Гра Rocket League першою перейде на рушій Unreal Engine 6

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Georgin: 26.05.2026 11:33 hohlid19
Ви неправильно зрозуміли, нововведення не в самій steam-машині.

Якщо коротко - VALVE вводить систему рейтингу працездатності ігор на ототожненій середній користувацькій ПК-системі на основі даних статистики, яку вже давно збирає STEAM (steam-machine якраз і буде втіленням цієї усередненої системи).
Ігри, які можуть без додаткових маніпуляцій видавати "чисті" 30fps у FullHD native (без жодних апскейлерів та фрейм-генераторів) - отримають плашку "повністю іграбельно" і будуть підійматись вищє у рейтингах стім і частіше показуватись користувачам при пошуку.
Может быть 60 или 120 фпс? 60 - минимальный порог играбельности, 120 - начало комфорта. 30 - неиграбельны вообще.

Отправлено спустя 6 минут 29 секунд:
Telcontar: 26.05.2026 13:35 Рушій настільки невдалий, що на нього перейшов майже увесь геймдев, так і запишемо :shuffle:
Дёшево, куча специалистов по движку, отраслевой стандарт, ускоренная разработка, сильно упрощенная. Нельзя назвать хорошим вообще никак, но с точки зрения затрат и времени для разрабов - оно прекрасно подходит. На выходе получаем не оптимизированный кал, но это уже проблемы пользователей. Кроме самой первой версии, UE всегда таким был даже в руках Эпиков.
Геральт
Member

Afit: 26.05.2026 21:39 CryEngine Например. Он как говорят сложнее, но картинку и масштаб умеет выдавать не хуже
А можна приклад 3-річної (або свіжіше) гри на CryEngine з "масштабом і картинкою не гіршою"?
KCD2 не пропонувати
Afit
Member

Геральт: 27.05.2026 08:08
Afit: 26.05.2026 21:39 CryEngine Например. Он как говорят сложнее, но картинку и масштаб умеет выдавать не хуже
А можна приклад 3-річної (або свіжіше) гри на CryEngine з "масштабом і картинкою не гіршою"?
KCD2 не пропонувати
Kingdom Come: Deliverance II.
Геральт
Member

Afit
Вона нічим суттєвим в графічному плані не відрізняється від першої. Текстури значно поступаються UE5. Освітлення гірше. Фізики, руйнувань нема. Дрібні об'єкти "прибиті". Ігролад "плоский" (вертикального нема). Загалом, картинка гірша. Тому ні, "не гірше" на разі в того рушія не виходить.
Отже, не було проєктів на тому рушії, на відміну від UE, яких багато.
Тоді вже якийсь Anvil, як альтернатива. Але не CryEngine
vsx
Member

глюк
Ostin
Member

Геральт: 26.05.2026 10:21Не дають інші рушії такого реалізму
Я взагалі перестану грати в стрілялки-убивалки при такому рівні реалізму)
Особисто мені комфортно грати в гру, де я маю чіткий рівень абстракції від реального світу. Я вже так свого часу відмовився грати в хітмена, бо вбивати якихось незнайомих людей за чужою вказівкою з достатнім рівнем реалізму якось вже не того.
kabostebeztak
Member

Inqizitor2022: 27.05.2026 06:52
Рушій настільки невдалий, що на нього перейшов майже увесь геймдев, так і запишемо :shuffle:
Дёшево, куча специалистов по движку, отраслевой стандарт, ускоренная разработка, сильно упрощенная. Нельзя назвать хорошим вообще никак, но с точки зрения затрат и времени для разрабов - оно прекрасно подходит. На выходе получаем не оптимизированный кал, но это уже проблемы пользователей. Кроме самой первой версии, UE всегда таким был даже в руках Эпиков.
[/quote]

Так а Fortnite прекрасно працює
І Rocket League
Про The Finals та ARC Raiders на гілці Ngreedia взагалі мовчу

Відправлено через 52 секунди:
Ostin: 27.05.2026 11:11
Геральт: 26.05.2026 10:21Не дають інші рушії такого реалізму
Я взагалі перестану грати в стрілялки-убивалки при такому рівні реалізму)
Особисто мені комфортно грати в гру, де я маю чіткий рівень абстракції від реального світу. Я вже так свого часу відмовився грати в хітмена, бо вбивати якихось незнайомих людей за чужою вказівкою з достатнім рівнем реалізму якось вже не того.
1234waltz
Member

hohlid19: 26.05.2026 10:40 Там всё те же технологии, что в Деке, только с современными технологиями нынешних ПК
>Ноутбучний Радік 7600S
>современными технологиями нынешних ПК
Оберіть щось одне
hohlid19
Member

1234waltz
Лучи есть? Есть
ФСР 4.1 есть? Будет через год
Спрашивается—фчомянипрафф?

Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
Georgin: 26.05.2026 11:33 hohlid19
Ви неправильно зрозуміли, нововведення не в самій steam-машині.

Якщо коротко - VALVE вводить систему рейтингу працездатності ігор на ототожненій середній користувацькій ПК-системі на основі даних статистики, яку вже давно збирає STEAM (steam-machine якраз і буде втіленням цієї усередненої системи).
Ігри, які можуть без додаткових маніпуляцій видавати "чисті" 30fps у FullHD native (без жодних апскейлерів та фрейм-генераторів) - отримають плашку "повністю іграбельно" і будуть підійматись вищє у рейтингах стім і частіше показуватись користувачам при пошуку. Ті, що цього не зможуть без апскейлерів - отримають плашку "неповноцінно", решта - "неіграбельно" з відповідною песимізацією у рейтингах.
Тобто ті розробники, які оптимізують ігри кращє - отримають додаткову безкоштовну "розкрутку" свого продукту.

Щось подібне було для Steam Deck, але там розробникам пропонували добровільно давати свої ігри для отримання рейтингу. Тепер це вже буде на регулярній основі для всіх ПК-ігор без вийнятку і у розробників не вийде "відморозитись" -
всі ігри у будь якому разі отримають свій рейтинг.

Також VALVE тестують алгоритм, який буде показувати юзеру на сторінці з грою приблизну кількість "чистих" fps, яку він може отримати на своїй профільній машині, з якої зайшов у STEAM (або на конфігу, який він ввіd у свій профіль - тут я точно не розібрався). Це буде показано відразу, гру для цього купувати не потрібно. Юзер зможе відразу побачити, як це запрацює саме на його конфігу.

У цьому плані є щє декілька пунктів але то вже погугліть самі.
Если ужать (я быдло, читаю межстрок если многабукафф), то из технологии только галочка "верифицированно"? На деке до сих пор выходят игры с такой галочкой, но которые на деке крайне плохо идут

Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
Afit: 27.05.2026 10:25
Геральт: 27.05.2026 08:08

KCD2 не пропонувати
Kingdom Come: Deliverance II.
После сталкера 2 он ощущается как масляная картина, которая из-за цветокора с слишком яркими цветами, ощущается как даунгрейд по сравнению с 1 частью
Georgin
Member

Inqizitor2022
Ні, поки що VALVE зупинились саме на "чистих" 30fps, щоб криволапі деви (яких зараз більшість) не так сильно нили про про дискримінацію.
Багато розробників навіть поріг у 30 не візьмуть. Можливо, що далі будуть якісь зміни у цьому питання але зараз саме так.
Inqizitor2022
Member

Georgin: 27.05.2026 14:14 Inqizitor2022
Ні, поки що VALVE зупинились саме на "чистих" 30fps, щоб криволапі деви (яких зараз більшість) не так сильно нили про про дискримінацію.
Багато розробників навіть поріг у 30 не візьмуть. Можливо, що далі будуть якісь зміни у цьому питання але зараз саме так.
Проблема в том, что это не должна быть проблема Валва, так как какой дурак может играть в 30 кадров, даже по пьяни невозможно, это же лютые тормоза даже визуально, а не тактильно. Я не приставочник, но на моей плойке 5 про как раз 30 кадров и 60 видны невооруженным глазом разница, поэтому если разрабов не пинать - то мы получим 30 кадров, как отраслевой стандарт, а для 60 придётся 6090 покупать.
Georgin
Member

Inqizitor2022
Поки що у багатьох іграх ми не отримуємо навіть 30-и "чистих" кадрів на дуже посередньому за сучасними мірками залізі рівня запланованого у стім-машині. Якщо ми отримаємо хоча б це для початку як стандарт - це вже добре.
Зверніть увагу, ці 30 "чистих" кадрів як стандарт будуть для досить слабкої усередненої системи. Розумієте? Річ саме про 30 "чистих" кадрів на залізі, яке Ви з Вашими амбіціями на 120fps як мінімум комфорту 100% назвете хламом.
І це будуть справжні 30 кадрів у FHD. Додати апскейл - і на цьому ж слабкому залізі fps буде вже значно більше 30.

Відповідно, на потужнішому за стім-машину ПК (не кажучі вже про топи), показники "чистих" fps будуть відразу значно вищіми, а з апскейлерами - взагалі вилітатимуть у стратосферу :)

Так що план у VALVE цікавий, головне - щоб реалізація не підкачала.
Ответить