Велосипедний руль в якості вантажівкиyuriy_dd: ↑ 12.06.2026 11:40 десктопний райзен в якості сервера
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
pelia
Member
-
kabostebeztak
Member
Ну да, якщо у тебе система працює не за специфікаціями виробника то ніякої гарантії у тебе нема) Це ж очевидноyuriy_dd: ↑ 12.06.2026 11:40нічого не роблю, все для макс надійностіleif: ↑ 12.06.2026 10:49 як в чому?! ти не подужав навіть розгін пам'яті, не кажучи вже про PBO-тюнінг, даунвольти і т.д.
те що ви розігнали, ви ж навіть і не знаєте що у вас не стабільно працює
це таке лицемірство, що слів нема, про це є сказано в цьому відео:leif: ↑ 12.06.2026 10:49а коли інтел випускає свою утиліту для розгону, або амд пропонує юзеру скористатись ПБО або іншим розгоном
тим більше мене переконує уникати розгонуleif: ↑ 12.06.2026 10:49 і шо? який зробив висновок з цього факту? що нема істинної (с) стабільності навіть на Jdec?
десктопний райзен в якості сервераleif: ↑ 12.06.2026 10:49 це на якій системі?
ну якщо ви заперечуєте очевидне, і вважаєте що праві лише виleif: ↑ 12.06.2026 10:49я навіть не буду нічого писати з приводу, що решту питань і ланцюжків нашого прекрасного діалогу (якщо це можна так назвати) ти, вирішив проігнорити
але якщо щось важливе - ви ж можете повторити
Я свою пам'ять розігнав і все стабільно, не дивлячись на криві руки і хрінову пам'ять
-
yuriy_dd
Member
не сумніваюсь що ви (а може й місцеві) будуть кидатись на все що не звично
-
vdemeshko
Member
выбирает фильтры, клацает - сгенерировать и получает на почту уведомление что отчет сформирован и ссылку с файлом (pdf и что там выбрал как формат) для скачивания.. оно может и 10 сек и 30 занять генерация отчета от обьема данных.. ему что на прелоадер смотреть и ждать втыкая в экран?yuriy_dd: ↑ 12.06.2026 09:03 йому повідомлення що його запит поставили в чергу
-
yuriy_dd
Member
а якщо звичайна робота сайту - обробка хіта, потрібно щоб було максимально швидкоvdemeshko: ↑ 12.06.2026 13:36выбирает фильтры, клацает - сгенерировать и получает на почту уведомление что отчет сформирован и ссылку с файлом (pdf и что там выбрал как формат) для скачивания.. оно может и 10 сек и 30 занять генерация отчета от обьема данных.. ему что на прелоадер смотреть и ждать втыкая в экран?клацнул сгенерировать отечет и пошел дальше делать что ему надо
-
vdemeshko
Member
у нас не "сайт" с котикамиyuriy_dd: ↑ 12.06.2026 09:03а рекомендації від Гугл що чим скоріше працює сай
Востаннє редагувалось 12.06.2026 13:45 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
-
yuriy_dd
Member
як швидко ті що не мают що сказати - переходять на хамствоvdemeshko: ↑ 12.06.2026 13:40короче склифоский ты дупля не отбиваешь в предмете разговора
-
kabostebeztak
Member
Не заслуживyuriy_dd: ↑ 12.06.2026 13:43як швидко ті що не мают що сказати - переходять на хамствоvdemeshko: ↑ 12.06.2026 13:40короче склифоский ты дупля не отбиваешь в предмете разговора
-
yuriy_dd
Member
власне, і там є багато пхп коду який має відпрацювати на кожен хітvdemeshko: ↑ 12.06.2026 13:40системы могут быть несколько сложнее чем сайт визитка на вордпрес...
