Как думаешь, почему во многих розетка стоят шторки на контактах?, ведь просто перед тем как туда лазить нужно отключить рубильник. повторю наверное в третий или четвертый раз, 48 вольт опаснее 12, это думаю не будешь оспаривать. Что опасно и никак нельзя применять я вообще нигде не писал, о чем спор? О физике?dead_rat: ↑ 05.06.2026 15:29 А ваші діти не виймають пк з розетки перед розбором? Тоді це нормальний природний відбір
Новини
Останні статті і огляди
ASUS показала 48-вольтову GeForce RTX 5090: понад 1000 Вт через кабель 12V-2x6
-
Alexsandr
Member
-
dead_rat
Member
Я гадаю що ти замучив вже. У 99% людей нема шторок на розетках, там 220 і всі живі. Але 48 внутрі ПК це страшна і ми всі помремо.Alexsandr: ↑ 05.06.2026 15:45Как думаешь, почему во многих розетка стоят шторки на контактах?, ведь просто перед тем как туда лазить нужно отключить рубильник. повторю наверное в третий или четвертый раз, 48 вольт опаснее 12, это думаю не будешь оспаривать. Что опасно и никак нельзя применять я вообще нигде не писал, о чем спор? О физике?dead_rat: ↑ 05.06.2026 15:29 А ваші діти не виймають пк з розетки перед розбором? Тоді це нормальний природний відбір
-
Timedemo
Member
нічого не буде. запевняю.Геральт: ↑ 05.06.2026 09:34Може не буде, а може й буде.Timedemo: ↑ 05.06.2026 07:17 нічого не буде.
- спойлер
Відправлено через 40 секунд:
ну якщо немає куди язик подіти, то да, 48в це опасно.Alligator: ↑ 05.06.2026 09:4212В на клемах аккуму пальцями не відчутно, 9В на язик від приставки заставляє заніміти язик та швидко відучує жувати карандаші з ручкамиTimedemo: ↑ 05.06.2026 07:17
не неси чуш. нічого не буде. навіть на 48в акумі нічого не відчувається. Вчи закон ома.
Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
По темі. Оце супері рішення. щеб зробили все живлення від 48в. і це було б ідеально для дбж систем 48в. той же ліфер має ровну полку напруги при розряджанні. можна було б приєднувати напряму акб і мати шикарний дбж.![]()
-
Владимир[-+-]
Member
Т.е. теперь видеокарту можно запитать аккумулятором от электросамоката на 48В 
-
beeer
Member
Даремно замінусили людину, яка про DC-DC перетворювачі писала. Свист дроселів - то все квіточки. А краще згадати як виглядає підсистема живлення сучасної материнки і ВК. Ряди недешевих польовиків, які мають топові характеристики по опору (низький) і все одно гріються як чорт зна що. Бо треба з 12В зробити 1.5. А тепер уявіть собі те саме тільки з 48.
Я собі так думаю, що та водянка на стенді сто відсодків і живлення ВК охолоджує. І з тих 1030 Вт споживання власне кристалу дістається ну може 800
Я собі так думаю, що та водянка на стенді сто відсодків і живлення ВК охолоджує. І з тих 1030 Вт споживання власне кристалу дістається ну може 800
-
Dilfin
Member
Так 1030 ват замість 600, продуктивність мабуть не виросла, а споживання виросло майже в два рази, виробники 2 кіловатних блоків живлення мабуть щось знають.)
-
S0N1C
Member
як би це все так сумно було, то 48В не використовували б в серверахbeeer: ↑ 05.06.2026 19:06 Даремно замінусили людину, яка про DC-DC перетворювачі писала. Свист дроселів - то все квіточки. А краще згадати як виглядає підсистема живлення сучасної материнки і ВК. Ряди недешевих польовиків, які мають топові характеристики по опору (низький) і все одно гріються як чорт зна що. Бо треба з 12В зробити 1.5. А тепер уявіть собі те саме тільки з 48.
Я собі так думаю, що та водянка на стенді сто відсодків і живлення ВК охолоджує. І з тих 1030 Вт споживання власне кристалу дістається ну може 800![]()
-
Dilfin
Member
В сервери діти не лазять.))S0N1C: ↑ 05.06.2026 20:42як би це все так сумно було, то 48В не використовували б в серверахbeeer: ↑ 05.06.2026 19:06 Даремно замінусили людину, яка про DC-DC перетворювачі писала. Свист дроселів - то все квіточки. А краще згадати як виглядає підсистема живлення сучасної материнки і ВК. Ряди недешевих польовиків, які мають топові характеристики по опору (низький) і все одно гріються як чорт зна що. Бо треба з 12В зробити 1.5. А тепер уявіть собі те саме тільки з 48.
Я собі так думаю, що та водянка на стенді сто відсодків і живлення ВК охолоджує. І з тих 1030 Вт споживання власне кристалу дістається ну може 800![]()
![]()
-
S0N1C
Member
до чого тут діти? людина писала про ефективність DC-DC перетворювача 
-
Dilfin
Member
Бачу спір тут конкретний, а якщо серйозно, то правила техніки безпеки ніхто не відміняв і лізти у дорогий системник при включеному в розетку не рекомендується, навіть рукавички, які заземлені і знімають статику рекомендовано.
-
S0N1C
Member
-
Alexsandr
Member
Это из приколов городка? У 100% кроме тех у кого розетка вывалилась контакты с напряжением глубоко запрятаны. Про мы все умрем ты вообще придумал, фантазер. Я что писал тебе? что опаснее и это физика, а ты что все мы умрем. у тебя теплое, мягкое, все смешано в кучу. я нигде не писал что нельзя ставить 48 ни в коем случае. Но 48 вольт это тот шаг о котором производители серьезно будут думать. Я пишу что 48 опаснее, и даже есть варианты когда это будет смертельным. Зачем раздувать панику на этом я вообще не понимаю. Как и зачем писать что 48В это единственный выход. Тоже не выход. Конденсаторы на 63 вольта куда крупнее размерами, а блок питания не резиновый.dead_rat: ↑ 05.06.2026 15:52 Я гадаю що ти замучив вже. У 99% людей нема шторок на розетках, там 220 і всі живі. Але 48 внутрі ПК це страшна і ми всі помремо.
-
Timedemo
Member
блок живлення з 400в робить 5в і не дуже париться.beeer: ↑ 05.06.2026 19:06 Даремно замінусили людину, яка про DC-DC перетворювачі писала. Свист дроселів - то все квіточки. А краще згадати як виглядає підсистема живлення сучасної материнки і ВК. Ряди недешевих польовиків, які мають топові характеристики по опору (низький) і все одно гріються як чорт зна що. Бо треба з 12В зробити 1.5. А тепер уявіть собі те саме тільки з 48.
-
Adamantium
Ghost
Читал-читал, но так и не понял, вот эти вот 48В, которые приходят на плату, потом ведь все равно нужно понижать до 1-3-5В, для питания набортного всего...про это тактически умолчали, или же будет видно визуально по большой дырке прогоревшего текстолита под понижайкой опосля, так сказать?