Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 16:24 де я вам казав про заборону працювати на ноуті від розетки? де я казав що ноут має працювати лише від батареї?
тоді чому у вас ноут 95% часу від батареї працює? хтось забороняє до розетки підключатися? навіть якщо вам зручніше всього згорбленим на дивані сидіти, то ви ж не 10-12 годин так "працюєте", ви ж напевно робите перерву на обід - можна на півгодини поставити ноут на зарядку і далі повернутись і працювати скільки зручно. чим вам це не підходить, хтось забороняє?
чи лише те що тоді доведеться визнавати що більшості вистачить і 5-6 годин автономності саме у робочому режимі? ;)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 12.06.2026 16:35тоді чому у вас ноут 95% часу від батареї працює?
бо мені так зручно. Я вам більше скажу - в мене смарт 100% від батареї працює. А ноут в мене як смарт - десь йду - він в рюкзаку
orange_deer: 12.06.2026 16:35ви ж напевно робите перерву на обід - можна на півгодини поставити ноут на зарядку
може, але я йду на обід, і ноут залишається на розетці. Ви би залишили ноут без нагляду на розетці де по факту вільний доступ людей?

а до вашого смарту стосується що розетка поруч і можна завжди підзарядити, і автономності багато не треба?
orange_deer: 12.06.2026 16:35 чи лише те що тоді доведеться визнавати що більшості вистачить і 5-6 годин автономності саме у робочому режимі? ;)
супер, але чому ви мене це питаєте? запитайте людей - чи хотіли би вони більшу автономність, чи 5-6 год вистачить?

чому всіх тут тягне переходити на особистості?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 18:18 може, але я йду на обід, і ноут залишається на розетці. Ви би залишили ноут без нагляду на розетці де по факту вільний доступ людей?
функція блокування екрану просто існує :rotate:
а ще у людей які працюють зі стабільного робочого місця є функція закрити офіс на ключ і піти на обід без страху що хтось вкраде їх дані чи техніку. спробуйте якось такий робочий режим ;)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 12.06.2026 18:30а ще у людей які працюють зі стабільного робочого місця є функція закрити офіс на ключ і піти на обід без страху що хтось вкраде їх дані чи техніку. спробуйте якось такий робочий режим
я радий за вас, але я як і більшість користувачів ноутів - обираю варіан коли мені достатньо автономності щоб не думати де шукати зарядку на обіді
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 18:38 я радий за вас, але я як і більшість користувачів ноутів - обираю варіан коли мені достатньо автономності щоб не думати де шукати зарядку на обіді
не переживайте, колись і у вашому офісі проведуть електрику. достатньо просто вчасно сплачувати рахунки за комунальні послуги та не накопичувати заборгованості ;)
Гедоніст
Member

Повідомлення

Пропоную більше не писати в цій темі. Хоч тиждень. Нехай сам маринується в своїй брехні. Гарантую, його почне коробити і трясти. Може нажаліється на хахлов на ixbt.
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 18:38
orange_deer: 12.06.2026 18:30а ще у людей які працюють зі стабільного робочого місця є функція закрити офіс на ключ і піти на обід без страху що хтось вкраде їх дані чи техніку. спробуйте якось такий робочий режим
я радий за вас, але я як і більшість користувачів ноутів - обираю варіан коли мені достатньо автономності щоб не думати де шукати зарядку на обіді
На обіді треба обідати, він на то і обід, а не зарядку шукати, щоб пялити в ноут.
Більшість користувачів ноутів на обіді споживають їжу ротом і відпочивають від роботи, а не продовжують працювати за ноутом, для цього є робочий час.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 18:18 запитайте людей - чи хотіли би вони більшу автономність, чи 5-6 год вистачить?
давай запитаємо "у людей": як би вони обрали виконувати 99% роботи за комп'ютером:
1) за своїм робочим місцем, на якому встановлено великий монітор або два, зручне крісло, зручні миша і клавіатура, виставлене світло тощо. до якого ПК це все підключено, а саме до лептопа чи десктопа -- не важливо.
2) "мобільно", тобто без всього вищепереліченого з 15" ноутбуком (зато від батареї).

хм... що ж оберуть "люди", у яких ти пропонуєш запитати? як думаєш, Юра?

тільки не кажи, що у людей "немає вибору" (с). у кого саме немає? у спеціаліста якої професії? на якій посаді? чому він бігає туди-сюди?

