Creative випускає звукову карту Sound Blaster AE‑X з підтримкою високоякісного звуку 32 біт/384 кГц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nekros
Member

Повідомлення

werneo: 22.05.2026 21:18 що за флешка?
пристрiй ЦАП\усь розмiром з флешку та пiдключенням через ЮСБ

Відправлено через 6 хвилин 51 секунду:
FastBullet: 22.05.2026 20:53 Якщо коротко, то ЦАП (цифра в аналог, тобто в звук), тобі дає високе співвідношення сигнал/шум. Тобто буде йти чистенький сигнал сигнал без шумів та завад. Але ж той сигнал, ще треба якось підсилити, і ось тут потрібні операційні (часто високоомні) підсилювачи, які є на Creative чи Вбудованый Асрок Х370 Фаталіті. Ось типу такої
https://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty% ... p#Overview
о да, дуже патужно в порiвняннi з пристроєм за 50$ :lol: :lol: :lol:
Снимок экрана 2026-05-22 212940.png
Снимок экрана 2026-05-22 213323.png
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

werneo: 22.05.2026 21:18що за флешка?
EPZ TP30
спойлер
FastBullet
Member

Повідомлення

werneo: 22.05.2026 21:18
Inqizitor2022: 22.05.2026 18:59 В 2026 году у меня универсальная флешка с 32/768 и идеально ровной АЧХ во всём диапазоне EPZ TP30. Зачем нужен этот динозавр от Креатива - неясно.

Отправлено спустя 8 минут 52 секунды:
Каких ограничений? Для любых фильмов выше крыши. Dolby digital 650 кбит/с, DTS — до 1.5 мбит/с. Большинство фильмов имеют хуже по битрейту дорожки.

Отправлено спустя 1 минуту 14 секунд:
А кто за ПК не использует высокоомные наушники - тому вообще без разницы.
що за флешка?
Внешний USB ЦАП упакованный в флешку
Jay228
Member

Повідомлення

FastBullet: 22.05.2026 21:11 Для блютуз взагалі не потрібна звукова карта ) Перевіряв сам особисто з цікавості )) все працює (звук вимикав в біосі)
Виходить, що фактично ЗК вбудована в блютузаудіо) але там все одно гірший звук, бо невисокий бітрейт як мінімум))
зараз обираю для пк та приставки блютуз трансмітер .важливо щоб був з LDAC .
відсіяв до двух позицій
1.1Mii B03Pro+
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005004567964704.html
2.Aoyin MR286 Type-C Bluetooth 6.0 Transmitter LDAC
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005010010065802.html
1й дорожчий на 1к гривень. цап якщо для блютуза не потрібний то може в майбутьному можна на нього повісити 2.1 систему
2й компактний,не потребує додаткового живлення,дешевший .але маю сумніви що до дальності та стабільності сигналу
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Jay228: 22.05.2026 23:32 1й дорожчий на 1к гривень. цап якщо для блютуза не потрібний то може в майбутьному можна на нього повісити 2.1 систему
2й компактний,не потребує додаткового живлення,дешевший .але маю сумніви що до дальності та стабільності сигналу
Ну первый хотя-бы в статическом режиме работает. Из отзывов: "Pity it won't output analogue audio from digital (coax/optical) input in bypass mode despite containing a dac, but this is in the description. 990 kbps 96 khz 24 bit ldac does indeed work (only tested in rx), but it's very sensitive to other bluetooth interference. In "dynamic" or "auto" quality ldac mode (see screenshot) it only occasionally drops to 660 kbps."
Второй вообще непонятно что.
Jay228
Member

Повідомлення

Inqizitor2022
я правильно розумію що він через інші блютуз прилади скидує швидкість ? чи мається на увазі якщо до цього трансмітера підключити два пристроя то тоді скидує?
2й так цяцька але він портативний(не привязяний до розетки) його як я зрозумів навіть до планшета можна підключити.
Мені потрібно лише передача LDAC і можливо в майбутьному APTX losless. на аліекспресс не так багато передатчиків чомусь,в основному роблять приймачі чомусь :idea:
Opteron
Member

Повідомлення

Як і під кожною новиною про звук - обов'язково має початися битва йокодзун аудіофілів.
От тільки проблема в тому, що переважна більшість їх глуха і дуже погано вихована :D
MSiAventador
Member

Повідомлення

Jay228
Може вам підійде Fiio BTR15.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Jay228: 23.05.2026 09:43я правильно розумію що він через інші блютуз прилади скидує швидкість ?
Как я понял, просто если через него подключено устройство, то без принудительной установки высокого качества в свойствах кодека битрейт будет плавающим даже с 1 устройством.
Jay228: 23.05.2026 09:43чи мається на увазі якщо до цього трансмітера підключити два пристроя то тоді скидує?
как я понял, от количества не зависит. С другой стороны я наушникам на телефоне поставил постоянный битрейт 990кбит-сек и 32 бит, после чего вообще забыл о том, что где-то нужно выбирать что-то.
Jay228: 23.05.2026 09:43 2й так цяцька але він портативний(не привязяний до розетки) його як я зрозумів навіть до планшета можна підключити.
Мені потрібно лише передача LDAC і можливо в майбутьному APTX losless. на аліекспресс не так багато передатчиків чомусь,в основному роблять приймачі чомусь :idea:
проще тогда FiiO BTA30 Pro использовать, https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... WnEALw_wcB но там походу нужна розетка.

