Всім вітання! Вирішив провести експеримент і подивитися, чи можна сьогодні отримати адекватне залізо, купуючи «кота в мішку» на вторинному ринку. Взяв дві карти Nvidia Quadro (M4000 та P4000) за символічну ціну.
Технічна частина:
Quadro M4000: приїхала як робоча. Стан системи охолодження — «жах» (забитий пилом радіатор, висохла термопаста). Після повної переборки, заміни термопрокладок (Arctic 0.5 мм на VRAM та 1 мм на VRM) карта стабільно тримає навантаження. Залізо — аналог GTX 1070, але з 8 ГБ GDDR5 на борту.
Quadro P4000: приїхала як «дефектна». Пошкоджена SMD-обв'язка (збиті компоненти), в диспетчері — Error 43. Поки що лежить як проект під відновлення (шукаю донора).
Бенчмарки та поведінка:
Тестував у зв'язці з портативним сетапом. Під FurMark карта прогрівається, але в межах норми для турбіни. У Full HD та 720p результати цілком передбачувані для архітектури Pascal, але обсяг відеопам'яті дає про себе знати.
Деталі процесу тут:
Питання до експертів:
Хто мав досвід з відновленням Quadro серії P/M після механічних пошкоджень обв'язки? Чи є шанс, що GPU живий, якщо є Code 43, а лінія живлення виглядає цілою?
Яку термопасту краще використовувати для таких гарячих турбін, щоб максимально знизити температуру хотспоту?
Чи вважаєте ви доцільним виділяти час на ребол/перепайку SMD для карток такого рівня у 2026 році?
Буду радий почути професійну думку та поради щодо відновлення!
Новини
Останні статті і огляди
Лотерея з eBay: реанімація Quadro M4000 та P4000 за ціною вечері
-
Hileeq
Junior
-
YumaX
Member
У мене одне питання - чувак, який згоден реболити чіп, чи паяти смд, тиебе реально цікавить питання про термопасу? 
-
my4a4oc
Member
у гтх1070 також 8 гб на борту, добречі, Quadro M4000 скоріш аналог 980аналог GTX 1070, але з 8 ГБ GDDR5 на борту
-
waryag
Member
Для ноутів і сучасних карт це фазовий перехід типу РТМ7950, але сенс? Також можна зробити андервольт.Hileeq: ↑ 06.06.2026 17:23 Яку термопасту краще використовувати для таких гарячих турбін, щоб максимально знизити температуру хотспоту?
Кожен дивиться по балансу прибутку і вільного часу.Hileeq: ↑ 06.06.2026 17:23 Чи вважаєте ви доцільним виділяти час на ребол/перепайку SMD для карток такого рівня у 2026 році?
Може бути корисно для тренування.
-
Hileeq
Junior
Я не казав що особисто планую її ремонтувати. Питання про термопасту стосується робочої карти (м4000), бо я в душі не шарю яка температура по гпу для неї вважається нормою.YumaX: ↑ 06.06.2026 18:05 У мене одне питання - чувак, який згоден реболити чіп, чи паяти смд, тиебе реально цікавить питання про термопасу?![]()
Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
Дійсно, я трохи переоцінив) я чомусь подумав що 980 мали лише 4гбmy4a4oc: ↑ 06.06.2026 18:17у гтх1070 також 8 гб на борту, добречі, Quadro M4000 скоріш аналог 980аналог GTX 1070, але з 8 ГБ GDDR5 на борту
Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
Скільки я не дивився оглядів на фазовий перехід на прикладі пс4 і відяхи - особисто я не бачу реальної різниці в температурі. Порадьте нормального виробника, хочу вже декілька років перейти з пасти і прокладок на фазовий, але не бачу реального профітуwaryag: ↑ 06.06.2026 18:23Для ноутів і сучасних карт це фазовий перехід типу РТМ7950, але сенс? Також можна зробити андервольт.Hileeq: ↑ 06.06.2026 17:23 Яку термопасту краще використовувати для таких гарячих турбін, щоб максимально знизити температуру хотспоту?
Кожен дивиться по балансу прибутку і вільного часу.Hileeq: ↑ 06.06.2026 17:23 Чи вважаєте ви доцільним виділяти час на ребол/перепайку SMD для карток такого рівня у 2026 році?
Може бути корисно для тренування.
