Відеокарта Radeon RX 9070 GRE не зацікавила європейських геймерів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MaxNew
Member

Повідомлення

neonglaу: 03.06.2026 18:20 Купив минулою зимою 7800xt.
І це мабуть буде моя остання вк від амд. Спочатку був всім задоволений. Після останніх оновлень драйверів з'явились глюки. В іграх дуже гріється. Навіть якщо обмежую частоту кадрів на 60 fps.
Можу сказати що всі хто хотів купити сучасну карту саме від amd, це вже зробили.
В мене була Asus TUF 6900XT. Залишився задоволеним усім, тиха, холодна(хотспот не перевалював за 80) ПО теж на хорошому рівні.
Може ви взяли в якомусь простенькому виконанні?
Hotspur
Member

Повідомлення

Afit: 03.06.2026 18:36 А ще кажуть що у нас бариги зажрались :laugh:
зажрались. в ЕС також. норм бариги азія і США
maksim2020
Member

Повідомлення

Vpupkin
Погугли за феномен Disney debt, для загального розвитку. Коли в тебе кредитка з лімітом на $10-15K, в пустій голові лише стереотип "живемо один раз" - звісно ж ти будеш свайпати кредиткою направо та наліво, включаючи тіпси лол

А є ще теми накшталт "birthday month" - то ващє квінтесенція консюмерізму.
MaxNew
Member

Повідомлення

Скоріше піднімуть ціни на старші моделі, на ті самі 100-200$
Vpupkin
Member

Повідомлення

maksim2020
Ну так а де проблема купити відюху кредиткою, а кеш на тіпси теж з кредитки береться?
maksim2020
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.06.2026 18:41
maksim2020: 03.06.2026 18:36 Vpupkin
Це не говорить ні про що. Усі тіпси йдуть з кредитки, додаючи до карткового боргу (того самого, що 1.3 трильйони).

Чєл, я тут живу, якщо що - я все це бачу на власні очі.
Так кажеш, ніби ніхто з форуму не живе в ЄС :-/
Та сама халепа
Насправді, ні. І головна причина, чому європейці живуть краще - медицина. Медичні борги - на першому місці по оголошенню банкрутства в США.
maksim2020
Member

Повідомлення

Vpupkin
Так, з кредитки. А ти про що подумав? В США майже ніхто не носить кеш, усе на картках.
Keyser Soze
Member

Повідомлення

The U.S. has the most billionaires, with a record 989, including 15 of the top 20. China, including Hong Kong, is next, with 610, and India (229) ranks a distant third.

Key US Billionaire Facts (2026)

Global Leader: The US continues to home more billionaires than any other country, accounting for nearly 29% of the world's 3,428 billionaires.
Wealth Accumulation: The combined net worth of all American billionaires has reached a staggering $8.4 trillion.
Dominating the Top Tiers: The US claims 15 of the world's top 20 richest people and 8 of the top 10.
Year-Over-Year Growth: The country added 106 new billionaires compared to the previous year.

P.S. :gigi: :lol: :lol: :lol: :up:
sad.jpg
Vpupkin
Member

Повідомлення

maksim2020: 03.06.2026 18:51В США майже ніхто не носить кеш, усе на картках.
А мені десь 65-75% кешем платять, дивно.
maksim2020
Member

Повідомлення

Keyser Soze: 03.06.2026 18:52
The U.S. has the most billionaires, with a record 989, including 15 of the top 20. China, including Hong Kong, is next, with 610, and India (229) ranks a distant third.

Key US Billionaire Facts (2026)

Global Leader: The US continues to home more billionaires than any other country, accounting for nearly 29% of the world's 3,428 billionaires.
Wealth Accumulation: The combined net worth of all American billionaires has reached a staggering $8.4 trillion.
Dominating the Top Tiers: The US claims 15 of the world's top 20 richest people and 8 of the top 10.
Year-Over-Year Growth: The country added 106 new billionaires compared to the previous year.

P.S. :gigi: :lol: :lol: :lol: :up: sad.jpg
і шо.jpeg
Я радий за них. Тепер погугли середню зарплату в США і середній борг по картках :gigi:
Telcontar
Member

Повідомлення

Vpupkin: 03.06.2026 18:33 Американці чомусь сиплять тіпсів по 20-40$, а європейці не дуже, може і відюха за 600$ не така вже і дорога для них?
Бо це американська специфіка у сфері обслуговування. Наприклад, їхні офіціанти отримують значно менше мінімалки, а все інше добивають виключно за рахунок чайових. Якщо посидиш у закладі і підеш не давши на чай - вони ще й образяться і будуть питати, що вони не так зробили. Тому порівняння по чайовим між європейцями і американцями нерелевантні.
neonglaу
Member

Повідомлення

MaxNew: 03.06.2026 18:45
І це мабуть буде моя остання вк від амд. Спочатку був всім задоволений. Після останніх оновлень драйверів з'явились глюки. В іграх дуже гріється. Навіть якщо обмежую частоту кадрів на 60 fps.
Можу сказати що всі хто хотів купити сучасну карту саме від amd, це вже зробили.
В мене була Asus TUF 6900XT. Залишився задоволеним усім, тиха, холодна(хотспот не перевалював за 80) ПО теж на хорошому рівні.
Я взяв в найкращому доступному виконанні від sapphire.
Справа саме в драйверах. Я працюю віддалено з домашнього пк. У мене два монітора. На одному робота, на іншому якесь відео з ютюб чи анімешка.
І ось після якогось з оновлень почала картинка на екрані з відео заліпати. При чому тільки мишку на неї наведеш - все ок. Мишку перемішую на екран з віддаленим робочим столом - відео починає глючити. Т.е проблема явно з дровами. Раніше було все ок. Потім з якимось драйвером поламали, і вже декілька місяців драйвер ніяк не виправляють.
Проявляється в дуже специфічній ситуації. Хто не працює з віддаленим робочим столом використовуючи два монітора - не помітить.
Alekss
Member

