Я ж кажу, що найкраще взято. А не копія. Навіть можна таскбар поставити збоку, що Windows 11 досі не вміє (хоча раніше Windows це вміла).
Новини
Останні статті і огляди
Microsoft додала у Windows 11 функцію Low Latency Profile для прискорення операційної системи
-
SergiusTheBest
Member
-
Mozdev
Member
А потім у цьому одному єдиному DE мікрософт зробить якусь дичину і ви нічого з цим не зможете вдіяти.Donate: ↑ 12.06.2026 14:38 Ось і проблема в тому що їх безліч в нас немає єдиного як треба, щоб ти сів не пилити його напильником а працювати.
Безліч DE, це навпаки перевага, різноманіття можливостей, є з чого обирати, а не "один шлях однією колією до аду".
Я не знаю що з вами, не хочу погане казати про людей, але зажрались та отупіли.
Коли в тебе немає вибору, це завжди погано, бо в такому випадку "Вибір за тебе як тобі жити і що робити, зажди робитиме хтось інший"
-
Donate
Member
Товку мені вот того таскбару сбоку якщо я не можу поставити масштабування?SergiusTheBest: ↑ 12.06.2026 14:42Я ж кажу, що найкраще взято. А не копія. Навіть можна таскбар поставити збоку, що Windows 11 досі не вміє (хоча раніше Windows це вміла).
Added in 37 seconds:
З категорії якщо багато кривого то воно краще за того що десь зроблено адекватно і як требаMozdev: ↑ 12.06.2026 14:50А потім у цьому одному єдиному DE мікрософт зробить якусь дичину і ви нічого з цим не зможете вдіяти.Donate: ↑ 12.06.2026 14:38 Ось і проблема в тому що їх безліч в нас немає єдиного як треба, щоб ти сів не пилити його напильником а працювати.
Безліч DE, це навпаки перевага, різноманіття можливостей, є з чого обирати, а не "один шлях однією колією до аду".
Коли в тебе немає вибору, це завжди погано, бо в такому випадку "Вибір за тебе як тобі жити і що робити, зажди робитиме хтось інший"
-
SergiusTheBest
Member
Правою кнопочкою на десктопі -> Display setting -,> User interface scale -> 75%, 100%, 125%, 150%, 175%, 200%.Donate: ↑ 12.06.2026 15:26 Товку мені вот того таскбару сбоку якщо я не можу поставити масштабування?
-
kabostebeztak
Member
щоб не сидіти саме на WinslopMozdev: ↑ 12.06.2026 14:02І на виході отримаєте туж вінду, питання нащо.?ArmagedoonZergs: ↑ 12.06.2026 11:16 Лінуксу (точніше Linux desktop) з Linux kernel - все ок. Потрібна диктатура. Їм треба прибити зоопарк DE/дистрибутивів купи стандартів одного того самого.
А поки цього не буде то ...
А цього не буде ніколи.
-
Scoffer
Member
Повна маячня. Софту треба стабільні інтерфейси операційної системи. Всі інтерфейси, і ДЕ також. Софту треба щоб його раз написали і він 30 років працював. А краще 50. Отоді буде прогрес.Mozdev: ↑ 12.06.2026 14:50Безліч DE, це навпаки перевага, різноманіття можливостей, є з чого обирати, а не "один шлях однією колією до аду".
Цей ваш лінукс як ядро старше за вінНТ, а гну як ос так взагалі всіх вінд включно з win 1.0. А софту як не було, так і немає. І не буде. Тому що різноманіття треба лише купкі фріків. Іншим треба стандартизація.
-
rjavyi_pastor
Member
Дивлюся на зоопарк інтерфейсів програм на маку і згадую що він ребутався через помилки вже 3 рази за останній місяцьalex_sul: ↑ 12.06.2026 11:24 Так, таке тільки яблуко може диктувати.
От я матері купив Apple MacBook Neo 512GB Citrus (MHFE4).
Ось так і виглядає диктатура по відношенню до розробників ПЗ - якщо ім сильно дати по шапці, код стає вилизаним! Сподобплось! Треба ще всипать MS так само!!!
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
лінукс дуже далекий від ідеалу, але як людина що кожен день працює на лінуксі - софт для моїх задач(програмування) там є.Scoffer: ↑ 12.06.2026 15:43 Повна маячня. Софту треба стабільні інтерфейси операційної системи. Всі інтерфейси, і ДЕ також. Софту треба щоб його раз написали і він 30 років працював. А краще 50. Отоді буде прогрес.
