Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
walkman3000
Member

Повідомлення

Hells Angels: 15.06.2026 08:01у чела на роботі 860 і ще 100%, пишуть що після 1к циклів почне просідати помалу, але ніщо не мішає просто поміняти на оригінал
SOH це шляпа, особриво в електрокарах з 200+ пробігом
Avenger80
Member

Повідомлення

Melki: 14.06.2026 23:56вот видишь, я тебя никак не смогу понять, потому что подбираю телефон (и не только) исходя из потребностей и задач. Если есть условные 15К и "я сам не знаю что хочу но главное чтоб новое", то я не знаю как ты живёшь, мне не понятно такое... :shuffle:
А что такое потребности и задачи? Какие у большинства людей потребности и задачи в смартфоне?
Melki: 14.06.2026 23:56следующий телефон я брал так-же под определенные хотелки, даже больше потребности, потому что я им теперь работаю и цена уже значения никакого не имела
А что, есть такие которые не работают с помощью смартфона? Это как и обувь теперь... Даже сторожа, дежурный персонал и т.д. без смартфона никуда - телефонная связь, мессенджеры, что-то сфотографировать по работе (объект, квитанцию, документ и т.д.) - везде нужен смартфон. И это можно сделать и на Redmi Note 14 и на S26 Ultra. :gigi: Просто комфорт везде будет разным, а есть люди, которые и не заметят даже разницы... Но есть ещё фактор цены и бюджета, иначе все бы были с последними Айфонами и Самсунгами, кстати, в США, в принципе, так и есть, так как там последний Айфон покупается как в магазин за продуктами сходить, образно говоря. У нас, в Украине, у многих есть фактор - дорого, дёшево, приемлемый ценовой диапазон исходя из доходов и расходов. Но, чем выше цена, тем лучше смартфон выполняет свои функции (до определённого уровня). Вот и получается, что выбирается лучший телефон за этот бюджет. У меня это так - не прям лопата - 6,59-6,67, проц уровня не ниже Dimensity 7300, 7400, водозащита IP67/68, стерео, чтоб дырка в экране была, а не капля. :D , экран ровный, а не водопадом, также хочется перепрыгнуть стандарт AC 1:1 433Мбит/c. И... в связи с этим подорожанием связанным с дефицитом памяти и т.д. (ИИ) - техника просто начинает тупо дорожать при тех же или даже худших характеристиках. Это не заметят люди покупающие флагманы, но заметят люди покупающие 200-300 долларовые смартфоны, т.к. они начинают стоить как прошлогодние 500 долларовые смартфоны, только характеристики у них теперь 300 долларовых смартфонов.
Востаннє редагувалось 15.06.2026 09:04 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
snapdragon999
Member

Повідомлення

walkman3000: 15.06.2026 08:10
все в ноксе есть, в хлаоми и остальных китайцах скопировали фичу у самса но это не тот уровень железософта и такая скрытность, даже на китайцах, не поможет против опытного чела, не говоря уже о паяльнике :gigi: если б на хуавее было ведро :rolleyes:
Что это реально даёт на практике?Для рядового потребителя это вообще ни о чём. Мне например выделенный сетевой чип и лучшая связь или автономность важнее какого то кнокса.Что он был, что нету как то вообще все равно.
Melki: 15.06.2026 07:24
слился - молодец
Я не собираюсь будить тех кто спит. Нравится гнус то ок,но я то ими пользовался и мне рассказывать не надо что лучше или хуже.
Melki
Member

Повідомлення

Avenger80: 15.06.2026 08:46можно сделать и на Redmi Note 14 и на S26 Ultra
мне нужна скорость телефона и интерфейса и фотографии (включая сумерки), быстрая ремонтопригодность, антиблик (работаю на солнце), большой экран, самая быстрая зарядка вне дома (в работе любой дожавает до обеда), водонепроницаемость (дождь не повод остановить работу)...
Avenger80: 15.06.2026 08:46есть люди, которые и не заметят даже разницы
да есть, но их катастрофически мало, я такого только одного знаю
Avenger80: 15.06.2026 08:46там последний Айфон покупается как в магазин за продуктами сходить
это есть правда, телефон ценой в треть зарплаты месячной
Avenger80: 15.06.2026 08:46в Украине, у многих есть фактор - дорого, дёшево, приемлемый ценовой диапазон исходя из доходов и расходов
вот и я о чем - если это рабочий инструмент, то цена вторична. Тот буст в работе, который даст тебе качественный инструмент позволит окупить разницу в цене неоднократно.
сторожу наверное и не нужен тел уровня с26, но если сторож ведет блог пока сторожит, то редми там так себе... а если у человека есть хобби - мобильная фотография - редми тоже не взлетит...
моей маме, например редми за глаза, ей открытки в вайбере слать, но если я ей в руки суну 17про то она его уже назад не отдаст, но сама себе не купит, бо не нужен он открытки слать
и возвращаемся к началу - есть условные 15К и "я сам не знаю что хочу но главное чтоб новое"

