Microsoft додала у Windows 11 функцію Low Latency Profile для прискорення операційної системи

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
tornadox
Member

Повідомлення

alex_sul: 12.06.2026 10:44Лінукс тупо не готовий ще для всього, йому треба час і спонсори для розробників стороннього ПЗ. Ігри - це теж ПЗ. Габен цим займаєтся, але не встигне до смерті - він старий!
Мак чудовий в рамках екосистеми, але не для ігор у більшості своїй.
МакОС тупо не готовий ще до всього, хоча в нього було і достатньо часу і достатньо грошей, а розробникам стороннього ПЗ заносилися гроші. Ігри теж ПЗ - але чомусь на маку їх дуже мало.
WWQ
Member

Повідомлення

item2: 12.06.2026 11:48Ну це ви проєктуєте свої особисті потреби на весь світу. Скажу так: для 70-90% користувачів світу вже є весь необхідний їм софт на Лінукс, або ж якісні замінники
этому проценту нужно будет сначала объяснить доходчиво что вообще такое этот ваш "линус" и почему он им нужен...
tornadox
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 12.06.2026 11:16Потрібна диктатура.
Не потрібно диктатури, те що зараз робить Google з Android є прямим наслідком такої диктатури де ніби існує AOSP але по факту це мало на що впливає.
Геральт
Member

Повідомлення

alex_sul
Людина, яка не мала проблем з безпекою на домашньому ПК ;)

при виключеній службі оновлень одразу після інсталяції на всіх версіях вінди. Роками вже
Востаннє редагувалось 12.06.2026 12:11 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

tornadox: 12.06.2026 12:04Ігри теж ПЗ - але чомусь на маку їх дуже мало.
Позиція аплє в тому що ти маєш грати в мобільні маструбаторні тому що там більше грошей витрачається :rotate:
спойлер
Зображення
tornadox
Member

Повідомлення

item2: 12.06.2026 11:48одразу з'явиться вузькоспеціалізований проф софт, усі онлайн ігри, адже ніхто не захоче втрачати прибуток і відмовлятись від постійно зростаючого ринку.
1. Вузькоспеціалізований софт потрібен корпораціям - навіщо він в домашній сфері? Вузькоспеціалізований софт краще крутити на серверах всюди де це можливо.
2. З античітами ближчим часом ситуація ніяк не віришиться, тому що єдиний надійний античіт, це той який працює на сервері власника ігрової компанії.
3. З Майкрософт можна занести чемодани, розробити засекречені інтерфейси і просто зафорсити апдейт. В лінуксі просто так не вийде це зробити, античіти це руткіти по своїй природі.
AndyGTR
Member

Повідомлення

alex_sul: 12.06.2026 11:51
yariksom: 12.06.2026 11:41 Інструкція:
1. Видалити 11.
2. Поставити 10.
3. Насолоджуватися.
Звичайна Windows 10 (Home та Pro) вже офіційно припинила отримувати підтримку — 14 жовтня 2025 року.
Це ж кайф що припинила, тепер оновлення не задовбують, не прилітають криві оновлення, не включається сам по собі ПК серед ночі, по тій же причині з оновленнями. Й повністю 100% стабільна й швидка робота системи :) ;)
tornadox
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.06.2026 12:11 Позиція аплє в тому що ти маєш грати в мобільні маструбаторні тому що там більше грошей витрачається :rotate:
Тут ще цікавий момент що Епл дала можливість розробникам продавати свої ігри в Мак аппсторі, але більшість відмовилися від цього.
Scoffer
Member

Повідомлення

tornadox: 12.06.2026 12:25Тут ще цікавий момент що Епл дала можливість розробникам продавати свої ігри в Мак аппсторі, але більшість відмовилися від цього.
Так нема на чому крутити ті ігри: більшість макоюзерів сидить на всяких ейрах і інших лоуендах, котрі видадуть 10фпс і закиплять. Нормальної десктопної платформи не за всі гроші світу ж у них більше нема.
tornadox
Member

Повідомлення

Grava: 12.06.2026 11:47Встановив kde подивитися, зламався масштаб інтерфейсу входу у систему, відновив бекап вінди.
Спробуй встановити kubuntu на другий раз. Змінювати DE з одного на інший на готовому дистрі це задача з плюсиком.
Roaster
Member

