з повним рюкзаком інколи добиратися до торговця доводиться довго) Ще мене нервує те, що зброї дофіга, але патрони то не всі підходять. Для мене після 20 років розібратися в цьому було не легко. А хто взагалі не грав ніколи у Сталкер? Тому я вважаю, що варто було спростити деякі моменти, або зробити 2 варіанти на початку, иак би мовити класичний, і новий.
Ооо, то Ви не фанат. фанати бігають по кілька кілометрів з перевантаженням і плачуть по дорозі.)) Ми так з сином грали, він зачищав локації, а я біг з лутом до торгашів по 5-10 хв.))
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Shepard1985: 19.06.2026 14:47Не можна силою затягувати і заставляти щось робити...
Nintendo сколько лет так делает, и все ок... А вот Sony попробовали зайти на рынок пк, им не понравилось и они ушли. и как поднялся вой пк бояр... :rotate:
kairo
Member

Повідомлення

MVE: 19.06.2026 14:34мене якийсь дисонанс, як можна збирати RGB акваріум і потім тягнути все по знижкам
Взяв вчора RE4 Gold Edition за 450 грн.
Це як купити айфон і замовити чохол з тему
Взяв собі до новенького Айфона якесь китайське скло за 400 грн. Рекомендую.

Тримаю в курсі.
Dilfin
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 19.06.2026 14:51
Shepard1985: 19.06.2026 14:47Не можна силою затягувати і заставляти щось робити...
Nintendo сколько лет так делает, и все ок... А вот Sony попробовали зайти на рынок пк, им не понравилось и они ушли. и как поднялся вой пк бояр... :rotate:
Гра створюється під конкретні, унікальні можливості консолі, а консоль проєктується так, щоб розкрити ідею гри. Така офіційна філософія Nintendo. Як кажуть московити "Єто другоє".)
MqM
Member

Повідомлення

Dilfin: 19.06.2026 13:29
Shepard1985: 19.06.2026 13:24

Так тому вони і програють, бо вважають, що притримавши ігри і видавши їх з часом, вони типу зберуть вершки, а насправді вони нічого не зберуть, вони тупо втратять можливість продати більше копій. Ринок ПК ігр в грошовому еквіваленті дорівнює ринку консолей, а тому очевидно, що продавати виключно на своєму клаптику означає заробити менше. Але ж це японці, це грьобані камікадзе!
Так. звичайно програють, але такий він маркетинг, доказати інвесторам, що це вигідно, навіть якщо не логічно, от габен продає свій контролер за 15к в Україні, де тут логіка, а немає, але всі контролери з першої партії вже розкупили.)
Габен хіба взагалі офіційно щось продає у нас? Звідки такі фантазії?
Ну то покажіть мені сертифіковані магазини Вальв і сервісні центри.

Отправлено спустя 5 минут 24 секунды:
MVE: 19.06.2026 13:59 Ви вже наголосувались гаманцем і торентами, тепер маємо що маємо
Як же майже весь цивілізований світ жив без торентів?
Це ж треба було таке придумати, що завдяки нам вийшли фільми та ігри! Ну так оголоси збори по фільмам та іграм в нашій країні, я хочу глянути :popcorn:
До речі до ігор взагалі то модно було робити демки, і в мене збереглися диски ігрових журналів з ними. То хто ж вам не давав помацати ігри перед купівлею? Жадібність вартістю у cd диск? Чи журнал? :lol:
tornadox
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 19.06.2026 14:51Nintendo сколько лет так делает, и все ок... А вот Sony попробовали зайти на рынок пк, им не понравилось и они ушли. и как поднялся вой пк бояр... :rotate:
То не ПК бояри ниють, а оборотні сонібої :D
Muttabor
Member

Повідомлення

Dilfin: 19.06.2026 13:29от габен продає свій контролер за 15к в Україні...
"А потім маленьке звірятко загортає шоколад у фольгу." (с)
https://store.steampowered.com/sale/steamcontroller
спойлер
sc.png
Kassatka
Member

