Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 08.06.2026 12:58ля мене та інших користувачів тут leif досить чітко свою позицію пояснив
а для мене це позиція типу "я розумний ти дурак", з відсутністю критичного мислення чи якихось спроб довести
але вам підходить - то може зустрінтесь разом та й поспілкуйтесь
orange_deer: 08.06.2026 12:58і вам же сказав що аргументи, докази і тд будуть у живій розмові
що йому заважає зараз сказати?
orange_deer: 08.06.2026 12:58а від незручних для вас доказів чи аргументів ви просто ухиляєтесь чи переводите стрілки.
і знову приклад?
а як стосовно вас? як там стосовно лінійної розрядки батареї макбука? графік батареї ви дали - ви вже знаєте що це за графік - що на осі х, що на осі у? а систему команд проца для не розріджених матриць? та я вже не памятаю ту всю к-ть маячні яку ви несли, і просто ухилились від відповідей
orange_deer: 08.06.2026 12:58а парсять текст в однопотік наприклад
а ви знаєте чому процеси на серверах одно-потокові? адже ж легко запустити задачу відразу на всі доступні потоки
сподобалась фраза? що є заперечити по суті?
orange_deer: 08.06.2026 12:58 ви коли востаннє літаком літали? :lol:
ще до війни. Хоча дружина може.
Бачив якраз відео порівняння в які моделі літаків які моделі маків влізуть. Так 13 - всюди, а 15 - вже ні.

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
orange_deer: 08.06.2026 12:58щоб не мучитись з 13дюймів.
а це до чого? я сказав що мучитись в літаку з 13?

це ви leif розказуйте який хоче з десктопом лізти всюди і інших варіантів не приймає
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

orange_deer: 08.06.2026 12:58відстоювати свою думку в живій суперечці
Виявиться що все що він наміряв це максимально затиснута макось яка працювала в режимі стендбай з мінімальною яскравістю а не крутила ютуб. Тож оці всі побрехеньки це лише підтасовка і необ'єктивщина тому говорити немає про що.

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
yuriy_dd: 08.06.2026 13:26"я розумний ти дурак"
Це працює в обидві сторони, достатньо задати собі таке питання а не тільки співрозмовників постійно таврувати "фанатством" чогось.
orange_deer
Member

Повідомлення

дисклеймер. не пробуйте мене на розмову далі затягнути, мені це нецікаво. я до цієї гілки дискусії долучився лише щоб нагадати що yuriy_dd грозився що в офлайн з ним так говорити не будуть, а тепер шукає за що зачепитись щоб не йти на таку розмову. що і не дивно :rotate:
yuriy_dd: 08.06.2026 13:26 і знову приклад?
а як стосовно вас? як там стосовно лінійної розрядки батареї макбука? графік батареї ви дали - ви вже знаєте що це за графік - що на осі х, що на осі у? а систему команд проца для не розріджених матриць? та я вже не памятаю ту всю к-ть маячні яку ви несли, і просто ухилились від відповідей
ви так і не навчились читати ;)
сказав ще тоді коли наша розмова про матриці показала ваш рівень дилетанства, скажу і ще раз - yuriy_dd патологічне брехло, яке цього не визнає, а в додачу ще й самовпевнений невіглас/дилетант який претендує на обізнаність у багатьох темах, але потім провалюється на базових деталях та визначеннях. саме тому я і не зацікавлений в продовженні дискусії з вами.
до речі, саме питання про те яка різниця для проца показує що ви так нічого і не зрозуміли (див: viewtopic.php?p=4132474#p4132474). інструкції типу AVX тільки дозволять ці обчислення векторизувати щоб наявні ресурси не простоювали даремно. це зменшить обчислювальний час але ніяк не повпливає на обчислювальну складність (більше того це якраз завантажить процесор більше - бо заставить працювати на макс потужності - що і відповідає екстремальним навантаженням про які йшла мова) - для щільних матриць вона все ще буде порядку O(n^3), для розріджених можна досягнути О(n), але базово залежить від кількості ненульових елементів nnz у кожній матриці, а для звичайних чисел це O(d*logd) у найгіршому випадку і все одно для n чисел це буде O(n) алгоритм.
бачу термінологію хоча б вже дізнались і тепер не будете писати таку маячню як "нормально заповнені матриці" - тому раджу почитати далі про обчислювальну складність і може тоді зрозумієте більше. наступні питання задавайте в гугл чи чатджпт/джеміні/клод - я не буду вам проводити безкоштовний лікбез ;)
yuriy_dd: 08.06.2026 13:26 Бачив якраз відео порівняння в які моделі літаків які моделі маків влізуть. Так 13 - всюди, а 15 - вже ні.
в тому і різниця - ви бачите світ на основі відео на ютубі та онлайн бенчмарків, а я та інші користувачі тут діляться реальним досвідом ;)
yuriy_dd: 08.06.2026 13:26 це ви leif розказуйте який хоче з десктопом лізти всюди і інших варіантів не приймає
підозрюю що leif в подорожах ноутбук не потрібен, бо він може собі дозволити нормальну відпустку, а не змушений працювати з будь-якого доступного місця, бо замовник в гриву надає :rotate:
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.06.2026 13:26це ви leif розказуйте який хоче з десктопом лізти всюди і інших варіантів не приймає
а навіщо я тобі приклад свого друга навів, якому на роботі дали корпоративний макбук на м2 і описав як саме він його використовує? чи для кого я це писав?

