Огляд та тестування відеокарти ASUS Dual GeForce RTX 5060 Ti 8GB OC Edition. Вісім «гіг» для всіх

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Ektalion
Member

Повідомлення

Filabatya: 26.05.2026 14:28 фуфло ці бенчмарк канали, так ніхто на цих картах грати не буден без длсс чт фср, тупа прогоннка таа щоб було меше роботи :shuffle:
Цей ютуб канал взагалі аферист, але його досі тут постять деякі люди :tomat:
byaka
Member

Повідомлення

Ektalion: 26.05.2026 16:18
Filabatya: 26.05.2026 14:28 фуфло ці бенчмарк канали, так ніхто на цих картах грати не буден без длсс чт фср, тупа прогоннка таа щоб було меше роботи :shuffle:
Цей ютуб канал взагалі аферист, але його досі тут постять деякі люди :tomat:
Я доречi прогнав у себе декiлька тестiв кiберпанка пicля цього огляду asus rtx5060ti :D
Огляд пройшов перевiрку! :up:
MATRIXUA
Junior

Повідомлення

kairo
на 8 гиг ты більше 8 николи не побаешь
vladabus
Junior

Повідомлення

До авторів огляду - не вистачає маленького розділу застосування відеокари в AI... Я встиг оновитись до 265K+64Gb+5070Ti минулого літа і якщо чесно не грав у щось складніше FC24 і CivVI. В основному ComfyUI та LM Studio. Трохи б в цьому напряму інформації не завадило б...
waryag
Member

Повідомлення

byaka: 26.05.2026 14:00 Як вам прогресс за 2 роки в променях? rtx5060 швидша на 10% за rtx4060ti? :rolleyes:
кiберпанк 1080p
без променiв
90.jpg
з променями
images (2).jpg
спойлер
Вам незрозуміло, чому тести проводять у пакеті ігор, а не в одній?
Тим більше, грі від студії, що максимально співпрацює з нвідіаі просуває вигідні зеленим технології.
Тим більше, з променями 5060 зливає, по мін фпс - катастрофічно... :rotate:
byaka
Member

Повідомлення

waryag: 27.05.2026 08:05
byaka: 26.05.2026 14:00 Як вам прогресс за 2 роки в променях? rtx5060 швидша на 10% за rtx4060ti? :rolleyes:
кiберпанк 1080p
без променiв
90.jpg
з променями
images (2).jpg
спойлер
Вам незрозуміло, чому тести проводять у пакеті ігор, а не в одній?
Тим більше, грі від студії, що максимально співпрацює з нвідіаі просуває вигідні зеленим технології.
Тим більше, з променями 5060 зливає, по мін фпс - катастрофічно... :rotate:
Я вибрав кiберпанк як саму оптимiзовану гру пiд променi з найкращою графiкою навiть через багато рокiв.
А тести в пакетi iгор я теж постив тут,вони не дуже цiкавi
Alekss
Member

Повідомлення

vladabus: 26.05.2026 20:50 До авторів огляду - не вистачає маленького розділу застосування відеокари в AI... Я встиг оновитись до 265K+64Gb+5070Ti минулого літа і якщо чесно не грав у щось складніше FC24 і CivVI. В основному ComfyUI та LM Studio. Трохи б в цьому напряму інформації не завадило б...
Разбор возможностей современных Ai LLM упирается в размер видеопамяти. Любые GPU даже RDNA2 и RTX 2000-3000 подходят для локальных моделей - под абсолютно любые задачи.

Например: я бы предпочел для Ai - RX 6800 16GB вместо RTX 5060ti 8GB. Даже RDNA2 может выполнять матричные операции на шейдерных simd, через Dp4a инструкции, не имея матричных ускорителей. Прошло уже время, когда только Nvdia CUDA могла работать с PyTorch.

Тесты Ai возможностей геймерских видеокарт не имеют смысла. Любая GPU уровня RX 6800 16GB и выше, или например RTX 4060ti 16GB будет показывать примерно одинаковый результат в любых Ai задачах. Нужно понимать, что Ai задачи это не игры. Есть примерный минимум который я описал - а все остальное это по сути измерение попугаев бенчмарками.