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
walkman3000: 15.06.2026 08:10все в ноксе есть, в хлаоми и остальных китайцах скопировали фичу у самса
ну не знаю, я в хлаоми впервые увидел, а самс я тогда не юзал и даже ненавидел
Avenger80
Member

Повідомлення

Melki: 15.06.2026 09:16моей маме, например редми за глаза, ей открытки в вайбере слать, но если я ей в руки суну 17про то она его уже назад не отдаст, но сама себе не купит, бо не нужен он открытки слать
и возвращаемся к началу - есть условные 15К и "я сам не знаю что хочу но главное чтоб новое"
Вот... Это называется к хорошему привыкаешь быстро и ещё с плохого на хорошее перейти легко, а с хорошего на худшее сложнее. :gigi: Но, если тот же телефон не является прям прямым источником зарабатывания денег (он не инструмент), он помощник и необходимость просто по жизни, зачем продавать почку ради флагмана, но и не хочется совсем уж тормоз бюджетку, а хочется получить хоть какое-то моральное удовлетворение от покупки. У меня вообще сейчас Redmi Note 8T, NFC никогда не ломался. :gigi: С тачем прикол был, но раза два за всё время... А ему 6 лет. :) Но, с современными тенденциями подорожания и стагнации - цена повышается, а уровень качества, производительности не растёт и получается, что начинает работать принцип??? - покупай сейчас лишь бы что, потому как через месяц-три месяца будет всё тоже, только ещё на 50-100 баксов дороже... :gigi: А не то что - новая моделька, чуть лучше характеристики, цена одна и та же... Прогресс же всё-таки должен идти. :) Та нет, на примере Самсунгов - с какого перепугу они добавили в цене овер 100 баксов - А26 vs A27, А36 vs A37, А56 vs А57... И так далее по брендам.
snapdragon999
Member

Повідомлення

Avenger80: 15.06.2026 09:23 Самсунгов - с какого перепугу они добавили в цене овер 100 баксов - А26 vs A27, А36 vs A37, А56 vs А57... И так далее по брендам.
Потому что хотят побольше прибыли поиметь.Причем как я уже сказал свои экраны на бюджетки они не ставят,закупают у китайцев.Лучшее своё они продают конкурентам(экраны,память,камеры),а себе что подешевле и плюс наценка за шилдик.
GreenMile
Member

Повідомлення

7mindfields: 14.06.2026 23:52 Аргументи не аргументи, класика
Гарна спроба пересмикування, дарма що не в тему.
Тобто, айфони - гівно, бо колись гнулись у кармані, мали проблемі зі зв'язком, коли їх не в тій руці тримали, цеглувались при виході оновлення, були зливи даних з айклауда і ще купа всього. Я правильно вловив сенс ваших корисних аргументів, чи це інше?
7mindfields: 14.06.2026 23:52Тому що я бачу тут тільки кулсторі про те, які класні смартфони випускає леново
Ви бачите лише те, що хочете бачити. Підіть походіть по траві і трохи відпочиньте трохи від цієї теми, бо вам вже щось ввижається. Жодного кулсторі, шо вони такиі класні не було, я лише відповів фантазерам, які про ці телефони тільки в інтернеті читали.
7mindfields: 14.06.2026 23:52Іронія в тому, що ти ще забув samsung, sony і lg, але то вже таке
Лж - це у якого 1,5 сматри в лінійці без флагманів і Соні, які офіційно в Україну не поставляються? Ок, як добре хоч самсунг котується ще, я то я би мусив піти у кутку поплакати, бо в мене телефони, що вами не схвалені :D
0F
Member

