Новини
Останні статті і огляди
NVIDIA підвищила ціну на RTX Pro 6000 Blackwell. Тепер вона коштує більш ніж у півтора рази дорожче
-
Kullerok
Member
Пропоную обговорити NVIDIA підвищила ціну на RTX Pro 6000 Blackwell. Тепер вона коштує більш ніж у півтора рази дорожчеЧесно говоря плевать тем кому надо купят и так. А вот то что они так цены смело задирают очень огорчает. Уже представляю сколько будет стоять 6 линейка. Прийдеться заплатить в тридорога 
-
ProBoynick
Member
На ракетах якими колись я буду стріляти по ШІ буде написано : Це вам за дорогі відеокарти!
-
Dragobes
Member
Таки да, смелость из-за безнаказанности приведет к вседозволенностиKullerok: ↑ 14.06.2026 11:26 ..А вот то что они так цены смело задирают очень огорчает. Уже представляю сколько будет стоять 6 линейка...
-
warp37
Member
Майнинг Ethereum пережили, майнинг ИИ тоже переживём когда-то. Ну а потом ещё что-нибудь придумают и с ностальгией нынешние цены будет вспоминать.
-
Mozdev
Member
Тут нічого дивного Нвідіа монополіст, далі буде ще гірше.Dragobes: ↑ 14.06.2026 13:25Таки да, смелость из-за безнаказанности приведет к вседозволенностиKullerok: ↑ 14.06.2026 11:26 ..А вот то что они так цены смело задирают очень огорчает. Уже представляю сколько будет стоять 6 линейка...![]()
Далі як у будь-якого монополіста якість продукції піде до низу, а ціни різко вгору.
-
ronemun
Advanced Member
А нвідія в чому винна?
1/ зросла ціна памяті в 5 раз. А тут не прості чіпи, а максимального обєму, адже 96 ГБ при шині 512 це максимум 32 чіпа, отже тре по 3 ГБ
2/ Винен попит на такі пристрої. Не на відяхи, а саме на 96 ГБ - навіть 2560 ядер АМД RDNA 3.5 рівня морально застарілого radeon 7700 з 96 ГБ продає за 4000, і в неї память в 3
рази повільніша, а відяха - в 6, + обмежений теплопакет (я знаю що там 128 ГБ, але відяха бачить 96)
3/ зараз графіка дууууже виграє від ШІ - видео по 1. маштабуванню картинки 2. маштабуванню при рейтрейсінгу - без нього промені було б майже неможливі в іграх 3. збільшення кадрів 4. ШІ обробка текстур і геометрії загалом 5. ШІ інтелект персонажів - все таки з ШІ знаачно приємніше розмовляти/взаємодіяти ніж з скриптами 6. розробка сценарію ігри, стратегії, навіть короткої, ефектність 7 і багато чого ще попереду..
1/ зросла ціна памяті в 5 раз. А тут не прості чіпи, а максимального обєму, адже 96 ГБ при шині 512 це максимум 32 чіпа, отже тре по 3 ГБ
2/ Винен попит на такі пристрої. Не на відяхи, а саме на 96 ГБ - навіть 2560 ядер АМД RDNA 3.5 рівня морально застарілого radeon 7700 з 96 ГБ продає за 4000, і в неї память в 3
3/ зараз графіка дууууже виграє від ШІ - видео по 1. маштабуванню картинки 2. маштабуванню при рейтрейсінгу - без нього промені було б майже неможливі в іграх 3. збільшення кадрів 4. ШІ обробка текстур і геометрії загалом 5. ШІ інтелект персонажів - все таки з ШІ знаачно приємніше розмовляти/взаємодіяти ніж з скриптами 6. розробка сценарію ігри, стратегії, навіть короткої, ефектність 7 і багато чого ще попереду..
-
ronemun
Advanced Member
4/ графіку випускають лише тому що вона пока ще дотична до прискорювачів ШІ. Якщо вам неподобається Нвідія, вона перестане, і далі самі...включаєте уяву..ProBoynick: ↑ 14.06.2026 12:31 На ракетах якими колись я буду стріляти по ШІ буде написано : Це вам за дорогі відеокарти!
-
FirstTDM
Member
Угу... печально... но никуда не спрятаться: видяхи/память - это новое "золото"...Kullerok: ↑ 14.06.2026 11:26А вот то что они так цены смело задирают очень огорчает.
