Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Hotspur
Member

Повідомлення

Dimonchik: 08.06.2026 18:46 які можуть бути нюанси?
що конкретно напиши
Dimonchik
Member

Повідомлення

Конкретно чи заблокує карту банк, чи якісь нюанс з боку отримувача. Раніше на більш дрібні суми відправляв
Shpoker
Member

Повідомлення

Dimonchik
получение налом (на грузовом отделении или по предзаказу бабла), а не на карту - не варик?
nummus777
Junior

Повідомлення

Dimonchik: 08.06.2026 18:46 Доброго дня. Просять відправити олх доставкою невеликий по обсягам товар, новою поштою. Ціна 43500грн. Розумію, що насамперед треба пакування і відправлення при працівникові нової пошти, але підскажіть будь ласка , які можуть бути нюанси? И чи взагалі може і не треба відправляти таким шляхом?
Нічого собі в людей суми фігурують від разового продажу. В мене за рік сума менша виходить від
усіх моїх продажів. Тут однозначно потрібно ФОП оформлювати.
Shpoker
Member

Повідомлення

nummus777: 08.06.2026 22:35Тут однозначно потрібно ФОП оформлювати.
лолшто? я вон мак недавно за 100к продал СВОЙ ЛИЧНЫЙ, который покупал сильно дороже как физлицо. мне что, фопа оформлять, и от имени фопа это продавать?
nummus777
Junior

Повідомлення

Shpoker: 09.06.2026 00:46
nummus777: 08.06.2026 22:35Тут однозначно потрібно ФОП оформлювати.
лолшто? я вон мак недавно за 100к продал СВОЙ ЛИЧНЫЙ, который покупал сильно дороже как физлицо. мне что, фопа оформлять, и от имени фопа это продавать?
Да ви буржуй. Це ж який дохід мусить бути, щоб дозволити собі такий ноутбук?
Shpoker
Member

Повідомлення

nummus777: 09.06.2026 18:10Це ж який дохід мусить бути, щоб дозволити собі такий ноутбук?
Не хвилюйтесь, на 100% оподаткований :lol:
nummus777
Junior

Повідомлення

Рада ухвалила закон про "податок на OLX": що і коли зміниться https://trueua.info/news/rada-ukhvalila ... -zminitsya
fludimir
Member

Повідомлення

Dimonchik: 08.06.2026 19:20Конкретно чи заблокує карту банк, чи якісь нюанс з боку отримувача. Раніше на більш дрібні суми відправляв
с одного раза не заблокируют, по крайней мере если к вам нет других вопросов у банка
Но проблемы могут возникнуть елси у вас это пятый-десятый платеж за месяц, если скажем уже было пять даже мелких платежей и потом этот на 40к - могут посчитать что это коммерческая деятельность и нужно будет стараться доказывать что это не так
nummus777
Junior

Повідомлення

nummus777: 09.06.2026 18:42 Рада ухвалила закон про "податок на OLX": що і коли зміниться https://trueua.info/news/rada-ukhvalila ... -zminitsya
А в цій статі більш детальніше розписано, що до чого: https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cjeg3j42n2go - Податок на ОLХ" ухвалили. Що чекає тих, хто продає чи купує на торгівельних платформах
Зокрема суть закону: "Однак в остаточній редакції передбачається, що з тих, хто продає на цих платформах особисті, вживані речі й не займається продажами регулярно, податок стягуватиметься лише тоді, коли вони продадуть за рік товарів на суму 2000 євро, або проведуть за цей час 30 операцій з продажу."
_VlaD_
Member

Повідомлення

nummus777: 09.06.2026 20:55Однак в остаточній редакції передбачається, що з тих, хто продає на цих платформах особисті, вживані речі й не займається продажами регулярно, податок стягуватиметься лише тоді, коли вони продадуть за рік товарів на суму 2000 євро, або проведуть за цей час 30 операцій з продажу.[/i]"
Так. Але!

"Продаж особистих речей через цифрові платформи в межах 2000 євро на рік не оподатковуватиметься.
Подавати декларації щодо таких доходів не потрібно — податок сплачуватиме оператор платформи як податковий агент."

Бабки стягнуть з ОЛХ. А це означає, що вони піднімуть комісії і гроші все одно стягнуть з тебе.
tablestikus
Member

Повідомлення

_VlaD_: 09.06.2026 21:37
nummus777: 09.06.2026 20:55Однак в остаточній редакції передбачається, що з тих, хто продає на цих платформах особисті, вживані речі й не займається продажами регулярно, податок стягуватиметься лише тоді, коли вони продадуть за рік товарів на суму 2000 євро, або проведуть за цей час 30 операцій з продажу.[/i]"
Так. Але!

