Урвав собі таку в 2023 з майже топовим процом та 512 пам'яті самсуньк, все разом щось 500 гривень вийшло. Цікаво яка зараз буде ціна просто голої платиmklm: ↑ 26.05.2026 07:40 там, доречі, слотовий драмбас в продажу (fic kc19+)
Новини
Останні статті і огляди
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
spoglyadach
Member
-
offece-trader
Member
Напомните, за поддержку ЕЦЦ на ддр2 материнках обычных кто отвечает чипсет или прошивка биоса ?
Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
На сейчас 1200 цена, но думаю подрастет еще чутка.
Отправлено спустя 1 час 2 минуты 47 секунд:
Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
Там не голая плата, там рабочий набор FIC KC19+ + PIII 733EB + 128Mb + терминаторspoglyadach: ↑ 27.05.2026 15:11Урвав собі таку в 2023 з майже топовим процом та 512 пам'яті самсуньк, все разом щось 500 гривень вийшло. Цікаво яка зараз буде ціна просто голої платиmklm: ↑ 26.05.2026 07:40 там, доречі, слотовий драмбас в продажу (fic kc19+)![]()
Отправлено спустя 1 час 2 минуты 47 секунд:
Набор продан за 2700offece-trader: ↑ 31.05.2026 19:45Там не голая плата, там рабочий набор FIC KC19+ + PIII 733EB + 128Mb + терминатор
-
radical
Member
Давлячись, яка плата і яка пам'ять.offece-trader: ↑ 31.05.2026 20:48 Напомните, за поддержку ЕЦЦ на ддр2 материнках обычных кто отвечает чипсет или прошивка биоса ?
Якщо просто ECC нерегістрова/небуферізована, то на АМД повинна працювати за замовчуванням, якщо, звичайно, в біосі є її підтримка, а вона там, зазвичай, є, хоча за всі бренди не скажу.
У випадку інтела буде працювати, як ЕСС, там, де є підтримка з боку чипсету, і працювати, я к звичайна нон-ЕСС там, де її немає.
У випадку регістрової ECC DDR2, скоріше за все, вона взагалі не буде працювати на "цивільних" платах, де вона не заявлена, хоча я особисто не перевіряв.
Ви наче обіцяли глянути у себе плати з AGP+PCIe, що там по ним?
-
offece-trader
Member
Да вот полез разбирать завалы, нашел мешок ддр2 ецц по 2гб, теперь в сомнениях сдать их с металл или они будут работать. Фото постараюсь сегодня завтра сделать.radical: ↑ 01.06.2026 05:42Давлячись, яка плата і яка пам'ять.offece-trader: ↑ 31.05.2026 20:48 Напомните, за поддержку ЕЦЦ на ддр2 материнках обычных кто отвечает чипсет или прошивка биоса ?
Якщо просто ECC нерегістрова/небуферізована, то на АМД повинна працювати за замовчуванням, якщо, звичайно, в біосі є її підтримка, а вона там, зазвичай, є, хоча за всі бренди не скажу.
У випадку інтела буде працювати, як ЕСС, там, де є підтримка з боку чипсету, і працювати, я к звичайна нон-ЕСС там, де її немає.
У випадку регістрової ECC DDR2, скоріше за все, вона взагалі не буде працювати на "цивільних" платах, де вона не заявлена, хоча я особисто не перевіряв.
Ви наче обіцяли глянути у себе плати з AGP+PCIe, що там по ним?
-
radical
Member
Якщо це просто нерегістрова ЕСС, з додатковим чипом RAM на сторону і без чіпів буферів, то вона буде працювати, як non-ECC на платах, які ЕСС не підтримують.
Якщо планки одної моделі, я б взяв би декілька комплектів.
-
offece-trader
Member
В основном вся вот такая Kingston KVR800D2E6/2Gradical: ↑ 01.06.2026 11:28 Якщо це просто нерегістрова ЕСС, з додатковим чипом RAM на сторону і без чіпів буферів, то вона буде працювати, як non-ECC на платах, які ЕСС не підтримують.
-
spoglyadach
Member
Ємммoffece-trader: ↑ 31.05.2026 20:48 Набор продан за 2700
Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
А в чому там прикол, бо теж маю пару таких планок, цікавлюсь чисто для розширення кругозоруradical: ↑ 01.06.2026 11:28 Якщо це просто нерегістрова ЕСС, з додатковим чипом RAM на сторону і без чіпів буферів, то вона буде працювати, як non-ECC на платах, які ЕСС не підтримують.
P.S: норм чи стрьом?

-
offece-trader
Member
Меня больше зинтересовал вот этот лот, это магия надписи Pentium Pro или это действительно какие то особые SDRAM на 128Mb ? Если я правbльно понимаю, то никаких ецц или регистред памяти в те времена не было, да и лишних микросхем не видно на планках...spoglyadach: ↑ 01.06.2026 15:41Ємммoffece-trader: ↑ 31.05.2026 20:48 Набор продан за 2700ну не скажу що воно того вартує, але окєй. Може то я тупий не кайфанув, не розпробував той букєт
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
-
S0N1C
Member
9 чипів пам"яті натякають на присутність ЕСС (+1 біт)offece-trader: ↑ 01.06.2026 16:22Меня больше зинтересовал вот этот лот, это магия надписи Pentium Pro или это действительно какие то особые SDRAM на 128Mb ? Если я правbльно понимаю, то никаких ецц или регистред памяти в те времена не было, да и лишних микросхем не видно на планках...spoglyadach: ↑ 01.06.2026 15:41Ємммну не скажу що воно того вартує, але окєй. Може то я тупий не кайфанув, не розпробував той букєт
Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
а може і ні,

