не откопают ,ее тсмц делала, а вот 1050ti и более младшие паскали - могут, их делал самсунг.капітошка: ↑ 03.06.2026 03:46відкопають 1060
Новини
Останні статті і огляди
Відеокарта GeForce RTX 3060 повернулася до продажу, але поки тільки в Китаї
-
WWQ
Member
-
Striker
Member
Ото я дурний був, що продав свою Asus tuf RTX 3060 12 Gb рік тому.Геральт: ↑ 03.06.2026 08:10Карта - бімба. Дешева, енергоефективна, підтримка всіх сучасних технологій, без дитячих болячок і 12гіг.
- спойлер
- Ні.
Бо після переходу з Full HD на 2к монітор карта стала повна шляпа, яка вже не вивозить навіть Cyberpunk. Карта виключно під Full HD, тут вона себе почувала добре, зараз не знаю.
-
AssayMAS
Member
ты понимаешь разницу между фриз (всё замерло) и слайд шоу (=мало ФПС, ФПС стабильный)oversteve: ↑ 02.06.2026 23:07чудово, наведіть будь ласка живий приклад такої гри і щоб там було не слайдшоу на цих картах в цих режимах
И фриз и слтайд щоу лечится убиванием качества - но природа явлений разная.
И есть такие игры в которых 12ГБ на 3060 даст больше ФПС чем на 8ГБ... но опять 5060 считает в разы быстрее и для получения видимого и однозначного эффекта надо на писи 2,0 версии переезжать - при чем не галкой в биосе, а именно менять платформу или количество линий ужимать (что умеет совсем мало матерей).
Всё зависит какие текстуры разрабы игры добавили - если 1 комплект, то 12ГБ рулит если несколько то и на 8ГБ норм.
И ваше предоставь карты 3060(12) 5060(8) на месяцок мне и я те предоставлю пруфы... нету у меня сча 3060 и 5060... а рыться а роликах Ютуба в поисках аномалии то такое...
И игры в которых 3060(12) ВНЕЗАПНО лучше - обязательно получат лечение и 50 серия задоминирует.
У 5060(8) тупо в два раза быстрее считает чем 3060(12) но ФПС даёт на 25-35% больше. Но опять карта карте рознь.
-
D_ad
Member
Я не знаю за шо стікі мінусів тобі навалили... це ж буквально одна із виграшних стратегій - при релізі наступного покоління карт взяти топ/софт_топ попереднього, або навіть передпопереднього. Так як ці найдорожчі (на виході) карти втрачають найбільше від свого цінника - близько 50-75%.
Я собі так на релізі 50-ї лінійки встиг урвати 3080 на 12 Гб із рук за 18К*. Найгірша Ті-версія коштувала 22+, у звичайної 3080 із 10 Гб вже перспективи на наступні роки сильно так собі, а от "прокачана" 3080 - це найвигідніша пропозиція свого часу.
Опираючись на сучасні реалії, радив би вже, звісно, щось із 40-ї лінійки.
*
- спойлер
- MSRP RTX 3080 ASUS ROG STRIX 12G OC у офіціалів становив $800. Чи треба казати, що реальні її ціни у магазинах на заході (!) стартували від $1OOO? А шо було в нас після всіх мит та з місцевою націнкою.. хто пам'ятає? Так ото ж.
Востаннє редагувалось 03.06.2026 09:43 користувачем D_ad, всього редагувалось 1 раз.
-
hohlid19
Member
Геральт
А самое главное–без чуда инженерных решений в системе впуска питания
А самое главное–без чуда инженерных решений в системе впуска питания
-
oversteve
Member
тобто приклада не будеAssayMAS: ↑ 03.06.2026 09:22ты понимаешь разницу между фриз (всё замерло) и слайд шоу (=мало ФПС, ФПС стабильный)oversteve: ↑ 02.06.2026 23:07чудово, наведіть будь ласка живий приклад такої гри і щоб там було не слайдшоу на цих картах в цих режимах
И есть такие игры в которых 12ГБ на 3060 даст больше ФПС чем на 8ГБ... но опять 5060 считает в разы быстрее и для получения видимого и однозначного эффекта надо на писи 2,0 версии переезжать - при чем не галкой в биосе, а именно менять платформу или количество линий ужимать (что умеет совсем мало матерей).
Всё зависит какие текстуры разрабы игры добавили - если 1 комплект, то 12ГБ рулит если несколько то и на 8ГБ норм.