Повідомлення

GreenMile: 14.06.2026 12:04 Я нічого не робив, воно само™.
Подивився у себе, обидва додатки - і манагер і ланчер відключені :dontknow: Підозрюю що я це заборонив ще від первинного налаштування.
Тобто ти буквально зробив те, що НЕОБХІДНО для того, щоб застосунки самі по собі не встановлювались через Moto App Manager, але воно само™. Наркоман? Тобі тільки в цьому треді вже двоє людей сказали, що проблема є. І вона є навіть якщо зняти галки зі всіх застосунків і скіпнути їх встановлення при первинному налаштуванні.
GreenMile: 14.06.2026 12:04 2. На мою моторолу 18-го і не буде, це було відомого від того як її зарелізили. Але цимес в тому, що я спокійно користуюсь двома телефонами паралельно і на момент виходу 18 відра їх обидва вже треба буде міняти.
Якщо мене не влаштує якийсь телефон - я просто куплю інший, а ви, як дурник, так і будете з цим носитись по формуму, наче на все життя обираєте найкращий_в_світі_телефон :facepalm:
> на моє твердження, що з оновленнями в мотороли все не дуже весело, стверджує, що 16 відро прилетіло на півроку раніше ніж на шанцунга
> "на мою моторолу 18-го і не буде"

Ти або труси вдягни, або хрестик зніми.

То що там про політику оновлень, якщо твій мідл-топ 2024 року не отримає 18 відро, а Galaxy A33 2022 року отримав OneUI 8.5, A16 (сток 4.1, A12)? Ти серйозно хочеш сказати, що Hello UI настільки ж кастомізований як OneUI, і тому в мотороли не вистачає ресурсів оновлювати бюджеткомідли/мідли більше, ніж на 2 мажорних релізи? Якби ти, нешановний "не дурник", хоч трохи передивився цей тред, то помітив би, що я сам радив мотороли, але зауважував, що сподіватись на довгу підтримку не варто, але "чукча не читатель, чукча писатель".
GreenMile
Member

Повідомлення

0F: 15.06.2026 12:13
GreenMile: 14.06.2026 12:04 Я нічого не робив, воно само™.
Подивився у себе, обидва додатки - і манагер і ланчер відключені :dontknow: Підозрюю що я це заборонив ще від первинного налаштування.
Тобто ти буквально зробив те, що НЕОБХІДНО для того, щоб застосунки самі по собі не встановлювались через Moto App Manager, але воно само™. Наркоман? Тобі тільки в цьому треді вже двоє людей сказали, що проблема є. І вона є навіть якщо зняти галки зі всіх застосунків і скіпнути їх встановлення при первинному налаштуванні.
>>Телефон питає, чи хочу я отроимувати нові ігри щотижня
>>Кажу що не хочу
>>Не отримую жодних встановлень.

Прям дивуюсь, як люди більш складними налаштуваннями на андроїді впорались.
Якщо хтось не в змозі прочитати, що від нього хоче телефон, чи зробити якісь налаштування - тоді треба купувати бабкофон кнопковий, ну або айфон, еплу видніше, що вам треба :dontknow:
Угу, двоє людей, які не мають моторол розказують актуальному власнику мотороли про неї. Я вас почув.
0F: 15.06.2026 12:13 > на моє твердження, що з оновленнями в мотороли все не дуже весело, стверджує, що 16 відро прилетіло на півроку раніше ніж на шанцунга
> "на мою моторолу 18-го і не буде"

Ти або труси вдягни, або хрестик зніми.
А ви припиніть маніпуляції і порівнювати тепле з м'яким. У кожної моделі телефона є свій час підтримки оновлень, у едж 50 він коротший за, наприклад, більш дешевий едж 60 і шо? Це хтось десь заперечував, чи що? Я вам написав конкретно, що 16 відро на мій мото вийшло набагато раніше ніж на мій сунг. Поява колись там 18 відра мене мала якось втішити? Власне, аргумент за підтримку і оновлення дуже притягнутий за вуха, бо ніколи не знаєш хто де налажає. А от скільки буде оновлень - відомо заздалегідь, і так, я обрав едж 50 бо мене це влаштовувало.
0F: 15.06.2026 12:13То що там про політику оновлень, якщо твій мідл-топ 2024 року не отримає 18 відро, а Galaxy A33 2022 року отримав OneUI 8.5, A16 (сток 4.1, A12)? Ти серйозно хочеш сказати, що Hello UI настільки ж кастомізований як OneUI, і тому в мотороли не вистачає ресурсів оновлювати бюджеткомідли/мідли більше, ніж на 2 мажорних релізи? Якби ти, нешановний "не дурник", хоч трохи передивився цей тред, то помітив би, що я сам радив мотороли, але зауважував, що сподіватись на довгу підтримку не варто, але "чукча не читатель, чукча писатель".
Та нічого, мені відверто до пічки, що там отримає гелексі А, бо він мене не цікавить, ніколи не цікавив і не буде цікавити навіть з 25-м відром на борту, бо він за 3-4 роки вже по залізу не вивозить нічого. Я не планую по 7 років сидіти на одному телефоні, тим паче на гелексі А, лул, тому мені достатньо підтримки від мото, далі буде новий телефон довільного виробника з новою підтримкою.
Стосовно політики оновлень, ще раз, у наступного покоління еджів підтримка більша, ніж у мого, а у наступного за ним - ще більше і це нормально. Взагалі не можу зрозуміти проблеми. Ну дає сунг більше підтримку ніж мото, кому понад усе потрібні нові андроїди то хай бере сунг чи іфон. Це прям такий біг діл у виборі - що на одну версію відра хтось більше отримає? Тут почиатєш так всі максимум 2-3 роки телефони юзають, зате підтримка має бути на 25 років! :)
0F
Member

