Огляд та тестування USB-накопичувачів з апаратним шифруванням: Kingston IronKey Locker+ 50 128GB та IronKey Keypad 200 128GB. Захист даних військового та корпоративного рівнів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Огляд та тестування USB-накопичувачів з апаратним шифруванням: Kingston IronKey Locker+ 50 128GB та IronKey Keypad 200 128GB. Захист даних військового та корпоративного рівнів

Хлопці на фронті блакитну використовують. Нормально живуть.
Я особисто мацав - досить таки нормальна річ. І це добре!
Флешки які відчуваются як паперове хтознашо набридли!

Хробаки задовбуться ламати це шифрування! Але скоріш просто зітруть данні невдалими комбінаціями пароля :gigi:
Барбарис
Member

Повідомлення

alex_sul: 05.06.2026 13:05 Хробаки задовбуться ламати це шифрування!
Найкращим інструментом взлому все рівно буде паяльник та його різні «колеги» здатні до фізичної шкоди найслабшій ланці захисту.
Reinmar
Member

Повідомлення

Цікаво, подумав створити бекап з різних важливих для мене файлів,які накопилися за 25 років, шукав просто надійну флешку, тепер буду думати - може взяти з ключем (звістно не від хакерів кріптогаманців, я просто щоб якщо буде втрачена - випадкова людина не змогла подивитися мої файли)
Scoffer
Member

Повідомлення

VeraCrypt дозволяє значно більше і без обмежень на ОС і накопичувачі. Хоч обшифруйся включно з вкладеними прихованими розділами для потрійної бухгалтерії.

Reinmar
Самс про ендуранс в будь-якому зручному кейсі.
Polaris
Member

Повідомлення

Цікава річ, але ціна(
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Polaris
коли це захищені флешки з шифруванням коштували дешево?????!!!
Mozdev
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.06.2026 13:53 VeraCrypt дозволяє значно більше і без обмежень на ОС і накопичувачі. Хоч обшифруйся включно з вкладеними прихованими розділами для потрійної бухгалтерії.

Reinmar
Самс про ендуранс в будь-якому зручному кейсі.
+1
В мене є "бут" флешка( 3 шт однакові ) з грабом та даними у зашифрованому виді, без неї пк не запустится, бо там на дисках все шифровано та нема бут розділів і т.д.

С початку це була просто "Бут флешка" на яку я перемістив завантажувач граб та видалив його з пк залишивши операційні системи без "бута" як у MBR так і UEFI.

А потім мені прийшла у голову дурнувата ідея все це зашифрувати B-) :rotate:
akr
Member

Повідомлення

щоб вкрасти файли не потрібно ломати флешку фізично, пан полковник вставить її в особистий ноут з вірусом і пакети самі полетят куди треба
S0N1C
Member

Повідомлення

Reinmar: 05.06.2026 13:36 шукав просто надійну флешку, тепер буду думати - може взяти з ключем
візьми nvme + usb карман, всі ці карти пам"яті, флешки - ніколи не будуть такими надійними та швидкими
Afit
Member

Повідомлення

S0N1C: 05.06.2026 16:52
Reinmar: 05.06.2026 13:36 шукав просто надійну флешку, тепер буду думати - може взяти з ключем
візьми nvme + usb карман, всі ці карти пам"яті, флешки - ніколи не будуть такими надійними та швидкими
Краще жорсткий диск. Тривале зберігання флешок та SSD без живлення, може призвести до втрати данних.
Востаннє редагувалось 05.06.2026 16:58 користувачем Afit, всього редагувалось 1 раз.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

S0N1C
Вона буде великою. Можна простіше microsd й usb-c адаптер. Можна хоч до пк, хоч до телефону підключати.
S0N1C
Member

Повідомлення

Afit: 05.06.2026 16:58
S0N1C: 05.06.2026 16:52
Краще жорсткий диск.
можна, але його один раз врониш і тютю, якщо вже так хочеться тривалого зберігання, можна знайти якийсь старий серверний ssd на MLC, шось таке

Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
_clawfinger_
думаю шо мікро сд по надійності - найгірше шо можна купити :shuffle:
Ektalion
Member

Повідомлення

S0N1C: 05.06.2026 17:09 можна, але його один раз врониш і тютю
То якщо голий впаде, захисний кейс у поміч.
Afit
Member

Повідомлення

S0N1C: 05.06.2026 17:09
Afit: 05.06.2026 16:58

Краще жорсткий диск.
можна, але його один раз врониш і тютю, якщо вже так хочеться тривалого зберігання, можна знайти якийсь старий серверний ssd на MLC
Доречі щодо MLC. До подорожчання в 2025р придбав от такого красеня
спойлер
photo_2026-06-05_18-02-48.jpg
Це я не щодо надійності постійного зберігання, а просто хвастаюсь B-) Зараз не часто знайдеш MLC будь де в споживчому сегменті. + transcend флехи мене ніколи не підводили.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

S0N1C: 05.06.2026 17:09думаю шо мікро сд по надійності - найгірше шо можна купити
Якщо купувати найдешевші на аліекспресі, то згоден з Вами. А якщо купувати якісні флешки, то вони й швидкості більш-менш й служать норм.Наприклад Sandisk extreme pro, або ultra. У мене такі постійно в raspeberry pi 5 постійно крутяться, працюють довго й без нарікань. Є ще півроку крутиться kingston canvas go, поки політ норм.
S0N1C
Member

Повідомлення

Afit
єдині ссд які в мене мерли - були три 120 GB Transcend mSATA SSD :shuffle: після цього я дуже обережно ставлюся до їх продуктів і купую коли просто немає альтернатив (знову ж таки ІSATA M.2 2242 SSD :rotate: )

Відправлено через 5 хвилин 14 секунд:
та і багато хдд зараз з гелієм, хто зна скільки він там протримається і шо буде з диском в разі "розрядження" (у самого всі хдд з гелієм і мене це трохи турбує :spy: )
BoKl
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 05.06.2026 18:16
S0N1C: 05.06.2026 17:09думаю шо мікро сд по надійності - найгірше шо можна купити
Якщо купувати найдешевші на аліекспресі, то згоден з Вами. А якщо купувати якісні флешки, то вони й швидкості більш-менш й служать норм.Наприклад Sandisk extreme pro, або ultra. У мене такі постійно в raspeberry pi 5 постійно крутяться, працюють довго й без нарікань. Є ще півроку крутиться kingston canvas go, поки політ норм.
У мене 4 з 4 micro sd (2 - samsung, 2 - kingston) померли в різних смартфонах (Samsung), майже не користувався ними, просто були під'єднані. Всі 4 відмовили у записі та видаленні, прочитати збережене перед смертю карт можна.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

BoKl
Самсунг, на відміну від ссд, флешки жахливі. У мене ево швидко вмерла. Старі кінгстони не дуже, а нові побачимо як довго прослужать.
Scoffer
Member

Повідомлення

Самсунг самсунгу різниця. Про ендуранс відносно інших мікросд - вічний. А якийсь ультимейт - швидкий як понос як в читанні/запису, так і в відкидуванні копит. Ну а як ви хотіли?)
В цілому шлешка для бекапу ідея так собі. Зовнішній хдд/ссд ще куди не йшло.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.06.2026 21:57В цілому шлешка для бекапу ідея так собі. Зовнішній хдд/ссд ще куди не йшло.
Можна, якщо є резервна копія. Є бекап, й ще один бекап в іншому місці.
Відповісти