И ваше предоставь карты 3060(12) 5060(8) на месяцок мне и я те предоставлю пруфы... нету у меня сча 3060 и 5060... а рыться а роликах Ютуба в поисках аномалии то такое...
И игры в которых 3060(12) ВНЕЗАПНО лучше - обязательно получат лечение и 50 серия задоминирует.
У 5060(8) тупо в два раза быстрее считает чем 3060(12) но ФПС даёт на 25-35% больше. Но опять карта карте рознь.
-
D_ad
Member
Сам не шукав, але трохи вступлюся за чувачка:oversteve: ↑ 03.06.2026 09:45тобто приклада не будеAssayMAS: ↑ 03.06.2026 09:22
ты понимаешь разницу между фриз (всё замерло) и слайд шоу (=мало ФПС, ФПС стабильный)
У 5060(8) тупо в два раза быстрее считает чем 3060(12) но ФПС даёт на 25-35% больше. Но опять карта карте рознь.![]()
Ситуація, коли на 8Гб 5060 у тебе можуть проскакувати фрізи проти 12Гб 3060 - це збіг факторів:
- гра має потребувати суттєво більше 12 Гб відеобуферу
- гра має бути встановлена на HDD, або застарілий повільний SSD...
- ...або носій, на якому вона встановлена може бути просто зайнятий іншим процесом із доступом до інших файлів на ньому
- у тебе має бути забита оперативна пам'ять - щоб грі не вистачало наявного об'єму із запасом
- у грі має бути неоптимізований процес довантаження текстур
і от у той самий момент, коли гра із переповненим відеобуфером у 8 Гб звернеться до зайнятого (наприклад) антивірусною перевіркою файлів диску через проц із запитом зчитати X Гб текстур, або ще якусь фігню, яка не висить про запас навіть у оперативній пам'яті...
І ось тут у тебе головна задача - це створити такі лабораторні умови для експерименту у сучасності, бо таке зараз можливо хіба що навмисно. Або.. не від хорошого життя
Можна, наприклад, взяти Resident Evil Remake, обрати 4К, "найвищі текстури", але ж... хіба що заради експерименту, бо і на 3060 ти навряд чи для реальної гри у повсякденному житті будеш обирати налаштування для гри у 4К на найвищій якості. Бо щоб що? Дивуватися потім 6 кадрам..?
PS при тому що на 5060 той самий ФПС буде в середньому набагато більшим, або плавнішим - кому що, кому як.
-
oversteve
Member
D_ad
в теорії я це все прекрасно розумію, але прошу реальний живий приклад і щоб там при цьому був грабельни фпс на цих відяхах бо
в теорії я це все прекрасно розумію, але прошу реальний живий приклад і щоб там при цьому був грабельни фпс на цих відяхах бо
oversteve: ↑ 02.06.2026 18:19 між умовними 10 і 5 кадрів на папері різниця велика, а фактично як аксіома ескобара![]()
-
AssayMAS
Member
тобто карт на шару не будеoversteve: ↑ 03.06.2026 09:45тобто приклада не буде
писи 2.0 даст 3060(12) доминацию из за медленной шины у 5060 и количества линий писи
на АМД например так
- спойлер
Востаннє редагувалось 03.06.2026 10:31 користувачем AssayMAS, всього редагувалось 1 раз.
-
D_ad
Member
Я дочь воєнного, пруфов нє будєт))oversteve: ↑ 03.06.2026 10:09 D_ad
-
AssayMAS
Member
ну кто реально сунет 5060 в писи 1,0 2,0D_ad: ↑ 03.06.2026 10:26Я дочь воєнного, пруфов нє будєт))
но в теории на проце с писи 1,0 3060(12) будет лучше 5060(8), но от АМД
- спойлер
-
МОНАХ
Member
► Впевнений, що ця "відкопана стюардеса" знайде свого покупця, причому - масового, якщо ціна буде порівняно адекватна, аби лиш наклепали обсяг під реалізацію. Беру за приклад банально свої, "кінематографічні" вимоги до виведення ігор на монітор і дуже важкий процес переходу від розгляду і прийняття бюджету на нову відеокарту в сучасних реаліях з 26-28 тис. грн. до 56 тис. грн.. Якщо по першому моменту ентузіастів грати в 60+ фпс на високих налаштуваннях в масі своїй теж не так вже й багато і тому нова-стара 3060 зайде сходу, то в другому моменті, стосовно бюджету на гарну карту, тут вже дійсно потрібно бути високо-кваліфікованим спеціалістом-ентузіастом по нещадному душінню "жаби", чого в масі своїй теж не так щоб багато трапляється.