Цей ваш лінукс як ядро старше за вінНТ, а гну як ос так взагалі всіх вінд включно з win 1.0. А софту як не було, так і немає. І не буде. Тому що різноманіття треба лише купкі фріків. Іншим треба стандартизація.
-
МОНАХ
Member
Mozdev: ↑ 12.06.2026 14:10 Мабуть він про DKMS каже.
► "З коробки" (та ще й з онлайн оновленням) - встановилось все за замовчанням і ніби бігає все, все ОК. Але коли встановив програми моніторингу, серед іншого почало видавати дивні цифри, чого на "вінді" не було, наприклад, температура відеокарти - 100+ градусів! - аж поліз голими руками пощупати: карта - холодна...tornadox: ↑ 12.06.2026 14:27 Давно не ставив драйвера під НВ на лінуксі, але з того, що пригадую, то там все робилося з коробки, модуль ядра автоматично перекомпільовується при апгрейді ядра. 1660 здається досі на підтримуваній гілці. Чи вже зняли?
► Коротше, так як раніше ставив Лінукси виключно на старе "залізо", яке не шкода, а в даному випадку - і7 3770+1660Ті+24Gb RAM - а дотошно моніторити на Лінуксі я ще не дуже вмію, то захотілося перевірити і власноруч встановити всі драйвера. Підключив всі можливі "репи", сканування показало наявність чогось свіжішого... ну,
-
0kie
Member
Серьёзно?rjavyi_pastor: ↑ 12.06.2026 15:49Дивлюся на зоопарк інтерфейсів програм на маку і згадую що він ребутався через помилки вже 3 рази за останній місяць не говорячи про очевидні проблеми інтерфейсу які заважають користуватися маком . Звісно стане вилизаним(ні, не стає)
Да, станет вылизанным. Sonoma и Sequoia уже вылизаны до блеска. Осталось Tahoe долизать и будут как обычно идеальные ОС. Даже High Sierra на старом DELL 790 ведёт себя как законченный продукт. Но красноглазикам не угодить. Им всё не то и не так.
Есть такое.МОНАХ: ↑ 12.06.2026 15:53захотілося перевірити і власноруч встановити всі драйвера. Підключив всі можливі "репи", сканування показало наявність чогось свіжішого... ну, вєсєлуха почалась, як завжди.
-
id3210
Junior
Fedora Kde plasma типа полгода полет норм, пережило все апдейтьі )
На новом ноуте. не видел виндьі ) Стим/программирование/3 монитора, норм. кернел античитов да, не будет.
Конечно бьіли всякие штуки, решал их с gemini pro.
Принтер epson неожиданно легко бьіло подключить - на сайте лежали дрова для линукса )
а по топику - поджаривать проц для запуска каждой апки - жесть.
На новом ноуте. не видел виндьі ) Стим/программирование/3 монитора, норм. кернел античитов да, не будет.
Конечно бьіли всякие штуки, решал их с gemini pro.
Принтер epson неожиданно легко бьіло подключить - на сайте лежали дрова для линукса )
а по топику - поджаривать проц для запуска каждой апки - жесть.
-
ArmagedoonZergs
Member
Дивись. Є трикутник.Mozdev: ↑ 12.06.2026 14:50А потім у цьому одному єдиному DE мікрософт зробить якусь дичину і ви нічого з цим не зможете вдіяти.Donate: ↑ 12.06.2026 14:38 Ось і проблема в тому що їх безліч в нас немає єдиного як треба, щоб ти сів не пилити його напильником а працювати.
Користувачі хочуть систему де є софт.
Розробники софта хочуть систему де є користувачі.
Розробника системи хотять і те і інше.
Розробники софта не хотять лінукс в очі бачити бо там 20 різних ДЕ, та про що я говорю, там навіть нема стандарту як відцентрувати вікно або отримати координати вікна на екрані.
Точніше вони є, і їх БАГАТО, і кожен дистр реалізує їх ПО СВОЄМУ.
Тому розробники софта взагалі не хотять з цим звязуваись. Навіть якщо в них є купа грошей.
Саме смішне, що про цю проблему сам Лінус Торвальдс говорить прямим текстом. Абсруд в тому що його апка для дайвінга https://subsurface-divelog.org/
ДУЖЕ довгий час НЕ МАЛА лінукс версії по тій причині що я вище написав.
