Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
denon312
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 26.05.2026 19:52І прогрес продовження закопування себе деякого Юрія Дудчака.
Так він тримає декілька х86 ноутів та десктопів - але по певним причинам не може їх позбутися. Такий от прогрес.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

NVIDIA Vera CPU Benchmarks: Olympus Cores Delivering The Best Performance Ever Seen On ARM

прогрес не стоїть на місці, і ось АРМ штурмує чергові висоти для серверів

https://www.phoronix.com/review/nvidia-vera-benchmarks

в деяких тестах - відчутна перевага АРМ, до прикладу ClickHouse
також програш у 7zip, але виграш у Zst compression - що підтверджує мою думку що це питання оптимізації, і 7zip просто не достатньо оптимізований для АРМ

перевага в Lua JIT просто в рази (але навіть не знаю що це таке)

ну і перемога в підсумку:

Зображення

порадуємось за АРМ? поставте мені плюсиків :lol: :lol:
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 26.05.2026 19:26
pelia: 26.05.2026 17:07бо воно мені і нафіг не потрібно
а що ви в цій темі тоді робите? щось тягне?
pelia: 26.05.2026 17:07а якщо не вистачить (припустимо 8+ годин без світла), то у мене є шикарні павербанки, зарядна станція і генератор.
і це все ви будете носити з собою? яка сумарна вага вийде?
pelia: 26.05.2026 17:07У мене 2 ноутбуки яким по 7 рокі
щось сучасніше маєете? швидкість можете порівняти?
1. Цікаво спостерігати цирком
2. Якщо мені це потрібно буде з собою (це навряд), то мені буде достатньо павербанка, який зарядить ноут 3 рази, але я уявити ситуацію собі не можу, щоб я тащив кудись ноут де немає розетки і мені потрібно було б 12 годин роботи.
3. У мене є нормальний десктоп, за яким я працюю, ноути більше як щось екстрене, мені не потрібно нічого порівнювати, свою роботу вони виконують. Як буде потрібно щось потужніше в плані ЦП, то я просто перейду на ам5, замінивши лише ЦП та РАМ, а якщо в плані графіки, то просто відеомапу, емейзінг так не вміє.

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
yuriy_dd: 26.05.2026 20:47
pelia: 26.05.2026 17:07обидва на 1 поколінні ноутбучних райзенів (2500u)
уявляєте якби я написав що в мене таке щось старе, скільки би негативу було проти мене, але вам повезло, бо мафія за вас :lol: :lol:
Ну так це не ми тут за міфічним прогресом гонимось і використовуємо те що нас потрібно і що дозволяє кишеня для наших задач, в не купуємо макбук щоб потім економити на всьому іншому
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 26.05.2026 21:18порадуємось за АРМ?
Звісно, коли цей прогрес можна буде встановити вдома замість інтела або амд в системному блоці.

Відправлено через 55 секунд:
yuriy_dd: 26.05.2026 21:18прогрес не стоїть на місці
Цінник цього прогресу бачив? :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
yuriy_dd: 26.05.2026 21:18поставте мені плюсиків
коли 49 річний мужик починає клянчити плюсики :facepalm:

Відправлено через 8 хвилин 23 секунди:
denon312
Я знаю. Цей прогресмен досі сидить на якорі він7. Це досить точно нагадує таких же якорів на початку 2010х які сиділи на вінхр і казали що це найкраща система ever.
Також цей якір сидить на допотопному поко бо там можна шити його васязбірками та розблоковавати звичайним датчиком відбитка. Наекранні які вже майже є стандартом індустрії наш якір категорично відкидає бо йому незручно руку повертати.
Коротше кажучи типовий прогресмен який схожий на той самий х86 з яким бореться - тягне за собою дрімучі пристрої бо без них ніяк чи не визнає прогрес в інших речах окрім цифєрок в криворукометрі.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 26.05.2026 23:26але я уявити ситуацію собі не можу, щоб я тащив кудись ноут де немає розетки і мені потрібно було б 12 годин роботи
кинули ноут в рюкзак і на тиждень по справах, а про зарядку навіть і думати не потрібно, хіба не чудово?
але вийшли ноути нові на Інтелах - де ютюб під 43 години програвання. Може вони можуть уявити ситуацію коли дійсно така автономність потрібна? І для користувачів це буде причиною купити - бо коштують ці ноути дуже дорого.
pelia: 26.05.2026 23:26купуємо макбук щоб потім економити на всьому іншому
це ви собі придумали, для користувачів ейр - це майже найдешевший ноут від Епл (ще ніо є), що там економити?
ноути на нових Інтел по 180к грн в Україні - ви уявляєте людей які їх купують? До них ви також скажете що будуть економити на всьому іншому?
waryag
Member