саме тому і є тести швидкості роботи пхп
-
vdemeshko
Member
yuriy_dd
я от том что ты дупля не отбиваешь в современную архитеткуру приложения если для тебя реально беспокоят тесты скорости пхп.. они уже никого не беспокоят много лет.. последнее беспокойство как я написал было в году 2014 когда была миграция с PHP5.х на 7.х с монолитами на пхп.. на сегодня беспокоят Scalability, Fault tolerance, Consistency.. ну и Observability и Tracebility
я от том что ты дупля не отбиваешь в современную архитеткуру приложения если для тебя реально беспокоят тесты скорости пхп.. они уже никого не беспокоят много лет.. последнее беспокойство как я написал было в году 2014 когда была миграция с PHP5.х на 7.х с монолитами на пхп.. на сегодня беспокоят Scalability, Fault tolerance, Consistency.. ну и Observability и Tracebility
Востаннє редагувалось 12.06.2026 13:52 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
-
yuriy_dd
Member
ок про мене. А чому ресурс phoronix.com - розробив тест для пхп і тестує в ньому проци? для кого це?vdemeshko: ↑ 12.06.2026 13:46 я от том что ты дупля не отбиваешь в современную архитеткуру приложения если для тебя реалбно беспокоят тесты скорости пхп..
пс: це я вам трішки критичного мислення підкину
-
vdemeshko
Member
yuriy_dd
для тех кто строит сервера.. как им производительность тестировать? программистов это уже после какого кто момента перестало беспокоить.. делай нормально и будет нормально
какая мне разница какая скорость одного инстанса апликухи если у нас есть кубернетис, лоадбалансер и автоскейлинг? нагрузка есть пиковая и есть обычная.. в пик - скейлим.. в обычное время пофиг какая там скорость пхп.. в пиковое тоже пофиг так как не хватит все равно вертикально ресурса и нужно горизонтально скейлить... тесты phoronix точно не для программистов приложений.. )) ладно бы что то аля такое скинул https://www.techempower.com/benchmarks/ ... n=data-r23
для тех кто строит сервера.. как им производительность тестировать? программистов это уже после какого кто момента перестало беспокоить.. делай нормально и будет нормально
-
yuriy_dd
Member
а розробляєте ви на свому локальному компі, чи відразу на серверах тестуєте?vdemeshko: ↑ 12.06.2026 13:53программистов это уже после какого кто момента перестало беспокоить
тести - для тестування процівvdemeshko: ↑ 12.06.2026 13:53тесты phoronix точно не для программистов приложений
-
vdemeshko
Member
yuriy_dd
локально естественно, и естественно есть ряд стейджингов и предпродашен енвайрентов тоже.. да и если беспокоит скорость PHP то ты не те тесты смотришь от слова совсем.. нужно смотреть тесты FrankenPhp, OpenSwoole, RoadRunner
нас как разработчиков интересует не чистая скорость скрипта как такового в наборе тестов, а реального приложения в продакшене или в тестах Grafana K6 на стейджинге или в билд пайплайне если есть регрессия конкертного билда артефакта.. а "реальное приложение" это распределенная система с рядом сервисов - не обязательно "микросервисов"(хотя я работал в проектах где были десятки микросервисов - локально в докере около 30 шт было если уже верно помню так как лет 8 назад было).. это вполне могут быть быть более крупные сервисы и не десятки, но внутри каждый со своей с специализацией и тоже асинхронными коммуникациями и тд.. тоесть тесты те нужны тем кто строит серваки что бы как то по производительность их ранжировтаь, а разработчиков интересует число ядер и обьем оперативки
и совсем не скорость пхп..
локально естественно, и естественно есть ряд стейджингов и предпродашен енвайрентов тоже.. да и если беспокоит скорость PHP то ты не те тесты смотришь от слова совсем.. нужно смотреть тесты FrankenPhp, OpenSwoole, RoadRunner
Востаннє редагувалось 12.06.2026 14:17 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
-
pelia
Member
Не ламайте Юру, він таких слів не знає, а при слові "девопс" візьметься за голову і почне бігти в лісvdemeshko: ↑ 12.06.2026 14:07 yuriy_dd
локально естественно, ряд стейджингов и предпродашен енвайрентов тоже.. да и если беспокоит скорость PHP то ты не те тесты смотришь от слова совсем.. нужно смотреть тесты FrankenPhp, OpenSwoole, RoadRunnerнас как разработчиков интересует не чистая скорость скрипта как такового в наборе тестов, а реального приложения в продакшене или в тестах Grafana K6 на стейджинге или в билд пайплайне если есть регрессия конкертного билда артефакта
Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
Ну у мене також є локальний сервер на звичайному десктопному проці, але це виключно забавка під мої персональні потреби, але ви ж тут про великі матерії розповідаєте і це звучить надто смішноyuriy_dd: ↑ 12.06.2026 13:23не сумніваюсь що ви (а може й місцеві) будуть кидатись на все що не звично
-
orange_deer
Member
мені от цікаво стало, це часом не той самий Юрій з форуму?