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
yuriy_dd: 12.06.2026 18:18може, але я йду на обід, і ноут залишається на розетці. Ви би залишили ноут без нагляду на розетці де по факту вільний доступ людей?
тобто ти працюєш таки в офісі, виходячи з вищенаписаного. і чому у тебе немає нормального робочого місця? не заслужив?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 12.06.2026 18:41не переживайте, колись і у вашому офісі проведуть електрику
спроба підколоти. Іноді світла нема.
GreenMile: 12.06.2026 19:03 Більшість користувачів ноутів на обіді споживають їжу ротом і відпочивають від роботи, а не продовжують працювати за ноутом, для цього є робочий час.
а хто вам сказав що я постійно за ноутом?
leif: 12.06.2026 19:22давай запитаємо "у людей": як би вони обрали виконувати 99% роботи за комп'ютером:.. хм... що ж оберуть "люди", у яких ти пропонуєш запитати? як думаєш, Юра?
включаємо критичне мислення і можна отримати відповідь - я вам підкажу - а далі ви спробуйте зробити висновок самостійно
порівняємо продажі десктопів та ноутів?
висновок чекаю за вами

Відправлено через 21 хвилину 32 секунди:
Огляд планшета Apple iPad Air 11 (M4): коли Pro стає зайвим

або коли навіть планшет на АРМ - швидший за більшість х86 ноутів :super:

https://itc.ua/ua/articles/oglyad-plans ... air-11-m4/

Відправлено через 22 секунди:
Огляд MacBook Neo: ноутбук, з яким забуваєш про Windows і Linux

https://itc.ua/ua/articles/oglyad-apple ... s-i-linux/
orange_deer
Member

Повідомлення

Гедоніст: 12.06.2026 18:48 Пропоную більше не писати в цій темі. Хоч тиждень. Нехай сам маринується в своїй брехні. Гарантую, його почне коробити і трясти. Може нажаліється на хахлов на ixbt.
я думаю зараз це якраз зіграє на руку нашому "невизнаному генію" бо дасть можливість злитись з живої розмови з leif.
я вважаю варто дочекатись 18 червня і побачити чи він таки з'явиться щоб довести свою думку у live режимі - і якщо ні, то можна його відправляти в карантин та ігнорити хоч тиждень, хоч місяць. бо тоді вже очевидно буде що його ціль це чисто на форумі всіх розводити на безглузді розмови з ним, а в реальності за свою позицію та слова він відповідати не збирається
yuriy_dd
Member

Повідомлення

5 діб використання ноута, сів з 100% до 5%, 17+ годин роботи екрану - що вже дуже не поганий результат
за цей час - як ви бачили я встиг потестити бенчі у віртуальних машинах - крім звичайних своїх завдань
спойлер
Screenshot 2026-06-08 at 12.10.23.png
Screenshot 2026-06-12 at 22.03.29.png
Screenshot 2026-06-12 at 22.04.21.png
не сумніваюсь що ніхто з місцевих і близько такого не покаже
waryag
Member

Повідомлення

Гедоніст: 12.06.2026 18:48 Пропоную більше не писати в цій темі. Хоч тиждень. Нехай сам маринується в своїй брехні. Гарантую, його почне коробити і трясти. Може нажаліється на хахлов на ixbt.
Тоді він почне срати по всьому форуму. :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 12.06.2026 21:50щоб довести свою думку у live режимі
забудьте про мою думку - є факти - автономність, швидкість та енергоефективність АРМ, є індустрія - величезні інвестиції у АРМ як в серверах так і у ноутах. Факт що ноути в рази більш популярні.
Не потрібно сперечатись зі мною, сперечайтесь з правдою. Те що місцеві тут з образами пробують щось довести - це не міняє нічого.
Перед тим як пробувати мені щось довести - знайдіть докази того що ви кажете. Бо інакше це виключно ваша думка - не більше ніж пук в повітря. Навіть якщо ви це повторите багато раз, голосно і з матом.

Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:
пс: ще згадав що тут місцеві пробували довести що ноут в кінці починає скоріше сідає - було 6%, я задовбався чекати коли стане 5%
зараз 5% - і це вже десь 20хв воно на 5%
може місцеві спробують на своїх ноутах - на скільки хвилин в кінці 1% вистачає?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 22:20
orange_deer: 12.06.2026 21:50щоб довести свою думку у live режимі
забудьте про мою думку - є факти - автономність, швидкість та енергоефективність АРМ, є індустрія - величезні інвестиції у АРМ як в серверах так і у ноутах. Факт що ноути в рази більш популярні.
Не потрібно сперечатись зі мною, сперечайтесь з правдою. Те що місцеві тут з образами пробують щось довести - це не міняє нічого.
Перед тим як пробувати мені щось довести - знайдіть докази того що ви кажете. Бо інакше це виключно ваша думка - не більше ніж пук в повітря. Навіть якщо ви це повторите багато раз, голосно і з матом.

Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:
пс: ще згадав що тут місцеві пробували довести що ноут в кінці починає скоріше сідає - було 6%, я задовбався чекати коли стане 5%
зараз 5% - і це вже десь 20хв воно на 5%
може місцеві спробують на своїх ноутах - на скільки хвилин в кінці 1% вистачає?
Зображення
maxn
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 22:11 5 діб використання ноута, сів з 100% до 5%
А це правда шо ви старий, зелений, живете під мостом на подолі, а свого піструна останній раз бачили у дзеркалі 5 років тому?
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 22:20 автономність, швидкість та енергоефективність АРМ,
Але як мінімум половині населення планети немає що робити на цьому арм з причин відсутності ігор та ПЗ напрямку їхньої діяльності.
yuriy_dd: 12.06.2026 22:20 величезні інвестиції у АРМ як в серверах
Я і дууууу....уууже багато людей запускають клієнта steam щоб пограти ігоря і їм всім абсолютно байдуже як воно працює, головне щоб гралося та не гальмувало. Ну ще онлайн відео та соц.мережі - запустив, працює, юзвер задоволений і взагалі дупля не відбиває як воно працює. Сюди тиць, запустилося, грає, юзверь задоволений.
yuriy_dd: 12.06.2026 22:20 Факт що ноути в рази більш популярні.
"Ото шо на столі стоїть - ото кампухтер, ото шо під столом гудить - ото процесор." - це погляд на ПК майже всього не ойтішнього населення планети.
Коли отой "кампухтер з процесором", куплений в 2010році по низу прайсів перестав взагалі щось запускати в 2026році - народ іде куди? В Фокстрот/комфі/moyo/... А там що на прилавках стоїть? Ноути.
А чому хрін зустрінеш системний блок? Питання до специфіки роботи таких мережевих магазинів, гарантії, та інших моментів торгової специфіки.
А ще сам масовий сірий юзверь: ото у мене древній кампухтер, старий процесор, клава з затертими буквами, миша із зламаним дротом... Осьо стоїть новий чорний процесор, це до нього ще екран треба, клаву з мишом... Когось позвати систему з програмами поставити...
Оно поряд нубук стоїть в якому все вже є одразу і навіть із собою взяти можна у відпустку на пляж, кіно дивитися/ігоря грати. Фрешку не забути ще купити до нубука.

Як гадаєш, що народ бере виходячи із своєї компетенції? "Чорний процесор" чи "нубук"?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

waryag: 12.06.2026 22:12

База фанатів x86. 15 червня 2026 року, приблизно 12:00 за Києвом.

Об'єкт 777-666 (Юрій), далі просто Об'єкт втік з Пристрою Утримання (клітки). Постріли, крики. По всій базі кров та трупи.
Для допомоги персоналу, на базу [ТАЄМНО] в [ТАЄМНО], [ТАЄМНО] області, Україна, було відправлено загін спецпризначенців:

Рядовий [ТАЄМНО] "Кабачок" [ТАЄМНО], також відомий як "Кабо" та kabostebeztak. Штурмовик та поліглот що вміє підтримувати мораль у загоні.
Рядовий [ТАЄМНО] maxn [ТАЄМНО].
Капрал [ТАЄМНО] Z440_User [ТАЄМНО], технік.
Капрал [ТАЄМНО] orange_deer [ТАЄМНО].
Рядовий [ТАЄМНО] Axle_Grinder3 [ТАЄМНО].
Старший сержант [ТАЄМНО] waryag [ТАЄМНО]. Людина загартована місяцями форумних срачів. Суворий за характером. Командує загоном.
Сержант [ТАЄМНО] leif [ТАЄМНО], особисто знайомий із Об'єктом.
Капрал [ТАЄМНО] Гедоніст [ТАЄМНО]. Цинічний, балансує позитив Рядового [ТАЄМНО] "Кабачок" [ТАЄМНО].
Старший сержант [ТАЄМНО] AntonyKandaurov [ТАЄМНО]. Заміна Старшого сержанта [ТАЄМНО] waryag [ТАЄМНО].

