Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Timedemo
Member

Повідомлення

Ortyomko: 19.05.2026 10:32 чим швидше люди почнуть цим реально користуватись, тим краще він сам навчиться на реальних кейсах, стане розумніше, і весь світ стане продуктивніше.
у повсякденному житті користуюсь ним постійно. навіть знову думаю на лінух спробувати перейти, як завжди хотів, але знань було мало з терміналом і ото от всьо, а тут з ним, думаю, можна налаштувати буде все що завгодно.
походу да. я трохи під враженнями.
Roman911
Junior

Повідомлення

Ortyomko: 16.05.2026 10:27 (до речі, чекаю на новий роутер, скоро свій 3 буду продавати ;) :D )
який новий роутер? :)
Ortyomko
Member

Повідомлення

Roman911: 23.05.2026 06:34
Ortyomko: 16.05.2026 10:27 (до речі, чекаю на новий роутер, скоро свій 3 буду продавати ;) :D )
який новий роутер? :)
асус бе-92. Фактично майже те саме, менше гнучкості, але мені потрібен був порт 10гбіт
Alexsandr
Member

Повідомлення

Ortyomko: 19.05.2026 10:32 чим швидше люди почнуть цим реально користуватись, тим краще він сам навчиться на реальних кейсах, стане розумніше, і весь світ стане продуктивніше.
у повсякденному житті користуюсь ним постійно. навіть знову думаю на лінух спробувати перейти, як завжди хотів, але знань було мало з терміналом і ото от всьо, а тут з ним, думаю, можна налаштувати буде все що завгодно.
ИИ сейчас не обучается при работе с людьми.
Шаженла
Member

Повідомлення

Всем привет. Нужен весьма странный роутер на объект. Бюджет до 100$, можно чуть больше если оправдано.
Из наворотов нужна возможность поставить OpenWRT либо в оригинальной прошивке возможность сделать несколько AP с разделением по VLAN.
А по железу требование чувствительный приемник и мощный передатчик на 25-30 дбм.

На объекте не хотят делать по нормальному несколько точек доступа по комнатам. Поэтому нужна одна мощная.

Текущий китаец ксяоми помирает, WIFI начинает прерывисто работать. После перезагрузки восстанавливается. Поэтому ищу замену, хоть и понимаю что так же подгорит от тяжелых условий работы.
Sploit
Member

Повідомлення

Шаженла
Вже старенька, але перевірена модель з потужнім, як для Асус вайфаєм - ASUS TUF Gaming AX4200. Там тільки з OpenWRT якісь проблеми були – не горять усі світлодіоди LAN, можливо з часом поправлять, а можливо вже й поправили…
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

Шаженла: 25.05.2026 12:23 Всем привет. Нужен весьма странный роутер на объект. Бюджет до 100$, можно чуть больше если оправдано.
Из наворотов нужна возможность поставить OpenWRT либо в оригинальной прошивке возможность сделать несколько AP с разделением по VLAN.
А по железу требование чувствительный приемник и мощный передатчик на 25-30 дбм.
Есть классическая схема - проводной Микротик (например hEX или hap ac2) и к нему впридачу точка Ruckus Wireless 7982.
ВЛАНы гарантированно работают. (8 SSID в каждом диапазоне)
Никаких манипуляций с прошивками.
По ценам на ОЛХ комплект менее 100 долл.

Есть наружный вариант
Ruckus Wireless 7782, но он дороже
DEVES
Member

Повідомлення

BorisBrejcha
Если автору важен уровень сигнала, то советовать б/у точку с подуставшими/перегретыми FEM модулями это такое себе...
Scoffer
Member

Повідомлення

DEVES: 25.05.2026 14:25б/у точку
їх і без мотогодин в продажу трапляються
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

DEVES
Враховуючи запит, вибору не так вже й багато, та й корпоративні точки це вам не бюджетний металобрухт від tp-link/tenda/asus/...
DEVES
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Чем Асус не угодил?
Взять к примеру GT-AX11000 Pro, который сейчас возле меня стоит. Поведай, что с ним не так :popcorn:
Scoffer
Member

Повідомлення

DEVES: 25.05.2026 15:44что с ним не так
1. З коробки він не вміє влани
2. На нього немає оф збірки OpenWRT
То що з ним так в розрізі запиту "Из наворотов нужна возможность поставить OpenWRT либо в оригинальной прошивке возможность сделать несколько AP с разделением по VLAN."?
Ortyomko
Member

Повідомлення

DEVES: 25.05.2026 15:44 Поведай, что с ним не так
старенький вже, без MLO
DEVES
Member

Повідомлення

Scoffer
Ortyomko
Так шо, пора покупать GT-BE98 Pro? Или таки, подождать WiFi7 Wave 2?
Scoffer
Member

Повідомлення

DEVES
Та хоч вайвай8. Людина запросила влани. Який асус?
Ortyomko
Member

Повідомлення

DEVES: 25.05.2026 15:54 Scoffer
Ortyomko
Так шо, пора покупать GT-BE98 Pro? Или таки, подождать WiFi7 Wave 2?
Не знаю, але думаю що мій БЕ-92 набагато дешевший і простіший з ваш, видає вже більшу швидкість по вай фаю просто через нові технології (по MLO через 2 стіни з NAS сервера видає 220-260МБ/сек). Плюст по дроту через мульті SMB з двох портів у NAS'а по 2,5 гбіт на мій комп по 10гбіту видає 580МБ/с
Мені було б сумно мати такий аппаратіщє і розуміти що він вже не топ

Відправлено через 39 секунд:
Scoffer: 25.05.2026 16:04 DEVES
він відповідав на випад вище
це не бюджетний металобрухт типу ASUS
Востаннє редагувалось 25.05.2026 16:10 користувачем Ortyomko, всього редагувалось 1 раз.
DEVES
Member

Повідомлення

Scoffer: 25.05.2026 16:04 DEVES
Ekz0rcyst шото ляпнув про металобрухт і асус. Мені, як користувачу асуса стало цікаво...

Відправлено через 8 хвилин 48 секунд:
Ortyomko
А якщо в мене 0шт девайсів з WiFi7, то все одно пора міняти на роутер з MLO?
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

DEVES: 25.05.2026 14:25 BorisBrejcha
Если автору важен уровень сигнала, то советовать б/у точку с подуставшими/перегретыми FEM модулями это такое себе...
1. Смотрите на бюджет - 100 долл
2. Я их брал много с ибея - ни одна не имела ни малейших проблем с радио. Все работают у клиентов. При цене 16 долларов их можно взять с запасом
Шаженла
Member

Повідомлення

Попробую поискать Ruckus, правда я не понимаю как понять его состояние.

В моих условиях 5Ghz бесполезен, клиенты зачастую не могут достучатся до точки доступа. 2,4 Ghz хоть не идеально но стабильно работает, и скорость выше чем 5Ghz.
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

Шаженла: 25.05.2026 19:07 Попробую поискать Ruckus, правда я не понимаю как понять его состояние.
Берите на американском ибее через мист (можно через ихний выкуп, если своей учетки нет)

вот рабочий вариант
https://www.ebay.com/itm/304245668161
вот 23 штуки продано, 3 в наличии
Відповісти