А ви тут цей зоопарк абсурда дефаєте.
Я вже мовчу про те, що 1000 людей пилить гном, 500 людей пилить кде, і 20 калік пилить гіперленд.
І всі вони каожен з них вирішує і кодить одну ту саму логіку для одних тих самих проблем купу раз.
Якщо ти не бачиш чому це ідіотизм я вже не знаю що сказати.
Я ядрі - диктатура. І це не заважає йому бути опенсорсним, але це вирішує просто кууупу проблем на корню.
-
rjavyi_pastor
Member
в мене тахо, до ідеалу як до києва рачки. Хай спочатку зроблять 2 окремих скроли на мишку та тачпад в стандарті і тоді поговоримо. Також щоб іконки в панелі справа не ховалися під нотч і не потрібно було їх вручну виковирювати звідтіля, список можна продовжувати доволі довго. Просто фанати макос не бачать недоліки, а коли їм вказуєш то починаєтся що я не так користуюсь компьютером. Для мене це інструмент яких повинен підлаштовуватись під мене, а не я під нього. В ідеалі - включив і працює, але дефолтні налаштування макос це мрак. При чому налаштування є, наприклад клік по тап, але чому вони вимкнені за замовчуванням?0kie: ↑ 12.06.2026 17:51 Серьёзно?У меня Хакинтош работает без проблем, а ты умудрился "настоящик" зачмырить! Талантище!
Да, станет вылизанным. Sonoma и Sequoia уже вылизаны до блеска. Осталось Tahoe долизать и будут как обычно идеальные ОС. Даже High Sierra на старом DELL 790 ведёт себя как законченный продукт. Но красноглазикам не угодить. Им всё не то и не так.![]()
І в моєму повідомленні указано що "лінукс дуже далекий від ідеалу", але в цілому інтерфейс того ж гнома набато простіший за макос.
-
0kie
Member
Естественно, я себе Тахо ставил. Естественно, пришёл к такому же выводу - до идеала там очень далеко. Ставил Секвойю - на моём железе есть проблема с заведением интеловского WiFi AX201, поэтому хоть система уже вылизана, откатился на Соному - тут всё из "коробки" работает, хотя многий софт требует Секвойю. Пофиг. Нужные мне программы поставил, некоторые как альтернативу маковским: тот же набор Pages, Keynote и Nembers заменил на Office 2024 Standard LTSC.rjavyi_pastor: ↑ 12.06.2026 19:45в мене тахо, до ідеалу як до києва рачки.
Это на Хакинтоше. Что мешает тебе откатиться с сырого Тахо на ту же Секвойю? Сделай загрузочную флешку с ней и поставь. Всё просто.
По настройкам да - после Винды пришлось привыкать и донастраивать под себя. Ну так и Винду под себя настраиваешь. И Линукс тоже придётся. У всех свои привычки, предпочтения, требования.
-
waryag
Member
Вони пробували завозити іграшки, продажі катастрофічно низькіScoffer: ↑ 12.06.2026 12:11Позиція аплє в тому що ти маєш грати в мобільні маструбаторні тому що там більше грошей витрачається
-
ArmagedoonZergs
Member
Підписуюсь.rjavyi_pastor: ↑ 12.06.2026 19:45в мене тахо, до ідеалу як до києва рачки. Хай спочатку зроблять 2 окремих скроли на мишку та тачпад в стандарті і тоді поговоримо. Також щоб іконки в панелі справа не ховалися під нотч і не потрібно було їх вручну виковирювати звідтіля, список можна продовжувати доволі довго. Просто фанати макос не бачать недоліки, а коли їм вказуєш то починаєтся що я не так користуюсь компьютером. Для мене це інструмент яких повинен підлаштовуватись під мене, а не я під нього. В ідеалі - включив і працює, але дефолтні налаштування макос це мрак. При чому налаштування є, наприклад клік по тап, але чому вони вимкнені за замовчуванням?0kie: ↑ 12.06.2026 17:51 Серьёзно?У меня Хакинтош работает без проблем, а ты умудрился "настоящик" зачмырить! Талантище!
Да, станет вылизанным. Sonoma и Sequoia уже вылизаны до блеска. Осталось Tahoe долизать и будут как обычно идеальные ОС. Даже High Sierra на старом DELL 790 ведёт себя как законченный продукт. Но красноглазикам не угодить. Им всё не то и не так.![]()
І в моєму повідомленні указано що "лінукс дуже далекий від ідеалу", але в цілому інтерфейс того ж гнома набато простіший за макос.
