Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Clumsy: 18.06.2026 23:16Philips 55OLED820/12 я так розумію буде по якості картинки трохи програвати G5, але підкупає звуком і підсвіткою?
Philips по максимальной яркости будет проигрывать G5, но если сравнивать вечером или с закрытыми шторами, то по качеству картинки можно долго спорить и выискивать тонкости B-)
Clumsy: 18.06.2026 23:16Ще консультант сказав, що якщо дивитися через mibox, нема сенсу брати OLED, бо якість зображення сильно впаде при передачі через HDMI.
Формально Mi Box (Xiaomi TV Box) вышла лет 10 тому назад и не тянет современные высококачественные форматы картинки и звука...
Kassatka
Member

Повідомлення

walkman3000: 18.06.2026 10:25якісно масштабувати картинку з поганого джерела як ефір без сміття не в змозі навіть топова бравія, а поняття що таке якісно у всіх різні. топів не існує в малих розмірах, якщо є грощі то краще свіжий 42" олед LG С-серії, якщо ні то 43" китай по бюджету, як вже було зазначенно раніше. тут краще вирішувати проблему джерела
Тим не менше саме топова Сонька буде покращувати картинку з поганого джерела якнайкраще. Якщо вже вона не впорається, то все одно всі інші конкуренти покажуть ще гірший результат. А ще Сонька на базі Google-TV на Андроїді, що по всім параметрам краще кастрованої Tizen чи напівкастрованої WebOS. Дає справжню свободу. Так, завжди можна підключити Андроїд-приставку, передавати зображення з комп'ютера як сервера чи джерела сигналу по HDMI. Але коли ми використовуємо зовнішнє джерело, то функцію апскейлу/покращення бере на себе це джерело, тим самим прибираючи всю магію фірмових покращувалок телевізора. Можна намагатися подавати сигнал в оригінальній роздільній здатності й апскейлити вже на боці ТВ засобами ТВ, але тут є нюанс, що не можна передати сигнал низької/нестандартної розподільчої здатності. Він буде спочатку доповнений чорними полосами в кращому випадку, в гіршому випадку проапскейлений зовнішнім пристроєм, переданий у HD і вже потім проапскейлений телевізором, але можливо не з оригінального розміру кадру. А якщо в нас всеїдний телевізор на Андроїді, на який можна встановити будь-який застосунок і який здатен прочитати будь-який відео-файл по мережі чи через USB, то весь апскейл/покращення зображення здійснюватиметься фірмовими технологіями телевізора, а якщо це буде топова Сонька, то це ще й найкращими технологіями на ринку з можливих. Сонька сама через застосунки VLC/ViMu/Kodi відтворюватиме і відео Dolby Vision, і звук DTS/Dolby Atmos бітрейтом 3 мегібіт/с, і бітрейт файлу 100 мегабіт/с якщо через USB чи WiFi, а не через LAN, і показуватиме зручно детально всю інформацію та назви всіх звукових доріжок чи доріжок субтитрів. Так, це трохи не труъ по якості Dolby Vision чи високобітрейтний звук, але зате він принаймні без танців з бубном завжди відтворюватиметься зразу і безпосередньо при більш ніж пристойній якості.
Тому топова Сонька найкраща для купівлі власне в ролі смарт-телевізора, а не як ігрового дисплея чи робочого монітора. При чому там можна обрати як варіант на VA-матриці, так і OLED-соньку для любителів обмазуватися OLED'ним контрастом та насиченістю кольорів. А от якщо вже нема грошей на топову Соньку чи бажана діагональ замала і потрібної Соньки в такій діагоналі нема чи давно припинили випуск, то тоді варто замислюватися над іншими фірмами чи над Сонькою з нижчої цінової категорії. Моя Sony XR-50X94J переконала мене, що в ролі власне телевізора нічого краще за Соньку бути не може. LG та Samsung і поряд не лежать, у чому теж переконався на власному досвіді.
Я вимушено перейшов з Соньки на Самсунг і тепер страждаю від купи незручностей, бо ніколи не існувало жодної Соньки, яку можна було б використовувати в ролі 55-65 дюймового 8K-дисплея для ПК, тим не менше я б ніколи не погодився продати цю свою шикарну Соньку, щоб купити з цими грошима 8К Самсунг, відеокарту під 8К чи щось подібне.
walkman3000
Member

