Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Striker
Member

Повідомлення

З початку 2020 року користуюсь Honor 20 Pro. Він до сих пір адекватно працює, нормально фотографує, компактний, очі не болять, як від Amoled. Єдиний мінус - це слабка яскравість на вулиці. А ще немає жодних обнов десь мабуть років 4 точно. :D
Я не розумію чому люди так паряться з цими обновами, в мене всі додатки запускаються, з оплатою через NFC немає проблем.
У дружини Huawei nova 5t з кінця 2020-го, також все чудово, навіть оновлюється там щось постійно. Єдине, що 128 Гб пам'яті вже дуже мало в 2026 році, треба мінімум 256. Бо фоточки і відео нормально забивають пам'ять.
Коротше, до чого це все. Я вже декілька років інколи поглядаю на ринок смартфонів і не можу нічого вибрати. Щоб було таке ж компактне, але не на MediaTek і не Samsung. :insane:
Rucha
Member

Повідомлення

Striker: 28.05.2026 14:14 Єдине, що 128 Гб пам'яті вже дуже мало в 2026 році, треба мінімум 256. Бо фоточки і відео нормально забивають пам'ять.

Нащо тримати всі фото-відео в телефоні? Ви їх на телефоні час від часу переглядуєте? Може кудись у хмару закинути чи на інший пристрій для зберігання?
Striker
Member

Повідомлення

Rucha: 28.05.2026 15:34Нащо тримати всі фото-відео в телефоні? Ви їх на телефоні час від часу переглядуєте? Може кудись у хмару закинути чи на інший пристрій для зберігання?

Я періодично перекидую на комп, але вже задовбався) Жінка кожного дня гуляє з малою дитиною, і постійно фоткає і знімає відосики. А 128 Гб ні про що, бо ще є додатки, музика і т. д. До цього ще були записи розмов, але після якогось там оновлення злетіла прога з 4pda, лінь шукати і ставити.
Rucha
Member

Повідомлення

Striker
Якщо ви вже задовбалися, то ці фото-відео - нікому непотрібне цифрове сміття, яке має статус write-only. Треба змінювати підхід, інакше вам і 512 гіг не буде вистачати, тільки трохи пізніше. А чистити 512 гіг в 4 рази складніше ніж 128 гіг.
YumaX
Member

Повідомлення

Striker: 28.05.2026 14:14 очі не болять, як від Amoled.
Свідок амоледа? Нє, ну реально, всі епли виправдовувались, що у них ретіна-іпс наше всьо, а зараз що, очі в мить у всіх вилікувались :lol:
Striker: 28.05.2026 14:14Я не розумію чому люди так паряться з цими обновами, в мене всі додатки запускаються, з оплатою через NFC немає проблем.
Я теж не розумію :gigi:
Striker: 28.05.2026 14:14Щоб було таке ж компактне, але не на MediaTek і не Samsung.
Такі ж стереотипи як з амолед? З сучсних компактів мото едж 60 нео, xiaomi 17, iphone 16/17, samsung s25/26 все від вашого бюджету залежить!
Eduardo
Junior

Повідомлення

Striker, з компактних на Snapdragon (не MediaTek, не Samsung) є ще два варіанти які вище не згадали:

Google Pixel 9 — 6.03", чіп Tensor G4 (не MediaTek, не Exynos), камера дуже хороша, 256 Гб є, оновлення 7 років гарантовано. Ціна десь
25-28к.

Sony Xperia 5 VII — один з найкомпактніших флагманів на Snapdragon 8 Elite, хороші оновлення, але ціна суттєво вища.

По AMOLED і очах — більшість сучасних телефонів мають DC dimming в налаштуваннях дисплея, це сильно знижує навантаження. Якщо цікавить
якийсь конкретний варіант — перед покупкою варто перевірити чи є ця опція.
YumaX
Member

Повідомлення

Народ, маю таке спостереження, у моєї 50 ultra зарядка 125 Вт, реально заряджає ну дуже швидко і, що головне, телефон я б не сказав, що навіть теплий, а от Signature дружини заряджається від 68 Вт з/п і помітно нагрівається, офіційно в нього 90 Вт максимум, це якісь побічні недоліки кремній-вуглецю?
odessitmws
Member

Повідомлення

YumaX: 29.05.2026 09:19 Народ, маю таке спостереження, у моєї 50 ultra зарядка 125 Вт, реально заряджає ну дуже швидко і, що головне, телефон я б не сказав, що навіть теплий, а от Signature дружини заряджається від 68 Вт з/п і помітно нагрівається, офіційно в нього 90 Вт максимум, це якісь побічні недоліки кремній-вуглецю?
У меня кремний на 120вт и 7800мач заряжается быстро и таки еле теплый
ИИ говорит что КПД около одинаковый так что тут все зависит от корпуса и реальной мощности, металлический корпус к примеру лучше отводит температуру т.е. нагревается больше к примеру
Shpoker
Member

Повідомлення

Eduardo: 29.05.2026 07:47Sony Xperia 5 VII — один з найкомпактніших флагманів на Snapdragon 8 Elite, хороші оновлення, але ціна суттєво вища.
Нейросетка, это ты?

