yuriy_dd: ↑
16.06.2026 16:15
ви дійсно не знаєте який відбувся прогрес? і вас не цікавить дізнатись, але написати що нема - ви готові?
Ну давай, покажи мені ARM співставний з Intel 14xxx / AMD який буде працювати з Linux/Windows?
Тільки не треба мені тут підсовувати Apple Silicon M-проц. Воно окрім MacOS нічого не вміє, костіль у вигляді asahi linux під перші М-проци теж не треба приводити в приклад, бо воно не дає повного функціоналу закладеного заліза в чип.
Це співставно з "проший iphone андроїдом", буде працювати?
Чи по твоєму RaspberiPi і схожі поробки здатні тягатися з десктопом на Intel 14xxx/ AMD ?
Чи може ящик на Ampere буде здатен тягатися з ящиком на Intel 14xxx / AMD по
вартості та потужності?
Що ще з'явилося, щоб було
співставне за витратами на ящик з Intel 14xxx / AMD та співставне за отриманою потужністю за цей час? підкажете? мені чогось google варіантів не видає.
Тобто лишається вибір до придбання:
- 1U виючий сервер на пів стола без можливості встановити відеокарту, гадаю що навіть в 4U сервері карта не допоможе, бо PCIEх16 слот навіть якщо буде - він не для відеокарти там буде;
- ноутбук на квалкомі/іншому arm під linux/windows, який буде стаціонарно стояти на столі з купою дротів переферії в своїх портах та розгалужувачах і док-станціях, завжди в розетці, причому буде слабший за desktop на Intel 14xxx / AMD.
Чудовий вибір і прогрес для сценарію desktop-користування.
yuriy_dd: ↑
16.06.2026 16:15
На десктопи - попиту є значно менше. Ось ви наприклад - навіть і не цікавитесь, тоді для кого вони роблять?
"чукча пісатєль, чукча нє чітатєль"?
Я тільки в цій темі цікавився альтернативами, не кажучи про інші ресурси.
Я відкритий до всякого незвичайного та нестандартного заліза, у мене немає упередженності до чогось що не х86.
Але для того щоб я взяв це спробувати - воно повинно вміти запустити потрібне мені ПЗ і задовольнити мої потреби (кіно, ігри, музика, вебсерфінг, під керуванням Linux або Windows, в інші OS я вже награвся будучи студентом).
Інакше це буде як гіперкар з кліренсом 5см в місцевості де немає асфальту і навколо суцільні Patrol Y60 / LC 80 на портальних мостах та колесах 38".
Цяцька гарна, але немає як нею користуватись.
Раз ви любите стрибати з теми на тему та намагаєтесь грати в аналогії.