Пропоную обговорити Модифікована PlayStation 5 непогано справляється з емуляцією PlayStation 3
Добрі новини. Із розблокуванням CU у Asrock BC250 ці два вироби рухаються по швидкодії один до одного. А Linux стане тим сами загальним знаменником
Новини
Останні статті і огляди
Модифікована PlayStation 5 непогано справляється з емуляцією PlayStation 3
-
yurius_r
Member
-
1234waltz
Member
Доречі, Нгуєн анонсував, що Лінукс можна ставити вже і на 5 та 6 версію прошвки ПС5 (на релізі там 4 версія тільки дозволяла встановлювати). Тож ПС5 нарешті стає нормальною ігровою системою з Стімом та емуляторами 
-
Victor Butko
Member
Купували playstation, а тепер з них виходить steam machine.1234waltz: ↑ 25.05.2026 14:14 Доречі, Нгуєн анонсував, що Лінукс можна ставити вже і на 5 та 6 версію прошвки ПС5 (на релізі там 4 версія тільки дозволяла встановлювати). Тож ПС5 нарешті стає нормальною ігровою системою з Стімом та емуляторами![]()
-
ArmagedoonZergs
Member
Така собі історія. Дров то нема офіційних. Нічого толком працювати не буде.Victor Butko: ↑ 25.05.2026 16:12Купували playstation, а тепер з них виходить steam machine.1234waltz: ↑ 25.05.2026 14:14 Доречі, Нгуєн анонсував, що Лінукс можна ставити вже і на 5 та 6 версію прошвки ПС5 (на релізі там 4 версія тільки дозволяла встановлювати). Тож ПС5 нарешті стає нормальною ігровою системою з Стімом та емуляторами![]()
-
yurius_r
Member
ArmagedoonZergs
Бачили як не працює BC250?Така собі історія. Дров то нема офіційних. Нічого толком працювати не буде.
-
ArmagedoonZergs
Member
Якраз бачив, тому і пишу.yurius_r: ↑ 25.05.2026 20:35 ArmagedoonZergsБачили як не працює BC250?Така собі історія. Дров то нема офіційних. Нічого толком працювати не буде.
Давай по порядку.
1. Декомпрессор текстур Kraken.
2. DSP Tempest
3. Процессори керування памяттю. (DMA).
4. Апаратне шифрування диска.
5. Контроллери живлення і охолодження.
Оце все пропрієтарщина соні. Яка не працює і ніколи не буде працювати.
По факту отримуєш доволі посередній ПК.
-
amd64
Member
Вже навчились заблоковані блоки гпу вмикати.yurius_r: ↑ 25.05.2026 20:35 ArmagedoonZergsБачили як не працює BC250?Така собі історія. Дров то нема офіційних. Нічого толком працювати не буде.
-
Victor Butko
Member
Пункти 1 та 4 не потрібні бо лінукс встановлюється на додатковий або зовнішній диск і вже на лінуксі є свої шифрувальники якщо дуже свербить, а ps5 перетворюється на дуалбут систему після встановлення лінукса. Без п.3 лінукс би взагалі не завантажився, Linux використовує свій DMA через ядро. п.2 не має значення бо є pipewire та hdmi. п.5 - працює як на будь-якому ноутбуці з APU AMD на лінуксі.ArmagedoonZergs: ↑ 25.05.2026 20:54
Якраз бачив, тому і пишу.
Давай по порядку.
1. Декомпрессор текстур Kraken.
2. DSP Tempest
3. Процессори керування памяттю. (DMA).
4. Апаратне шифрування диска.
5. Контроллери живлення і охолодження.
Оце все пропрієтарщина соні. Яка не працює і ніколи не буде працювати.
По факту отримуєш доволі посередній ПК.
-
tornadox
Member
Багато з цих проблем вже вирішені. Єдиний мінус - відносно високе споживання в idle та відсутність драйверів під вінду. Але за ті гроші важко знайти щось схоже по продуктивності.ArmagedoonZergs: ↑ 25.05.2026 20:02 Така собі історія. Дров то нема офіційних. Нічого толком працювати не буде.
-
yurius_r
Member
А можете детальніше чим ваш список заважає в Linux? Там із дійсно корисного, що не працює - це мережа та bluetooth. Як воно запрацює, я в принципі взагалі не бачу проблем у такому Linux ПК.
Причому як пощастить, то може бути навіть крутіший GPU за PS5amd64: ↑ 25.05.2026 21:36Вже навчились заблоковані блоки гпу вмикати.
-
Victor Butko
Member
Я думаю споживання для амд легко контролювати профілями цпу та профілями у LACT lowest/highest clocks по бінду чи по віджету.tornadox: ↑ 25.05.2026 22:28Багато з цих проблем вже вирішені. Єдиний мінус - відносно високе споживання в idle та відсутність драйверів під вінду. Але за ті гроші важко знайти щось схоже по продуктивності.ArmagedoonZergs: ↑ 25.05.2026 20:02 Така собі історія. Дров то нема офіційних. Нічого толком працювати не буде.
-
tornadox
Member
Наскільки я знаю LACT тут безсилий.Victor Butko: ↑ 26.05.2026 01:29 Я думаю споживання для амд легко контролювати профілями цпу та профілями у LACT lowest/highest clocks по бінду чи по віджету.
-
Victor Butko
Member
Чому? Якщо це mesa та є стандартний шлях до гпу - то все буде як і для будь-якої графіки amd. Хоча це ж апу, тож такої проблеми не має бути взагалі.tornadox: ↑ 26.05.2026 11:54 Наскільки я знаю LACT тут безсилий.
-
longaro
Member
Пс5 и ее турбина - летят мимо
Сериес Х покруче , вот куда надо все это тулить . И то гемор костыльный еще тот
ПК ван лав форева
Сериес Х покруче , вот куда надо все это тулить . И то гемор костыльный еще тот
ПК ван лав форева