Пропоную обговорити Огляд та тестування ультратонкого ігрового 14″ ноутбука ASUS ROG Zephyrus G14 (2026) GU405AW на базі процесора Intel Core Ultra 9 386H та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5080
14'' ноутбук за 5000$. Я щось відстав від життя. Завжди був певен, що в такому форм-факторі ноути більше як друкарські машинки. Для чого там 64ГБ та 5080?
Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування ультратонкого ігрового 14″ ноутбука ASUS ROG Zephyrus G14 (2026) GU405AW на базі процесора Intel Core Ultra 9 386H та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5080
-
kairo
Member
-
Nick_888
Member
5000 штук зелених за 14' ноут з CPU, який конкурує з базовим М5, що ставлять у fanless Air і iPad Pro.... Потужно
-
n+gibat[]r
Member
Потужні часи вимагають потужних рішень.Nick_888: ↑ 03.06.2026 14:40 5000 штук зелених за 14' ноут з CPU, який конкурує з базовим М5, що ставлять у fanless Air і iPad Pro.... Потужно
-
JIPOCTO_AHAHAC
Member
Взяв мак про базу на м5 за 72к грн, вистачає під все окрім ігор 
-
radeon5870
Member
"Ума нема - щщітай калєка": казала колись моя бабуся.
Це про того, хто вирішив впихнути у 14-дюймовий бук відеокарту 5080
а потім хєроїчно вирішувати мільйон проблем, що виникли у зв'язку з цим дебільним рішенням

Це про того, хто вирішив впихнути у 14-дюймовий бук відеокарту 5080
а потім хєроїчно вирішувати мільйон проблем, що виникли у зв'язку з цим дебільним рішенням
-
rjavyi_pastor
Member
маю 64ГБ комплект в друкарській машинці (HP ProBook x360 435 G8). Процесору вистачає, але через деякі нюанси в роботі іноді 32ГБ не вистачає. Нахіба звичайному юзеру 64ГБ - я не знаю, та і тим більш навіщо саме такий ноутбук я теж не знаю. Ноутбук повинен бути або тонкий з інтеграшкою, або кирпич з нормальним охолодженням, десктопним залізом та повноцінним біосом як колись клево. Зараз ігрові ноути це жарт.kairo: ↑ 03.06.2026 14:35 14'' ноутбук за 5000$. Я щось відстав від життя. Завжди був певен, що в такому форм-факторі ноути більше як друкарські машинки. Для чого там 64ГБ та 5080?
-
elek
Member
Я бы взял базовую модель, с самой базовой видеокартой, но у них теперь распаяна вся память и оперативки не закинуть. До сих пор использую старую версию, там можно было поменять хотя бы 1 модуль памяти, вот так и стоит у меня 8 распаяных и 32 сверху. Для работы норм и поиграть можно было, не на ультрах, почти во все, играл на нем в ANNO, форзу 4 с джойстиком и прочие нетребовательные игрули.
-
kairo
Member
За розпаяну пам'ять має бути окремий котел в пеклі. Вибираю собі ноут, так 32ГБ варіанти суттєво дорожчі, а 16ГБ це взагалі без перспектив.elek: ↑ 03.06.2026 23:22но у них теперь распаяна вся память и оперативки не закинуть
-
quppeq
Member
Не правильно думаєте.kairo: ↑ 03.06.2026 14:35 Пропоную обговорити Огляд та тестування ультратонкого ігрового 14″ ноутбука ASUS ROG Zephyrus G14 (2026) GU405AW на базі процесора Intel Core Ultra 9 386H та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5080
14'' ноутбук за 5000$. Я щось відстав від життя. Завжди був певен, що в такому форм-факторі ноути більше як друкарські машинки. Для чого там 64ГБ та 5080?
14'' це якраз більше бізнес сегмент для поважних людей, які ото не ходять з рюкзаками. Ноутбук має заслужити щоб його ще носили, то й роблять маленьким, вагою до 1-1.5кг
Вот на таких людей Асус розраховує
Зрештою коли така людина з купую бабла шукатиме собі ноутбук (аби був преміум, маленьким) - з чогось такого і буде вибирати
Іронічно що для цього сегменту Епл варіанти - це якраз найдешевший варіант
-
kairo
Member
На кого такий формат ноутбуків розрахований мені зрозуміло. Не зрозуміло, навіщо там 5080.quppeq: ↑ 04.06.2026 09:15Не правильно думаєте.
14'' це якраз більше бізнес сегмент для поважних людей, які ото не ходять з рюкзаками. Ноутбук має заслужити щоб його ще носили, то й роблять маленьким, вагою до 1-1.5кг
Зрештою коли така людина з купую бабла шукатиме собі ноутбук (аби був преміум, маленьким) - з чогось такого і буде вибирати
-
quppeq
Member
Ну треба ж обгрунтувати цінуkairo: ↑ 04.06.2026 10:39На кого такий формат ноутбуків розрахований мені зрозуміло. Не зрозуміло, навіщо там 5080.quppeq: ↑ 04.06.2026 09:15Не правильно думаєте.
Ну і треба запихнути все найкраще.
В смартфонах ось це гарно закріпилось. Всі купляють умовно айфони зазвичай саме Pro Max, хоча об'єктивно їм вони абсолютно не треба (З Андройд телефонами насправді те саме часто)
-
Lucas55
Member
- Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
Так оце ж набагато дешевше, навіщо переплачувати ?
https://www.foxtrot.com.ua/ru/shop/plit ... kh011.html
https://www.foxtrot.com.ua/ru/shop/plit ... kh011.html