Інтерфейс і взагалі flow на гномі в рази краще мака. Після гнома мак це просто якесь убожество.
Але блін, на маку працює увесь потрібний мені софт і залізо на голові краще. Тому сиджу на маку.
-
waryag
Member
Та нормальна там графіка. Навіть зі штрафами емуляції не гірше за стімдек.Scoffer: ↑ 12.06.2026 12:30Так нема на чому крутити ті ігри: більшість макоюзерів сидить на всяких ейрах і інших лоуендах, котрі видадуть 10фпс і закиплять. Нормальної десктопної платформи не за всі гроші світу ж у них більше нема.
-
Dr_Werdenhoff
Member
-
kabostebeztak
Member
Потім не ний що у тебе античіт якийсь не працює або ще щось не такalex_sul: ↑ 12.06.2026 11:02Nikolay YeryomenkoNikolay Yeryomenko: ↑ 12.06.2026 10:48
Займатися оптимізацією ОС та викидати все старе, що вже не потрібно з коду, а не впроваджувати AI фічі.
Давно вже це роблю. Це ручна, і монотонна праця. Само собою я дуже скоро уперся в необхідність кулупатися в самому дистрибутиві.
Нема сенсу кожен раз на всіх компах робити те саме, тож я
- Перейшов на GHOST SPECTRE (наразі стоїть 26200.8457 - U7-2):
Для тих хто грає через XBOX підписку - нема проблем. Він, І ТІЛЬКИ ВІН, відновлюєтся за пару кліків.
— Покращення DirectX12 / AI Generated / Workstation (буквально 10-30фпс на рівному місті, DXVK - взагалі пісня!)
— Компактна інтеграція + LZX (алгоритм)
— БЕЗ зайвого (роздутого) ПЗ!! (Bloatware)
— Оптимізований файл підкачки / служби / планувальник завдань / індексатор пошуку
— Оптимізація конфіденційності та режим Performante!
— Ghost Toolbox! (додавання або видалення Windows Store та багато іншого!)
— Підтримка будь-якої іншої мови та клавіатури
— Підтримка ігор UWP / застосунків UWP (наприклад, Forza / GOW / тощо тощо)
— З можливістю оновлення (можна оновити до останньої збірки Windows 11!)
— Оновлення Windows можна призупинити до 2077 року!
— З кастомними пакетами іконок / пакетом тем Windows!
— GHOST CUSTOM BOOTABLE! (WPE)
— Вбудований TPM або без TPM
— Видалено програми Windows та системні програми / програми штучного інтелекту (AI)
— Видалено безпеку Windows / захисник (Defender) / Smartscreen
— Вимкнено віддалений робочий стіл / клавіатуру планшета / NFC / буфер обміну / фокусування уваги – (лише Superlite)
— Вимкнено диспетчер черги друку (якщо вам потрібні принтери, встановіть «Авто» у службах)
— Видалено OneDrive (можна повернути за допомогою Ghost Toolbox)
— Вимкнено центр сповіщень – (лише Superlite)
— Вимкнено телеметрію – (лише Superlite)
— Видалено звіти про помилки – (лише Superlite)
— Вимкнено UAC (ніколи не сповіщати)
— Видалено резервну копію WinSxS
Screenshot_9.png
По лінуксу - постав федору і всьо
-
alex_sul
Advanced Member
kabostebeztak
Читай ще раз перелік конфігу.
GHOST SPECTRE, Atlas OS і ReviOS - нормально працюють з будь чим (ігри, CAD і так далі). Саме тому вони вижили серед тисяч.
Ці дистрибутиви в основному і створені для онлайн-ігр. Тому якраз все працє штатно завжди.
Менше рекомендацій, більше вчись.
Читай ще раз перелік конфігу.
GHOST SPECTRE, Atlas OS і ReviOS - нормально працюють з будь чим (ігри, CAD і так далі). Саме тому вони вижили серед тисяч.
Ці дистрибутиви в основному і створені для онлайн-ігр. Тому якраз все працє штатно завжди.
Менше рекомендацій, більше вчись.
-
SERGBILL
Member
ну 2, 3, може 4 роки навіть понасолоджуєтеся ще, а далі?