Unreal Engine 6 отримає вбудовані Claude AI та Gemini, а його реліз відбудеться у 2028–2029 роках

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Unreal Engine 6 отримає вбудовані Claude AI та Gemini, а його реліз відбудеться у 2028–2029 роках
Інакше кажучи, повноцінний реліз Unreal Engine 6 відбудеться орієнтовно наприкінці 2028-го або на початку 2029 року.
Норм, ще років 3 (а поки ігри масово почнуть виходити, то й всі 5) можна не оноволюватись :-/
walkman3000
Member

Повідомлення

Нові інструменти мають взяти на себе найбільш монотонну роботу та дозволити художникам, дизайнерам і програмістам зосередитися на творчіх елементах розробки ігор.
ааа, так ось що їм заважало клепати хайгарди з конкордами
Зображення
Earanak
Member

Повідомлення

В 2025 году уже тизерили Unreal Engine AI Assistant, не вникал во что он превратился на данный момент. Вообще в UE много инструментов на нейронках (Deformer/Morph/Matching), нейронки для PathFind тренировки NPC и куча всякого по-мелочи. Но лично я жду что-то такое :laugh:
https://www.reddit.com/r/unrealengine/c ... _engine_5/
(если че это шуточное видео, а то некоторые дегроды думают что именно так Экспедиция 33 и делалась :facepalm: )
dead_rat
Member

Повідомлення

Закопуйте
vsx
Member

Повідомлення

тупо подгоняют релиз под выход новых консолей
hohlid19
Member

Повідомлення

А зачем там Гемини? Я просто в нейрослопе не разбираюсь, знаю только, что в разговорной части он лучше ГПТ будет, а Клод в коде :puzzle:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

vsx: 18.06.2026 11:23тупо подгоняют релиз под выход новых консолей
Я тебе раскрою маленькую тайну... Так всегда и было)))
vsx
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 18.06.2026 11:28 Я тебе раскрою маленькую тайну... Так всегда и было)))
с чего ты взял? легендарные UE 1-2 вообще целились на пк
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

vsx
Ну так бизнес стратегия с выхода UE3 поменялась. UE3 под XBOX 360\PS3, UE4 под Xbox One\PS4 ну и UE5 под XSX\PS5.
AlexWest
Member

Повідомлення

Так, до виходу цього рушія і нових консолей можна спокійно збирати гроші на обнову. А там, якщо не набереться достатньо гідних ігор, витратити їх на щось інше.
Reinmar
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 18.06.2026 11:45Ну так бизнес стратегия с выхода UE3 поменялась. UE3 под XBOX 360\PS3, UE4 под Xbox One\PS4 ну и UE5 под XSX\PS5.
Не совсем. В общем то целятся под новое железо конечно. Это логично. Но не выходил UE5 вместе с XSX\PS5, так как релизнулся через 2 года. UE4 через пол года после выхода консолей, там да.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Reinmar
Ну трошки на UE4 делали первые пару лет на PS5 ради хотя бы временно 4к разрешения в играх :gigi: а потом вышел UE5 и пришлось проектировать PS5 Pro :gigi:
CnC_General
Member

Повідомлення

Ну всьооо.... Тепер новий Unreal Engine 6 буде підтримуватись тільки новим поколінням відеокарт Nvidia серії 6000х!
Чекаємо убер-пупер продуктивність на RTX6090 Founders Edition 96Gb !!!!
А попередня стане тиквою :D :D :D :D :D :D :D :D
MVE
Member

Повідомлення

Бо треба робити екзи на інхаус рушіях, а не універсальному UE заради пари гравців на пк, що купують гру, а не вантажать з торенту :shuffle:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

MVE
Sony так и делает в основном, но у ПК боярь Sony игры не в почете, так что...
EvhenS
Member

Повідомлення

А "намалюй мені чотирнадцять внутрішньоігрових валют і крамниці під них" не буде? Да нафіщо воно таке треба.
А серйозно нас чекає неможливість на око відрізнити одну гру від іншої. Прийдеться в куточку логотипчик вішати, як на ТБ-каналі. Оце Дум Лайт Ейджс , а оце сімс 5.
MqM
Member

