NVIDIA повернулася до роботи над лінійкою відеокарт GeForce RTX 50 Super

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Fozie: 05.06.2026 11:51
Nikolay Yeryomenko: 05.06.2026 11:25
У растрі продуктивніше RX 9070 і не треба чекати/переплачувати.
спойлер
фактически, если ты не играешь в онлайн дpoчильни на реакцию, ты всё равно включишь длсс, фреймген х2 или х3 и будешь играть в свои 120-180 фпс почти в любую игру на ультрах, про чистый растр можно только вспоминать по старым играм уже)
Нє а, я грав би в нативній роздільній здатності без фреймгену.

Відправлено через 1 хвилину :
Kassatka: 05.06.2026 11:55 Ну це було б просто шикарно мені для 8K-геймінгу :super: , де 16 Гб катастрофічно не вистачає.

RTX 5070 Ti Super 24 Гб :lick:

ну або навіть RTX 5080 Super 24 Гб, але то мабуть буде занадто дорого. :pray:

Ще й буде DLSS 4, повноцінне DLSS 4.5 і DLSS-фреймген на додачу.

І можливість з легкістю запускати нейронки та проги, що працюють на CUDA.

Б/в RX 7900 XTX 24 Гб таких можливостей і близько не дасть.
Мені його жаль.
Ektalion
Member

Повідомлення

Filabatya: 05.06.2026 12:06 б у 4090 і не треба чекати, нирок то 2 маєте :gigi:
Їх би ще знайти у продажу. Більшість людей не буде її зараз продавати, хіба шахраї з голими платами.
oversteve
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 05.06.2026 12:28 Наче вона й так була практично готова на початку року. Там по факту інші чіпи пам'яті і програмні обмеження кількості блоків чіпа. Всьо.

Симуляція роботи що ми чимось займаємось крім серверів. Прикро. Очікував вже 6000 лінійку на початку 27го. З такою новиною навряд :-/
нафіг та 60хх лінійка потрібна, хай це покоління подовше поживе
Filabatya
Member

Повідомлення

Ektalion
там кидків просто вагон, таке тільки олх доставкою укр поштою купляти :up:
warp37
Junior

Повідомлення

RTX 5080 24Gb и RTX 5070 Ti 24Gb - это GT 640 4Gb, только мощнее? Ибо они сгниют, когда надо будет столько памяти.
Serg IX
Member

Повідомлення

NVIDIA повернулася до роботи над лінійкою відеокарт GeForce RTX 50 Super
будь ласка не треба. давайте дочекаємось 6000.... Бо мені буде дуже стрьомно з моєю 5070))
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

oversteve: 05.06.2026 12:37
aaleksandrenko: 05.06.2026 12:28 Наче вона й так була практично готова на початку року. Там по факту інші чіпи пам'яті і програмні обмеження кількості блоків чіпа. Всьо.

Симуляція роботи що ми чимось займаємось крім серверів. Прикро. Очікував вже 6000 лінійку на початку 27го. З такою новиною навряд :-/
нафіг та 60хх лінійка потрібна, хай це покоління подовше поживе
Чому йому не жити після 6000 лінійки?

Якщо скрін про лінійку супер в статті буде правдою то реальну різницю отримають тільки власники 5060-5070 супер де збільшення відеопамяті дасть ефект.
На 5070ті-5080 ефекту буде 0 ( або 2-3% за рахунок зміни тдп)
Хіба розгребуть для якогось ші де все в пам'ять впирається.
Востаннє редагувалось 05.06.2026 13:32 користувачем aaleksandrenko, всього редагувалось 1 раз.
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Ну нарешті!

:laugh: А знаєте, чому стався цей анонс? :lol: А я вам скажу: тому, що якраз вчора я нарешті замовив собі 5070Ті! :gigi: Западло, як воно є; я думав ще потриматися до кінця червня, але падіння гривні додало ту недостаючу піщинку на шальки рівноваги терез.

► А я ж якраз десь так і планував в 2026-му взяти 5070 Супер з 16 чи, як бачимо, з 18 Гб "на борту" :rotate: .