от що було б особливо приємно при особистій зустрічі, так це одразу, без лагу форумного формату, тебе зупиняти і виправляти, коли ти починаєш вигадувати, приписувати співрозмовнику те, чого він не казав, петляти, перекручувати, переводити тему і ігнорувати запитання.

от таку катку ти б злив швидко і позорно. але знову ж таки, ні на що подібне ти ніколи не погодишся, адже ти лякаєшся навіть сказати, яка у тебе посада на роботі і в чому полягає специфіка робочого процесу, що у тебе немає нормального робочого місця і ти вимушений бігати туди-сюди зі своїм енергоефективним арм'ом :D опиши нормально свій юзеркейс: що, де, як, за яких обставин, з якими дедлайнами і т.д. ти робиш. і чому саме так?

я підкреслюю спеціально для тебе, що я не стверджую, що справді велика автономність лептопів не потрібна нікому взагалі, існують юзеркейси, є люди які від цього виграють. але чи це розповсюджена ситуація? на одну людину, яка в силу обставин або специфіки професії змушена працювати "мобільно" скільки припадає людей, які виконують роботу за комп'ютером по-нормальному/по людськи, а саме: не важливо за ноутом чи десктопом, але на стаціонарному робочому місці, з дод. монітором, мишою клавіатурою, зручним кріслом і *та-дааам* розеткою?
Гедоніст
Member

Повідомлення

leif: 08.06.2026 14:51які виконують роботу за комп'ютером по-нормальному/по людськи, а саме: не важливо за ноутом чи десктопом, але на стаціонарному робочому місці, з дод. монітором, мишою клавіатурою, зручним кріслом і *та-дааам* розеткою?
І задерши ноги на стіл :D
pelia
Member

Повідомлення

leif: 08.06.2026 14:51 і *та-дааам* розеткою?
Ну судячи по Юрію, у них розетка тільки у СЕО в кабінеті, а холопам не положено :lol:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

leif
orange_deer
Ну автономність зайва не буває, але ж наш лайноїд маніпулює та бреше постійно як про автономністю макбука, так і про автономність х86 ноутів :rotate: Окрема брехня це те що якщо в ноуті є вентилятор, то значить він постійно крутиться і ще й батерейку садить :rotate:
Недавно товстолобий писав що ноут на core ultra 5 225u в нього в простої сідає за 7 годин, при чому в оглядах ноути на цих процах з такими батерейками точно 10+ годин на ютубі тримають з нормальною яскравістю :rotate:
Виникає логічне питання, чому товстолобий гуру з пердолінгу покофонів прошиває кастоми усюди де кабель можна вставити, але не може ніяк розібратися чому в нього ноут не тримає батерейку як в оглядах :rotate:
Окремо можна спитати чому за 6 років еволюції емейзінгу він і далі жахливі х86 ноути купує і ще й в жахливих дно комплектаціях, але ми не отримаємо відповіді на жодне питання :rotate:
Офлайн зустрічі теж скоріш за все не буде, бо тоді не вийде линяти з незручних питань та маніпулювати :rotate:

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
pelia: 08.06.2026 15:57Ну судячи по Юрію, у них розетка тільки у СЕО в кабінеті, а холопам не положено
Та яка там розетка, павер самозбірний на 18650, який 5в 1а видає максимум :rotate:

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Гедоніст: 08.06.2026 15:48І задерши ноги на стіл
Та він старий вже, немічний, не може ноги на стіл закинути, а бігати по місту в пошуках кімнати з жалюзями сильно легше :rotate:
Axle_Grinder3
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 08.06.2026 11:48 ДАВАЙ М'ЯСО!
Тобто, ігри і справжню роботу.
7зіп хоча би
бери вище, userbenchmark! :lol:

Axle_Grinder3: 07.06.2026 21:56У нас тут новий претендет на дурку

ось приклад культурного спілкування. Бидло з синіми очима подібно дивиться та звертається до інтелегента.