https://softwar.io/developers/965171802-yuriy-dudchak
це та сама робота, що вимагає 30 років комерційного досвіду чи щось інакше?
https://softwar.io/developers/965171802-yuriy-dudchak
це та сама робота, що вимагає 30 років комерційного досвіду чи щось інакше?
-
Z440_User
Member
Такс, а чому це Юрій використовує пристрій всупереч рекомендацій виробника?yuriy_dd: ↑ 12.06.2026 11:40 десктопний райзен в якості сервера
А ну, покажи нам мануал від AMD, що десктопний Ryzen можна використовувати в якості сервера!
Що за використання не за призначенням?
-
yuriy_dd
Member
а в якості локальної машини - у вас що? ноут? чи якийсь десктоп?vdemeshko: ↑ 12.06.2026 14:07локально естественно,
чудово - знайдіть хто проводить тести на цих всіх платформах запустіть на свому та порівняйтеvdemeshko: ↑ 12.06.2026 14:07да и если беспокоит скорость PHP то ты не те тесты смотришь от слова совсем.. нужно смотреть тесты FrankenPhp, OpenSwoole, RoadRunner
питання - як якщо чисте пхп буде працювати швидко, то щось на його основі - як буде працювати?
а чому phoronix тестує на цьому бенчі "SpacemiT K3 Pico-ITX is one of the most powerful RISC-V mini computer" та порівнює з малинкою та з самими потужними декстопами на х86?vdemeshko: ↑ 12.06.2026 14:07тоесть тесты те нужны тем кто строит серваки что бы как то по производительность их ранжировтаь
і скільки ж у вас ядер на вашому робочому компі? а якщо буде скажімо 64 - це якось пришвидшить вашу роботу?vdemeshko: ↑ 12.06.2026 14:07а разработчиков интересует число ядер и обьем оперативкии совсем не скорость пхп..
а якщо буде 4 - але самих швидких ядра - це буде краще ніж 64 повільних?
а яке завантаження у вашого сервера? скільки Up Time?pelia: ↑ 12.06.2026 14:17Ну у мене також є локальний сервер на звичайному десктопному проці, але це виключно забавка під мої персональні потреби, але ви ж тут про великі матерії розповідаєте і це звучить надто смішно
ви знаєте визначення що таке сервер?Z440_User: ↑ 12.06.2026 14:53Такс, а чому це Юрій використовує пристрій всупереч рекомендацій виробника?
А ну, покажи нам мануал від AMD, що десктопний Ryzen можна використовувати в якості сервера!
ви маєте посилання де АМД забороняє використовувати десктопні проци у якості сервера?
-
orange_deer
Member
а ви маєте посилання, де виробники ноутбуків забороняють підключати їх до розетки, поки батарея не впаде нижче 15–20%, наприклад?yuriy_dd: ↑ 12.06.2026 16:00 ви маєте посилання де АМД забороняє використовувати десктопні проци у якості сервера?
у вас є посилання де вони чітко пишуть що ноутбук має працювати від батареї а не від розетки більшість часу?
ця логіка у дві сторони працює так то
-
yuriy_dd
Member
логіка має працювати хоч трішки, у вас не працюєorange_deer: ↑ 12.06.2026 16:16а ви маєте посилання, де виробники ноутбуків забороняють підключати їх до розетки, поки батарея не впаде нижче 15–20%, наприклад?
у вас є посилання де вони чітко пишуть що ноутбук має працювати від батареї а не від розетки більшість часу?
ця логіка у дві сторони працює так то
де я вам казав про заборону працювати на ноуті від розетки? де я казав що ноут має працювати лише від батареї?