Повідомлення

Яким же клоуном Юра виставляє себе у спробах прославити яблуко...

Замість того, щоб кинути до рюкзака зарядку, можливо ПБ, і дійсно забути про рантайм, він пропонує в рази більше дбати про їх заряд:
- заздалегідь заряджати ноут та телефон.
- постійно контролювати та обмежувати їх використання (тиждень рантайму на старому поко при нормальному використанні - гарний жарт).
- а коли щось піде не так - бігати-благати людей про зарядку. :lol:
Filabatya
Member

Повідомлення

Полюбому вночі заряджає :gigi:
Z440_User
Member

Повідомлення

Filabatya: 27.05.2026 08:51 Полюбому вночі заряджає :gigi:
Ну так, двозонний тариф і все таке... :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Ця загадкова Windows 11: останній патч одночасно і рятує, і ламає систему

скільки можна це терпіти, всі ж розуміють що краще не буде

https://itc.ua/ua/novini/tsya-zagadkova ... e-systemu/
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 27.05.2026 08:20
pelia: 26.05.2026 23:26але я уявити ситуацію собі не можу, щоб я тащив кудись ноут де немає розетки і мені потрібно було б 12 годин роботи
кинули ноут в рюкзак і на тиждень по справах, а про зарядку навіть і думати не потрібно, хіба не чудово?
але вийшли ноути нові на Інтелах - де ютюб під 43 години програвання. Може вони можуть уявити ситуацію коли дійсно така автономність потрібна? І для користувачів це буде причиною купити - бо коштують ці ноути дуже дорого.
pelia: 26.05.2026 23:26купуємо макбук щоб потім економити на всьому іншому
це ви собі придумали, для користувачів ейр - це майже найдешевший ноут від Епл (ще ніо є), що там економити?
ноути на нових Інтел по 180к грн в Україні - ви уявляєте людей які їх купують? До них ви також скажете що будуть економити на всьому іншому?
1. Якщо раптом таке станеться, що я поїду кудись по справам, де мені буде точно потрібен ноутбук, то я візьму до нього зарядне, воно їсти не простить, звичайний PD блочок на 65вт, бо невідомо скільки я буду ним користуватись. Ваші 28 годин використання - брехня і маніпуляції, візьмемо в кращому випадку 10 годин роботи, це все одно мало
2. Взагалі паралельно, воно мені не треба і я не можу уявити реальну ситуацію коли воно потрібно, крім блекаутів, розетка практично завжди є під рукою.
3. Так, майже найдешевший від яблука, але НЕ дешевий ноутбук як сам по собі.
4. Хай собі купують, може це моряки чи вахтовики, це рішення кожного індивідуальне, я більше говорив про вашу ситуацію, коли розробник з 30+ роками досвіду лазить по практично помийкам купуючи у максимальних сіряків техніку від огризка і сидить з поко, якому давно пора на пенсію, це ж повний сюр

Відправлено через 55 секунд:
yuriy_dd: 27.05.2026 10:58 Ця загадкова Windows 11: останній патч одночасно і рятує, і ламає систему

І як це стосується прогресу арм? Чи ці всі прогреми на армі зникнуть магічним способом?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 27.05.2026 10:58 Ця загадкова Windows 11: останній патч одночасно і рятує, і ламає систему

Він 11 з самої купівлі ноута в 2022 році - досі нічого не зламалось. Що я роблю не так або як мені звичайному ігруну та переглядачу ютуба робити щоб і мені були такі проблеми?

