да.Filabatya: ↑ 14.06.2026 08:27 Дизайном?
Новини
Останні статті і огляди
Автотема: всё из мира авто-мото
-
Timedemo
Member
-
Filabatya
Member
Основний ринок збуту, третина всіх продажів, вдома четверть. Каже гугля)
-
SergN
Member
8-річного корейця. https://hyundai-santa-fe.infocar.ua/san ... d5539.htmlTimedemo: ↑ 14.06.2026 08:23Дожились, ауді стає схожа на трирічного китайця
-
Timedemo
Member
100 відсотківSergN: ↑ 14.06.2026 17:078-річного корейця. https://hyundai-santa-fe.infocar.ua/san ... d5539.htmlTimedemo: ↑ 14.06.2026 08:23Дожились, ауді стає схожа на трирічного китайця
-
Filabatya
Member
SergN
Новий Audi Q7 став «героєм мемів» через схожість із Hyundai Santa Fe. Автоприколи та автогумор https://share.google/V3UM9LCNVaCVFTMbn
Новий Audi Q7 став «героєм мемів» через схожість із Hyundai Santa Fe. Автоприколи та автогумор https://share.google/V3UM9LCNVaCVFTMbn
-
fantomrulezz
Member
Якщо не запарюватись тим, що було раніше, куриця чи яйце, і хто в кого дизігнера запозичив, то виглядає досить непогано. Цікаво також буде глянути на нову Q8.Filabatya: ↑ 15.06.2026 10:21Новий Audi Q7 став «героєм мемів» через схожість із Hyundai Santa Fe.
Санта Фе теж був симпатичний, і дивно, що вони в наступному поколінні кардинально дизайн змінили.
Отой недоДефендер виглядає не так органічно.
-
Filabatya
Member
fantomrulezz
Оригінальний дефендер просто шедевр, а який там крутий інтелектуальний повний привід(блокування не нагруженого колеса), є канал казаха на ютубі там чітко показують, яке гімно хайлендер, наприклад на бездоріжжі
Будуть люди гребти і той недохайлендер, якщо хлаомі гребуть чи бігуді
Оригінальний дефендер просто шедевр, а який там крутий інтелектуальний повний привід(блокування не нагруженого колеса), є канал казаха на ютубі там чітко показують, яке гімно хайлендер, наприклад на бездоріжжі
Будуть люди гребти і той недохайлендер, якщо хлаомі гребуть чи бігуді
-
Scoffer
Member
Filabatya
Як на мене, всі види автоблокування диференціалів якась бредятина. На дорозі воно тільки гірше може зробили неочевидними заносами в поворотах. А поза дорогою не важко потягнути ручку блокування. Я слабко собі уявляю ситуацію коли треба її туди-сюди перемикати кожні 20 метрів щоб виправдати автоматику.
Як на мене, всі види автоблокування диференціалів якась бредятина. На дорозі воно тільки гірше може зробили неочевидними заносами в поворотах. А поза дорогою не важко потягнути ручку блокування. Я слабко собі уявляю ситуацію коли треба її туди-сюди перемикати кожні 20 метрів щоб виправдати автоматику.
-
Timedemo
Member
по снігу і багнюці, в важких місцях, і на ожеледиці при старті.Scoffer: ↑ 15.06.2026 11:30 Filabatya
-
Filabatya
Member
Механіка потрібна там де електроніка не витримує(перегрів, вода, нештатні режими), та й в не багатьох авто міжосьовий блокується
- спойлер
- Мені би і 3л диз другого туарега стало)
Купив би просто комплект му дових коліс і травив би, як на вело в лісі
-
Scoffer
Member
Timedemo
Не треба воно там тобі автоматом. Більшість автоблокувань несеметричні відносно того коли схоплять блокування. Прокрутка колеса з однієї зі сторін швидше викликатиме блокування ніж з іншої. Звикнути звісно можна, але це супернеочевидна поведінка якщо не знаєш чого очікувати. Особливо на тому ж льоду в повороті коли це трапляється зненацька і змінює курс машини.
