Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 10.06.2026 23:34Черговий непотрібний специфічний тест, підібраний під конкретне залізо та умови.
тільки 70+% сайтів працюють на php, і розробникам треба на чомусь розробляти. Правда краще на чомусь швидкому? ну щоб кожен раз не чекати поки воно згенерує сторінку на локальному ноуті який як сервер використовується
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Ну в мене всі сайти прекрасно відкриваються, чекати не треба. Де реально побачити перевагу про яку він пише?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 10.06.2026 23:40 yuriy_dd
Ну в мене всі сайти прекрасно відкриваються, чекати не треба. Де реально побачити перевагу про яку він пише?
В іграх! Ой, контр страйк 2 не запускається...
В монтажі! Ой, а Юра не скидав власні тести...
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 10.06.2026 23:34в тому, що це однопоточний тест для окремої мови програмування, який постійно ганяє невеликі об'єми даних. Високий результат вказує на те, що проц епловський(висока частота однопотоку + швидка пам'ять, яка використовує спільний пул, отже майже позбавлена затримок).
я не знаю що воно там ганяє, просто поставив та запустив
а що доречі заважало за стільки часу щось у х86 подібне зробити?
і частота у мене - таки мала у порівнянні з десктопними х86
а що за спільний пул? чи ви про 8 каналів памяті? які можуть одночасно використовуватись навіть в одно-потоці? а у бідненьких х86 - лише 2?
що таки память вирішує?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

kabostebeztak
Ну він скинув власний тест але це щось незрозуміле.

Відправлено через 44 секунди:
yuriy_dd: 10.06.2026 23:43я не знаю що воно там ганяє, просто поставив та запустив
yuriy_dd: 10.06.2026 23:38тільки 70+% сайтів працюють на php, і розробникам треба на чомусь розробляти. Правда краще на чомусь швидкому? ну щоб кожен раз не чекати поки воно згенерує сторінку на локальному ноуті який як сервер використовується
Відправлено через 21 секунду:
Так ти знаєш що воно там ганяє чи не знаєш?)

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Забрехався по самі вуха ще й зухвалі питання ставить. 50 річний чорт
kabostebeztak
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 10.06.2026 23:47 kabostebeztak
Ну він скинув власний тест але це щось незрозуміле.

Відправлено через 44 секунди:
yuriy_dd: 10.06.2026 23:43я не знаю що воно там ганяє, просто поставив та запустив
yuriy_dd: 10.06.2026 23:38тільки 70+% сайтів працюють на php, і розробникам треба на чомусь розробляти. Правда краще на чомусь швидкому? ну щоб кожен раз не чекати поки воно згенерує сторінку на локальному ноуті який як сервер використовується
Відправлено через 21 секунду:
Так ти знаєш що воно там ганяє чи не знаєш?)

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Забрехався по самі вуха ще й зухвалі питання ставить. 50 річний чорт
Да хай The Finals (взірве хату в Training Area) і DaVinci Resolve поганяє (програш короткого відео середненької якості з простими ефектами + рендер в якийсь кодек) і скине результати
yuriy_dd
Member

Повідомлення

аж прямо шкода закривати :weep:
може хай leif чи LVladislavchik спробують повторити?
заодно побачать які програми я встановив. Що працюю від батареї. Може самі хоч чимось поділяться - бо поки толку від них - нуль

може заодно хтось знає - може інший дистрибутив буде швидшим - бо на Дебіан трохи повільніше, а на alphine - взагалі десь на третину повільніше

ну і всі дистрибутиви тягнути не хочу
спойлер
Screenshot 2026-06-10 at 23.45.00.png
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.06.2026 23:57 аж прямо шкода закривати :weep:
може хай leif чи LVladislavchik спробують повторити?
заодно побачать які програми я встановив. Що працюю від батареї. Може самі хоч чимось поділяться - бо поки толку від них - нуль

може заодно хтось знає - може інший дистрибутив буде швидшим - бо на Дебіан трохи повільніше, а на alphine - взагалі десь на третину повільніше

