Відеокарти Radeon RX 9070 XT та RX 9060 XT нарешті з’явилися у статистиці Steam

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Scoffer: 14.06.2026 12:35 Геральт
Чудово, а клюб вночі автоматом перенакатить вінду, і у тебе вже 31 актуальна залізяка замість одної :rotate:
Господи, ні. Старі ID не вийшли в стім. Нові (після перевстановлення ОС) будуть враховані. Все, ми не рахуємо те саме залізо двічі
Scoffer
Member

Повідомлення

Геральт
Ти сам щойно сказав тримати стару ід місяць. От за місяць поки стара ще актуальна, наштампується ще 30 нових. Ферштейн?
Стім з цим бореться. Але не завжди на 100% успішно. Тому ви бачите час від часу аномалії.
Геральт
Member

Повідомлення

Маємо клуб з 31машини, на яких стоять 5070. Збираємо статку при кожному вході. В травні з кожної машини виходило 100500 користувачів. Пофіг. Маєм 31 ID з 5070 у травні. Пішли в статку за травень. 1го червня провели профілактику і перевстановили вінду на всіх машинах. Маємо в червні вхід у стім з нових 31ID
Пішли в статку за червень. 31шт 5070. Зі старих ID (які згенеровані до перевстановлення вінди, а отже, до червня) жодного виходу. Вони в статку за червень не йдуть. Ітого, маємо 31шт 5070 в травні і 31шт 5070 в червні. Може бути, що вінду перевстановили в середині травня. Тут так, порахуємо в травні двічі. Але це й так зрозуміло, що чим рідше опитування, тим менш валідна/актуальна статка. Зараз опитувалка десь раз на рік проходить. Мене, наприклад, про 9070XT ще не питали.
Scoffer
Member

Повідомлення

Геральт
Слухай, якщо клюби так сильно впливають що псують статистику аж цілого світу, то вінду там переставляють явно не пару раз на рік, а як би не кілька раз на день це робилось. Біс його знає що у тих азіатів на думці, там же не одні китайці, вони там всі такі.
капітошка
Junior

Повідомлення

Radeon RX 9060 XT дебютувала з часткою близько 0,73%, а звичайну Radeon RX 9070 використовує приблизно 0,18% геймерів.
усе що треба знати про радеони, нажаль... :dontknow: :rolleyes: :think:
а усе тому що радеони ніколи немали нормальних дров, нажаль :teacher:
Геральт
Member

Повідомлення

Scoffer
Так ясно, що впливають, якщо опитувалка раз на рік. А якщо опитувати раз на 5років, то ще більше будуть впливати. Бо кількість перевстановлень ОС за 5років>1рік. Ми не можемо заборонити їм перевстановлювати. Але ми можемо частіше опитувати. І якщо між опитуваннями було умовно 12 перевстановлень ОС (опитування раз на рік, раз на місяць перевстановлення ОС), то при частіших опитуваннях буде (знову ж таки умовно) 1 перевстановлення. І це явно підвищить точність результатів.

капітошка
Для 9070 і 9070XT та сама версія драйверу використовується ;)
Барбарис
Member

Повідомлення

капітошка: 14.06.2026 13:07
Radeon RX 9060 XT дебютувала з часткою близько 0,73%, а звичайну Radeon RX 9070 використовує приблизно 0,18% геймерів.
Що за казки? Вже 2 покоління маю(6900хт та 9700хт) і проблем не було, як і з попередніми зеленими.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 14.06.2026 12:19При кожному запуску буде максимально точна і актуальна статистика.
Тільки навіщо це Стім? В них є яка не яка статистика, яка має свої погрішності, але дає +- зрозумілі дані по залізу в гравців.
Аціо
Member

Повідомлення

Про що сперечатись?
Як було так і є за останні 4-5 років у АМД 5-7% частка, у Нвідії 90%+, у Інтел 1%.
- Для стаціонарних ПК, звичайно якщо вміти рахувати.

kairo
Так не сильно та статистика і бреше.
Десктоп ВК за Стімом - 90-94% Нвідія, 5-9% АМД, 1% Інтел.
Геральт
Member

Повідомлення

Аціо: 14.06.2026 14:05 Як було так і є за останні 4-5 років у АМД 5-7% частка, у Нвідії 90%+, у Інтел 1%.
«Зелені» відеоадаптери за підсумками травня використовувало 72,42% геймерів,
Хтось не вміє рахувати, тільки хто? :popcorn:
А до речі, на чию користь "грає" статистика стім, яка спотворена комп. клубами? Чи не на користь більш поширеного виробника? :-/
Гедоніст
Member