► Оце:
kairo: 05.06.2026 11:07 Це все круто, але щось мені підсказує, що ціни на Супери будуть вражати.
- єдине що тверезо заспокоює і спонукає зараз не відмовляти замовлення, а просто послати цю всю ах... на... під... в... у... і т.д., бо задрали, чес-слово!
jiganhir
Junior

Повідомлення

трошки не зрозуміло 5080 360 ват -5080 супер 415 ват жор, 8 гб їдять 55 ват? чи все ж таки піднімуть частоти, бо куда ядра не збільшились
Filabatya
Member

Повідомлення

МОНАХ
Стрибок продуктивності буде відчутний, обов'язково андервольтніть і розгоніть, а що за виконання?
oversteve
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 05.06.2026 13:03 Чому йому не жити після 6000 лінійки?
бо з великою імовірністю суттєвого приросту чистої продуктивності/бабло не буде, але придумають якусь свіжу версію длсс, якісь дрібні модифікації в рт, або ще якусь шляпу, яку штучно обмежать на старіших картах

Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
МОНАХ
приблизно то саме писали минулого року на межі літо-осінь, а потім ціни на пам'ять взлетіли і все відклали
Kassatka
Member

Повідомлення

Fozie: 05.06.2026 11:58 мммм 18 фпс в 8к, смакота
спойлер
Дивлячись у якій грі й на яких налаштуваннях. Наприклад навіть на моїй нинішній нікчемній RX 6800 у 8K Warcraft 3: Reforged на сучасному Reforged графоні на ультрах отримую в районі 35-50 FPS, а Diablo 4 на ультрах без трасування 26-28 FPS, Rome: Total War - Remastered на ультрах з вимкненими парочкою ефектів, що лише розмазують зображення - 22-29 FPS. Доволі графонисті ігри й такий чудовий грабельний результат прямо зараз на такій слабкій карті.
15 FPS для 8K погано, навіть в неквапливих іграх - по факту отримуємо таку ж чіткість в русі, як і в 4K, а щоб відчути 8K наповну, то потрібно десь 30 FPS, чого з такими картами, як RX 7900 XTX, RTX 5070 Ti, RTX 5080 досягти цілком реально, хай навіть часом доведеться трохи погіршити налаштування якості, залишаючи макс текстури й деталізацію, чи використовуючи апскейл Quality.
Filabatya: 05.06.2026 12:06Kassatka, б у 4090 і не треба чекати, нирок то 2 маєте :gigi:
спойлер
Навіть б/в занадто дорога, мінімум 110 тис. грн. у пристойного продавця.
При цьому нова RTX 5070 Ti десь 50 тис., а RTX 5080 від 60 тис.
Звісно, супери будуть дорожчі, через попит для нейронок, але може все ж до ціни 4090 не дотягне після того як ціни устаканяться від стартових накруток і навезуть сіровози.
Filabatya: 05.06.2026 12:37 Ektalion, там кидків просто вагон, таке тільки олх доставкою укр поштою купляти :up:
спойлер
Я якщо й буду купувати таку дорогу річ б/в, як відяха за кількадесят тис. грн, то виключно у добре перевірених магазинах чи продаванів з хорошою репутацією та купою відгуків. Хай навіть це значно дорожче.
kabostebeztak: 05.06.2026 12:31 Нє а, я грав би в нативній роздільній здатності без фреймгену.
спойлер
Не бачу сенсу при нинішньому розвитку технологій сидіти в нижчому резолюшені в нативі, якщо краще накотити якісних апскейлів/фреймгенів і отримати десь той же самий FPS, але з куди більшою чіткістю зображення.
Краще 1440p з DLSS, аніж 1080p натив. Краще 4K з DLSS, аніж 1440p натив. Краще 8K з агресивним DLSS за умови 55+ дюймового екрану, аніж 4K натив.
У мене от тільки проблема, що в моїх жанрах ігор доволі часто жодні апскейли DLLS/FSR/XeSS грою не підтримуються. Найбільш характерний приклад - Total War: Warhammer 3, гра дуже вибаглива до системних вимог і при цьому ні сном ні родом не знає про сучасні технології Хуанга.
Kassatka: 05.06.2026 11:55Ще й буде DLSS 4, повноцінне DLSS 4.5 і DLSS-фреймген на додачу.
І можливість з легкістю запускати нейронки та проги, що працюють на CUDA.
Б/в RX 7900 XTX 24 Гб таких можливостей і близько не дасть.
Ще забув про DLSS 5 сказати.
спойлер
Я особисто у великому захваті від цієї технології, хоча й розумію, що вона явно не для 8K. А RTX 5070 Ti/5080 саме якнайкраще будуть для неї готові з сучасних відях. Проте ж мені ніхто не забороняє виставити резолюшен 4K чи навіть Full HD на 8K-дисплеї, або накотити DLSS 4.5 Ultra Performance. Можна буде хоча б на свої очі спробувати це новітнє досягнення, яке в RX 7900 XTX залишатиметься недоступним.
Круті апскейл/зглажування/фреймген це не такі вже супернеобхідні фічі, до них є простіші аналоги, а також вони особливо не поліпшують зображення, хіба з TAA боряться. У той час, як DLSS 5 - це по суті отримати разом з грою, ще й її ремастер з поліпшеним чи більш реалістичним зображенням, як 2 в 1.
Ну а так я подивився на порівняння FPS у RTX 5080 з RX 7900 XTX - щось не надто вражає. Якщо ці супери будуть в районі 80 тис., то ліпше вже зекономити й купити б/в RX 7900 XTX.
vmsolver
Member