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
pelia: 27.05.2026 12:35І як це стосується прогресу арм? Чи ці всі прогреми на армі зникнуть магічним способом?
Питання залишається відкритим. Наче він під арм буде працювати взагалі без приколів і типу на макосях немає взагалі проблем.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 26.05.2026 19:26і це все ви будете носити з собою? яка сумарна вага вийде?
Ну ти й маніпулятор, давай згадаємо що в тебе тільки один макбук і той більше для бенчмарків зараз юзається, а так то ти 5 лайноноутів на вінді юзаєш, так що ти нічим не кращий за інших, навіть гірший, бо тобі треба 5 зарядок, 5 павербанків (або одну зарядну станції і трійник/подовжувач) і купу кабелів щоб це все заживити :rotate: Автономна та практична людина :rotate:
yuriy_dd: 26.05.2026 01:41маю купу HP ноутів, цікаво - вони топові чи ні? і що мене чекає?
Та звідки в тебе топові ноутбуки, ти ж не зібрав конфігурацію під себе, купив що за копійки віддавали, автояскравості нема, трутона нема, тачпади, екрани, звуки, автономність, петлі, вебкамери, матеріали та клавіатури всі лайняні, але сидиш і жуєш лайно і розказуєш який снікерс вкусний :rotate:

Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
yuriy_dd: 27.05.2026 08:20ноути на нових Інтел по 180к грн в Україні - ви уявляєте людей які їх купують? До них ви також скажете що будуть економити на всьому іншому?
Ну ти купив 5 ноутів на вінді і ціна в них +- як в ейра (по твоїм казочкам), тобто +-40к грн, уяви собі, ти купив лайна на 200к грн, а міг купити емейзінгу на стільки ж або один толковий ноут по твоїх мірках і ще б 20к грн залишилося на мак міні, що спонукало тебе витратити стільки коштів на лайно? :rotate:

Відправлено через 5 хвилин 32 секунди:
yuriy_dd: 27.05.2026 08:20кинули ноут в рюкзак і на тиждень по справах, а про зарядку навіть і думати не потрібно, хіба не чудово?
Фантазер, ти тиждень можеш ютуб дивитися по 2 години 20хв приблизно в день з яскравістю 150 ніт, про який тиждень справ ти мелеш? :rotate:

Відправлено через 30 хвилин 55 секунд:
AntonyKandaurov: 27.05.2026 13:43типу на макосях немає взагалі проблем.
Ну наш товстолобий розказував що вона ідеально працює, але декількома постами вище признався що не все так гладко і навіть він не може побороти деякі штуки, але все рівно він ще не признав що є фрізи інтерфейсу, які я раз в декілька днів стабільно зустірчаю, крім того, буквально в кінці березня цього ж року був факап коли 26.4 робила цеглину з пристрою епл і відновити можна було тільки з допомогою іншого епл компа чи ноута і це не єдиний випадок, а в iOS це взагалі мейнстрім, там часто як не цеглинка, то жор батереї, нагрів, відвал мережі, але про таке не прийнято говорити, юра шаленіє від прикормки в жовтій пресі про проблеми х86 та віндовс, ще шаленіє від іхбт, також приступи шаленства коли купує новий х86 віндобук без трутона, автояскравості та крутого тачпаду і особливо шаленіє коли вставляє юсб кабель в покофон :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 27.05.2026 12:35де мені буде точно потрібен ноутбук, то я візьму до нього зарядне, воно їсти не простить, звичайний PD блочок на 65вт, бо невідомо скільки я буду ним користуватись
але якщо нема розетки? то потрібно брати потужний повер банк, маєте такий? тестували чи від нього заряджається?
pelia: 27.05.2026 12:35аші 28 годин використання - брехня і маніпуляції, візьмемо в кращому випадку 10 годин роботи, це все одно мало
ще раз - 28 год було на М1, в таких же умовах на М4 - 43 год. Якщо просто звичайно працювати то М4 8 год 38% розряду - скріні викладав, до порівняння HP ProBook 4 G1i 16 на 225U у дуже слабкому використанні на 7 год не вистачає
десь собі запишіть
pelia: 27.05.2026 12:35Взагалі паралельно, воно мені не треба і я не можу уявити реальну ситуацію коли воно потрібно, крім блекаутів, розетка практично завжди є під рукою.
на думку не спадає що іншим автономність важлива? що інтел з шкіри лізе щоб запропонувати кращу автономність?
pelia: 27.05.2026 12:35 3. Так, майже найдешевший від яблука, але НЕ дешевий ноутбук як сам по собі.
так звичайно що є дешевші, але нема жодного щоб був кращим у всьому ніж Ейр і коштував дешевше. Завжди якісь компроміси. В реальності - просто лайно яке гидко брати в руки (але доводиться)
pelia: 27.05.2026 12:35я більше говорив про вашу ситуацію, коли розробник з 30+ роками досвіду лазить по практично помийкам купуючи у максимальних сіряків техніку від огризка
в чому проблема що я таким чином мінімізую скільки мені заплатити? як це впливає на швидкість проца? Ви волієте купувати дорого?
pelia: 27.05.2026 12:35і сидить з поко, якому давно пора на пенсію
нагадаю - мій поко по тестам найшвидший серед всіх хто є в цій групі. У вас всіх повільніші смарти. Може це ваші смарти пора на пенсію?
pelia: 27.05.2026 12:35 І як це стосується прогресу арм? Чи ці всі прогреми на армі зникнуть магічним способом?
може бути що проблеми х86 частково повязані саме з Віндовс. А Він 7 - вже не підтримується, чи важко встановити