Повідомлення

Kassatka: 19.06.2026 02:14Тим не менше саме топова Сонька буде покращувати картинку з поганого джерела якнайкраще
1. тре бути відбитим дегенератом під ефір брати топову бравію
2. ви побачите різницю між топами?
3. якщо ви думаєте що в топових бравіях нема проблем з коробки по кольорам то це не так
Kassatka: 19.06.2026 02:14Але коли ми використовуємо зовнішнє джерело, то функцію апскейлу/покращення бере на себе це джерело, тим самим прибираючи всю магію фірмових покращувалок телевізора
ні (ви в курсі, наприклад, що робить режим filmmaker mode та pc mode?)
Kassatka: 19.06.2026 02:14а якщо це буде топова Сонька, то це ще й найкращими технологіями на ринку з можливих
найкращий процесінг та калібровка, не без проблем. але це такий самий тв який має брак та проблеми як у інших
Kassatka: 19.06.2026 02:14Так, це трохи не труъ по якості Dolby Vision чи високобітрейтний звук, але зате він принаймні без танців з бубном завжди відтворюватиметься зразу і безпосередньо при більш ніж пристойній якості
нічого не зрозуміло з отої стіни тексту до цього
Kassatka: 19.06.2026 02:14Тому топова Сонька найкраща для купівлі власне в ролі смарт-телевізора, а не як ігрового дисплея чи робочого монітора.
порошенко_боже_який_позор_це_п.png

Отправлено спустя 2 минуты 20 секунд:
Clumsy: 18.06.2026 23:16Philips 55OLED820/12 я так розумію буде по якості картинки трохи програвати G5
нічого собі, трохи :laugh:
Clumsy: 18.06.2026 23:16Ще консультант сказав, що якщо дивитися через mibox
а для чого вам мібокс?
FirstTDM
Member

Повідомлення

walkman3000: 19.06.2026 09:48нічого собі, трохи
Вот просто интересно - а можно подробнее развить мысль? Я понимаю, что это всё исключительно качественные оценки, но кроме макс. яркости в чем еще проявляется преимущество G5?

p.s. Имел возможность (не очень долго) сравнивать вживую - ну как-то так почти равенство (яркость не трогаем :) )

Отправлено спустя 2 минуты 18 секунд:
Kassatka: 19.06.2026 02:14Тим не менше саме топова Сонька буде покращувати картинку з поганого джерела якнайкраще.
Да никто и не спорит, что топовые Сони - это прекрасно и шикарно! :up:

Я вот только не совсем понимаю - а зачем юзать контент "з поганого джерела" :-/
walkman3000
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.06.2026 10:15Имел возможность (не очень долго) сравнивать вживую
вот тут Вы, для начала, пожалуйста, поподробнее. как именно происходило "сравнение" и был ли G5 пофикшен на тот момент прошивкой, т.е. примерно конец осени-зима 2025
Kassatka
Member

