AMD очікує стабілізацію ситуації на ринку пам’яті DDR5 протягом найближчих двох років

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Bukakanga
Member

Повідомлення

ну да, как раз выход ддр6 и стабилизирует рынок ддр5.
Vermeer
Member

Повідомлення

Цена стабильно закрепится на текущей :up:
Mozdev
Member

Повідомлення

О так шо, ще 2 роки зростання цін на оперативну па'мять і фіксація цін. :rotate:
ProBoynick
Member

Повідомлення

Ага в усьому головне не забути на ші стрілки перевести. Це така нова мода.
yariksom
Member

Повідомлення

Хвилі, як завжди хвилі, то дорожчає, то стрімко дешевіє. "Стрімко" це грубо сказано свою колишню RX580 купляв за 200 баксів нову, а кілька місяців до того коштувала 600 зате 600 трималося більше року.
Сумую за серединою 2000х, коли топовий Асус під АМД коштувала 250 баксів , 8800 GTS була за 300, а весь нормальний компютер коштував в середньому 1000 :(
Востаннє редагувалось 08.06.2026 16:23 користувачем yariksom, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

yariksom: 08.06.2026 16:19 Хвилі, як завжди хвилі, то дорожчає, то стрімко дешевіє. "Стрімко" це грубо сказано свою колишню RX580 купляв за 200 баксів нову, а кілька місяців до того коштувала 600.
Сумую за серединою 2000х, коли топовий Асус під АМД коштувала 250 баксів, а нормальний компютер коштував в середньому 1000 :(
Топ комп ніколи 1к не коштував. Ну разве в часи коли квартира коштувала 5к
yariksom
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.06.2026 16:22Топ комп ніколи 1к не коштував. Ну разве в часи коли квартира коштувала 5к
Топ ніколи, але за "штуку" можна було зібрати щось нормальне, я тільки про топову матплату написав, а топ можна було за 2000, 3000 це вже топ топів на 2006 рік.
S0N1C
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.06.2026 16:22
yariksom: 08.06.2026 16:19 Хвилі, як завжди хвилі, то дорожчає, то стрімко дешевіє. "Стрімко" це грубо сказано свою колишню RX580 купляв за 200 баксів нову, а кілька місяців до того коштувала 600.
Сумую за серединою 2000х, коли топовий Асус під АМД коштувала 250 баксів, а нормальний компютер коштував в середньому 1000 :(
не топовий а нормальний, шось типу Q6600 + HD4870 + 4 гіга DDR2
Polyaan
Member

Повідомлення

Мне вот интересно, как не специалисту, вот эти производственные линии новые, потом с ddr5 на другое легко перопрофилируются?
А то как завалят людей ddr5 при старте ddr6, и будут ещё лет 15 производить ее.
Kullerok
Member

Повідомлення

Ну ну . Мой комплек который год назад брал за 6к уже тридцатку стоит :gigi: :gigi: отлично отстабилизировали.
МОНАХ
Member

Повідомлення

...протягом найближчих двох років.
► Ну, орли оракули-красунчики :lol: немає чого додати, просто! Як дослідники писали про Нострадамуса і його передбачення: шось і колись - точно станеться. В даному випадку, добре, що хоча б є оце "шось".
yariksom: 08.06.2026 16:24 Топ ніколи, але за "штуку" можна було зібрати щось нормальне...
:( Свій другий-профільний (тільки з 660-ю і 2х4 "оперативкою" на старті), колись, в 2013-му зібрав рівно за 995$... а нині це навіть не 80% ціни нової відеокарти.
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Неудивительно, учитывая новость, что Nvidia RTX6*** и новые Radeon ждать только к концу 2027 или начала 2028 года.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Ну в AMD є процесори з 3D-кешем і Intel повинна випустити свої моделі з bLLC для ігор. То що тоді варто очикувати від DDR6, коли є такі великі кеші в CPU?
dead_rat
Member

Повідомлення

S0N1C: 08.06.2026 16:26
dead_rat: 08.06.2026 16:22
не топовий а нормальний, шось типу Q6600 + HD4870 + 4 гіга DDR2
До подорожчання пам’яті це було не проблема. Та і зараз вийде середняк до 1.5к
S0N1C
Member

Повідомлення

dead_rat
тоді це було багато краще ніж середняк, особливо якщо докласти зусиль і розігнати проц :shuffle:
dead_rat
Member

Повідомлення

S0N1C: 08.06.2026 17:08 dead_rat
тоді це було багато краще ніж середняк, особливо якщо докласти зусиль і розігнати проц :shuffle:
Так і 1к тоді було сильно більше ніж зараз 1.5к
S0N1C
Member

Повідомлення

не сильно, $1606 :shuffle:
FurryGentleman
Member

Повідомлення

Подождите я так и не пойму а где дефицит то ? Ну то есть подорожание я вижу - а вот то что памяти негде купить этого я не замечал как с видеокартами наприм
Sanьka
Member

Повідомлення

yariksom: 08.06.2026 16:24Топ ніколи, але за "штуку" можна було зібрати щось нормальне, я тільки про топову матплату написав, а топ можна було за 2000, 3000 це вже топ топів на 2006 рік.
Ну то не купуй. Купи за 1к хороший велик і катайся. І весело і для здоров'я корисно ;)
Самі ж робите з постійного оновлення ПК традицію, а по факту користуватись можна довгими роками і в більшості він буде влаштовувати.

З.І. Головне щоб Герої 3 літали, тоді це вже ігровий пк :super:
FurryGentleman: 08.06.2026 17:13Подождите я так и не пойму а где дефицит то ? Ну то есть подорожание я вижу - а вот то что памяти негде купить этого я не замечал как с видеокартами наприм
Якби ціни лишились такими як були, ти б побачив дефіцит. Ринок кає властивості самобалансуватись :gigi:
Відповісти