Повідомлення

Я так бачу, що тут ще багато адептофанів баби Лізи. Нічого, і ці вилікуються ;)
dead_rat
Member

Повідомлення

Гедоніст: 14.06.2026 15:25 Я так бачу, що тут ще багато адептофанів баби Лізи. Нічого, і ці вилікуються ;)
Ти явно мрієш купувати Джифорси по подвійній ціні ;)
Гедоніст
Member

Повідомлення

dead_rat: 14.06.2026 16:03Ти явно мрієш купувати Джифорси по подвійній ціні
Та ні, успіхів і процвітання їх сімейному бізнесу. Я тільки за обома руками, конкуренція це добре. А от червоні фанати - не дуже :)
Phos4
Member

Повідомлення

Bukakanga
иногда отдельные позиции внезапно совершают скачки на десять процентов в месяц вверх, а потом столь же резко откатывают назад.
Дуже цікаво, а десь можна подивитись на приклад таких аномалій?
Kassatka
Member

Повідомлення

Я сильно радів, що у відгуках у Стімі додали можливість прикріпляти свій поточний конфіг заліза. А тепер я бачу, що в цій інформації про залізо геймера, який залишив відгук, є лише інфа про операційну ситему, проц, оперативку та відеокарту. І там ніде не буде вказано, що у мене 8K-дисплей (про 60 Тб дисків у принципі також). Тепер я сильно розчарований і засмучений з цього приводу. :weep: От такий от облом. :dontknow:
А що цікавого, визначного та рідкісного в конфігу Win 11, Core i7-11700, 32 Гб RAM та RX6800 з 16 гіг?
Аціо
Member

Повідомлення

Геральт: 14.06.2026 15:00
Аціо: 14.06.2026 14:05 Як було так і є за останні 4-5 років у АМД 5-7% частка, у Нвідії 90%+, у Інтел 1%.
«Зелені» відеоадаптери за підсумками травня використовувало 72,42% геймерів,
Хтось не вміє рахувати, тільки хто? :popcorn:
А до речі, на чию користь "грає" статистика стім, яка спотворена комп. клубами? Чи не на користь більш поширеного виробника? :-/

А хтось не вміє і читати, і рахувати.
І нічого он сферичних ховрашків у вакуумі заохочує.
Аціо
Member

Повідомлення

dead_rat: 14.06.2026 16:03
Гедоніст: 14.06.2026 15:25 Я так бачу, що тут ще багато адептофанів баби Лізи. Нічого, і ці вилікуються ;)
Ти явно мрієш купувати Джифорси по подвійній ціні ;)
Так вже пане, вже.
Наступна сходинка х4 вартість, а їм все мало.
капітошка
Junior

Повідомлення

Барбарис: 14.06.2026 13:50
капітошка: 14.06.2026 13:07
Що за казки? Вже 2 покоління маю(6900хт та 9700хт) і проблем не було, як і з попередніми зеленими.
мав радеони два рази за останні 25 років:

1. 9200>x800 після яких переходив на зелених 7900gs>9600gtx відчуття ніби кайданки зкидав, радеони у цілому працювали але була купа дрібних недоліків з іграми що дуже діставало коли на зелених просто працювало

2. rx570>580 також намучився то частоту гпу скидує посеред гри, потім фпс ніби високий але картинка тримтить, жахлива підтримка старих апі дх9, ue3... одвічні танци з підбором дров, пересів на нвідію як небо і земля, усе гладко, плавно.
erkins007
Member

Повідомлення

Input_Lag: 14.06.2026 10:01В мене взагалі немає ніякої довіри до усіх цих статистичних даних Стім.
Есть статистика продаж глобальная. И она тоже весьма однозначна.
Геральт: 14.06.2026 09:36Нарешті, 9070XT почала продаватись (по еркінсу), і одразу практично зрівнялась з 5070Ті. Фантастична динаміка продажів за якийсь місяць часу.
Ничего фантастичного. С начала года цена на 5070ти улетела в космос и 9070хт по пока ещё старой цене стала наконец-то продаваться вместо нее.
Mozdev
Member

Повідомлення

Гедоніст: 14.06.2026 16:08
dead_rat: 14.06.2026 16:03Ти явно мрієш купувати Джифорси по подвійній ціні
Та ні, успіхів і процвітання їх сімейному бізнесу. Я тільки за обома руками, конкуренція це добре. А от червоні фанати - не дуже :)
Там немає, і ніколи не буде конкуренції доки в них одні й ті самі власники... :rotate:
Відповісти