Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 00:48так в тому то і питання. якщо у тебе потреба на утубі відео подивитись або в ворді надрукувати 2 сторінки раз на два тижні, можна і ноут взяти. яка різниця.
ну а якщо поскладніша робота?
pelia: 16.06.2026 00:49Де злився? Він дав конкретну відповідь, але ви, напевно, не зрозуміли і половину слів
пошукайте - подивіться чи він відповів на останнє що я запитав. А про половину слів - це ви собі лестите.
pelia: 16.06.2026 00:49Але мій юзкейс - це 100% робота з дому за облаштованим робочим місцемі. Навіщо мені йти на цей компроміс у вигляді 13-15 дюймів, якщо мені не треба нікуди його носити?
а що ви робите в цій темі? Ви ж самі написали кому треба ноут, а може я десь там є в тому списку?
leif: 16.06.2026 00:49але чому не робити задачі вдома за десктопом чи в офісі за нормальним робочим місцем з додатковим монітором?
бо мене нема біля мого десктопу
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:49Я завжди маю бути на звязку. І могти зробити те що треба, але це зробити я можу лише на ноуті або на десктопі.
тобто оце що я вище написав про
leif: 16.06.2026 00:34 бігати постійно туди-сюди туди-сюди, там попрацював-тут попрацював, в машині, в кафе, в церкві на ходу, на бігу. дуже продуктивно, дуже потужно. Юра рекомендує!
це я хотів пожартувати, а насправді описав твоє життя?
orange_deer
Member

Повідомлення

pelia: 16.06.2026 00:52 Ні, це тейк людини, котра дібралась до ол енклюзів і хоче зжерти та випити все
цікаво скільки у нього вдома тапочок та рушників з готелю :rotate:
хоча який там готель, там ж кілька розеток та стабільне робоче місце можна облаштувати. от студентський хостел - оце діло, дешево і сердито! а ще краще намет посеред лісу розкласти :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 16.06.2026 00:50який це такий прогрес, на який виявляється треба чекати
ще раз - прогрес - це швидкість та енерго-ефективність. А те що зараз ви робите - це шукаєте до чого пристати
дайте конкурента ейру?
leif: 16.06.2026 00:53що ти крутишся як вуж на пательні?)) спочатку притягнув смартфони, які взагалі не мали стосунку до теми розмови. тепер вже якщо я проводжу час надворі, то "від мене нічого не залежить".
ну ви ж самі написали - що часто і багато поза місцем де можете зробити роботу. Так?

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
leif: 16.06.2026 00:55це я хотів пожартувати, а насправді описав твоє життя?
дуже подібне на правду. Завтра може все змінитись. Треба бути готовим.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:54ну а якщо поскладніша робота?
я вже сказав з чого на мою особисту думку треба виходити, коли ти працюєш за комп'ютером постійно. на першому місці ергономіка і зручність. це база, все інше потім. тому що це про здоров'я.
yuriy_dd: 16.06.2026 00:54бо мене нема біля мого десктопу
чому мусиш бігати, якщо ти працюєш за комп'ютером? у тебе виходить продуктивно робити щось за компом постійно при цьому бігаючи туди-сюди? уяви скільки б ти всього міг зробити, працюючи нормально. ух!
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 01:00я вже сказав з чого на мою особисту думку треба виходити, коли ти працюєш за комп'ютером постійно. на першому місці ергономіка і зручність. це база, все інше потім.
тобто для 200 млн покупців - це не є базою? критичне мислення мені підказує - що ви можете думати лише про себе.
може спробуєте поставити себе на місце тих 200 млн?
leif: 16.06.2026 01:00уяви скільки б ти всього міг зробити, працюючи нормально. ух!
коли міняєш обстановку - теж можна багато чого зробити
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:59ну ви ж самі написали - що часто і багато поза місцем де можете зробити роботу
я написав, що багато часу проводжу надворі і під цим я маю на увазі, що це я роблю не по роботі. це, звісно, не означає, що я не можу відписати з телефону на лист чи повідомлення. але брати з собою ноутбук на прогулянку чи похід в торгівельний центр чи в кіно -- от це вже якось без мене :)

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
yuriy_dd: 16.06.2026 01:03може спробуєте поставити себе на місце тих 200 млн?
навіщо? я знаю, що є наука ергономіка, вона дослідила оптимальні умови роботи за компом для homo sapiens, я до цього додаю свій власний досвід і свої вподобання, роблю собі комфорт. якщо хтось не хоче комфорт і не хоче ергономіку -- справа їхня. багато людей бухають і курять, а я цього не роблю. ти мені пропонуєш поставити себе і на їхнє місце?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 01:05от це вже якось без мене
і це все що ви можете сказати проти 200 млн?
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 01:03коли міняєш обстановку - теж можна багато чого зробити
різні збочення у людей бувають. але норми це не відміняє.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 01:07якщо хтось не хоче комфорт і не хоче ергономіку -- справа їхня
може вони теж хочуть комфорт, але не можуть це зробити?
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 01:07і це все що ви можете сказати проти 200 млн?
вище написав про 200 млн, це була відповідь на інше повідомлення

Відправлено через 27 секунд:
yuriy_dd: 16.06.2026 01:08може вони теж хочуть комфорт, але не можуть це зробити?
чому? люди працюють в офісах або вдома. фотки офісів скинули вище. чому вони так не працюють?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 01:08 вище написав про 200 млн, це була відповідь на інше повідомлення
це не відповідь, це щось з роду - я прав бо я прав, а ви всі не праві, хоч вас і дуже багато

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
leif: 16.06.2026 01:09фотки офісів скинули вище. чому вони так не працюють?
то вони всі мають бути айтішники з офіса?
вам скільки років?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:59
orange_deer: 16.06.2026 00:50який це такий прогрес, на який виявляється треба чекати
ще раз - прогрес - це швидкість та енерго-ефективність. А те що зараз ви робите - це шукаєте до чого пристати
дайте конкурента ейру?
перше правило бійцівського клубу адептів прогресу арм

1) нікому не всім розказувати про неймовірну енергоефективність та космічно швидкий однопотік

2) коли не має чим відповісти на аргументи опонента - нагадувати яке технологічне диво макбук ейр або ніо і не забути згадати що 8ГБ в базовій комплектації це щедрість, бо ви от подивіться як все погано у попередників віндовс з пам'яттю було!