Striker, а це якраз оте саме - кому-як.
Я в 2К на 1660Ті граю Cyberpunk на максималках (крім тіней і чогось там ще - на високі поставив, бо вже кидає нижче 25 фпс), з 28-36 фпс в середньому і не сказати, щоб нарікав в тому сенсі, щоб тільки через це бігти нову відеокарту потужнішу купувати. І це - я, хто пробує ще щось там розібратися в тих відеокартах, нових технологіях, має задачі ще по роботі з графікою і т.п., а масовий споживач "лопат" навіть і пробувати заморочуватись не буде, що консультанти навішають, те й візьмуть.
Striker, а це якраз оте саме - кому-як.
-
vsx
Member
брать карту для fhd чтобы играть на performance, это прям то что надо
-
S0N1C
Member
для тих хто купить нову 3060 в 2026 - саме те що требаvsx: ↑ 03.06.2026 12:30брать карту для fhd чтобы играть на performance, это прям то что надо
-
Artem_K
Member
Куплять, в чатах вже радіють підгону
- спойлер
-
Filabatya
Member
МОНАХ
В вас же не консоль, коли люди пишуть іграбельний експіріенс, мається на увазі хоч 60фпс
Artem_K
12 гіг 5070, 9070гре, десь так і ця тяне. Ельдорадо
В вас же не консоль, коли люди пишуть іграбельний експіріенс, мається на увазі хоч 60фпс
Artem_K
12 гіг 5070, 9070гре, десь так і ця тяне. Ельдорадо
-
МОНАХ
Member
► Filabatya, само-собою
. Я ж не вболіваю за отакий мій трохи збочений експіріенс і тим більше не засуджую багато-герцовий геймінг, навпаки, як спробували люди і не можуть вже спокійно ігри сприймати без 60+, а тим більше - можуть собі дозволити, я тільки порадуюсь за них... Я до того, що в переважаючій масі своїй - то такі геймери, яким - "аби не смикалось", якщо за кращу відеокарту багацько грошей захочуть.
► В моєму випадку - я по відчуттях вище 50фпс уже не помічаю (пробував у друзів багато-герцовий геймінг і не раз), відеокарта - більше для роботи, а потужнішу хочеться, щоб про запас, а не кожні 3-4 роки - під заміну, ну і монітор - відповідний, 75Гц більш, ніж достатньо для цього всього.
► В моєму випадку - я по відчуттях вище 50фпс уже не помічаю (пробував у друзів багато-герцовий геймінг і не раз), відеокарта - більше для роботи, а потужнішу хочеться, щоб про запас, а не кожні 3-4 роки - під заміну, ну і монітор - відповідний, 75Гц більш, ніж достатньо для цього всього.
-
GreenMile
Member
Не буде ніякої домінації, окрім як у фантазіях на форумі. Які в біса РСІ-е 2.0, ви там на чому грати зібрались на цих картах, на коре2дуо? Чи на i7-2700?AssayMAS: ↑ 03.06.2026 10:25тобто карт на шару не будеoversteve: ↑ 03.06.2026 09:45тобто приклада не буде![]()
писи 2.0 даст 3060(12) доминацию из за медленной шины у 5060 и количества линий писи
на АМД например так
- спойлер
Це ж типовий анекдот про те, що гіпотетично маємо 3млн доларів, а реально дві повії і одного діда нетрадиційної орієнтації.
Вся ця теорія про те як 3060/12 може чпокнути 5060/8 дуже гарна й нова, а саме головне - правдива, але суть в тому, що в реальному світі вона не зустрічається. Як ідеальний принц на білому коні, кєк, про якого всі говорять і якого всі чекають, але ніхто реально не бачив.
-
DDt
Member
ну чего сразу кор2дуоGreenMile: ↑ 03.06.2026 20:30Не буде ніякої домінації, окрім як у фантазіях на форумі. Які в біса РСІ-е 2.0, ви там на чому грати зібрались на цих картах, на коре2дуо? Чи на i7-2700?
вроде у HU был видос где 5060/8 уже на РСІ-е 4 проседала производительность(!в отдельных играх, в отдельных сценах!) из-за нехватки памяти, а РСІ-е 4 это АМ4 на В5** чипсете
как раз можно сравнить 3060/12 с 5060/8 на АМ4... только какой смысл? там где 5060 упрётся в память, 3060 упрётся в мощь ГПУ
кароче как сравнивать яблоки с апельсинами, имхо