-
Ray2000gt
Advanced Member
А хто казав, що має бути різниця? У порівнянні з хорошою пастою, яка нормально нанесена й притиснута, різниці не буде.Hileeq: ↑ 06.06.2026 20:16 Скільки я не дивився оглядів на фазовий перехід на прикладі пс4 і відяхи - особисто я не бачу реальної різниці в температурі. Порадьте нормального виробника, хочу вже декілька років перейти з пасти і прокладок на фазовий, але не бачу реального профіту![]()
-
Hileeq
Junior
Та блін на кожному углу розповідають що фазовий перехід то є топ і взагалі як без цього ремонтники жили раніше) я свої арктік термплпади вже 4 рік юзаю і думаю що може вже пора "еволюціонувати")Ray2000gt: ↑ 06.06.2026 22:54А хто казав, що має бути різниця? У порівнянні з хорошою пастою, яка нормально нанесена й притиснута, різниці не буде.Hileeq: ↑ 06.06.2026 20:16 Скільки я не дивився оглядів на фазовий перехід на прикладі пс4 і відяхи - особисто я не бачу реальної різниці в температурі. Порадьте нормального виробника, хочу вже декілька років перейти з пасти і прокладок на фазовий, але не бачу реального профіту![]()
-
Hotspur
Member
не слухай людей дивись цифри. ЖМ порівняно з МХ 4 може дати 0 градусів. Ніщо не є істина саме по собі і все залежно від обставинHileeq: ↑ 06.06.2026 23:58Та блін на кожному углу розповідають що фазовий перехід то є топ і взагалі як без цього ремонтники жили раніше
-
Hileeq
Junior
ДякаHotspur: ↑ 07.06.2026 00:17не слухай людей дивись цифри. ЖМ порівняно з МХ 4 може дати 0 градусів. Ніщо не є істина саме по собі і все залежно від обставинHileeq: ↑ 06.06.2026 23:58Та блін на кожному углу розповідають що фазовий перехід то є топ і взагалі як без цього ремонтники жили раніше
-
XXXshadyXXX
Member
Только фазовый переход помог моей RX 6900 XT сбросить 5 градусов с хот спота, ибо дельта была 16-18 градусов на обычных разных термопастах. Но это Радеон, там есть проблема с хотспотом и фазовый её решает. А так у меня была парочка горячих турбин от Asus Turbo RTX 2080 Ti и OEM поганая турбина RTX 2060 Super от Lenovo и шо фазовый шо термопаста - по аксиоме эскобара. Помогал только андервольт...Hileeq: ↑ 07.06.2026 11:30з хорошою пастою, яка
-
Klon
CG graphikos fan
Hileeq: ↑ 06.06.2026 23:58Та блін на кожному углу розповідають що фазовий перехід то є топ і взагалі як без цього ремонтники жили раніше) я свої арктік термплпади вже 4 рік юзаю і думаю що може вже пора "еволюціонувати")
Погугліте для чього потрібен фазовий перехід в горячих девайсах і питання відпадуть.
якщо коротко
= термопаста потребує постійной зміни (раз на рік, в залежності від якості)
= ф переход = може і роками не теряти властивостей, бо не "вилазе" із под чипа.
п.с. - я в пк\відяшке мажу десь в 2 года(або коли змінюю щось) - термопасту Ноктуу (всяки МХ рахую вже зовсім фігня для сучасного горячого заліза), а в Легіоні у мене фазовий переход з заводу = температури ще окей і не лізу туда (хоча на ноуті я не граю в графоністе).
А майстри яки в ноути мажуть зараз Мх = ну це "хітропопі" кабанчики, бо через 3місяці там буде постійний тротлінг, і знов люди заработають грошикі ...
-
XXXshadyXXX
Member
Я мазал MX себе что процессоры, что прошлые видеокарты от Nvidia, проблем через 3 месяца, пол года год, два не наблюдал. Ноутбуки офисные(на U процессорах) тоже мазал MX, проблем не было. А вот горячие радеоны, где хотспот улетает к 100 градусам - только фазовый, с игровыми ноутбуками либо с условными рабочими ноутбуками на H процессорах тоже фазовый обязательно.Klon: ↑ 07.06.2026 12:34А майстри яки в ноути мажуть зараз Мх = ну це "хітропопі" кабанчики, бо через 3місяці там буде постійний тротлінг, і знов люди заработають грошикі ...
Шо ноктуа шо арктик +- одно и тоже имхоKlon: ↑ 07.06.2026 12:34 Ноктуу
-
S0N1C
Member
так а шо саме пошкоджено? фото б не завадилоHileeq: ↑ 06.06.2026 17:23 Хто мав досвід з відновленням Quadro серії P/M після механічних пошкоджень обв'язки? Чи є шанс, що GPU живий, якщо є Code 43, а лінія живлення виглядає цілою?
P.S.
на олх он є GTX 980 за 2200 (43 євро), але з норм охладом і в півтора рази швидша(якщо вірити techpowerup), нехай і 4 гіга тільки
квадри та FireGL беру тільки коли прямий аналог значно дорожчий або складно знайти