Повідомлення

walkman3000: 19.06.2026 09:48 1. тре бути відбитим дегенератом під ефір брати топову бравію
Чому ні, якщо саме топова Сонька забезпечує найкращу з можливих на сьогоднішній день якість апскейлу/покращення/відновлення контенту у SD-якості, і якщо можеш дозволити собі фінансово купити найкращий продукт з доступних на ринку? Це так само, як казати, що нерозумно купувати 5090, якщо не граєш у ААА-новинки з трасуванням променів/шляху у 4K. Єдина проблема, що сучасні топові Соньки доступні лише у доробальних діагоналях 65 дюймів для VA та 55 дюймів для OLED. А відео SD\DVD якості на таких діагоналях виглядає всрато. Проте в межах однієї діагоналі все одно у Соньки буде найкраще, також ще є можливість спробувати купити залишки 50-дюймової топової Соньки 2023 року: Sony XR-50X90S та Sony XR-50X94S. Оце найліпший на сьогодні варіант для перегляду контенту у SD-якості, аналог моєї Sony XR-50X94J, але на рік новіший, на жаль через кілька місяців він буде остаточно втрачений. :weep: Залишиться лише 55 дюймова Сонька OLED.
walkman3000: 19.06.2026 09:48 2. ви побачите різницю між топами?
У мене зараз супер топ 8К Samsung, ще й новіший на 3 роки за мою топ Соньку, то я добре бачу, що він набагато гірше справляється з показом SD-контенту, аніж Сонька. І це не лише мої особисті враження, а професійні оглядачі підтверджують, що у показу контенту низької розподільчої здатності та поганої якості Сонька ліпше себе показує за Самсунг.
walkman3000: 19.06.2026 09:48 3. якщо ви думаєте що в топових бравіях нема проблем з коробки по кольорам то це не так
Практично у всіх телевізорів з коробки є проблеми з точністю кольорів. Тим не менш професійні огляди зазвичай для телевізорів Соні показують ліпші кольори з коробки, ніж середньостатистичний ТВ.
walkman3000: 19.06.2026 09:48
Kassatka: 19.06.2026 02:14Але коли ми використовуємо зовнішнє джерело, то функцію апскейлу/покращення бере на себе це джерело, тим самим прибираючи всю магію фірмових покращувалок телевізора
ні (ви в курсі, наприклад, що робить режим filmmaker mode та pc mode?)
Ну йопересете, до чого тут режими без постобробки зображення? Якщо зображення 720x576 пікселів розтягнути на 4K на велику діагональ 50+ дюймів якимось банальним Bilinear/Bicubic, то виглядатиме досить всрато. Причому використовувати цілочисельне масштабування ніяк не вийде, бо 4K не кратне 720x576 (4:3) чи 720x576 (16:9). Потрібен нормальний якісний апскейл бажано з застосуванням нейронок і топові телевізори здатні його забезпечення. При цьому вони ще й можуть поліпшити зображення, прибравши артефакти стиснення наприклад. Filmmaker mode чи pc mode дадуть чудовий результат для Full HD чи 4K контенту. Там і масштабування не потрібне, максимум це 4 пікселі замість одного при сигналі у Full HD. А 720x576 жодний ПК не видасть, там навіть мінімальний резолюшен у Вінді 800x600 і ви його все одно ніколи не побачите, окрім як на етапі інсталяції якоїсь ОС. Телевізор типу Samsung на Tizen не зможе відтворити наприклад банальну *.avi шку DVD-Rip, бо кодек MPEG4 вирізали з апаратної підтримки ще у 2018 році, потрібен зовнішній декодер. Або андроїд-приставка, яка по HDMI подасть сигнал, або ж програма типу Plex яка через сервер на комп'ютері декодує MPEG4 і передасть телевізору декодовану картинку по домашній мережі LAN чи WiFi. Але телевізор Samsung не спроможний прийняти контент у SD-якості без масштабування, щоб потім проапскейлити фірмовим апскейлером телевізора. Він може прийняти лише сигнал HD 720p 1280x720 чи 1080p 1920x1080. Тому це андроїд приставка чи програма Plex проапскейлить SD-контент з 720x576, 720x544, чи якогось нестандартного розміру кадру, наприклад 400x300 скажімо до 1920x1080 своїм банальним простим неякісним апскейлом, у найгіршому випадку взагалі білінійним чи бікубічним, а потім уже телевізор проапскейлить своїм фірмовим апскейлом з 1080p до 4K. Ну не може наприклад по інтерфейсу HDMI Андроїд-приставка передати відеосигнал у розподільчій здатності 400x300 пікселей, бо це нестандарт. Відбудеться подвійний апскейл у два етапи. Це якщо намагатися налаштовувати на передачу сегначу без апскейлу. А якщо не намагатися, то відразу Андроїд-приставка чи програма Plex проапскейлить власним низькоякісним апскейлом до 4K і вже готове 4К-зображення передаватиме на телевізор. Можна спробувати купити якийсь дуже дорогий медіаплеєр на Андроїді, наприклад за 40К гривень, і все одно апскейлер чи поліпшувач якості відео у низькому бітрейті не зможе тягатися з фірмовим від Самсунг чи тим більше від Соні.
А якщо ми візьмемо телевізор Соні чи будь-який інший телевізор на Андроїд, то на нього можна встановити VLC/ViMu/KoDi програму відеоплеєр, яка відкриє, прочитає і декодує відеофайл у будь-якому навіть дуже екзотичному форматі, передасть телевізору цей сигнал 400x300 пікселів і телевізор сам своїми фірмовими технологіями якнайкраще проапскейлить його до 4К і ще попутно трохи прибере артефакти компресії та підвищить загальну чіткість зображення. Сонька це зробить найліпше за усіх.
Тому мене й не заохочує ідея придбати андроїд-приставку, щоб відтворювати файли *.avi MPEG4 з флешки чи дивитися їх через сервер на ПК програмою Plex. Може б я колись в ідеалі придбав топову Дюну 8К за 40К гривень, але зараз такі витрати точно не на часі. Натомість є варіант за допомогою програми Topaz Video проапскейлити нейронкою такий відеофайл з SD-якості наприклад до 4К, це за якістю перевершить будь-які апскейлери та покращувалки топового ТВ Соні, що діють у режимі реального часу, і вже результат буде збережено у вигляді файлу у H265, який з легкістю прочитає мій Самсунг. Я так уже зробив з кількома моїми улюбленими прон-відеороликами фомату AVI. Можна й звичайне кіно чи навіть серіал у DVD-Rip якості так обробити. Але значно простіше для Самсунга відшукати ріп у AVC-форматі чи оригінал DVD, адже MPEG2 телевізор читає на відміну від MPEG4, бо інакше не міг би показувати типове цифрове телебачення у SD-якості. Тільки доведеться цей DVD демуксувати з різних файлів у DVD-папці, а потім назад змуксувати у якийсь MPEG2 MKV наприклад. Є найпростіший варіант швиденько конвертувати MPEG4 у якийсь H264 чи H265, після цього файл з легкістю доступний з флешки чи по DLNA мережі, але це втрати якості при перекодуванні.
А і ще розшарювати файли з комп'ютера через DLNA для якогось Самсунга на Tizen куди більш геморно, ніж розшарити теку по Samba для Андроїд-ТВ, де потім з легкістю можна достукатися по самба через такі проги, як VLC чи ViMu на ТВ.
FirstTDM
Member