Вам теоретически все равно - если вам нужно для работы 50 Ai TOPS, а RTX 5080 Выдаст 400 Ai tops. Из-за этого вы потратите на задачу на 20 секунд меньше-насколько это потешит ваше эго решать вам.

Я когда то делал дашборд: benchmark производительности с локальными моделями LLM типа: Vulcan vs Cuda for Llama 2 7B. Это ответит на ваш вопрос о тестах. Комфортный уровень для любой LLM модели начинается от 50 token/sek.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... UO/pubhtml
Востаннє редагувалось 27.05.2026 10:47 користувачем Alekss, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

MATRIXUA: 26.05.2026 20:19 kairo
на 8 гиг ты більше 8 николи не побаешь
На 8ГБ карті можна реально побачити коли грі не вистачає ВРАМ.
kirilmks2
Junior

Повідомлення

Я ось чого не розумію.FrameGen жере пам'ять,так якого лисого випускати карти з 8gb vram або 5070 з 12 якщо це буде обмежувати роботу framegen який повинен компенсувати слабкість чипа.І в оглядах про це часто забувають згадати.
man1242
Member

Повідомлення

а казали що 8гб замало, ще анріал6 переживуть оті "вашi" :laugh:
byaka
Member

Повідомлення

kirilmks2: 28.05.2026 10:14 Я ось чого не розумію.FrameGen жере пам'ять,так якого лисого випускати карти з 8gb vram або 5070 з 12 якщо це буде обмежувати роботу framegen який повинен компенсувати слабкість чипа.І в оглядах про це часто забувають згадати.
Я вам вiдкрию таємницю, сам стiм теж жре вiдео пам'ять як i вiндовс,це теж не вказано в оглядах.Якщо ви не хочете рахувати мегабайти купуєте пс5 про i шлете цей пк геймiнг в сраку
zalizo_org
Member

Повідомлення

hohlid19: 25.05.2026 15:48
8 гігів для всіх
Окрім Форзи 6 :lol:
Рубаю Форца 6 у 4К на 3070 і все чудово 😉
hohlid19
Member

Повідомлення

zalizo_org
С ДЛСС в качестве "мыловарня"?
Delfin4ick
Member

Повідомлення

zalizo_org: 29.05.2026 02:12
:eek: Ого, нічого собі, навіть не думав, що 3070 може в 4к) граю теж на такій карті, тільки в 1080, звісно стара вже, але підшаманити з налаштуваннями, десь текстури знизити, щоб у 8 гіг влізало, геть ще на ній грається нормально
zalizo_org
Member

Повідомлення

hohlid19: 29.05.2026 09:49 zalizo_org
С ДЛСС в качестве "мыловарня"?
Ну от для прикладу
Зображення

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Delfin4ick: 29.05.2026 11:36
zalizo_org: 29.05.2026 02:12
:eek: Ого, нічого собі, навіть не думав, що 3070 може в 4к) граю теж на такій карті, тільки в 1080, звісно стара вже, але підшаманити з налаштуваннями, десь текстури знизити, щоб у 8 гіг влізало, геть ще на ній грається нормально
Власне в людей існує відчутне упередження, що типу якщо є 5070 Ті - 5090, значить всі решта карти каліки ні на що не здатні і так далі. Особливо коли йдеться про карти попередніх поколінь. Але правда в тому що при розумному використанні їхніх ресурсів ти отримуєш чудовий ґеймплей з графікою яка дуже наближена до найвищих прісетів налаштувань у 4К. Приклад вище - Форца 6 (за кліком можна подивитися в повному розмірі)
hohlid19
Member

Повідомлення

zalizo_org
А, тю, ssr отражения...
zalizo_org
Member

Повідомлення

hohlid19: 29.05.2026 14:12 zalizo_org
А, тю, ssr отражения...
Так сказав наче RT прямо краще, а не RT однозначно гірше. Це ж не так. Це просто 2 різних способа отримати результат у вигляді затінення і відображень. Результат різний, але при цьому по різному хороший.
byaka
Member

Повідомлення

У Асуса буде вiдповiдь?
Зображення
Vladys77
Member

Повідомлення

Добре що цього разу я встиг вчасно купити відеокарту :D
Тепер спокійно чекатиму нормальних цін на нормальні карти. Або PS6.
Відповісти