Повідомлення

bes: 19.06.2026 11:28 жаль людей которые закапывают в свои гробы тысячи долларов но не могут купить себе нормальную игровую платформу на которой есть игры :laugh:
Воно й справді зовсім не дорого придбати цю платформу (дорого лише потім купувати ігри у постійну власність - насправді на час актуальності цього покоління консолей, коли на ПК майже назавжди). Тільки от заради чого?
На цій платформі НЕМА ЖОДНОЇ ГРИ, яка б мене зацікавила, та при цьому не була б на Windows у більш достуному й зручному вигляді. При цьому на ПК перебушна більшість ігор, які мене цікавлять, ніколи не була доступна на цій платформі чи її попередниках. Ще жодна така гра не виходила на PS5 раніше за ПК чи була більш орієнтованою на консоль, навпаки найчастіше це порт на консоль по остаточному принципу, з незручним управлінням через геймпад у порівнянні з клавомишею та з обмеженими можливостями. Зрідка є справді зручність від управління через геймпад, але його завжди можна підключити й до ПК, ну а великий телевізор і так набагато зручніше для використання в ролі монітору для ПК. Може б Маріо чи Танчики на консолях ще могли б зацікавити з ностальгії, але це у Nintendo, а не в Sony.
bes: 19.06.2026 12:31 самое обидное что не портировали гран туризмо что бы в онлайне играть. Видно не выгодно было выпускать игры где была постоянная поддержка и обновление во время жизненного цикла
Можливо це дійсно була б варта моєї убухи гра, яка при цьому ексклюзив ігрових приставок. Просто мені про неї майже нічого не відомо.
Dilfin: 19.06.2026 12:40 Так, звичайно, навіть я задумувався купити через гіроскоп. а ще в космосі літати там точно потрібні спарені джойстики, але вони далеко один від одного, от для VR чомусть роблять джойстики окремо для двох рук, чому так не можна на приставках. можна, але не вигідно.
От і я не раз задумувався про купівлю геймпаду чи руля, проте на практиці завжди виявляється що це далеко не на часі.
Shepard1985: 19.06.2026 13:11Завжди була компанією з гнильцем і такою і залишиться назавжди.
Що ж. Зате телевізори у Sony найкращі за усі. Жаль що ніколи не випускали 8K хоча б у середніх, а не гігантських діагоналях. Колись також випускали купу передової якісної техніки, проте дедалі більше програють конкуренцію китайцям та іншим компаніям більш доступної цінової ланки.
Shepard1985: 19.06.2026 13:41І в світі також пішов якийсь абсурд. Люди перестали голосувати гаманцем! Люди перетворились на якесь тупе бидло, що змітає все з полиць.
А й справді. Явна деградація. :think:
tornadox: 19.06.2026 14:09
MVE: 19.06.2026 13:59Ви вже наголосувались гаманцем і торентами, тепер маємо що маємо
Дякую, радий що долучився до акції, не купив жодної гри соні, піратити теж не тягне. :gigi:
Теж не купив жодної гри Соні. Піратити ще й як тягне, але не ігри Соні.
MVE: 19.06.2026 14:34У мене якийсь дисонанс, як можна збирати RGB акваріум і потім тягнути все по знижкам чи піратити. Це як купити айфон і замовити чохол з тему
Цілком норм. Це зарядний пристрій і кабель з тему краще не купувати, бо швидше вб'єш акумулятор та взагалі ризикуєш спровокувати аварію. А чохол він по користувацьким властивостям може виявитися не гірше фірмового. Там де це надзвичайно важливо, купуєш топ за оверпрайс, де не надто важливо, то можна і на сірниках зекономити, шаг гривню береже. Звісно айфон - це такий копірастичний пропрієтарний відстій, що краще вже якийсь хлаомі з Тему замовити, зате відчувати себе вільним.
kairo: 19.06.2026 14:54Взяв собі до новенького Айфона якесь китайське скло за 400 грн. Рекомендую.
:super:
Dilfin: 19.06.2026 14:55Гра створюється під конкретні, унікальні можливості консолі, а консоль проєктується так, щоб розкрити ідею гри. Така офіційна філософія Nintendo. Як кажуть московити "Єто другоє".)
І там дійсно гідна екосистема і хороші своєрідні ігри, хай і оверпрайснуті. Не те що жалюгідний аналог геймінгу на ПК але в усьому з меншими можливостями. Ну хіба що окрім боротьби з чітерством у мультиплеєрних іграх, але мультиплеєрні можливості мене особисто не цікавлять.
Ektalion
Member

Повідомлення

Muttabor: 19.06.2026 15:15
Dilfin: 19.06.2026 13:29от габен продає свій контролер за 15к в Україні...
"А потім маленьке звірятко загортає шоколад у фольгу." (с)
https://store.steampowered.com/sale/steamcontroller
спойлер
sc.png
Чи не новина. Попередній теж не продавався.
Muttabor
Member

Повідомлення

Ektalion: 19.06.2026 15:36Чи не новина. Попередній теж не продавався.
Вот только пану Dilfin'у об этом, похоже, не известно. :)
Відповісти