Відправлено через 5 хвилин 27 секунд:
LVladislavchik: 27.05.2026 13:56Ну ти й маніпулятор, давай згадаємо що в тебе тільки один макбук
нагадаю - 2 шт ейр М4 на 13" та 15", та мак міні М4
LVladislavchik: 27.05.2026 13:56а так то ти 5 лайноноутів на вінді юзаєш, так що ти нічим не кращий за інших, навіть гірший, бо тобі треба 5 зарядок, 5 павербанків (або одну зарядну станції і трійник/подовжувач) і купу кабелів щоб це все заживити
і все використовую від батареї, і бігаю заряджаю коли сяде
LVladislavchik: 27.05.2026 13:56Та звідки в тебе топові ноутбуки
були / є і ультрабуки по 2.5к від НР та Делл
LVladislavchik: 27.05.2026 13:56автояскравості нема
вже вияснили - була, але працювала вкрай погано - відразу відключив
LVladislavchik: 27.05.2026 13:56 міг купити емейзінгу на стільки ж або один толковий ноут по твоїх мірках
кожен ноут під свої задачі, на один не заміниш

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
LVladislavchik: 27.05.2026 14:27але все рівно він ще не признав що є фрізи інтерфейсу, які я раз в декілька днів стабільно зустірчаю
проблеми з Віндовс - я особисто зустрічав, і не раз. І коли він сам включався і я його витягував з рюкзака гарячим
проблем з МакОС - я не зустрічав, дружина теж. Вона після Віндовс коли почала працювати з МакОС - сказала що не повернеться на Віндвос ніколи.
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 27.05.2026 08:20кинули ноут в рюкзак і на тиждень по справах, а про зарядку навіть і думати не потрібно, хіба не чудово?
Це - чудово, але це самообман. Власне, це просто маркетингова фіча, яка допомагає продавати річ, але насправді нікому не потрібна і ніколи не буде потрібною.
Ми живемо в цифровому світі, день без електрики перед вами поставить набагато більше викликів, ніж якась міфічна необхідність працювати тиждень за ноутом в тундрі.
Давайте розберемо ваш кейс: "тиждень в справах на одному заряді" розбивається вже на тому, що:
0. Вам потрібен інтернет, без якого ви працювати і робити справи не зможете. Інтернет без електрики не працює.
1. Вам потрібно буде заряджати ваш телефон кілька разів на день, який буде вам той інтернет роздавати на макбук. По якому ви будете комунікувати по роботі.
2. Вам потрібно десь спати вночі. Навряд ви - Діоген, який буде ночувати на смітнику в діжці, але при цьому на новенькому макбуці веслати на круту компанію. Отже, доступ до електрики явно буде, як мінімум вночі.
3. Вам потрібно харчуватись. Це буде або якісь кафе де є електрика, або приміщення де ви будете мешкати.
Уявити, що ви десь знаходитесь тиждень без доступу до електрики в тундрі, але при цьому 40 годин маєте працювати - це красива казочка від маркетологів, але шкода, що триндьож, бо за умов "я в тундрі без електрики з одним макбуком маю працювати" - ви здохнете раніше за свій макбук.