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
таки ЕСС
128Mb Hewlett Packard D4297A 1818-6586 168pin 18chip (Double-sided) 60MHz ECC Server / Workstation Memory
-
spoglyadach
Member
О блін, дякую. Десь додавав цю сторінку в обрані але ж хіба там щось знайдеш коли треба.Mykolay3ack: ↑ 01.06.2026 16:28 spoglyadach
https://share.google/PE5bWtjj64OEnyW7p
Самсунги, має бути цікавим.
Сподівався нарешті BH5 пощупать, але самсунги теж окєй аби не ProMOS
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
offece-trader
Сертифіковані плашки з сервера, навіть якщо не з Pentium PRO пацювали, всеодно лот цікавий. Інше питання чи та ціна обгрунтована але то вже хай покупці вирішують. Вище правильно написали стосовно кількості чіпів, але я не шарю за серверну залізку тому нічого тут не зможу квакнуть на цю тему
-
radical
Member
Та ні в чому, просто заміна звичайних ддр2, якщо не використовувати ЕСС функціонал, лише б вона працювала на цивільних платах.spoglyadach: ↑ 01.06.2026 15:41 А в чому там прикол, бо теж маю пару таких планок, цікавлюсь чисто для розширення кругозору
-
spoglyadach
Member
radical
Мені вона перепала з якимось ASUS ROG раннім на невідія чипсеті від якогось майнера, але там вона не запустилась, тому і закинув в якийсь дальній ящик. Можливо завдяки цим плашкам я і купив ту плату так дешево в свій час, типу не стартанула із ними значить всьо в утіль
Мені вона перепала з якимось ASUS ROG раннім на невідія чипсеті від якогось майнера, але там вона не запустилась, тому і закинув в якийсь дальній ящик. Можливо завдяки цим плашкам я і купив ту плату так дешево в свій час, типу не стартанула із ними значить всьо в утіль
-
offece-trader
Member
Начал я проверять память для желающих и тут вылез такой косяк - на старой тестовой плате Asus P5Q-VM DO система не стартует. Решил что память таки не алё, однако когда вставил самую обычную планку с ней тоже не стартанула. Пост карта говорит что все стопится на D3, гугль вместе со всякими ИИ говорит что это проблемы с памятью. Материнка год+ валялась просто на полке, до этого усе работало без проблем. Визуально пухляшей не появилось, все вроде в порядке. Что это может быть и как чинится ? ЕСС память воткнул в обычную материнку MSI G41M4 - все завелось без проблем, мемтест проходит нормально.
Отсортировал всю память - осталось еще 6 наборов по 4 планки, которые полностью одинаковые вплоть до недели производства и распаянных чипов, ну и штук 10 россыпью с одинаковой маркировкой планок, но чипы уже разные (там пару парных есть). Если кому еще такое надо - пишите. Выглядит в мемтесте вот так:
Отсортировал всю память - осталось еще 6 наборов по 4 планки, которые полностью одинаковые вплоть до недели производства и распаянных чипов, ну и штук 10 россыпью с одинаковой маркировкой планок, но чипы уже разные (там пару парных есть). Если кому еще такое надо - пишите. Выглядит в мемтесте вот так:
- спойлер

-
spoglyadach
Member
Може хтось любить поганять Pentium Disaster, я правильно розумію що з покоління 8хх найкраще ганяються молодші 805 порівняно з тими ж 820 та 830? Чи то мені пощастило з нормальним екземпляром. Наче той молодший на більш сучасному степінгу вже штампували, старші сородічі в мене взагалі дерев'яне дерево навіть з дуже хорошими материнками
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
spoglyadach
Може й так, ганяв в основному прескоти та 600-ту серію
Відправлено через 3 хвилини 23 секунди:
https://hwbot.org/benchmarks/3dmark11_p ... ns/4210649
в мене 4,1ггц на воді було
Може й так, ганяв в основному прескоти та 600-ту серію
Відправлено через 3 хвилини 23 секунди:
https://hwbot.org/benchmarks/3dmark11_p ... ns/4210649
в мене 4,1ггц на воді було
-
spoglyadach
Member
Моїх пара самих вдалих екземплярів (820) поїхали 4.1 але я їх ганяв на повітрі з Performa10X, обидва B0.Тих що маю на A0 в них стеля 3.5 та 3.7 на тому ж сетапі та ще й температури якісь дивні були як для такого слабкого розгону. А ось 805 поїхав 4.2 правда не мав часу його прям сильно ганять, і його в мене лише один штука, оце думаю чи є сенс ще прикупити для експерементів чи то буде Сізіфов труд 
-
offece-trader
Member
Разобрал ящик с интересным. Состояние неизвестно, не тестировал и даже не мыл или пылесосил. Хвастаюсь:
775 сокет + ати чипсет + ддр1 + ддр2 (ASRock 775Twins-HDTV):
775 сокет + ати чипсет + ддр1 + ддр2 (ASRock 775Twins-HDTV):
- спойлер

- спойлер

- спойлер

- спойлер

- спойлер

- спойлер

- спойлер

-
KingpinUA
Member