Повідомлення

walkman3000: 19.06.2026 10:35вот тут Вы, для начала, пожалуйста, поподробнее. как именно происходило "сравнение" и был ли G5 пофикшен на тот момент прошивкой, т.е. примерно конец осени-зима 2025
Да никак по строгим канонам нельзя назвать этот опыт экспертным сравнением - просто у юзера была возможность выбирать - вот и привезли ему несколько моделей... распаковали, включили, посмотрели - всё шикарно (это был первый опыт для этого юзера с оледами) - в итоге он взял большую соньку для гостиной и филипс с амбилайтом на стенку в спальню... варианты LG/Samsung все похвалили, но из коробки там цвета задранные и немного "ядовитые"... ну вот как-то так... никто и не претендует на абсолютную истину...

Понятное дело, что про прошивки/версии никто и не заморачивался - надо было порадовать уважаемого клиента вот прямо сейчас "из коробки"... B-)
Kassatka
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.06.2026 10:15Я вот только не совсем понимаю - а зачем юзать контент "з поганого джерела" :-/
Старі фільми/серіали часто доступні виключно у DVD чи DVD-Rip якості, а то й узагалі в TVRip SD. Якщо вони не настільки популярні, щоб їх перевидали у Blue-Ray, чи якщо складні перепони в авторських правах для перевидання. Зараз українське телебачення перебушно доступно у SD і лише зрідка окремі телеканали у HD 1080i. На Youtube старий контент чи сучасна оцифровка старого телебачення теж лише в SD-якості може бути.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Kassatka: 19.06.2026 11:17Чому ні, якщо саме топова Сонька забезпечує найкращу з можливих на сьогоднішній день якість апскейлу/покращення/відновлення контенту у SD-якості, і якщо можеш дозволити собі фінансово купити найкращий продукт з доступних на ринку? Це так само, як казати, що нерозумно купувати 5090, якщо не граєш у ААА-новинки з трасуванням променів/шляху у 4K.
Про 5090 - всё понятно, тут вопросов нет - видяха тянет всё по максимум в 4К, при этом задрав вверх все настройки мы реально получаем шикарную картинку :up:

