Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Гедоніст
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 13:43Навіть дітям купив хромбуків 4 шт - все загинули від мех пошкоджень.
Ти дітей забив до смерті Хромбуками? :eek:
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 21:00включаємо критичне мислення і можна отримати відповідь - я вам підкажу - а далі ви спробуйте зробити висновок самостійно
порівняємо продажі десктопів та ноутів?
висновок чекаю за вами
ти цим хочеш сказати, що за ноутбуком/мобільно (тобто де прийдеться) працювати ергономічніше, зручніше і продуктивніше ніж за сетапом з монітором+периферією+якісним кріслом?

ноутбуків продається більше, значить за ними зручніше працювати? (і під працювати я маю на увазі щоденну роботу в сфері розробки, аудіо-відео продакшену, дизайну, моделювання тощо)

така твоя логіка?
orange_deer
Member

Повідомлення

Гедоніст: 13.06.2026 15:18
yuriy_dd: 13.06.2026 13:43Навіть дітям купив хромбуків 4 шт - все загинули від мех пошкоджень.
Ти дітей забив до смерті Хромбуками? :eek:
чого не зробиш щоб довести якість збірки цих чудо-пристроїв :laugh:
Гедоніст
Member

Повідомлення

leif: 13.06.2026 19:17ти цим хочеш сказати, що за ноутбуком/мобільно (тобто де прийдеться) працювати ергономічніше, зручніше і продуктивніше ніж за сетапом з монітором+периферією+якісним кріслом?

ноутбуків продається більше, значить за ними зручніше працювати? (і під працювати я маю на увазі щоденну роботу в сфері розробки, аудіо-відео продакшену, дизайну, моделювання тощо)
Хоч питання й не до мене, але в мене шмакбук - це
1. 95 відсотків часу - це фоном слухати ютуп, коли ковиряю основний ПК або коли вже в ліжку фоном вмикаю якусь беліберду або серфлю аліекпресс прям з ліжка.
2. 5 відсотків - це як другий термінальний/консольний сервер для всякого networking stuff.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 13.06.2026 19:17ноутбуків продається більше, значить за ними зручніше працювати?
ні, я лише кажу що є факт - що ноутів продається в рази більше, і люди за ними працюють
наприклад я зараз за ноутом - мені ок - макбук сильно краще ніж попередні мої х86
orange_deer: 13.06.2026 19:18 чого не зробиш щоб довести якість збірки цих чудо-пристроїв :laugh:
ну витримали вони багато, до якості збірки притензій нема
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 19:28ні, я лише кажу що є факт - що ноутів продається в рази більше, і люди за ними працюють
але питання ж стояло в іншій площині. навіщо ти знову переводиш тему і з'їжджаєш?

Відправлено через 35 секунд:
yuriy_dd: 13.06.2026 19:28наприклад я зараз за ноутом - мені ок
це зрозуміло, ти вже неодноразово підтвердив, що за ноутом ти працюєш більшість часу і в мобільному режимі
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 13.06.2026 19:30 але питання ж стояло в іншій площині. навіщо ти знову переводиш тему і з'їжджаєш?
бо якщо необхідна мобільність - десктоп сильно гірший

для багатьох задач - де мені не потрібен великий екран - мене ноут абсолютно не обмежує, у мене не міняється положення голови, тіла і тд
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 19:43бо якщо необхідна мобільність - десктоп сильно гірший
кому вона потрібна IRL, так щоб працювати не за робочим місцем по кілька годин на день і регулярно? хто ці люди? чим вони займаються? чому вони не працюють по людьски?
yuriy_dd: 13.06.2026 19:43у мене не міняється положення голови, тіла і тд
це брехня. повторюсь вкотре: не треба вигадувати ергономіку, це сто разів все вивчено.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Вибачте, не втримався.
Цікаво, як це при роботі із 13-17"
не міняється положення голови, тіла і тд
Так само як і постановка ноутбука на торець аби лежачи його дивитись.
Я ж кажу, він або знущається і свідомо ліпить дичину або він дійсно якийсь прибацаний нєтакусь.
Я з ноутбуками із 2012 року і хай він буде 17,3" - треба суттєво підсовуватись і нахилятись до нього аби було більш менш зручно. Тому ще в 2013 році купив до нього клавіатуру бо так було трошки зручніше, можна було сісти нормально.

Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
Тому це знову якісь невигадані історії.

Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
У мене дружина працює віддалено, у неї є такий собі десктоп на 10100/16гб рамки і ноутбук асус якийсь 16" який ну суттєво краще ніж та коробка. Але їй зручніше сидіти нормально в кріслі перед екраном а не сутулитись і дивитись в ноут. І вона категорично не користується тим ноутом окрім як на ранкові зідзвони, всю іншу роботу вона робить суто с десктопа.
І приклад номер два - подруга дружини працює із макбука але вона собі там таке робоче місце нагородила що б їй було зручно що то лише треба фоткати,то якийсь сюр . Та й то сидить тулиться до того макбука бо екранчик маленький. :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 13.06.2026 19:48кому вона потрібна IRL, так щоб працювати не за робочим місцем по кілька годин на день і регулярно? хто ці люди? чим вони займаються? чому вони не працюють по людьски?
в 2025 році поставки ноутів десь під 200 млн. Ці люди всюди. Дивно що вих їх не бачите.
При чому більшість цих ноутів на х86.
Якщо у вас виникають такі питання - то я впевнений що ви їх ставили не лише в темі про АРМ, але й у інших темах що стосуються ноутів. Покажете?
leif: 13.06.2026 19:48 у мене не міняється положення голови, тіла і тд
це брехня. повторюсь вкотре: не треба вигадувати ергономіку, це сто разів все вивчено.
у мене є монітор 27" який закріплений на стійці. Висота низу десь 2-3 см, він нахилений від мене десь як і ноут - бо мені так зручно.
Десь приблизно як тут - нижній монітор:
Зображення