Повідомлення

GreenMile: 15.06.2026 13:23 Угу, двоє людей, які не мають моторол розказують актуальному власнику мотороли про неї. Я вас почув.
Угу, проблема відома не тільки мені, в якого в списку покупок на розетці є G32, G84 і Edge 50 Fusion (показати чи що?), але сонечко на власному досвіді одного апарату судить за всіх інших. Припиняй позоритись.

На.

https://www.reddit.com/r/motorola/comme ... s_without/
https://www.reddit.com/r/motorola/comme ... ermission/
https://www.reddit.com/r/motorola/comme ... p_manager/
https://www.reddit.com/r/motorola/comme ... r_to_stop/
GreenMile: 15.06.2026 13:23А ви припиніть маніпуляції і порівнювати тепле з м'яким. У кожної моделі телефона є свій час підтримки оновлень
Я рівно це і сказав в своїй початковій тезі, порівнявши з політикою оновлень самсунгів, але ти чомусь лізеш в залупу, доводячи незрозуміло що.
Оновлення - ну, 2 мажорних апгрейди для середняків (G84 5G, Edge 50 Fusion) і незрозуміла політика оновлень це навіть не смішно в порівнянні з Шан Цунгом.
GreenMile
Member

Повідомлення

0F: 15.06.2026 13:51 Угу, проблема відома не тільки мені, в якого в списку покупок на розетці є G32, G84 і Edge 50 Fusion (показати чи що?), але сонечко на власному досвіді одного апарату судить за всіх інших. Припиняй позоритись.

На.

https://www.reddit.com/r/motorola/comme ... s_without/
https://www.reddit.com/r/motorola/comme ... ermission/
https://www.reddit.com/r/motorola/comme ... p_manager/
https://www.reddit.com/r/motorola/comme ... r_to_stop/
Ну покажіть ваш едж 50, тільки сам апарат, а не список покупок :rotate:
Проблема в тих, хто клацає бездумно на все підряд, або руки з одного місця. Тому вони бігають збирають по всьому інтернету "проблеми", які не є проблемами, бо якщо хоча б почитати тред під вашими страшними прикладами, то там можна знайти відповіді від інших власників:
спойлер
Screenshot 2026-06-15 164108.png
Screenshot 2026-06-15 164723.png
Screenshot 2026-06-15 164817.png

І так далі.
Отже, якщо резюмувати, за замовчуванням або через неуважність юзерів моторола підкачує якісь ігри і апки. Це можна припинити відключенням апок або ненаданням згоди на це дійство. Проблема? Не думаю, бо вона вирішується налаштуванням власного телефона. Але можу погодитись, що це не поведінка лідера ринку, яким моторола і не є.
У самсунга теж повно сміттєвих апок які я не просив, включаючи його всратий біксбі, і деякі не видаляються ще й постійно оновлюються через його гелексі стор, але самсунгу можна, бо в нього більше мажорних оновлень? :-P
ось прямо зараз
galaxy_store.jpg
0F: 15.06.2026 13:51 Я рівно це і сказав в своїй початковій тезі, порівнявши з політикою оновлень самсунгів, але ти чомусь лізеш в залупу, доводячи незрозуміло що.
Оновлення - ну, 2 мажорних апгрейди для середняків (G84 5G, Edge 50 Fusion) і незрозуміла політика оновлень це навіть не смішно в порівнянні з Шан Цунгом.
Тобто ви різниці не бачите в написаному? Ок, я уточню - що тут "незрозумілого" в політиці, яка від початку прозора і відома, і що саме "не смішно"? Edge 50 Fusion, який ви самі процитували, має таку саму підтримку як і едж 50 ультра і отримає своє 17-те відро. Там вся 50 лінійка включаючи фьюжин має 3 оновлення відра. При цьому едж 60 нео має 4 оновлення. Сунг теж не на всі телефони дає однакову підтримку. 7 років пішло тільки з с24, попередні також отримають оновлення лише до 17, що також не радувало любителів самсунга. Виходить, що у всіх політика "незрозуміла", чи як?
Відповісти