Повідомлення

Для игр эти изменения несуществены, для локальных LLM 24 ГБ это более комфортный объем чем 16 ГБ. Для 100B+ параметров 24 ГБ недостаточно.

Может выпустят 5080ти Супер, шина 352 бита 33 ГБ, будет прикольно :rotate:

А вообще, надо следующее поколение чипов на новом техпроцессе, без этого игры существенных изменений не покажут.
yurius_r
Member

Повідомлення

Якщо це правда, це буде круте намахалово. На моїй пам'яті це перший раз коли навіть CUDA ядер не підкинули, а накинули прямо стільки пам'яті, зізнаючись цим, що з об'ємом пам'яті вони налажали на запуску 5000-ї серії, хоча це і так було очевидно.
Mykolay3ack: 05.06.2026 11:34Глянув на фото, подумав про 5060 супер на 3гб)))
Не підказуйте Хуангу

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
jiganhir: 05.06.2026 13:15трошки не зрозуміло 5080 360 ват -5080 супер 415 ват жор, 8 гб їдять 55 ват? чи все ж таки піднімуть частоти, бо куда ядра не збільшились
Просто на ігрові GPU йде відбраковка. Нічого особистого, лише бізнес
byaka
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 05.06.2026 11:25
alex_sul: 05.06.2026 11:02Я б свій ARC B580 тільки на 5070 Super і міняв би)
У растрі продуктивніше RX 9070 і не треба чекати/переплачувати.
спойлер
А ще BitDefender блокує модулi(auepdu.exe) драйверiв амд як пiдозрiлi i це не помилка ;)
CnC_General
Member

Повідомлення

ого!! невже мильний пузир ІІ почав луснути?
Ну тепер всім пам'яті буде вдосталь!!!!!!
Ціни на оперативку почнуть падати. та бариги ОЛХ скидувати набори оперативки "только купил/получил по обмену гарантии" :) :) :) :) :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Востаннє редагувалось 05.06.2026 15:01 користувачем CnC_General, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

CnC_General
Подарували на день народження, а в мене вже така є, перехожу на ігровий ноутбук, виїжджаю за кордон)
MetalistForever
Member

Повідомлення

Хуанг окончательно решил положить болт на развитие Nvidia ,как создателей GPU . Теперь Nvidia это : роботы , AI , дата центры , чипы на заказ , чипы для автомобилей
leif
Member

Повідомлення

CnC_General: 05.06.2026 14:46почав луснути?
та щось не помітно поки. а в 27 році там вже більш імовірно, що ситуація з пам'яттю стабілізується, з лопанням бульбашки чи без цього (що також цілком можливо). от і дивись: анонсують ці супери на початку 27го, випустять ще через місяць-два. то ж від теперішнього моменту чимало часу мине місяців 7-8. і то питання по якій ціні їх релізнуть (якщо взагалі чутки підтвердяться і таки релізнуть) залишається відкритим

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
MetalistForever: 05.06.2026 14:52Хуанг окончательно решил положить болт на развитие Nvidia ,как создателей GPU
нічо, шо контора контролює 94% ринку дискретних відеокарт?
lw_007
Member

Повідомлення

vmsolver: 05.06.2026 14:23 Для игр эти изменения несуществены, для локальных LLM 24 ГБ это более комфортный объем чем 16 ГБ. Для 100B+ параметров 24 ГБ недостаточно.

Может выпустят 5080ти Супер, шина 352 бита 33 ГБ, будет прикольно :rotate:

А вообще, надо следующее поколение чипов на новом техпроцессе, без этого игры существенных изменений не покажут.
Не тільки для LLM, для дифузорів різниця відчутніше.
І ну не знаю як треба квантувати моделі, бо 24Gb не вистачає навіть для 31B моделей + довгий контекст
Відповісти