фото взяв тут: https://www.amazon.com/Monitor-Stand-Mo ... 82HDJ?th=1

верхня точка монітору - обовязково нижче рівня очей

Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
і ще що дуже зручно з ноутом - що внизу клави є тач пад - можна дуже зручна та швидко скролити, фокусувати, зумити і тд - якщо 2 руки на клаві це сильно скоріше зробити ніж мишкою - поки руку перенесете, особливо якщо у вас повнорозмірна клавіатура
Гедоніст
Member

Повідомлення

Чим більше читаєш дописи цього перевертня, тим все більше хочеться поставити питання відомого, вже покійного, українського політичного діяча.
спойлер
111.jpg
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 22:24що внизу клави є тач пад - можна дуже зручна та швидко скролити, фокусувати, зумити і тд - якщо 2 руки на клаві це сильно скоріше зробити ніж мишкою - поки руку перенесете, особливо якщо у вас повнорозмірна клавіатура
Я навіть не знаю як це коментувати :spy:
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 13:43
maxn: 12.06.2026 23:06 А це правда шо ви старий, зелений, живете під мостом на подолі, а свого піструна останній раз бачили у дзеркалі 5 років тому?
звичайно що правда, для вас все що хочете. І де ви такі беретесь?
Z440_User: 12.06.2026 23:16 Але як мінімум половині населення планети немає що робити на цьому арм з причин відсутності ігор та ПЗ напрямку їхньої діяльності.
але іншій половині - підходять? вже прогрес
Z440_User: 12.06.2026 23:16 Як гадаєш, що народ бере виходячи із своєї компетенції? "Чорний процесор" чи "нубук"?
у кожного свої потреби, у мене є все. Навіть дітям купив хромбуків 4 шт - все загинули від мех пошкоджень. І думаєте що вони погані були?
Автономність була 10-12 год - що дуже добре було.
isusik63: 13.06.2026 03:01Да , для офисной работы и надрачивания на синтетику
невже ви забули той час як фанати інтелу як ви сказали надр..али на лінпак на ніч? Тут в темі проців - ще досі перша закріплена тема.
Ви щось мали тоді чи зараз проти?
просто зараз АРМ - краще, і вам заздрісно.
Краще? :lol: :lol: :lol: если бы арм подходил под мои нужды я б с лёгкостью поменял бы х64 на арм , а так яблоко с своей макро системой и нет многофункциональности , завидовать адептам которые игру не могут установить (как вы) :lol: , я пас ;)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.06.2026 23:03завидовать адептам которые игру не могут установить (как вы)
ви когось знаєте хто купує макбук для ігор?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 23:06
isusik63: 13.06.2026 23:03завидовать адептам которые игру не могут установить (как вы)
ви когось знаєте хто купує макбук для ігор?
Да , знаю , человек потом тупо здал/обменял на аленваре . У человека много денег и он не смог понять почему его игра не работает на девайсе за 3к евро.
Востаннє редагувалось 13.06.2026 23:14 користувачем isusik63, всього редагувалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Гедоніст
Легко. Він вважає що прошка занадто потужна, там є вентилятор який смокче пилюку і заряд акумулятора. Краще взяти мак міні чи мак студіо а 13" то чисто тягати з собою без зарядки чи дивитись ютубу на дивані. Ну і рекорди в криворукометрі ставити і наголошувати що то все від акумулятора.
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 22:24
leif: 13.06.2026 19:48кому вона потрібна IRL, так щоб працювати не за робочим місцем по кілька годин на день і регулярно? хто ці люди? чим вони займаються? чому вони не працюють по людьски?
в 2025 році поставки ноутів десь під 200 млн. Ці люди всюди. Дивно що вих їх не бачите.
При чому більшість цих ноутів на х86.
Якщо у вас виникають такі питання - то я впевнений що ви їх ставили не лише в темі про АРМ, але й у інших темах що стосуються ноутів. Покажете?
leif: 13.06.2026 19:48 у мене не міняється положення голови, тіла і тд
у мене є монітор 27" який закріплений на стійці. Висота низу десь 2-3 см, він нахилений від мене десь як і ноут - бо мені так зручно.
Десь приблизно як тут - нижній монітор:
Зображення

фото взяв тут: https://www.amazon.com/Monitor-Stand-Mo ... 82HDJ?th=1

верхня точка монітору - обовязково нижче рівня очей

Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
і ще що дуже зручно з ноутом - що внизу клави є тач пад - можна дуже зручна та швидко скролити, фокусувати, зумити і тд - якщо 2 руки на клаві це сильно скоріше зробити ніж мишкою - поки руку перенесете, особливо якщо у вас повнорозмірна клавіатура
Посмотрите статистику продажы процессоров и в голове представьте что процессор это собранный 1 ПК и добавьте ту статистику продажи декстопов сюда тоже и выйдет на много больше декстопов чем ноутбуков . Сразу собранные ПК покупают мизер юзеров , обычно им собирают под заказ и это не идёт в статистику.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

isusik63
Це як один кацап на 5к екрані в старкрафт ганяв.
Відповісти