спойлер
З приводу культури мовлення скажу одне, коли людина чує та баче те, що вона хоче бачити, як правило з нею говорити ні про що, хіба що психіатрія тут допоможе. Я прекрасно розумію, що не розбираюся в усіх сферах однаково добре, і мені не соромно просити допомоги або визнати помилку/прогалину в знаннях. Це суто з досвіду роботи з людьми говорю, а ви в цьому випадку суцільне уособлення всіх стереотипів про тверлолобість, маніпулюєте та жонглюєте словами так як вам вигідно, а це вже нарцисичні нахили. Дуже смішно звучить ваша аргументація про критичність мислення, з вашої точки зору це єдина ваша думка та не дуже корисний/наглядний досвід, який нічого спільного з реальними сценаріями використання мало що має спільного. Критичність мислення та дискусія вцілому - це про пошук істини, того середнього арифметичного, з яким сторони можуть погодитись, навівши достатньо переконливі аргументи, яких у вас немає. Тут форумчани вам на власному досвіді кажуть та демонструють чому арм не може замінити все і вся, але ж ваше "его" не дасть вам просто так визнати це.
Востаннє редагувалось 08.06.2026 16:38 користувачем Axle_Grinder3, всього редагувалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Axle_Grinder3
Все просто, він знущається над нами та й все. В дитинстві/підлітком колись образили "бракує знань" ось тепер дитячі травми лізуть назовні в 50 рочків.
Axle_Grinder3
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 08.06.2026 16:37 Axle_Grinder3
Все просто, він знущається над нами та й все. В дитинстві/підлітком колись образили "бракує знань" ось тепер дитячі травми лізуть назовні в 50 рочків.
Перші 50 рочків у хлопчиків найцікавіші :gigi:
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 12:28 красота, тягне їх сюди - може жалкують що так хамовито себе вели. Може хай попросять вибачення і пообіцяють себе вести виховано?
А може вони почали щось писати по темі? може результати власних тестів, чи посилання на якісь порівняння / аналіз?
Автором цього повідомлення є kabostebeztak, який внесений до вашого чорного списку.
Автором цього повідомлення є Гедоніст, який внесений до вашого чорного списку.
Автором цього повідомлення є LVladislavchik, який внесений до вашого чорного списку.
Автором цього повідомлення є AntonyKandaurov, який внесений до вашого чорного списку.
Автором цього повідомлення є kabostebeztak, який внесений до вашого чорного списку.
Твій рейтинг в мінус 10 000 означає що тебе тут тримають ради розваги і відвідуваності форуму.
Аналогія - це мавпа в зоопарку яка кладе собі в руку і кидається цим у відвідувачів у відповідь на банани.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Axle_Grinder3: 08.06.2026 16:27
kabostebeztak: 08.06.2026 11:48 ДАВАЙ М'ЯСО!
Тобто, ігри і справжню роботу.
7зіп хоча би
бери вище, userbenchmark! :lol:
так-то 7зіп використовують усілякі серйозні видання щоб міряти сиру продуктивність процесорів

Відправлено через 43 секунди:
denon312: 08.06.2026 17:44
yuriy_dd: 07.06.2026 12:28 красота, тягне їх сюди - може жалкують що так хамовито себе вели. Може хай попросять вибачення і пообіцяють себе вести виховано?
А може вони почали щось писати по темі? може результати власних тестів, чи посилання на якісь порівняння / аналіз?

