Класна! Я так розумію вона ще не окрашена в розумово відсталі малюнки. От би так і залишили дизайн
Новини
Останні статті і огляди
Gigabyte показала першу материнську плату Z990 для процесорів Intel Nova Lake‑S
-
alex_sul
Advanced Member
Пропоную обговорити Gigabyte показала першу материнську плату Z990 для процесорів Intel Nova Lake‑S
Класна! Я так розумію вона ще не окрашена в розумово відсталі малюнки. От би так і залишили дизайн

-
S0N1C
Member
стільки ссд можна поставити, наче вони коштують як в 2025одразу шістьма роз’ємами M.2 для твердотілих накопичувачів
-
nazar-pc
Member
Краще б замість 6 SSD зробили більше PCIe слотів нормальних.
Адаптери з PCIe на M.2 коштують копійки, а в M.2 слот підключити мережеву карту дуже незручно, і ще складніше це закріпити в типовому корпусі.
Дуже складно знайти щось сучасне з 5-6 навіть x4 відкритими слотами.
Адаптери з PCIe на M.2 коштують копійки, а в M.2 слот підключити мережеву карту дуже незручно, і ще складніше це закріпити в типовому корпусі.
Дуже складно знайти щось сучасне з 5-6 навіть x4 відкритими слотами.
-
KimRomik
Member
плата настільки жирна, що аж жир через неї стікає
-
Inqizitor2022
Member
Чип 990 вместо 970 - это жирно (жадность настолько началась, что решили не заморачиваться). И три разъёма по 8 пинов - это жирно. Тогда ждём отдельно стоящие водянки?
-
QFlash
Member
Gigabyte the best!
Хороша фірма і робить чудові речі.
Хейтерів багато.
Хороша фірма і робить чудові речі.
Хейтерів багато.
-
WWQ
Member
Не на пустом месте я Вам скажу, один из ярчайших примеров мамки на 1151 под 6-9 поколения, там мрак и тихий ужас. 2011-3 тоже шлак глючный.QFlash: ↑ 02.06.2026 14:23Хейтерів багато.
Если под офисные машины или для пользователя который в биос не лазит то пойдет..., но для тех кто любит ручками "покрутить" гига тех поколений противопоказана.
-
QFlash
Member
WWQ
Цікава у Вас позиція щодо Giga/
Цікава у Вас позиція щодо Giga/
-
Nikolay Yeryomenko
Member
А ще всі знають який "класний" у Gigabyte софт до мп та й моніторів теж.QFlash: ↑ 02.06.2026 14:47Цікава у Вас позиція щодо Giga/
-
Graveworm
Member
Не зроз, сата жодного немає?
-
МОНАХ
Member
► Теж щелепа відпала, коли тільки фото глянув... Маючи на увазі відому фразу "безумство і відвага", висловлюсь про даний момент цієї "материнки" у більш культурному виразі: напевно саме так виглядає крайня ступінь вкрай болючого оптимізму
-
Kassatka
Member
Задовбали, зарази.Graveworm: ↑ 02.06.2026 15:14 Не зроз, сата жодного немає?
Раніше я серед всіх материнок шукав ті, де є 6 портів SATA на топовому чіпсеті, щоб не відвалювався лінії. А тепер у принципі, що 4 порти, що 2 порти - один хрін лайно. Далі думав, що мабуть доведеться ставити контролер PCI-X - SATA.
Але оскільки тих PCI-X портів теж с кожним роком стає, як кіт наплакав, а портів M2 навпаки хоч сpакою жуй, то я ось тут почав дізнаватися, що є й перехідники M2-Sata, які бажано ставити в ті M2, що приєднані до ліній чипсету, а не проца. Щось типу такого: Вантажити операційну систему з SATA все одно потреби нема, тому перехідники мабуть не так і страшно.