Отправлено спустя 9 минут 38 секунд:
MSiAventador: 23.05.2026 10:59 Jay228
Може вам підійде Fiio BTR15.
Как я понял, задача из ПК достать звук и кинуть его через LDAC на блютуз наушники. Fiio BTR15 для этого не подойдёт.
сценарии такие:
Телефон/ПК → Bluetooth → BTR15 → проводные наушники - да
ПК/телефон → USB → BTR15 → проводные наушники - да
ПК/телефон → USB → BTR15 → Bluetooth-наушники - нет
Jay228
Member

Повідомлення

MSiAventador
Inqizitor2022
цікавий пристрій та ще й з батереєю,але ні
ось в тому то і діло що трансмітерів дуже мало варіантів.я не розумію чому
Softas
Member

Повідомлення

FastBullet: 22.05.2026 17:19
Nekros: 22.05.2026 16:55 Навіщо вона потрібна коли є зовнішні з більшим функціоналом такими як балансні виходи та xlr розʼєми

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:

По оптиці передається тільки 2 канала

Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:

Якщо в тебе підключення по цифрі то немає значення яка в тебе аудіо карта, бо тоді звук обробляє вбудований підсилювач і цап у твоїй активній акустиці
ой посміявся)) дякую)))
а як же я слухаю 5 каналів по оптиці так з років уже 15 :lol: :lol: :lol: :lol:
По-друге, по тій же оптиці на норм акустиці чути різницю навіть між ALC1200 and ALC1220, тому що різні драйвера, міrшери, фільтри, джиттер (тактовий генреатор), різні реалізвції SPDIF‑трансивера, та PLL (Phase‑Locked Loop, фазовая автоподстройка частоты)
Зрозуміло, що зовнішні ЗК розраховані здебільшого на "аналоговий сигнал", саме тому мають DAC 120-130 dB, якісні операційні підсилювачі, та зовсім іншу обв'язку.
Тому навіть мати вбудований звук типу ALC1220 та TI® NE5532 Premium Headset Amplifier, це вже пушка-бомба) в такому випадку можна залишити навіть вбудований звук :-P (AsRock Fatal1ty X370 Gaming X)

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
erkins007: 22.05.2026 11:41
Новые матери идут без 7.1 разъемов. Только стерео. Так что если у вас x870е и акустика 5.1/7.1, то внешняя звуковая вам обязательна
Даже через фронт аудио не собрать что ли 5.1 звук?
джиттер (тактовий генреатор) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
FastBullet
Member

Повідомлення

Softas: 23.05.2026 20:25
FastBullet: 22.05.2026 17:19
ой посміявся)) дякую)))
а як же я слухаю 5 каналів по оптиці так з років уже 15 :lol: :lol: :lol: :lol:
По-друге, по тій же оптиці на норм акустиці чути різницю навіть між ALC1200 and ALC1220, тому що різні драйвера, міrшери, фільтри, джиттер (тактовий генреатор), різні реалізвції SPDIF‑трансивера, та PLL (Phase‑Locked Loop, фазовая автоподстройка частоты)
Зрозуміло, що зовнішні ЗК розраховані здебільшого на "аналоговий сигнал", саме тому мають DAC 120-130 dB, якісні операційні підсилювачі, та зовсім іншу обв'язку.
Тому навіть мати вбудований звук типу ALC1220 та TI® NE5532 Premium Headset Amplifier, це вже пушка-бомба) в такому випадку можна залишити навіть вбудований звук :-P (AsRock Fatal1ty X370 Gaming X)

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:

Даже через фронт аудио не собрать что ли 5.1 звук?
Джиттер напрямую связан с тактовым генератором (clock generator), потому что именно он задаёт временные интервалы, по которым передаются цифровые данные.

Как это работает
В цифровых системах (аудио‑ЦАП, SPDIF, USB, сеть) данные идут пакетами или битами, синхронизированными по тактовым импульсам.

Если генератор работает идеально — интервалы между импульсами одинаковые, и сигнал приходит ровно.