Дорого. Очень дорого и не раньше 2028 года, а то и позже... и так бабло плотным потоком плывет само в руки NVIDIA...Kullerok: ↑ 14.06.2026 11:26Уже представляю сколько будет стоять 6 линейка.
Ну да... и без вариантов...Kullerok: ↑ 14.06.2026 11:26Прийдеться заплатить в тридорога
-
Геральт
Member
Так вже. Горілі роз'єми, хотфікси драйвера...Mozdev: ↑ 14.06.2026 14:31 Далі як у будь-якого монополіста якість продукції піде до низу
-
Hotspur
Member
цей пузир лопне 
-
erkins007
Member
Ну да, конечно ситуация когда проблема фиксится на следующий день куда хуже чем когда она фиксится через месяц.Геральт: ↑ 14.06.2026 18:12хотфікси драйвера
Привет проблеме с куллерами, которая была и там и там.
-
Shaolin_Style
Member
главное что у amd все пучком и исправно работаетГеральт: ↑ 14.06.2026 18:12Так вже. Горілі роз'єми, хотфікси драйвера...Mozdev: ↑ 14.06.2026 14:31 Далі як у будь-якого монополіста якість продукції піде до низу
-
dead_rat
Member
Для оцих у пеклі вже виділили окремий VIP котелronemun: ↑ 14.06.2026 16:09 3/ зараз графіка дууууже виграє від ШІ - видео по 1. маштабуванню картинки 2. маштабуванню при рейтрейсінгу - без нього промені було б майже неможливі в іграх 3. збільшення кадрів 4. ШІ обробка текстур і геометрії загалом 5. ШІ інтелект персонажів - все таки з ШІ знаачно приємніше розмовляти/взаємодіяти ніж з скриптами 6. розробка сценарію ігри, стратегії, навіть короткої, ефектність 7 і багато чого ще попереду..
-
Sutter_Cane
Member
Спокойно амуде-гои никогда не примут что их драйвера такое же нестабильное и кривое г**о (если не хуже) и нулевая производительность в DXR приложениях
-
Hotspur
Member
так і єShaolin_Style: ↑ 14.06.2026 19:44главное что у amd все пучком и исправно работает
-
MqM
Member
Війна зі скайнетом заграє новими барвамиProBoynick: ↑ 14.06.2026 12:31 На ракетах якими колись я буду стріляти по ШІ буде написано : Це вам за дорогі відеокарти!
Будеш вирушати у минуле аби відвернути майнінг і ші бум
-
MqM
Member
Так тут форумі є істинно віруючі, що з піною з рота доводили, що вона ніякий монополіст, бо ми звісно може купити відекарти інших виробників, а те, що вони зовсім не актуальні для цілих сфер діяльності для них не важливоMozdev: ↑ 14.06.2026 14:31Тут нічого дивного Нвідіа монополіст, далі буде ще гірше.
Далі як у будь-якого монополіста якість продукції піде до низу, а ціни різко вгору.
-
kabostebeztak
Member
хуанг тобі не заплатитьronemun: ↑ 14.06.2026 16:09 А нвідія в чому винна?
2/ Винен попит на такі пристрої. Не на відяхи, а саме на 96 ГБ - навіть 2560 ядер АМД RDNA 3.5 рівня морально застарілого radeon 7700 з 96 ГБ продає за 4000, і в неї память в 3рази повільніша, а відяха - в 6, + обмежений теплопакет (я знаю що там 128 ГБ, але відяха бачить 96)
лизати чоботи діло невдячне
-
kabostebeztak
Member
юзав встройку райзен 5 4500у і рх6600. проблем 0.Sutter_Cane: ↑ 14.06.2026 21:38Спокойно амуде-гои никогда не примут что их драйвера такое же нестабильное и кривое г**о (если не хуже) и нулевая производительность в DXR приложениях![]()
рх6600 і на вінслопі і на федорі ганяв
-
kabostebeztak
Member
ааа, ти з цих...ronemun: ↑ 14.06.2026 16:104/ графіку випускають лише тому що вона пока ще дотична до прискорювачів ШІ. Якщо вам неподобається Нвідія, вона перестане, і далі самі...включаєте уяву..ProBoynick: ↑ 14.06.2026 12:31 На ракетах якими колись я буду стріляти по ШІ буде написано : Це вам за дорогі відеокарти!![]()