А вот про SD контент в 2026 году - я немного ошарашен... а в какой области ещё остался SD контент? Ну как бы все уже давно перешли на HD или 4К?

Отправлено спустя 5 минут 40 секунд:
Kassatka: 19.06.2026 11:29Якщо вони не настільки популярні, щоб їх перевидали у Blue-Ray,
А... ну так бывает - не спорю...

Имхо, почти всё "хорошее" уже переиздали для HD/4K... о вкусах традиционно не спорим - наверняка что-то есть достойное и при этом всё еще в SD качестве...
Kassatka: 19.06.2026 11:29Зараз українське телебачення перебушно доступно у SD і лише зрідка окремі телеканали у HD 1080i
Да ну... более 60-и украинских каналов уже пару лет как в HD качестве - у провайдеров типа Megogo, Sweet.tv, Volia, Triolan легко можно получить десятки каналов в HD (1+1 HD, ICTV HD, Новый канал HD, Интер HD, СТБ HD, Суспільне HD и др.)
Filabatya
Member

Повідомлення

FirstTDM
Питання тільки нащо, щоб марафон дивитися :gigi:
Avenger80
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.06.2026 11:34А вот про SD контент в 2026 году - я немного ошарашен... а в какой области ещё остался SD контент? Ну как бы все уже давно перешли на HD или 4К?
FirstTDM: 19.06.2026 11:34Да ну... более 60-и украинских каналов уже пару лет как в HD качестве - у провайдеров типа Megogo, Sweet.tv, Volia, Triolan легко можно получить десятки каналов в HD (1+1 HD, ICTV HD, Новый канал HD, Интер HD, СТБ HD, Суспільне HD и др.)
Тут есть нюанс - эфир (Т2 на обычную антенну) - честно, не знаю, SD там или HD, так как часто бывает, что к такой приставке Т2 идёт обычный ЭЛТ телевизор в деревнях. И стандартное кабельное телевидение в городах, так там уже почти все каналы в HD с 2019, 2020г., включая наши центральные все. Но то со спутника ж в кабельных сетях, а как и писали, что в 2019, 2020г.г. наши медиагруппы перешли в HD, но только на спутник и типа на платной основе. Что в 2026г. - честно, не знаю.
Kassatka
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.06.2026 11:29А вот про SD контент в 2026 году - я немного ошарашен... а в какой области ещё остался SD контент? Ну как бы все уже давно перешли на HD или 4К?
Ну от я вище як раз написав.
Kassatka: 19.06.2026 11:29Старі фільми/серіали часто доступні виключно у DVD чи DVD-Rip якості, а то й узагалі в TVRip SD. Якщо вони не настільки популярні, щоб їх перевидали у Blue-Ray, чи якщо складні перепони в авторських правах для перевидання. Зараз українське телебачення перебушно доступно у SD і лише зрідка окремі телеканали у HD 1080i. На Youtube старий контент чи сучасна оцифровка старого телебачення теж лише в SD-якості може бути.
Не всі дивляться лише сучасне, багато хто цінує стару класику.
Що ж до мого особистого випадку, то у мене доробальна колекція в SD-якості найкращого прону виключно в межах мого фетішу, зараз нічого подібного не випускають
спойлер
Бо в Угорщині ультраправий Орбан став підіймати скрєпи останні понад десять років, тому найголовніша угорська лавочка прикрилася. :shuffle: Дещо було з рашки, там теж скрєпи значно посилилися. І на заході хоч ліваки, хоч правачки теж з різних боків намагаються показати себе борцунами за моральність, тож теж обстановка не надто сприятлива. Таким чином майже весь контент з часів SD-якості, а зараз хоча й буває навіть 4K, але це відверта халтура. Нічого крамольного, такий контент доступний на будь-якому великому прон-сайті у спеціальному розділі, але останні роки він значно гірший за якістю за той, що випускали років 15 наприклад.
Відправлено через 6 хвилин 43 секунди:
FirstTDM: 19.06.2026 11:34Да ну... более 60-и украинских каналов уже пару лет как в HD качестве - у провайдеров типа Megogo, Sweet.tv, Volia, Triolan легко можно получить десятки каналов в HD (1+1 HD, ICTV HD, Новый канал HD, Интер HD, СТБ HD, Суспільне HD и др.)
Ну може й так, я просто телебачення давно не дивлюся, тому не надто в курсі. Лише раз в рік Євробачення на Суспільному, що таки доступно у HD-якості.
Хоча у мене пакет з двох чи трьох сотень телеканалів від мого провайдера онлайн. І там більша частина телеканалів усе ж у SD якості, а HD якість зустрічається значно рідше. Хоча якщо брати основні топові телеканали, то вони мабуть таки й доступні у HD, як ви кажете. Часто телеканал доступний у HD десь у принципі, але по твоєму джерелу сигналу лише у SD є.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Avenger80: 19.06.2026 11:49Тут есть нюанс - эфир (Т2 на обычную антенну) - честно, не знаю, SD там или HD, так как часто бывает, что к такой приставке Т2 идёт обычный ЭЛТ телевизор в деревнях.
Стоп. А разве мы тут на форуме обсуждаем ЭЛТ телевизоры и эфир? :D