3) якщо аргументи вище не працюють - звертатись до цього списку:
спойлер
Коли немає чого відповісти - починаються стрибки:
- гугл, амазон, нвідія
- мобілки
- автономність
- х86 з валізами інтел в мобілках
- якісь потоки свідомості про парсинги, таблички etc
- тести незрозуміло чого
- перепостинг новин з айтісі які навіть не читав, просто заголовок побачив
- ютубери які заробляють на тому що облизують техніку епл
- ще купа пунктів, просто вже ліньки то все згадувати і писати.

дякую, AntonyKandaurov ;)
надішліть це повідомлення у 10 тематичних форумів на overclockers та отримайте знижку у 100 доларів на мдм макбук ейр з ібею. не забудьте видалити останній рядок!
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 01:09це не відповідь, це щось з роду - я прав бо я прав, а ви всі не праві, хоч вас і дуже багато
людей які працюють в зручних ергономічних умовах, а не мучають спину і очі з 14" кватирками також дуже багато. це не аргументи. я кажу тобі що є анатомія людини, ти не можеш її переробити чи відмінити. психологічно також буде НАБАГАТО краще працювати в комфорті. інакше будеш більше втомлюватись, частіше помилятись, працювати менш продуктивно. це все доведені речі, а не мої спекуляції

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
yuriy_dd: 16.06.2026 01:11то вони всі мають бути айтішники з офіса?
так я ж тобі про це і кажу, що ні. вони можуть ноут купити щоб раз на місяць взяти з собою на дачу і там серіал дивитись.

про це і мова, що треба розділяти різні сценарії використання, а не тулити про 200млн
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 01:13є анатомія людини
її правда в рюкзак з собою не візьмеш
leif: 16.06.2026 01:13вони можуть ноут купити щоб раз на місяць взяти з собою на дачу і там серіал дивитись.
всі 200 млн? ні? а скільки?

Відправлено через 33 секунди:
leif

ще раз - скільки вам років?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:59 дуже подібне на правду. Завтра може все змінитись. Треба бути готовим.
ніколи не знаєш, коли зустрінешся з п. Зоряном Вікторовичем :rotate:
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 01:15її правда в рюкзак з собою не візьмеш
те, що тобі доводиться так жити це, звісно, сумно, але не треба думати, що це нормально для всіх.

норма це комфорт і ергономіка, а не "незручно, але шо поробиш".
yuriy_dd: 16.06.2026 01:15всі 200 млн? ні? а скільки?
так я ж і кажу, що ми цього не знаємо. ти взагалі читаєш що пишу? пару сторінок назад написав.

але це і не важливо.

Відправлено через 21 секунду:
yuriy_dd: 16.06.2026 01:16ще раз - скільки вам років?
в профілі написано, Юра, ти вже скільки разів його дивився.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 01:18але не треба думати, що це нормально для всіх.
а як нормально для 200 млн? не так як для вас?
leif: 16.06.2026 01:18 в профілі написано, Юра, ти вже скільки разів його дивився.
чудово, а то я вже думав що знову малолітка з комплексом юнацького максималізму

Відправлено через 59 секунд:
leif: 16.06.2026 01:18ти взагалі читаєш що пишу? пару сторінок назад написав.
я не бачу те що хотів би побачити - щоб ви перестали думати лише про себе, а почали думати критично
для початку - чому так багато людей купують ноути і що вони з ними роблять
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 01:21а як нормально для 200 млн?
ти не доганяєш. ти не можеш оперувати цифрою 200млн, маючи на увазі, що вони всі живуть таким же складним життям як ти і мусять працювати за компом на бігу. це зрозуміло чи ні? ніби пояснюю-пояснюю, а ти знову за свої 200млн проданих ноутів))
yuriy_dd: 16.06.2026 01:21не так як для вас?
я тобі кажу як нормально для homo sapiens:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ergonomics
ціла наука цим займається.

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
yuriy_dd: 16.06.2026 01:22для початку - чому так багато людей купують ноути і що вони з ними роблять
я не володію статистикою як і ти. чому багато купують вже тобі казали тут зовсім недавно. ці причини давно відомі.

але той факт, що ноутів багато купують не робить їх зручними для використання в якості основного робочого інструмента кожен день без додаткової периферії. можна і так, можна і з кафе працювати на барному стільці, звісно, але наслідки будуть.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 01:25ти не доганяєш. ти не можеш оперувати цифрою 200млн, маючи на увазі, що вони всі живуть таким же складним життям як ти і мусять працювати за компом на бігу. це зрозуміло чи ні? ніби пояснюю-пояснюю, а ти знову за свої 200млн проданих ноутів))
а яким життям вони живуть? чому вони купили ноут? чому вони не зробили так як ви вважаєте за потрібне?

коли до вас прийде мить прозріння - а може я не прав? а може ними рухають інші фактори?
Відповісти