З ручним же ти ввімкнув і їдеш собі як завжди.
Відправлено через 4 хвилини 36 секунд:
Я вважаю це однію з шкідливих технологій, десь в одному ряду з сенсорними екранами і прихованими ручками дверей.
Не треба воно там тобі автоматом. Більшість автоблокувань несеметричні відносно того коли схоплять блокування. Прокрутка колеса з однієї зі сторін швидше викликатиме блокування ніж з іншої. Звикнути звісно можна, але це супернеочевидна поведінка якщо не знаєш чого очікувати. Особливо на тому ж льоду в повороті коли це трапляється зненацька і змінює курс машини.
Я вважаю це однію з шкідливих технологій, десь в одному ряду з сенсорними екранами і прихованими ручками дверей.
-
Timedemo
Member
С чого ти взяв що мені не треба? ти не міркував про те, що виробник щось досліджує, і робе це не просто так. і нічого страшного в автоблокуванні немає. на тих же квадріках багатьох, пердня вісь з автоблокування, працює роками і тисячами км по жорсткому офроаду.Scoffer: ↑ 15.06.2026 12:00 Timedemo
це просто тробі не треба, і тобі не зрозуміло навіщо воно іншим. Мені наприклад нафіг не здалися склопід"омники електричні, кращеб замість них були ручки, та були інші якісь плюшки більш корисні в базових авто, але це не значить, що я маю казать, що то фігня не потрібна для всіх.
Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
у мене на авто приховані ручки, і це дуже зручно, завжди чиста внутрішня поверхня, особлико коли десь по трасі пролетів, а потім десь потрібно туди сюди залазити вилазити.Scoffer: ↑ 15.06.2026 12:00 прихованими ручками дверей.
-
Filabatya
Member
Весла це сильно, кочерга теж норм тема на дорогих авто)
-
Scoffer
Member
Звісно ж міркував. А потім незалежні дослідження показують що виробник живе на хайпожорах і чхати йому на безпеку, як це зненацька виявилось на прикладі сенсорних панелей. І не тільки їх. Це завжди так було. Скільки вже кіно знімали про того ж форда (контору, а не мумію), котрий вважає що поки виплати по позовам не перевершують доходи, то все норм, і кількість трупів значення не має.Timedemo: ↑ 15.06.2026 12:38ти не міркував про те, що виробник щось досліджує, і робе це не просто так
Так от повертаючись до наших баранів, а саме автоблокування. Існує не так багато варіантів як його зробити:
1. Диференціал підвищенного тертя. Плюс в тому що він працює. Мінус я вже озвучував. Він принципово не симетричний. Справа і зліва колеса хватають блок при різних прокрутках і це не лікується. Це самий популярний варіант реалізації.
2. Повне блокування замість ручного електронікою. Звучить можливо навіть як норм, але особисто я ні разу не бачив на цивільних машинах. І навіть якщо якась унікальна зустрінеться, то погоду по палаті не змінює.
3. Варіант для електричок, з протиобмотками. Юзався в давній історичний період. Зараз не використовується. Підозрюю тому що жахати струм в намотану в протилежну сторону обмотку це не дуже економічненько.
4. Недоваріант для паркетників. Псевдооблокування на рівні ABS. Просто гальма спрацьовують на стороні, котра провертається. Ніяким блокуванням звісно не є оскільки не заставляє колеса крутитись синхроно. З переваг теж працює, з недоліків - працює максимально недовго і погорить в першому ж ліпшому болоті.
Це практично вичерпний список.
Відправлено через 6 хвилин 44 секунди:
Диференціал підвищенного тертя небезпечний не в гівнах, в гівнах з ним все більш-менш норм, небезпечний він на поворотах на слизькій дорозі, коли зчеплення з дорогою то є, то нема, а у тебе лівий і правий поворот зненацька стають принципово різними.
Я цю фігню особисто ловив, це взагалі ні разу не очевидно і не прикольно.
Відправлено через 7 хвилин :
А твої красиві приховані ручки у азіатів теж вже визнані небезпечними і у деяких забанені.