Вроде как большей олед ТВ для качественной картинки выбирали - или я ошибаюсь? B-)
Kassatka: 19.06.2026 11:50Що ж до мого особистого випадку, то у мене доробальна колекція в SD-якості найкращого прону виключно в межах мого фетішу, зараз нічого подібного не випускають
Как я уже и говорил - о вкусах не спорим и любимые коллекции не обсуждаем

Могу только порекомендовать регулярно перепроверять источники - очень многое переиздают в HD/4K качестве и я свою любимую коллекцию обновляю раз в 2-3 месяца - вот реального много выходит в отличном качестве и нет смысла держать на HDD что-то в SD варианте формата 4:3...
Clumsy
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.06.2026 00:36
Формально Mi Box (Xiaomi TV Box) вышла лет 10 тому назад и не тянет современные высококачественные форматы картинки и звука...
Думав про Mibox 3-ї версії, але просто не мав досвіду зі свіжими смартами, не знаю чи він реально буде потрібен. Підсумовуючи все вищесказане, я так розумію G5 буде найкращим вибором по якості зображення з вашої точки зору? Бо переночувавши з думками про ambilight і подібне вирішив, що все таки якість зображення для мене точно важливіша за інші додаткові плюшки інших марок. Враховуючи, що зараз перегляд відбувається на приблизно 20-річному LG на 42" і звук іде з нього, думаю якість звуку на G5 мене точно влаштує)
З приводу операційної системи - не буде на G5 проблеми з переглядом контенту з Plex або простої передачі з ПК? Бо крім цього і стандратних youtube/netflix/megogo і подібного я взагалі ніколи нічим не користувався, може ще клієнт для twich ставив.
Filabatya
Member