Отже, до чого ми приходимо: у юзера макбука просто не існує сценарію в сучасному світі, де будуть необхідні ці 40 годин роботи при повній відсутності електрики. А якщо електрика є, то все, ця перевага стає непотрібною апріорі.
Ваш приклад уже давно описаний в мемах, ніхто не працює за ноутом, валяючись на пляжі і потягуючи піна-коладу через соломинку.
.
Screenshot 2026-05-27 155858.png
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.05.2026 16:03Це - чудово, але це самообман. Власне, це просто маркетингова фіча, яка допомагає продавати річ, але насправді нікому не потрібна і ніколи не буде потрібною.
це називається - якщо нема, то і не треба :weep:
GreenMile: 27.05.2026 16:031. Вам потрібно буде заряджати ваш телефон кілька разів на день, який буде вам той інтернет роздавати на макбук. По якому ви будете комунікувати по роботі.
нагадаю - у мене поко на кастомній прошивці, яка не має лайна від вендора і так швидко не садить смарт. Ще ні разу мені не довелось підзараджати на протязі дня
але навіть якщо і потрібно підзарядити смарт - то я можу використати дешман ПБ навіть на 5В, ним ж і макбук можу підзарядити - бо він дуже не примхливий до потужності зарядки
до прикладу х86 що я маю хочуть ПБ 20В/65 Вт (лише Райзен 5400U - може від 33 Вт, і ніби i3-1215U)
GreenMile: 27.05.2026 16:032. Вам потрібно десь спати вночі. Отже, доступ до електрики явно буде, як мінімум вночі
спати можна і там де нема електрики
GreenMile: 27.05.2026 16:033. Вам потрібно харчуватись. Це буде або якісь кафе де є електрика, або приміщення де ви будете мешкати.
їсти можна там де нема електрики

ви просто забуваєте що потрібно шукати розетку, носити з собою зарядку - це свобода

ви спілкувались з власниками електричок? свою тривожність скільки там є заряду і де зарядитись - вони вам не казали?
а ті що на ДВС - як у порівнянні? 5хв в будь якому місці (як правило без черг) і на 1000+ км запасу ходу є. І стояти може місяць - і скільки було стільки і є.

не пробували спитати у власника електрички - якби запас ходу був більший - він би хотів таке? чи теж би сказав що це не потрібно?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 27.05.2026 16:19
GreenMile: 27.05.2026 16:032. Вам потрібно десь спати вночі. Отже, доступ до електрики явно буде, як мінімум вночі
GreenMile: 27.05.2026 16:033. Вам потрібно харчуватись. Це буде або якісь кафе де є електрика, або приміщення де ви будете мешкати.
під мостом? в вантажному вагоні? в наметі посеред лісу? :lol: :lol: :lol:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

GreenMile
Та нема там 40 годин роботи, це казочки і спроба самоствердитися, вчора тестував серіальчиком в дорозі на 50% яскравості, вайфай і тд викл, енергозберігаючий вкл, навушники блютуз, за 5.5 годин 29% посадило, 5,5*0,29=18,97 розрахунковий час роботи при заявлених 18 :rotate:
40+ годин це ютуб з мінімальною яскравістю, тобто практичної користі 0 :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 27.05.2026 16:25під мостом? в вантажному вагоні? в наметі посеред лісу?
якщо не мокро, вже добре :spy:
LVladislavchik: 27.05.2026 16:27вчора тестував серіальчиком в дорозі на 50% яскравості, вайфай і тд викл, енергозберігаючий вкл, навушники блютуз, за 5.5 годин 29% посадило, 5,5*0,29=18,97 розрахунковий час роботи при заявлених 18
о, вже щось тепліше. У мене правда при звачайному наватажені - конкретно - Chrome, Firefox, Opera, Signal, Telegram, може ще щось

