Microsoft додала у Windows 11 функцію Low Latency Profile для прискорення операційної системи

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
konb999
Member

Повідомлення

Не знаю, может я не так пк использую, как используют его большинство недовольных пользователей винды, - всегда просто ставлю все новые обновы на все компы и ноуты, что прилетают и никогда не встречал никаких проблем, кроме когда-то давно еще на виндовс 10 после обновы слетел разгон проца интел на 2011 в3, частоты откатились до штатных.
Тут все как-то так возмущаются по поводу винды... мне лично вообще непанятно почему!
tornadox
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 12.06.2026 13:16 server-side античітам все одно на платформу по своїй природі
Видавець чи розробник не може купити готовий серверний античіт. Розробка + підтримка коштує значно більше ніж готовий EAC чи BattleEye.
Клієнтський анти-чіт мало чим відрізняється від корпоративного Crowdstrike. Це моніторинг памʼяті, база даних "чітів" і ще декілька фіч.
apachx
Junior

Повідомлення

Поставив якось собі лінукс недавно, покористувався два дні і видалив наx.й через незручність і відсталість системи. Віндовс 11 зараз - майже ідеальна ОС.
Mozdev
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 12.06.2026 11:16 Лінуксу (точніше Linux desktop) з Linux kernel - все ок. Потрібна диктатура. Їм треба прибити зоопарк DE/дистрибутивів купи стандартів одного того самого.
А поки цього не буде то ...
А цього не буде ніколи.
І на виході отримаєте туж вінду, питання нащо.?
tornadox
Member

Повідомлення

WWQ: 12.06.2026 12:06 этому проценту нужно будет сначала объяснить доходчиво что вообще такое этот ваш "линус" и почему он им нужен...
він їм так само не потрібен як і віндовс, більшості ок з смартфоном чи планшетом
Grava
Member

Повідомлення

МОНАХ: 12.06.2026 13:49На днях тричі безуспішно пробував на Дебіані скомпілювати рідний драйвер на 1660Ті з офіційних "репів"
Щось не пам'ятаю щоб його потрібно було компілювати :-/
Mozdev
Member

Повідомлення

apachx: 12.06.2026 13:59 Поставив якось собі лінукс недавно, покористувався два дні і видалив наx.й через незручність і відсталість системи. Віндовс 11 зараз - майже ідеальна ОС.
Користуюсь лінукс вже 16 років, прогрес, ну дуже значний за цей час, не знаю що і як ви там встановили але я спокійно користуюсь ліукс і граю на ньому в майже будь-які грайки з того ж стім, гог, з власного архіву CD/DVD, єдине що поки викликає проблеми так це ігри з анти-чітами (Kernel -Level) вони здебільшого тупо не працюють на лінукс тому в такі ігри не граю.
відсталість системи
В чому відсталість що встановили хоть?

Отправлено спустя 52 секунды:
Grava: 12.06.2026 14:07
МОНАХ: 12.06.2026 13:49На днях тричі безуспішно пробував на Дебіані скомпілювати рідний драйвер на 1660Ті з офіційних "репів"
Щось не пам'ятаю щоб його потрібно було компілювати :-/
Мабуть він про DKMS каже.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

apachx: 12.06.2026 13:59 Поставив якось собі лінукс недавно, покористувався два дні і видалив наx.й через незручність і відсталість системи. Віндовс 11 зараз - майже ідеальна ОС.
Мабуть щось екзотичне ставили?
tornadox
Member

Повідомлення

МОНАХ: 12.06.2026 13:49На днях тричі безуспішно пробував на Дебіані скомпілювати рідний драйвер на 1660Ті з офіційних "репів" - все чудово компілюється, але в кінці, коли справа доходить до перезавантаження
Давно не ставив драйвера під НВ на лінуксі, але з того, що пригадую, то там все робилося з коробки, модуль ядра автоматично перекомпільовується при апгрейді ядра. 1660 здається досі на підтримуваній гілці. Чи вже зняли?

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
apachx: 12.06.2026 13:59Поставив якось собі лінукс недавно, покористувався два дні і видалив наx.й через незручність і відсталість системи.
Мені прозвучало, як типовий американець, що поділився історією про ручну коробку передач на арендованому авто :D

Відправлено через 3 хвилини 20 секунд:
Mozdev: 12.06.2026 14:10єдине що поки викликає проблеми так це ігри з анти-чітами (Kernel -Level) вони здебільшого тупо не працюють на лінукс тому в такі ігри не граю.
Античіт бачить що у вас лінукс/протон і просто забороняє запуск. На https://areweanticheatyet.com/ це категорія "Denied".
З чим в мене були проблеми, це запуск ретро ігор (Fuel 2009) з застарілими DRM типу SecuROM
Donate
Member