Повідомлення

Hotspur: 03.06.2026 18:44 Причина проста: у Німеччині звичайна Radeon RX 9070 нині продається дешевше (від €542), ніж нова Radeon RX 9070 GRE (€559), пропонуючи при цьому кращі технічні характеристики. геніально
dead_rat: 03.06.2026 17:53
у Німеччині звичайна Radeon RX 9070 нині продається дешевше (від €542), ніж нова Radeon RX 9070 GRE (€559), пропонуючи при цьому кращі технічні характеристики.
Прорахувався, але де? (с)
Тут возможно то, что AMD столкнулась с отбраковкой производства после RX 9070XT, которую нельзя превратить в RX 9070, только вот цена 9070GRE практически как RX 9070 действительно смешная. AMD по непонятным причинам массово завышает цены на свою продукцию - думают что наконец пришел их звездный час.

Можно посмотреть на процессоры типа Ryzen 7 7700, или Ryzen 7 9700X, Ryzen 9 9900X - они стоят неадекватно дорого (+50$ или +100$) по сравнению с LGA 1851, типа Core Ultra 5 245KF, или Core Ultra 5 250KF Plus - при равных, или даже худших возможностях.
Востаннє редагувалось 03.06.2026 19:44 користувачем Alekss, всього редагувалось 2 разів.
daesz
Member

Повідомлення

maksim2020: 03.06.2026 18:25Тільки відносно дешевий бензин
Е/е ніби також дешева (по крайшій мірі по відношенню до України), але є нюанс (нюанс : не у всіх штатах :D ).
neonglaу: 03.06.2026 19:03Я взяв в найкращому доступному виконанні від sapphire.
У вас мабуть проблема саме в конкретному екземплярі, мав 7800хт на старті у виконанні найтро+, дуже холодна та тиха.
Sanьka
Member

Повідомлення

Краще 9080ХТ хай би випустили для конкуренції з 5080 :gamer:
MaxNew
Member

Повідомлення

neonglaу: 03.06.2026 19:03
MaxNew: 03.06.2026 18:45
Я взяв в найкращому доступному виконанні від sapphire.
Справа саме в драйверах. Я працюю віддалено з домашнього пк. У мене два монітора. На одному робота, на іншому якесь відео з ютюб чи анімешка.
І ось після якогось з оновлень почала картинка на екрані з відео заліпати. При чому тільки мишку на неї наведеш - все ок. Мишку перемішую на екран з віддаленим робочим столом - відео починає глючити. Т.е проблема явно з дровами. Раніше було все ок. Потім з якимось драйвером поламали, і вже декілька місяців драйвер ніяк не виправляють.
Проявляється в дуже специфічній ситуації. Хто не працює з віддаленим робочим столом використовуючи два монітора - не помітить.
До Sapphire багато питань за їх виконання в 9000 моделях. Тому не дивуюсь за попереднє покоління. В мене подібної проблеми не згадаю щоб було, теж користуюсь 2ма моніторами.
Не гуглили по форуму свій випадок?
Не думайте що в зеленому таборі все так файно з їх драйверам) Хоч останні 2 місяці все ніби як стабільно працює.

Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
Можно посмотреть на процессоры типа Ryzen 7 7700, или Ryzen 7 9700X, Ryzen 9 9900X - они стоят неадекватно дорого (+50$ или +100$) по сравнению с LGA 1851, типа Core Ultra 5 245KF, или Core Ultra 5 250KF Plus - при равных, или даже худших возможностях.
[/quote]

Ех, я так кілька років чекаю, коли вже сині свою голову з піску висунуть після їх гучного фіаско.
Хочеться щось нове толкове пощупати від іншого вендора.
erkins007
Member

Повідомлення

neonglaу: 03.06.2026 19:03У мене два монітора. На одному робота, на іншому якесь відео з ютюб чи анімешка.
Это просто не совсем стандартный сценарий. У меня ситуация ещё хуже - монитор, телевизор и корпусный дисплей. Причем корпусный через интеграшку и работает постоянно, а монитор и телевизор чередуются.
И любая чистая установка драйверов это просто дичайшая **ля с профилями.
К сожалению мульимониторные конфигурации и сама винда не особо любит, особенно 3+
Nortrom
Member

Повідомлення

Скоро закончатся 9070/9070XT по старым ценам, тогда GRE для многих будет вариантов. А пока надо распродать 9070/XT :)
Vladys77
Member

Повідомлення

Логічно. Нафіга купувати дорожчу і гіршу відеокарту, якщо можна купити дешевшу і кращу :lol:

Відправлено через 13 хвилин 22 секунди:
А не пробували криву частоты вентиляторів підняти? У виробників і деяких користувачів пунктик щодо шуму. Всім хочеться щоб відеокарта працювала беззвучно. І навіть якщо вона закипить, то головне щоб вентилятори крутились не більше ніж на 60% своєї потужності :D .

В мене теж грілась, не знав що робити. А потім просто частоту вентиляторів на відеокарті збільшив... і перестала грітись :D
Mozdev
Member

Повідомлення

Sanьka: 03.06.2026 20:10 Краще 9080ХТ хай би випустили для конкуренції з 5080 :gamer:
Забудьте, про нормальну конкуренцію між нвідіа та амд її ніколи не буде, доки у обох компаній одні й тіж власники і я зараз кажу не про лізу і хуанга.
Відповісти