Далі ви самі. Якщо когось забув або хочете додати характеристику - пишіть.

Відправлено через 12 хвилин 35 секунд:
kabostebeztak: 13.06.2026 00:59
waryag: 12.06.2026 22:12

База фанатів x86. 15 червня 2026 року, приблизно 12:00 за Києвом.

Об'єкт 777-666 (Юрій), далі просто Об'єкт втік з Пристрою Утримання (клітки). Постріли, крики. По всій базі кров та трупи.
Для допомоги персоналу, на базу [ТАЄМНО] в [ТАЄМНО], [ТАЄМНО] області, Україна, було відправлено загін спецпризначенців:

Рядовий [ТАЄМНО] "Кабачок" [ТАЄМНО], також відомий як "Кабо" та kabostebeztak. Штурмовик та поліглот що вміє підтримувати мораль у загоні.
Рядовий [ТАЄМНО] maxn [ТАЄМНО].
Капрал [ТАЄМНО] Z440_User [ТАЄМНО], технік.
Капрал [ТАЄМНО] orange_deer [ТАЄМНО].
Рядовий [ТАЄМНО] Axle_Grinder3 [ТАЄМНО].
Старший сержант [ТАЄМНО] waryag [ТАЄМНО]. Людина загартована місяцями форумних срачів. Суворий за характером. Командує загоном.
Сержант [ТАЄМНО] leif [ТАЄМНО], особисто знайомий із Об'єктом.
Капрал [ТАЄМНО] Гедоніст [ТАЄМНО]. Цинічний, балансує позитив Рядового [ТАЄМНО] "Кабачок" [ТАЄМНО].
Старший сержант [ТАЄМНО] AntonyKandaurov [ТАЄМНО]. Заміна Старшого сержанта [ТАЄМНО] waryag [ТАЄМНО].

Далі ви самі. Якщо когось забув або хочете додати характеристику - пишіть.
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.06.2026 21:00
orange_deer: 12.06.2026 18:41не переживайте, колись і у вашому офісі проведуть електрику
спроба підколоти. Іноді світла нема.
GreenMile: 12.06.2026 19:03 Більшість користувачів ноутів на обіді споживають їжу ротом і відпочивають від роботи, а не продовжують працювати за ноутом, для цього є робочий час.
а хто вам сказав що я постійно за ноутом?
leif: 12.06.2026 19:22давай запитаємо "у людей": як би вони обрали виконувати 99% роботи за комп'ютером:.. хм... що ж оберуть "люди", у яких ти пропонуєш запитати? як думаєш, Юра?
включаємо критичне мислення і можна отримати відповідь - я вам підкажу - а далі ви спробуйте зробити висновок самостійно
порівняємо продажі десктопів та ноутів?
висновок чекаю за вами

Відправлено через 21 хвилину 32 секунди:
Огляд планшета Apple iPad Air 11 (M4): коли Pro стає зайвим

або коли навіть планшет на АРМ - швидший за більшість х86 ноутів :super:

https://itc.ua/ua/articles/oglyad-plans ... air-11-m4/

Відправлено через 22 секунди:
Огляд MacBook Neo: ноутбук, з яким забуваєш про Windows і Linux

https://itc.ua/ua/articles/oglyad-apple ... s-i-linux/
Ну да , большинство собирают декстоп сами или кем-то, из комплектующих .

Да , для офисной работы и надрачивания на синтетику Юрий для вас яблоко самый быстрый гаджет особенно в однопотоке , уже общались много страниц на эту тему , освежите память листайте назад.
waryag
Member

Повідомлення

Z440_User: 12.06.2026 23:16Оно поряд нубук стоїть в якому все вже є одразу і навіть із собою взяти можна у відпустку на пляж, кіно дивитися/ігоря грати. Фрешку не забути ще купити до нубука.
Плюс налюбилово, коли формально в ПК і ноуті залізо називається однаково, а фактично - величезна різниця.
Відповісти