Твій рейтинг в мінус 10 000 означає що тебе тут тримають ради розваги і відвідуваності форуму.
Аналогія - це мавпа в зоопарку яка кладе собі в руку і кидається цим у відвідувачів у відповідь на банани.
Мама я в телевізорі
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 08.06.2026 14:08розився що в офлайн з ним так говорити не будуть
я не сумніваюсь що ви не розрізняєте ображати в офлайні та говорити 2 години з людиною яка вважає себе самою розумною, проте не може довести своїх слів, не вміє критично мислити
orange_deer: 08.06.2026 14:08казав ще тоді коли наша розмова про матриці показала ваш рівень дилетанства
ще раз - на рівні проца - він в курсі що працює з щільними матрицями? чим це відрізняється від просто множити? а якщо в циклі сладну операцію виконувати? велике буде навантаження?
orange_deer: 08.06.2026 14:08ля щільних матриць вона все ще буде порядку O(n^3), для розріджених можна досягнути О(n), але базово залежить від кількості ненульових елементів nnz у кожній матриці, а для звичайних чисел це O(d*logd)
я дуже сумніваюсь що ви насправді знаєте що таке О(). Сума арифметичної прогресії це яка складність?
orange_deer: 08.06.2026 14:08 в тому і різниця - ви бачите світ на основі відео на ютубі та онлайн бенчмарків, а я та інші користувачі тут діляться реальним досвідом ;)
ці користувачі протестили всі популярні моделі літаків? ви коли летите хоч відрізнити один від одного можете?
orange_deer: 08.06.2026 14:08підозрюю що leif в подорожах ноутбук не потрібен, бо він може собі дозволити нормальну відпустку, а не змушений працювати з будь-якого доступного місця, бо замовник в гриву надає
а якщо я беру з собою ноут, не тому що мене хтось заставляє. А якщо я просто хочу займатись чим мені подобається? деякі бавляться чи пиво пють
leif: 08.06.2026 14:51а навіщо я тобі приклад свого друга навів, якому на роботі дали корпоративний макбук на м2 і описав як саме він його використовує?
ну це вже дно - ваш друг - це в термінах критичного мислення - це частковий випадок. Вам знайомі такі терміни?
а те що мільйони людей купують ноути, і використовують їх від батареї, і що виробники для таких людей і випускають ноути і рекламують їх відповідно, і час автономної роботи - це перевага - ви це все заперечуєте? бо у вас є друг?
але я сумніваюсь що ви хоч щось з цього зможете зрозуміти, а критичне мислення - це взагалі з роду фантастики

до речі - місцеві таких як ви підтримують, і слова проти не скажуть. Як і образи що вони роблять - теж всім підходить.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.06.2026 18:42вже дно - ваш друг
Коли ти наводиш приклад свого оточення то це ок, а коли тобі проводять приклад іншого оточення - кажеш що це дно :-/ цікаве критичне мислення

Відправлено через 3 хвилини :
yuriy_dd: 08.06.2026 18:42слова проти не скажуть
Звичайно, бо люди пишуть про реальні задачі та методи використання а не починають розводити демагогію та першого зустрічного таврувати "фанатом".
Який йшов таку і здибав. Почав цей тред зі знущань - отримав карму у відповідь.
Гедоніст
Member

Повідомлення

Боюсь уявити як він в сім'ї поводиться. У людини реально ментальні проблеми.
- Син, ти скільки сьогодні набігав з ноутом в руках по Личаківському?

Востаннє редагувалось 08.06.2026 19:50 користувачем Гедоніст, всього редагувалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Тож дійсно тобі краще піти вже звідси до твоїх друзів свинособак на хобот, хоча і вони тебе вже давно розкусили але ти їм залюбки ще тестів наклепаєш бо то ж поважні люди, еге ж.
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.06.2026 18:42 я не сумніваюсь що ви не розрізняєте ображати в офлайні та говорити 2 години з людиною яка вважає себе самою розумною, проте не може довести своїх слів, не вміє критично мислити
образили його :weep: :weep: :weep:
ну йдіть поплачтесь дружині та дітям, що вас на онлайн форумах клоуном (по факту :rotate: ) називають. сам створив обговорення, люди йому кажуть свою думку, він намагається всіх переконати що вони всі невігласи, тупі, та їм не вистачає базових знань, бо думка не співпадає з його. а для доведення своєї постійно від всіх вимагає тести автономності, це як святий Грааль для нього - люди ж купують техніку щоб на ній ютуб крутити і кожного дня записувати скільки часу протримався їх ноутбук від батареї :lol:

краще і не скажеш (дякую AntonyKandaurov ;) )
yuriy_dd: 08.06.2026 18:42вже дно - ваш друг
Коли ти наводиш приклад свого оточення то це ок, а коли тобі проводять приклад іншого оточення - кажеш що це дно :-/ цікаве критичне мислення
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.06.2026 18:42ну це вже дно - ваш друг - це в термінах критичного мислення - це частковий випадок. Вам знайомі такі терміни?
а те що мільйони людей купують ноути, і використовують їх від батареї, і що виробники для таких людей і випускають ноути і рекламують їх відповідно, і час автономної роботи - це перевага - ви це все заперечуєте? бо у вас є друг?
але я сумніваюсь що ви хоч щось з цього зможете зрозуміти, а критичне мислення - це взагалі з роду фантастики
щось Юрца понесло :gigi:

дивись яка послідовність:
1) ти пишеш:
yuriy_dd: 08.06.2026 13:26 leif розказуйте який хоче з десктопом лізти всюди і інших варіантів не приймає
2) я тобі нагадую приклад, який я наводив раніше саме як приклад використання ноутбука, який я вважаю цілком доречним, про що я написав:
leif: 06.06.2026 23:36ноут фактично працює як ПК-частина аймаку і його можна взяти з собою (що він інколи робить, якщо може попрацювати з дому тощо). це я розумію. але в такому випадку ноут підключений до розетки
відповідно твій тейк "хоче з десктопом лізти всюди" не валідний а.к.а. брехня і перекручування.

так що ти не там дно побачив, Юра
yuriy_dd: 08.06.2026 18:42Вам знайомі такі терміни?
та де, ти шо, забув, що я граю в комп'ютерні ігри? це занадто складно, я і школу не закінчив :weep:
yuriy_dd: 08.06.2026 18:42а те що мільйони людей купують ноути, і використовують їх від батареї, і що виробники для таких людей і випускають ноути і рекламують їх відповідно, і час автономної роботи - це перевага - ви це все заперечуєте?
госпадє, ну коли ти навчишся розуміти написане? я вже розжував доступніше нікуди свій погляд на автономність і її реальну затребуваність:

- більшість серйозної роботи за компами виконується в умовах стаціонарних робочих місць вдома чи в офісі, незалежно на ноуті чи на десктопі, тому що саме в стаціонарних умовах людина видає найкращу продуктивність і якість роботи (як з цим можна сперечатись одному Богу відомо).
- є деякі юзеркейси, коли автономність за межами кількох гоодин справді потрібна, але їх статистично небагато з причини наведеної вище. описати свій юзеркейс ти чомусь злякався. чому? ти ж розповідаєш про затребуваність автономності, а я тебе декілька разів конкретно питаю: що і як і де ти робиш, на якій посаді -- ти ігнориш. а все тому, що ти натягуєш сову на глобус чи працюєш в якомусь тцк і боїшся викласти факти, бо знаєш що тобі напхають повну панамку.

але ні, до тебе ніяк не дійшло ти мені якусь про якусь рекламу тулиш. ну що тут зробити? знову по колу повторювати те саме? :dontknow: якось набридає трохи.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 08.06.2026 20:05 образили його
мене не можливо образити - бо якщо ви переходите на образи - це для мене просто доказ що в суперечці у вас інших аргументів нема
а якщо щось по ділу скажете - так я подякую
orange_deer: 08.06.2026 20:05він намагається всіх переконати що вони всі невігласи, тупі, та їм не вистачає базових знань, бо думка не співпадає з його
бачте постійно перехід на мене - але я посилаюсь на думку індустрії - яка масово переходить на АРМ, на тести поважних ресурсів, і додаю свої тести
ви не даєте і не можете дати нічого
orange_deer: 08.06.2026 20:05а для доведення своєї постійно від всіх вимагає тести автономності
і leif і LVladislavchik - мають можливість перевірити те що я кажу, але вони цього не роблять
це або вони брешуть що мають відповідну техніку - або що більш можливо - вони ліниві або рукожопі

Епл заявляє "Up to 18 hours video streaming / Up to 15 hours wireless web" - але на яскравості "8 clicks from bottom". Це дуже велика яскравість - в мене очі вилізуть на такій працювати.
В мене ясравість десь 5-6

Тобто будь хто може перевірити мої результати. Ніхто це не робить. Це факт.
leif: 08.06.2026 20:22я вже розжував доступніше нікуди свій погляд на автономність і її реальну затребуваність
мені все одно на вашу маячню. Ще раз - дасте посилання на виробника ноутів, проців для мобільних або на поважне джерело - де кажуть так як ви?
Не даєте, а чому? Бо таку маячню можете нести лише ви.
я з ноутом 95+% від батареї. Мені так зручніше. Я не маю вам придумувати чому мені так зручно. Якщо за столом - я можу ноги на стіл поставити а ноут на живіт. Бо мені так зручно, і ніякі проводи ніде не тягнуться.

Може ви ще тим хто спробував акумуляторний інструмент спробуйте доводити що від мережі краще? а якщо з "палаючою сракою"?
Гедоніст
Member

Повідомлення

Оо-о-о, дудчак почав рватись)
Відповісти