-
Nikolay Yeryomenko
Member
А здається SATA нижче, на картинці просто видно край тільки. Та будуть плати з 4-ма SATA, ця просто дуже дорога - вона майже нікому з нормальних користувачів не потрібна.Kassatka: ↑ 02.06.2026 16:37Задовбали, зарази.
P.S. Дивись джерело: BenchLife
-
nazar-pc
Member
У мене кілька таких адаптерів. В принципі, працюють, хоча вони і є трошки дивними.Kassatka: ↑ 02.06.2026 16:37Задовбали, зарази.Graveworm: ↑ 02.06.2026 15:14 Не зроз, сата жодного немає?![]()
![]()
![]()
Раніше я серед всіх материнок шукав ті, де є 6 портів SATA на топовому чіпсеті, щоб не відвалювався лінії. А тепер у принципі, що 4 порти, що 2 порти - один хрін лайно. Далі думав, що мабуть доведеться ставити контролер PCI-X - SATA.
Але оскільки тих PCI-X портів теж с кожним роком стає, як кіт наплакав, а портів M2 навпаки хоч сpакою жуй, то я ось тут почав дізнаватися, що є й перехідники M2-Sata, які бажано ставити в ті M2, що приєднані до ліній чипсету, а не проца. Щось типу такого: Вантажити операційну систему з SATA все одно потреби нема, тому перехідники мабуть не так і страшно.
-
Kassatka
Member
Мені якось вже зовсім фіолетово 4 SATA чи 2 SATA, все одно катастрофічно мало й потрібно докупляти плату розширення. Потрібно, щоб було принаймні 6 портів, тоді мені б вистачило. А колись деякі топові материнки взагалі навіть по 8 портів SATA могли мати, правда тоді M2 взагалі не було.Nikolay Yeryomenko: ↑ 02.06.2026 18:22Та будуть плати з 4-ма SATA, ця просто дуже дорога - вона майже нікому з нормальних користувачів не потрібна.Kassatka: ↑ 02.06.2026 16:37Задовбали, зарази.
Ідеальний комп для мене повинен мати штуки три M2 (і щоб принаймні два з них не конкурували з SATA за лінії) і 6-8 SATA. От зараз у мене сама така материнка Asus TUF Gaming Z590-Plus, саме тому в першу чергу на топовому чипсеті купив. Але більше таких не роблять... І навіть в тому числі по цій причині психанув і відмовився збирати на Intel 12-го покоління, де аналогічна Asus TUF Gaming Z690 має лише 4 SATA (хоча там просто дуже сире з гібридними ядрами й дуже оверпрайснуте на старті покоління було, і від офіційної підтримки AVX512 відмовилися).
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Я мав на увазі звичайних нормальних користувачів, яким і 2 SATA достатньо для 2-ох HDD або одного HDD та старого SSD.Kassatka: ↑ 02.06.2026 20:02Мені якось вже зовсім фіолетово 4 SATA чи 2 SATA, все одно катастрофічно мало й потрібно докупляти плату розширення.
-
Inqizitor2022
Member
Там где угол обрезан - 4 сата полюбому стоят, никто не говорил про отказ от Сата, у меня половина дисков сата и двд-приводKassatka: ↑ 02.06.2026 16:37 Вантажити операційну систему з SATA все одно потреби нема, тому перехідники мабуть не так і страшно.
-
KYDRAM
Member
Я там був, 1000 років томуInqizitor2022: ↑ 02.06.2026 20:20Там где угол обрезан - 4 сата полюбому стоят, никто не говорил про отказ от Сата, у меня половина дисков сата и двд-приводKassatka: ↑ 02.06.2026 16:37 Вантажити операційну систему з SATA все одно потреби нема, тому перехідники мабуть не так і страшно.
-
Melki
Member
САТА, М.2, бла бла бла, а чего никто не говорит что DP нет?
-
Inqizitor2022
Member
USB-c позволяет подключить дисплей портMelki: ↑ 02.06.2026 23:39 САТА, М.2, бла бла бла, а чего никто не говорит что DP нет?