Повідомлення

alex_sul: 12.06.2026 11:51
Звичайна Windows 10 (Home та Pro) вже офіційно припинила отримувати підтримку — 14 жовтня 2025 року.
Вбиваем в гугл: "ESU Massgrave"
tornadox
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.06.2026 12:30Так нема на чому крутити ті ігри: більшість макоюзерів сидить на всяких ейрах і інших лоуендах, котрі видадуть 10фпс і закиплять. Нормальної десктопної платформи не за всі гроші світу ж у них більше нема.
а як же хайпові відео з мільйонними переглядами як крутять кіберпанк на нео? :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

tornadox: 12.06.2026 12:39а як же хайпові відео з мільйонними переглядами як крутять кіберпанк на нео?
Там треба почитати всі зірочки, може то крутять відео кіберпанку :D
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

alex_sul: 12.06.2026 10:44 Лінукс тупо не готовий ще для всього
Навіщо все? Треба тільки те, що вам потрібно. І для більшості користувачів там це вже є.
tornadox
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.06.2026 12:46 Там треба почитати всі зірочки, може то крутять відео кіберпанку :D
Ну я крутив на своєму М4 про Кіберпанк.
При бажанні цю гру можна пройти, якщо більше нічого іншого немає, але ноут дуже нагрівається і шумить.
Сама гра рендериться в 540р - 900p (Динамічний рендеринг MetalFX) і видає трішки більше кадрів ніж мобільна 1066 (80w) в нативі 1080p з скайлейком який вже знатно тротлив. Враховуючи що MetalFX базується на FSR2, то і вигляд воно має відповідний. :D
Scoffer
Member

Повідомлення

tornadox
М4 про покраще ніж нео буде)
Востаннє редагувалось 12.06.2026 13:41 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

tornadox: 12.06.2026 12:20
item2: 12.06.2026 11:48одразу з'явиться вузькоспеціалізований проф софт, усі онлайн ігри, адже ніхто не захоче втрачати прибуток і відмовлятись від постійно зростаючого ринку.
1. Вузькоспеціалізований софт потрібен корпораціям - навіщо він в домашній сфері? Вузькоспеціалізований софт краще крутити на серверах всюди де це можливо.
2. З античітами ближчим часом ситуація ніяк не віришиться, тому що єдиний надійний античіт, це той який працює на сервері власника ігрової компанії.
3. З Майкрософт можна занести чемодани, розробити засекречені інтерфейси і просто зафорсити апдейт. В лінуксі просто так не вийде це зробити, античіти це руткіти по своїй природі.
server-side античітам все одно на платформу по своїй природі
Reinmar
Member

Повідомлення

0kie
0kie: 12.06.2026 11:56который закрывает вообще все вопросы
Какие,если это "планшет с клавиатурой": 13", неполноценная клавиатура и т.д. Потом про какие 600 доларов идет речь,если у нас цена официальная 35999/256-39999/512?
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Як я вже колись писав, у мене мій Райзен 9 за своїм конструктивом по схожому "алгоритму" сам по собі справляється - "підривається" по будь-якій причині, ще тільки й не вистачало, щоб сама "вінда" його "в плечі попихала" :laugh: .
Scoffer: 12.06.2026 11:46 Та не ок з ним нічорта, з тим ядром, в декстопі. ОК буде коли ванільне перейде на HAL хоча б як відроїд і завезе стабільні драйверні інтерфейси.
► На днях тричі безуспішно пробував на Дебіані скомпілювати рідний драйвер на 1660Ті з офіційних "репів" - все чудово компілюється, але в кінці, коли справа доходить до перезавантаження - :rotate: допобачення, причому так безкомпромісно, що відновити/повернути-все-взад вже не вистачає досвіду і терпіння... Плюнув, сиджу на "по-замовчуванню", бо :) ще кілька разів отак дистр "перенакочу" "з нуля" і, боюсь, доб'ю ресурс свого і так немолодого SSD-ешника в хлам :gigi: ...
tornadox
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.06.2026 13:11 М4 покраще ніж нео буде)
Перепрошую, це M4 Pro! :)
Але це ніяк не рятує ситуацію з платформою.

1. Окей, припустімо, CPU тут вистачить для ігор. Але це ARM. А отже, якщо гра йде під x86, то через костилі трансляції головною бідою стануть просадки FPS (ті самі 1% і 0.1% low).
2. Попереду ще й запланований EOL для Rosetta 2. Будемо сподіватися, що хоча б FEX-Emu нормально портують.
3. Плюс відсутній нативний графічний API - забуваємо про DirectX чи Vulkan. Маємо лише MoltenVK, від якого графік фреймрейту стане ще рванішим.
4. Ну і вишенька на торті - штучне обмеження зовнішніх відях. Інтерфейс дозволяє, в старих ОС усе працювало, але Apple вирішила закрити екосистему.

Для будь-якого розробника чи видавця це адаптаційне пекло та величезні витрати за ради мізерної аудиторії.
Відповісти