Повідомлення

Clumsy
Просто берете максимально нову панель від лджі чи самсунга(які стоять в цих соні чи філіпс) по бюджету, а всі ці світлоперділки з алі, саундбар б у з олх і радієте нічному перегляду :up:
А якщо щей сіру в норм магазі, то взагалі ляпота :D
Kassatka
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.06.2026 11:59Могу только порекомендовать регулярно перепроверять источники - очень многое переиздают в HD/4K качестве и я свою любимую коллекцию обновляю раз в 2-3 месяца - вот реального много выходит в отличном качестве и нет смысла держать на HDD что-то в SD варианте формата 4:3...
Ну от я обожнюю серіали Всі жінки відьми/Charmed та Зоряна брама/Stargate. Я з любов'ю піклувався про свою колекцію в SD-якості 4:3 для першого серіалу та 16:9 для другого. А цієї зими з'ясував, що вже кілька років існують перевидання у 1080p Blue-Ray якості й вони доступні зокрема і на Гуртом з прикрученою українською озвучкою. Причому якимось чудом для Charmed досягли кадру 16:9 не шляхом обрізання чи розтягування кадру 4:3, а там реально стала більшою видима частина кадру, стали видимими об'єкти, які раніше не вміщалися на кадрі. І я дивуюся, за рахунок чого розширено кадр. Ну не віриться, що це нейронка з нуля домалювала. Значить спочатку серіал знімався у 16:9 з великим розміром кадру, але по телебаченню його показали лише в обрізаному 4:3 кадрі й на DVD випустили теж у обрізаному 4:3 кадрі, хоча по ідеї цілком можна було випустити з повним 16:9 кадром. Я ще коли переглядав його на ПК, то пам'ятаю, як замість перегляду з чорними полосами чи простим розтягуванням у ширину до 16:9 використовував хитромудре розтягування відеоплеєру Total Media Theatre, де по центру екрану зберігалися пропорції, а лівий та правий край кадру навпаки сильно розтягувалися, щоб заповнити простір 16:9. А тепер можна дивитися у 1080p чіткості, 16:9 пропорції без витягування чи чорних полос, та ще й бачити на кадрі те, що раніше було приховано. Як на релізах OpenMatte 1920x1080/3840x2160 пікселів замість обрізаних 1920x800/3840x1600 з попорціями кадрів для кінотеатру, які якісь біса зазвичай так і випускають на Blue-Ray для 16:9 екранів, замість того, щоб випустити на диску повний 16:9 OpenMatte кадр.
walkman3000
Member

Повідомлення

Kassatka: 19.06.2026 11:17А відео SD\DVD якості на таких діагоналях виглядає всрато. Проте в межах однієї діагоналі все одно у Соньки буде найкраще
тобто менш всрато, але все ще всрато?
Kassatka: 19.06.2026 11:17Ну йопересете, до чого тут режими без постобробки зображення?
нафіга мені ця чатгпт-лекція про види скейлінгу та апаратні зміни у модельних рядах тв/приставок? 576i25 шо на топовій бравіі, шо на лг чи самсу буде жахом через пікселізацію, особливо на темних сценах. соні тут не допоможе, допоможе перехід на 720p50
стосовно джерела, скільки років вже можна робити пасстру/байпас? :laugh: медіаплеєр треба обирати під задачу, а не тому що на тв немає андроіду. поржав про ваше відкриття софтом будь-якого екзотичного файлу на тв, який на тв хардварно недоступний. нє ну відкрити то воно відкриє, якщо це мета :laugh: ваш пердолінг з апскейлом прно з мобілок у 8К не цікавить (топова дюна за 40К не допоможе)

Отправлено спустя 9 минут 41 секунду:
Kassatka: 19.06.2026 12:19Причому якимось чудом для Charmed досягли кадру 16:9 не шляхом обрізання чи розтягування кадру 4:3, а там реально стала більшою видима частина кадру, стали видимими об'єкти, які раніше не вміщалися на кадрі. І я дивуюся, за рахунок чого розширено кадр
може це різні версії для показу, раніше була штатівська, а це зарелизили європейську
Avenger80
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.06.2026 11:59Стоп. А разве мы тут на форуме обсуждаем ЭЛТ телевизоры и эфир? :D
Allezz: 18.06.2026 08:47Конкретне питання - телевізор має показувати ефірні канали по антені якісно масштабуючи картинку без сміття на екрані. Інтернет контенту не буде, іртв теж не буде відповідно.
Я привёл пример с чем я в основном сталкивался - сочетание Т2 и ЭЛТ телевизоров раньше. Но, как дела обстоят с эфиром Т2 и современным ЖК телевизором в 2026г. - вот что интересно.
Відповісти