Creative випускає звукову карту Sound Blaster AE‑X з підтримкою високоякісного звуку 32 біт/384 кГц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Feras
Member

Повідомлення

Jay228: 23.05.2026 19:38 MSiAventador
Inqizitor2022
цікавий пристрій та ще й з батереєю,але ні
ось в тому то і діло що трансмітерів дуже мало варіантів.я не розумію чому
Такі є, з LDAC, але вони коштують 30-50 долларів, як приклад:
FiiO Air Link https://www.aliexpress.com/item/1005010 ... e-home.0.0
Cast One Ultra https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... e-home.0.0
eppfun Type-C Bluetooth 5.3 (6.0) Transmitter https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... e-home.0.0

Якщо поритись на Алі можна знайти трансмітери.
Jay228
Member

Повідомлення

Feras
так всі ці у мене в закладках.
чекаю найкращу ціну і буду брати
AssayMAS
Member

Повідомлення

Барбарис: 22.05.2026 11:30в масовому сегменті вбудованими користуються.
так качество звука у встроек выросло до уровня что только 10 человек из 100 отличают разные 1-2$ чипы.
А музыканты покупают внешние ЮСБ карты с всякой разной потребной им "магией" тама полу профи устройства из Китая от 20-40$... а за 100-200$ уже профессиональные звуковухи... .
Есть юсб свистки, но я только 2-3$ лапал юсб звуковухи - но они кал... может 10$ звуковухи лучше - но мне "ни надо" и дорого на эксперементы.
Есть юсб наушники с встроенное звуковухой - я слушал - вроде норм.

Відправлено через 40 хвилин 10 секунд:
Nekros: 22.05.2026 19:39А відключається оптика в біосі, тому що відключається весь модуль. Це зрозуміло хоч?
у разных звуковых микрух может быть по разному, я видел
- есть что по дефолту в вин10 без дров на гиг только оптика работает
- есть выбираешь в биосе через что гнать звук
- есть что в биосе ваще никак не настраивается только через драйвер

И давай будем честными совсем "каку" на мать именитого бренда не поставят...
CnC_General
Member

Повідомлення

вийшли перші огляди Creative Sound Blaster AE-X на просторах тиренету.

ЦАП по характеристикам – ESS ES9039Q2M до 32 бит/384 кГц, подтримка DSD256 та динамічний диапазон 130 дБ.
CT5302 DSP + ESS ES9039Q2M
за вхід відповідає Cirrus Logic CS5361-KZZ
центральний чіп Realtek ALC4082
операційні підсилювачі поканально NE5534x, з низьким рівнем шумів.
підсилювач для навушників Xamp, такий як в АЕ-5, АЕ-5 плюс, АЕ-7, АЕ-9.
USB-комутатор чіп ASM3042
спойлер
Зображення

спойлер
До цього за реалізацію звуку 5.1 відповідав Sound Core 3D, тепер усі фічі перенесли у драйвера. Да, будуть помилки, та хотфікси. Але і можна покращення очікувати. Хоч такий костиль, але вже хоч щось подібне до звукової карти та повноцінного 3Д звуку матимемо. Раз немає апаратної підтримки 3Д звуку у вінди, то через драйвера сингапурська компанія Creative хоче повернути таку можливість. (ну посварились колись, хто круче. майки чи крута компанія кріейтів зі своїм неперевершеним звуком).

Запас в залізі є, а потрібні функції з часом хочуть поправити через драйвера та програмне забезпечення панелі Nexus.
Спочатку треба встановити програмне забезпечення панель Nexus , яка і завантажить актуальні дрова на карту. Тобто зараз моддені дрова немає звідки взяти.

Як буде реалізація самого 3Д звуку в поточних іграх, треба слухати самому. Все ж цікаво тут в ній зробили. музика та фільми тут через навушники вже гарно, це ж Creative.
І це лише перша ластівка. Якщо вона злетить, то можна очікувати появи більш навороченого яструба згодом.
якщо Audigy FX Pro нагадувала те, чим може буде вбудований реалтек на материнці, якщо допилити драйвера. То поточна карта має більше шансів на успіх, якщо завезуть реальну реалізацію 3Д звуку в іграх.
Відповісти