Фінальну версію нового стандарту кодування відео AV2 буде затверджено найближчими днями

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

MaKCuMyC: 25.05.2026 15:01
Afit: 25.05.2026 14:10Так їм і не будуть примусово підсовувати новий стандарт, а тільки тім хто до цього готовий. Впринципі як це відбуваєтья і зараз
Все правильно. І який це відсоток користувачів? Більш новітній пристрій буде імовірно буде мати більшу роздільну здатність, тому там економії пропускної здатності дуже мало.
І знову ж таки, це турбота власника сервісу, а не користувача.
різниця в трафіку, при однаковій якості H264 4k і AV1 4k сягає 40–50% Хіба це не користь для споживача? Від економії мобільного трафіку, до можливості все ж переглядати відео, при обмеженій швидкості інтернету?
Последний раз редактировалось Afit 25.05.2026 16:19, всего редактировалось 1 раз.
alexeygalas
Member

Zaelot: 25.05.2026 15:14Я кайфую, що технології йдуть вперед, мені лише 37, але я в захвіаті від цього часу, це накстільки круто, що я навіть не передбачував у свої 20 років, що буде так круто та прогресивно
Бо наше покоління почалось на зламі технологій в епоху переходу з аналогу на цифру. Я лише рік тому почав цікавитись усіма аналоговими технологіями аудіо/відео, які я пропустив будучи малим і не маючи на руках девайсів. От це для мене дійсно новий захоплюючий експірієнс був.
Особливо зловив фейспалм, коли зрозумів, що у батьків і ТВ і DVD програвач мають SCART RGBS вхід та вихід а ми всі 2010ті дивились фільми через композитний SCART кабель. Лиш рік тому я купив на базарі повний SCART, де всі піни розпаяні, підключив і прифігів від різниці в якості кольорів

Потім сів і розібрався, які були стандарти відео сигналів, які інтерфейси підключень, осцилограми PAL/NTSC кольору та будову аналогового чб відео сигналу. Прикольно кароч
Zaelot
Member

alexeygalas: 25.05.2026 16:19 Бо наше покоління почалось на зламі технологій в епоху переходу з аналогу на цифру. Я лише рік тому почав цікавитись усіма аналоговими технологіями аудіо/відео, які я пропустив будучи малим і не маючи на руках девайсів. От це для мене дійсно новий захоплюючий експірієнс був.
Особливо зловив фейспалм, коли зрозумів, що у батьків і ТВ і DVD програвач мають SCART RGBS вхід та вихід а ми всі 2010ті дивились фільми через композитний SCART кабель. Лиш рік тому я купив на базарі повний SCART, де всі піни розпаяні, підключив і прифігів від різниці в якості кольорів

Потім сів і розібрався, які були стандарти відео сигналів, які інтерфейси підключень, осцилограми PAL/NTSC кольору та будову аналогового чб відео сигналу. Прикольно кароч
"
та я не особливо вибирав, "Хімена" в 1998 році дивився на відаку у друзів родичів, dvd - мені подарували в 2002 році, ходив тьоткін паспорт закладував за дискски))) В той момент сусід записав мені Linkin Park та Papa Roach, і ось тоді в мене почалось, колхозив дінаміки куди тілько можна
Ответить