ну і всі дистрибутиви тягнути не хочу
спойлер
Screenshot 2026-06-10 at 23.45.00.png
Мені аж дістрохоп захотілось зробити
Ніколи не було так соромно бути юзером федори

А чого не bare metal?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.06.2026 23:10самий швидкий результат на зараз зі всіх десктопних проців у Intel Core Ultra 9 285K - 1 757 220
перегрузив ноут, і знову запустив - отримав - 1 753 893 - що майже як у Intel Core Ultra 9 285K :super: :super:
Screenshot 2026-06-11 at 00.12.54.png
Гедоніст
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 00:13отримав - 1 753 893
І тут натриндів. Це в тебе в крові.

Показуй результат в Cinebench, обирай який, подивимось чи х86 чи потужна Рука.
Барбарис
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov, та проблема не в скріні, а в непотрібності цього тесту :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 11.06.2026 06:06та проблема не в скріні, а в непотрібності цього тесту
тести не тести, дуже знайомо

уявімо що хтось з місцевих розробник (ха-ха вже смішно), і йому необхідно розробляти та тестувати, все робить на локальній машині - на маку - це буде просто найшвидше з усіх можливих ноутів.

Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
orange_deer: 10.06.2026 12:31 це я так розумію не жарт був... він схоже справді вірить що все що йому "продають" на ютубі відповідає реальності...
черговий огляд - людина спробувала та перейшла на макос - мала все як тут люблять - десктоп на віндовс, але не зручно його носити з собою, треба ноут

що не відповідає реальності?
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, навіщо тест, який не використовує всі можливості проца? Ти ж лише такі тут постиш.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 11.06.2026 10:50навіщо тест, який не використовує всі можливості проца? Ти ж лише такі тут постиш.
а чому не використовує? одно-потокова швидкодія - це одна з головних речей. От чому х86 в соплі розганяє одне ядро сягаючи частоти 6+ Гц?

чому інженерний софт AutoCAD - заявляє наступне (я вам перекладу) - AutoCAD значною мірою залежить від продуктивності однопотокового (одноядерного) процесора для щоденного креслення та моделювання. Замість того, щоб надавати пріоритет великій кількості ядер, зосередьтеся на процесорах з високими тактовими частотами (гігагерци) та високим показником кількості інструкцій на такт (IPC), щоб забезпечити плавну навігацію в області перегляду та швидке виконання команд.
waryag
Member

Повідомлення

Клоун забув про системні вимоги автокада і проблеми сумісності з маками? :lol:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 10:42
Барбарис: 11.06.2026 06:06та проблема не в скріні, а в непотрібності цього тесту
тести не тести, дуже знайомо

уявімо що хтось з місцевих розробник (ха-ха вже смішно), і йому необхідно розробляти та тестувати, все робить на локальній машині - на маку - це буде просто найшвидше з усіх можливих ноутів.
А потім він захоче пограти в контр страйк або поставити лінукс і викине той мак, бо на ньому це неможливо.

Відправлено через 31 секунду:
waryag: 11.06.2026 11:05 Клоун забув про системні вимоги автокада і проблеми сумісності з маками? :lol:
і про те що комп'ютери не тільки для роботи

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Юра, скажи мені, що краще купити?
Машину, що дуже добре робить лише одну єдину річ, або машину що робить ВСЕ, але трохи гірше ніж машина що робить лише 1 річ?
А, купити кілька машин для кількох речей не варіант, бо ці машини коштують тисячі доларів і тобі їх треба з собою носити.
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 10:58
а чому не використовує? одно-потокова швидкодія - це одна з головних речей. От чому х86 в соплі розганяє одне ядро сягаючи частоти 6+ Гц?