Повідомлення

Mozdev: 12.06.2026 14:10 В чому відсталість що встановили хоть?
Спробуйте просто по користуватись як є... Багато що нового побачите наприклад відсутність толкового DE з коробки. Єдине що підходить під теперешні стандарти це гном, але його потрібно просто перенастраювати повністю щоб було щось не під планшет :gigi:

Ну і типу моє знайомство з лінухою це встановити дістр і після оновлення побачити що граб зник :gigi:
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Donate: 12.06.2026 14:29 Спробуйте просто по користуватись як є... Багато що нового побачите наприклад відсутність толкового DE з коробки.
Cinnamon йде з коробки в Linux Mint. Для перебіжчика з Windows це саме те, що треба.
Mozdev
Member

Повідомлення

Donate: 12.06.2026 14:29
Mozdev: 12.06.2026 14:10 В чому відсталість що встановили хоть?
Спробуйте просто по користуватись як є... Багато що нового побачите наприклад відсутність толкового DE з коробки. Єдине що підходить під теперешні стандарти це гном, але його потрібно просто перенастраювати повністю щоб було щось не під планшет :gigi:
Ну, даєте :)
Проблеми з DE?
Які саме що там нема такого що може вінда, але не може DE в лінукс.
Їх безліч на лінукс, на будь-які потреби і смак і на відміну від віндовс там така кастомізація що жодній вінді й не слилася, налаштувати можна все, було б бажання.
Donate
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 12.06.2026 14:33
Donate: 12.06.2026 14:29 Спробуйте просто по користуватись як є... Багато що нового побачите наприклад відсутність толкового DE з коробки.
Cinnamon йде з коробки в Linux Mint. Для перебіжчика з Windows це саме те, що треба.
Cinnamon це форк второго гному. Тому це інтерфейс практично віндовс хп на тепершній час, що в сміття гарантовано :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 12.06.2026 14:33Cinnamon йде з коробки в Linux Mint. Для перебіжчика з Windows це саме те, що треба.
було році так в 2015му
в 2026 цитрамон не всіє в хайдпі, нормально, щоб очі не повитікали
ну і загалом доволі глючна де, я якийсь час щільно сидів в офісі на ньому, чинити доводилось не рідко
Donate
Member

Повідомлення

Mozdev: 12.06.2026 14:36 Їх безліч на лінукс, на будь-які потреби і смак і на відміну від віндовс там така кастомізація що жодній вінді й не слилася, налаштувати можна все, було б бажання.
Ось і проблема в тому що їх безліч в нас немає єдиного як треба, щоб ти сів не пилити його напильником а працювати.
Що вінда дає з коробки а ось лінух ні.

Я ось перебирав DE і під стандарти добре підходить якраз третій гном, який як раз дуже влучно вгадав в те що зараз всюди. Проблема в тому що він з коробки більше схожий на оболонку під планшети чим під ПК. Офк його можна зробити таким як треба але хто буде 3 години шукати що там за плагіни в нього встановлювати? ;)
Востаннє редагувалось 12.06.2026 14:40 користувачем Donate, всього редагувалось 1 раз.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Donate: 12.06.2026 14:37 Cinnamon це форк второго гному. Тому це інтерфейс практично віндовс хп на тепершній час, що в сміття гарантовано :laugh:
Там взято найкраще з Windows, я б сказав більше з Windows 7, а не XP. Тому його так і люблять люди, які мігрують на Linux. Рекомендую!
Scoffer
Member

Повідомлення

Mozdev: 12.06.2026 14:36Їх безліч на лінукс
Безліч і всі до останньої калічні :laugh: Ну кде ще більш-менш, але дистробуди її не люблять і головною де проекту не ставлять
Donate
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 12.06.2026 14:39
Donate: 12.06.2026 14:37 Cinnamon це форк второго гному. Тому це інтерфейс практично віндовс хп на тепершній час, що в сміття гарантовано :laugh:
Там взято найкраще з Windows, я б сказав більше з Windows 7, а не XP. Тому його так і люблять люди, які мігрують на Linux. Рекомендую!
Windows 7 вже застаріла пробачте. На свої роки ОК зараз пробачте :) 32" 4к монітори на яких мастабування 200% наприклад. Ось тут і починається :rotate:
Востаннє редагувалось 12.06.2026 14:41 користувачем Donate, всього редагувалось 1 раз.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.06.2026 14:38 в 2026 цитрамон не всіє в хайдпі, нормально, щоб очі не повитікали
Вміє. От HDR чи VRR не вміє. Що є, то є.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ага, приблизно як віндовс 7. Я написав про нормально, а не шрифти збільшити)
Відповісти