Повідомлення

EvhenS: 18.06.2026 14:24 А "намалюй мені чотирнадцять внутрішньоігрових валют і крамниці під них" не буде? Да нафіщо воно таке треба.
А серйозно нас чекає неможливість на око відрізнити одну гру від іншої. Прийдеться в куточку логотипчик вішати, як на ТБ-каналі. Оце Дум Лайт Ейджс , а оце сімс 5.
Дум навряд на Анріл переведуть. Їх рушій й так чудово з усім справляється ;)
МОНАХ
Member

Повідомлення

Фактичний дебют Unreal Engine 6 відбудеться...
► Прочитав як деБАГ :lamer: .

► Кром-вседержитель, зроби так, щоб ще хоча б наступний "Кіберпанк" вийшов на Unreal Engine 5! :pray: :pray: :pray: Бо я собі тільки уявляю ЩО там буде творитися на базі отого Unreal Engine 6, коли ТАКЕ твориться на Unreal Engine 5!
спойлер
► На днях нормально-так затестив свою 5070Ті в СР2077 - вломив повний паз-трейсінг (щоб і на "небувалі красоти" полюбуватися, і картку затестити): всього лиш 3,5 кола по бізнес-центру Найт-сіті - і гра вилетіла нафіг! :lol: (вперше з 2020-го, відколи граюсь в цю гру, до речі) Но - "красівоє", так... в 34-38 фпс (звісно ж - в нативі!). На рейтрейсингу краще (аж повноцінні 60 тримає) - глюкануло лише через приблизно 15 хвилин, гра не вилетіла, але зловив провал в текстури з вічним "стопором" (теж, до речі, вперше), то ж довелось вручну гру перезапускати...
► Коротше кажучи, як казав батюшка з фільму "Дуже страшне кіно 2" - ... :) саменькі з цим бавтеся! Докрутив до повної "ультри" ті пару налаштувань графіки, які на 1660Ті валили мені фпс нижче 25 к/с, і повимикав ці всі рей-паз...-"мас-квас-гандурас" і інші новомодні "фішки", бо всі вони, звісно - класні, але без них - КРАЩЕ!
► Щодо того, коли кажуть, що різницю потрібно "з лупою шукати", то я одночасно і погоджуюсь і не погоджуюсь. Різниця помітна, навіть, якщо не вдивлятися, АЛЕ! - вся вона, здебільшого, полягає в тому, що картинці, ніби, додали лоску-блюру і вона стала свого роду більш "контрастною" - більш чітко-насиченою для сприйняття. Це все - немало, але насправді такий мізер, що, в принципі, нехтується "центром зорового задоволення" і переходить в ігнор вже через кілька хвилин гри - оте саме, коли потрібно свідомо зупинятися і вдивлятися, чим ж воно там так відрізняється від стандартного освітлення.
► ...ДЛСС, до речі, С...ка повна (з великої букви), шо в "кваліті", шо якось по інакшому: я своїми підсліпуватими очима все-одно "мило" бачу - хочеться екран від запотівання протерти! :puke: Поки що я такої думки, що краще вже в 30фпс, але в нативі, ніж отаке (зараз гра в нативі щось близько 90к/с тримає). Що саме смішно, що найбільш-приголомшливим для мене став той момент, що, коли гра почала стабільно видавати 60к/с, тобто більше 50, які я вже перестаю помічати - візуал-динаміка настільки "не природньо"-плавною стала, що я аж не міг грати деякий час :laugh: - здавалося, ніби ввімкнули якісь "рейки", по яких все почало рухатись. Кілька годин себе привчав і переконував себе, що так - краще, так має бути, терпи, привикнеш... :) дуже хотілось перемкнутись на якісь 30-40 фпс.
Васильович
Member

Повідомлення

Зайшов в тему чисто щоб перевірити чи MessiaH відмітився.
Переживаю за нього :pray:
Відповісти