зможете дати скрін батареї з свого ноута за остані 10 днів?
LVladislavchik: 27.05.2026 16:2740+ годин це ютуб з мінімальною яскравістю, тобто практичної користі 0
користо - це максимальна потенційна автономність для перегляду онлайн відео з ютюб коли темно в хаті. Багато хто дивляться онлайн - ютюб, netflix, ..
чисто в академічних цілях

інші можуть спробувати зробити подібне
пс: але ніхто не зробить, змирись
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 27.05.2026 16:19
GreenMile: 27.05.2026 16:03Це - чудово, але це самообман. Власне, це просто маркетингова фіча, яка допомагає продавати річ, але насправді нікому не потрібна і ніколи не буде потрібною.
це називається - якщо нема, то і не треба :weep:
GreenMile: 27.05.2026 16:031. Вам потрібно буде заряджати ваш телефон кілька разів на день, який буде вам той інтернет роздавати на макбук. По якому ви будете комунікувати по роботі.
нагадаю - у мене поко на кастомній прошивці, яка не має лайна від вендора і так швидко не садить смарт. Ще ні разу мені не довелось підзараджати на протязі дня
але навіть якщо і потрібно підзарядити смарт - то я можу використати дешман ПБ навіть на 5В, ним ж і макбук можу підзарядити - бо він дуже не примхливий до потужності зарядки
до прикладу х86 що я маю хочуть ПБ 20В/65 Вт (лише Райзен 5400U - може від 33 Вт, і ніби i3-1215U)

ви просто забуваєте що потрібно шукати розетку, носити з собою зарядку - це свобода

ви спілкувались з власниками електричок? свою тривожність скільки там є заряду і де зарядитись - вони вам не казали?
а ті що на ДВС - як у порівнянні? 5хв в будь якому місці (як правило без черг) і на 1000+ км запасу ходу є. І стояти може місяць - і скільки було стільки і є.

не пробували спитати у власника електрички - якби запас ходу був більший - він би хотів таке? чи теж би сказав що це не потрібно?
Знову купа тексту ні про що. Мені не цікаві ваші поко. Мені не цікаві ваші електромобілі. Ми не електромобілі обговорюємо, а ноути, так шо не спригуйте з теми.

Ще раз і вдумливо: спати можна і в печері на камінні, а жерти мох і корінці, питання в тому, що у вас не буде сценарію де потрібно працювати на макбуці 40 годин, коли на 100 км навколо немає електрики ніде.
Розетки шукати не треба - вони є скрізь. І ваш макбук хоч і через 40 годин, а все одно потребує розетки, так шо ваша "свобода" - ілюзорна, ви все одно прив'язані до розетки, хоч лусніть.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 27.05.2026 16:2740+ годин це ютуб з мінімальною яскравістю, тобто практичної користі 0
Це звичайний стендбай, свинособаку яка його попросила дати скрін розряду стендбай він проігнорив.

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
yuriy_dd: 27.05.2026 16:19не пробували спитати у власника електрички - якби запас ходу був більший - він би хотів таке? чи теж би сказав що це не потрібно?
Звичайно хотів би але щось навіть кастомами та вимкненням клімату не виходить із 150 км запасу ходу зробити 300+ хоча б.

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
GreenMile
Єдиний кейс - це військові яким дійсно деколи треба така автономність, але дійсно цінного кадра не пошлють кудись в сраку де навіть пб немає. І навіть якщо ти інженер і займаєшся рлс то звичайного сінкпада тобі теж вистачить хоч і доводиться працювати десь в полях то там є - тадам! генератор якийсь точно.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
І 40+ годин ютубу на мін яскравості це брехня він наміряв це в звичайному стенбай і видає за ютуб, не ведіться на цю фігню.
Відповісти