-
fantomrulezz
Member
Особливо зручно зимою в ожеледицю, коли приходиш такий зранку до авто, а воно коркою льоду покрито і відкрити взагалі ніяк.Timedemo: ↑ 15.06.2026 12:38у мене на авто приховані ручки, і це дуже зручно
Цієї зими бачив такі тесли і ягуари.
Дуже зручно:
- спойлер
Так зручно, просто вогонь:
- спойлер

-
WWQ
Member
lsd блоки очень приятны в дождь и зимой (да и в целом когда асфальт не идеальный), старт прям сильно интереснее, втулить можно почти куда угодно, главный + что работет сама по себе в отрыве от электроники. Один раз попробовал и отказаться уже очень сложно...Scoffer: ↑ 15.06.2026 11:30Як на мене, всі види автоблокування диференціалів якась бредятина
-
SergN
Member
Слизька дорога сама по собі небезпечна, повороти ще більше. Гратися газом в них так, щоб відбулася саме пробуксовка (як стартова точка до спрацювання якогось з блокувань) - це вже елемент підвищення ризику собі власноруч. Тож не на "автоблокування" в цьому режимі треба жалітися, в нього інша функція.Scoffer: ↑ 15.06.2026 14:57небезпечний він на поворотах на слизькій дорозі
-
Scoffer
Member
SergN
Ніяким газом гратись не треба. Автоблокування зазвичай налаштовано так, що спрацьовує лише трішки за межами повороту з вивернутим рулем. Нагадую, що колеса крутяться при цьому з різною швидкістю. Так от достатньо дуже невеликої слизоти в крутому повороті щоб воно схопило і повело машину в кювет. Швидкість при цьому великого значення не має, це не про 120 в повороті.
В особливо запущених випадках, можна зловити блокування на геть чистому асфальті. Але то вже таке, спишемо на особливості реалізації і неправильного налаштування.
Ніяким газом гратись не треба. Автоблокування зазвичай налаштовано так, що спрацьовує лише трішки за межами повороту з вивернутим рулем. Нагадую, що колеса крутяться при цьому з різною швидкістю. Так от достатньо дуже невеликої слизоти в крутому повороті щоб воно схопило і повело машину в кювет. Швидкість при цьому великого значення не має, це не про 120 в повороті.
В особливо запущених випадках, можна зловити блокування на геть чистому асфальті. Але то вже таке, спишемо на особливості реалізації і неправильного налаштування.
-
SergN
Member
Зрозуміло, як завжди, роздмухуєш теорію. Це ти на УАЗі з редукторними мостами намагався перевірити чи все ж на сучасному авто з працюючою системою ЕСП?Scoffer: ↑ 15.06.2026 22:24Ніяким газом гратись не треба. Автоблокування зазвичай налаштовано так, що спрацьовує лише трішки за межами повороту з вивернутим рулем. Нагадую, що колеса крутяться при цьому з різною швидкістю. Так от достатньо дуже невеликої слизоти в крутому повороті щоб воно схопило і повело машину в кювет.
Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Давай вже не приховуй, називай модель, де цю "проблему" мав на геть чистому асфальті.Scoffer: ↑ 15.06.2026 22:24можна зловити блокування на геть чистому асфальті. Але то вже таке, спишемо на особливості реалізації і неправильного налаштування.
-
Scoffer
Member
SergN
Диференціал підвищенного тертя це, як-то кажуть, фізікал леєр і працює він автономно від всіх отих ваших есп. Так що це стосується всіх автівок з таким типом автоблоку.
Ловив я це на жипі вранглері. А на іншому жипі вранглері вже в комплектації з ручними блокуваннями, ніяких проблем.
Диференціал підвищенного тертя це, як-то кажуть, фізікал леєр і працює він автономно від всіх отих ваших есп. Так що це стосується всіх автівок з таким типом автоблоку.
Ловив я це на жипі вранглері. А на іншому жипі вранглері вже в комплектації з ручними блокуваннями, ніяких проблем.