"Продаж особистих речей через цифрові платформи в межах 2000 євро на рік не оподатковуватиметься.
Подавати декларації щодо таких доходів не потрібно — податок сплачуватиме оператор платформи як податковий агент."

Бабки стягнуть з ОЛХ. А це означає, що вони піднімуть комісії і гроші все одно стягнуть з тебе.
А з чого хтось міг вирішити що вони будуть благодійно платити податки за своїх клієнтів?
nummus777
Junior

Повідомлення

OverPow: 09.06.2026 21:15 Так не хочется тебе грубить.
Но, ты весь такой душненький, приметивненький, аж жалко.
Читая твои комментарии, прям нэма сечи терпиты ци пекельни борошна.
Потеряйся, пожалуйста, заранее спасибо.

Дико извиняюсь, шото прям подгорело
Наташка ми вже на ти перейшли? Круто!
Ortyomko
Member

Повідомлення

tablestikus: 09.06.2026 21:59
_VlaD_: 09.06.2026 21:37

Так. Але!

А з чого хтось міг вирішити що вони будуть благодійно платити податки за своїх клієнтів?
тільки наївні дурачки могли так вирішити

Відправлено через 58 секунд:
nummus777: 09.06.2026 18:10
Shpoker: 09.06.2026 00:46
мій дозволив би. і багато людей з цього форума також. і нічого тут такого прямо немає. :rolleyes:
tablestikus
Member

Повідомлення

Ortyomko: 09.06.2026 22:03
tablestikus: 09.06.2026 21:59
тільки наївні дурачки могли так вирішити

Відправлено через 58 секунд:
nummus777: 09.06.2026 18:10
мій дозволив би. і багато людей з цього форума також. і нічого тут такого прямо немає. :rolleyes:
Ну те що зробили неоподотаковані ліміти непогано, те що самі будуть платити і не треба паритися з податковою декларацію теж непогано. Звісно у тих хто постійно торгував в чорну через олх сраки погорять.
Ortyomko
Member

Повідомлення

tablestikus: 09.06.2026 22:04 Ну те що зробили неоподотаковані ліміти непогано, те що самі будуть платити і не треба паритися з податковою декларацію теж непогано. Звісно у тих хто постійно торгував в чорну через олх сраки погорять.
та я так подумав, я багато чого купую, передумую, або апгрейджусь і продаю, нове купую, і так по колу.
Думаю, там значно більше 100к в рік виходить. Напевно, будуть оформлювати через акки друзів, батьків, дружин і т.п.
_VlaD_
Member

Повідомлення

tablestikus: 09.06.2026 22:04Звісно у тих хто постійно торгував в чорну через олх сраки погорять.
Просто ціни виростуть на величину податку і сраки будут горіти у покупців.
Ortyomko
Member

Повідомлення

_VlaD_: 09.06.2026 22:14
tablestikus: 09.06.2026 22:04Звісно у тих хто постійно торгував в чорну через олх сраки погорять.
Просто ціни виростуть на величину податку і сраки будут горіти у покупців.
не у всіх. Будуть люди що влізуть в ліміт, або придумають як влізти, і купляти будуть у них
nummus777
Junior

Повідомлення

Ortyomko: 09.06.2026 22:07 та я так подумав, я багато чого купую, передумую, або апгрейджусь і продаю, нове купую, і так по колу.
Думаю, там значно більше 100к в рік виходить. Напевно, будуть оформлювати через акки друзів, батьків, дружин і т.п.
Ви не бідна людина. Могли б і заплатити податок. Війна в країні як ніяк.

Хворе в нас суспільство...
daesz
Member

Повідомлення

nummus777: 09.06.2026 22:20
Ortyomko: 09.06.2026 22:07 та я так подумав, я багато чого купую, передумую, або апгрейджусь і продаю, нове купую, і так по колу.
Ви не бідна людина. Могли б і заплатити податок. Війна в країні як ніяк.

Хворе в нас суспільство...
Хворе суспільство, бо люди не хочуть буду оподаткованим двічі (і доречі подвійне оподаткування суперечить нашому ж законодавству)? В якому, доречі, варто розібратись перш ніж рахувати чужі гроші.
Відповісти