чому інженерний софт AutoCAD - заявляє наступне (я вам перекладу) - AutoCAD значною мірою залежить від продуктивності однопотокового (одноядерного) процесора для щоденного креслення та моделювання. Замість того, щоб надавати пріоритет великій кількості ядер, зосередьтеся на процесорах з високими тактовими частотами (гігагерци) та високим показником кількості інструкцій на такт (IPC), щоб забезпечити плавну навігацію в області перегляду та швидке виконання команд.
Читати все чи включити голову не здатен?
Це вірно тільки частково, бо специфіка креслення така, що кожна наступна операція базується на попередній. Тільки безпосереднє виконання ліній чи моделей не несе великого навантаження системі.
Багатопотік треба для:
Фінального рендерингу (візуалізація сцени з текстурами та світлом).
​Інженерні розрахунки (CAE/FEA/CFD) - аналіз міцності, проливки, аеродинаміки.
​Генерація траєкторій обробки для ЧПУ (CAM) - розрахунок складних переходів у сучасних CAM-системах (наприклад, ESPRIT чи SolidCAM).
Але головна причина в тому, що ядру автокада 40 років і тоді багатоядерних проців не існувало, переписувати весь легасі-код з 0 розробники просто не хочуть.
Новий рушій Autodesk One Graphics System переносить багато на гру, але ядро все рівно однопоточне.
Та сама ситуація з солідом, чий рушій парасолід ліцензований для безлічі розробників софту.
Лінійне обмеження геометрії не обійти ніяк, але існує безліч завдань які можна розпаралелити. Тут підійде твоє виправдання для арм - є залізо, тому підтягнуться розробники пз :lol:
Але насправді їм просто лінь. І навіщо коли їх продукти і так купують?
Можливо зашевеляться якщо на ринок вийде новий розробник з багатопоточним ядром.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 11.06.2026 13:35 Читати все чи включити голову не здатен?
завжди це роблю, і вам і всім місцевим рекомендую. Вказати де я не включив голову - вам релігія не дозволяє?
Барбарис: 11.06.2026 13:35Це вірно тільки частково, бо специфіка креслення така, що кожна наступна операція базується на попередній.
це стосується дуже багатьох алгоритмів, саме тому в загальному випадку не можливо зробити будь який алгоритм багатопотоковим
і саме тому одно-потік важливий і таким і залишиться

ви ще забули вказати що коли тягаєш чи крутиш чи маштабуєш креслення - там теж одно-потік
Барбарис: 11.06.2026 13:35Але головна причина в тому, що ядру автокада 40 років і тоді багатоядерних проців не існувало
ну перші де більше ніж 1 потік зявились досить давно, і теоретична кібернетика для багато-потокових - зявилась також дуже давно
Барбарис: 11.06.2026 13:35ереписувати весь легасі-код з 0 розробники просто не хочуть.
не хочуть чи не можуть?
Барбарис: 11.06.2026 13:35ут підійде твоє виправдання для арм - є залізо, тому підтягнуться розробники пз
тут не прийнято визнавати що я написав, бо так доведеться і все інше визнавати

ну і в загальному задачі роботи з складними кресленнями - це більше краще на десктопі робити, а не на легкому ноуті
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 15:53 ну і в загальному задачі роботи з складними кресленнями - це більше краще на десктопі робити, а не на легкому ноуті
:lol: :lol: :lol: Нічого собі, прозрів.👏👏
А як же арм для всього підійде?

yuriy_dd: 11.06.2026 15:53
Барбарис: 11.06.2026 13:35 Читати все чи включити голову не здатен?
завжди це роблю, і вам і всім місцевим рекомендую. Вказати де я не включив голову - вам релігія не дозволяє?
Так ти ж лише одне написав там - про автокад.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 11.06.2026 16:01 ну і в загальному задачі роботи з складними кресленнями - це більше краще на десктопі робити, а не на легкому ноуті
:lol: :lol: :lol: Нічого собі, прозрів. А як же арм для всього підійде?
ще раз - задачі звичайного користувача які він робить на ноуті
те що макбуки можуть значно більше і на ньому пробують робити значно важчі задачі, які навіть не всі десктопи потягнуть - це плюс
Барбарис: 11.06.2026 16:01 Так ти ж лише одне написав там - про автокад.
ще раз - де приклад що я не включив голову?
Відповісти