Отправлено спустя 3 минуты 11 секунд:
Eduardo: 29.05.2026 07:47Google Pixel 9 — 6.03", чіп Tensor G4 (не MediaTek, не Exynos)
Полюбому нейросетка, при этом страшно бредящая (что же под капотом тензора, хмммм...)
Васильович
Member

Повідомлення

Shpoker: 29.05.2026 11:41Нейросетка, это ты?
Достатньо глянути історію повідомлень цього користувача, щоб переконатися - так, це чат-бот ;)
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

YumaX: 29.05.2026 09:19Народ, маю таке спостереження, у моєї 50 ultra зарядка 125 Вт, реально заряджає ну дуже швидко і, що головне, телефон я б не сказав, що навіть теплий, а от Signature дружини заряджається від 68 Вт з/п і помітно нагрівається, офіційно в нього 90 Вт максимум, це якісь побічні недоліки кремній-вуглецю?
Якщо це показує телефон = не значе що воно навалює всі 120Вт, треба дивитись тестером, бо воно може спочатку грузити ватт 30, потім до 100вт до умовних 80% потім вниз і до 20 дойти , щоб аккум не бахнув.
А Сігнатура може бути менш мозговита по процесу заряду і лімітам температури на акб , та не знижує ваттаж - а навалює всі 60...

п.с. - купіть юзб тестер на алі = воні зараз подешевшали, або кабель з показом ваттів , щоб хочь якто розуміти яку потужність видає, а то багато людей на алі купують зарядні\кабеля по 100\150 ваттів, воні дурять телефоні і пишеться що 100ваттів йде заряд, а там звичайні 10-20 ваттів :laugh:
Avenger80
Member

Повідомлення

YumaX
А куда так исчез резко и уже давно - Motorola Edge 60 Neo? Он же новый, продавался относительно короткий промежуток времени и исчез с магазинов. Моторола, конечно, своеобразный бренд, то поддержка у них разная от устройства к устройству, причём независимо от цены, то, судя по информации с ИИ, снимают с производства новейший свой аппарат почему-то, это я за Motorola Edge 60 Neo. Интересно. :) В общем, они очень резко отправили на покой серию NEO как таковую - всё, с ней завязали навсегда.
YumaX
Member

Повідомлення

Klon: 29.05.2026 12:09багато людей на алі купують зарядні\кабеля по 100\150 ваттів, воні дурять телефоні і пишеться що 100ваттів йде заряд, а там звичайні 10-20 ваттів
Та в мене оригінальні моторолівскі зарядки, запитань до швидкості заряду нема, заряджав 68-ю домашній ноут через PD порт в онлайн режимі, без проблем, проблема в більшості навіть не в кабелях, а в самих китайських з/п, є як і якісні, так і повний хлам якого більшість, якось купив, повівся, так повернули гроші, зарядка залишилась в мене хоча б, зараз якусь дрібноту заряджає :laugh:
Avenger80: 29.05.2026 12:49А куда так исчез резко и уже давно - Motorola Edge 60 Neo?
А я що - представник? Ну не так щоб зникли, є на 12 ГБ але за її ціну :down:
Avenger80
Member

Повідомлення

YumaX: 29.05.2026 16:02А я що - представник?
Просто вы как бы эту модель предложили и вообще вроде бы к Мотороле неравнодушны. ;)
YumaX: 29.05.2026 16:02Ну не так щоб зникли, є на 12 ГБ але за її ціну :down:
Это считайте, что исчезли - в одном или двух непонятных магазинах по непонятной цене, когда несколько месяцев назад, образно говоря, в 30-ти магазинах и в крупных сетях. Я не помню чтоб какой-то ещё телефон так резко исчезал с продажи, причём свежий телефон, а не прошлогодние или позапрошлогодние модели.
YumaX
Member

Повідомлення

Avenger80: 29.05.2026 16:37 и вообще вроде бы к Мотороле неравнодушны.
До мото дійсно є не байдужим, але тільки після знайомства з їх продукцією, вона- топ!
odessitmws
Member

Повідомлення

YumaX: 29.05.2026 22:09вона- топ!
Как недавний владелец 40едж скажу что до топа там далеко... ванплас гораздо круче
Eduardo
Junior

Повідомлення

YumaX, мото справді недооцінена — майже чистий андроїд, без сміття, оновлення є, збирають нормально. Edge 60 Neo зник підозріло швидко,
схоже просто переклали фокус на інші лінійки. Шкода, бо ціна-якість там була хороша.
0F
Member

Повідомлення

Eduardo: 30.05.2026 10:33 без сміття, оновлення є
Угу, а те що при початковому налаштуванні навіть якщо скіпнути встановлення застосунків, то Moto App Manager все одно їх встановить, і якщо його не потушити повністю, то буде час від часу якусь рукоблудь встановлювати, то це без сміття називається. Почув тебе, рідний.
Оновлення - ну, 2 мажорних апгрейди для середняків (G84 5G, Edge 50 Fusion) і незрозуміла політика оновлень це навіть не смішно в порівнянні з Шан Цунгом.
Avenger80
Member

Повідомлення

0F
Кстати, очень удивлён как Самсунг обновляет свои смарты (с современными Самсунгами раньше не сталкивался, только был когда-то на Тачвизе и это было только одно обновление за всё время) - в семье пару есть смартфонов - А07, А26 - так каждый месяц идут патчи безопасности, на А26 пришла обнова на OneUI 8.5 - всё быстро и чётко. На Сяоми такой частоты обнов нет по моему опыту. Но ценовая политика Самсунг, конечно, это нечто. И экран с ШИМ. :( Хотя я прям особого дискомфорта не испытал, но на камеру видно, конечно.
Відповісти