Если генератор «дрожит» (нестабильность частоты, фазовые шумы) → интервалы становятся неравномерными → это и есть джиттер.
Ну что??? Не смешно уже????
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Jay228: 23.05.2026 19:38 MSiAventador
Inqizitor2022
цікавий пристрій та ще й з батереєю,але ні
ось в тому то і діло що трансмітерів дуже мало варіантів.я не розумію чому
В материнские платы встроен блютуз и вайфай почти все, поэтому и мало - не нужны никому, можно наушники и колонки по LDAC к любому ПК и ноуту подключать с любым блютуз свистком от 5.0 версии и выше.
https://www.bluetoothgoodies.com/a2dp/ драйвер 10 баксов стоит.
Jay228
Member

Повідомлення

ось робив відео по цій темі
https://youtu.be/jBGETRgfIKY
коротко там в віндовс тільки sbc ,aac , aptx кодеки.люди що не чують різницю між сбц та лдак нічого додатково і не купують.
а ще в питанні стояла приставка до тв. в моєму випадку це не просто забаганка.вона примусово вмикає ldac хоча сама його не підтримує) в результаті в навушниках отримую цифрову кашу замість звуку. знайшов програмку що мала перемикати на аас автоматично але вона чере раз спрацьовує.тож поки перемикаю вручну
Andy7
Member

Повідомлення

Ну не знаю, очікувати аудіофільського звучання на компі, де шум і наводки? Я б брав не AE-X, а Lumin U2x, Prism Sound ADA-128, AES-3 карту, і Shunyata Research Everest-X Shelf.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Andy7: 24.05.2026 10:12 Ну не знаю, очікувати аудіофільського звучання на компі, де шум і наводки? Я б брав не AE-X, а Lumin U2x, Prism Sound ADA-128, AES-3 карту, і Shunyata Research Everest-X Shelf.
і підсилювач Gryphon , два. :lol:
Softas
Member

Повідомлення

FastBullet: 23.05.2026 21:41
Softas: 23.05.2026 20:25

Джиттер напрямую связан с тактовым генератором (clock generator), потому что именно он задаёт временные интервалы, по которым передаются цифровые данные.

Как это работает
В цифровых системах (аудио‑ЦАП, SPDIF, USB, сеть) данные идут пакетами или битами, синхронизированными по тактовым импульсам.

Если генератор работает идеально — интервалы между импульсами одинаковые, и сигнал приходит ровно.

Если генератор «дрожит» (нестабильность частоты, фазовые шумы) → интервалы становятся неравномерными → это и есть джиттер.
Перш чим писати маячню, просто пройдіть курс радіоелектроніки і всі питання відпадуть.
На таку дурню навіть відповідати по темі не хочеться, всерівно не зрозумієте, бо зовсім не розбираєтесь в цьому питанні.
Маркетологи брендів Hi-End апаратури взяли реальний фізичний термін із книжок з мікроелектроніки та перетворили його на лякалку для покупців. Вони продають «генератори з точністю 0.01 пікосекунди» за тисячі доларів, хоча в будь-якому сучасному смартфоні чи звуковій карті за $100 джиттер уже давно знаходиться далеко нижче порогу людського сприйняття.
FastBullet
Member

Повідомлення

Softas: 24.05.2026 15:11
FastBullet: 23.05.2026 21:41

Как это работает

Перш чим писати маячню, просто пройдіть курс радіоелектроніки і всі питання відпадуть.
На таку дурню навіть відповідати по темі не хочеться, всерівно не зрозумієте, бо зовсім не розбираєтесь в цьому питанні.
Маркетологи брендів Hi-End апаратури взяли реальний фізичний термін із книжок з мікроелектроніки та перетворили його на лякалку для покупців. Вони продають «генератори з точністю 0.01 пікосекунди» за тисячі доларів, хоча в будь-якому сучасному смартфоні чи звуковій карті за $100 джиттер уже давно знаходиться далеко нижче порогу людського сприйняття.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Це якщо ви не розумієте, що пишете то краще дійсно мовчіть)) бо як ставити смайліки то так, а як по темі то й не знаєте що воно таке)) як я зрозумів у всьому винні маркетологі
А какзки про людське сприйняття залиште собі, бо починали колись з 24 кадрів на секунду і око більше не бачить)) в таке зараз самий останній профан не повірить))
beeer
Member

Повідомлення

Andy7: 24.05.2026 10:12 Ну не знаю, очікувати аудіофільського звучання на компі, де шум і наводки? Я б брав не AE-X, а Lumin U2x, Prism Sound ADA-128, AES-3 карту, і Shunyata Research Everest-X Shelf.
Не знаю як в цій буде, але в AE-9, на цей рахунок зробили просто величезну роботу. Кожух екранує можливі наводки, хоча в компі вони мізерні, а от там де шум справді високий і його багато - по лініях живлення, то там щось просто нереальне наробили. По суті 70% плати займає фільтр живлення, що і дає очікувані результати. По замірах вона не гірша за зовнішні девайси з гальванічною розв'язкою на USB.

Додам ще, що все суть цих карт як раз у багатоканалі, бо усі профі і напів профі рішення, та і вся аудіофілія все стерео. Для якісного 5.1 не існувало притомної альтернативи. Всі ресивери йдуть лісом з низьким бітрейтом по оптиці. Може і є якісь рішення на USB, але я глибоко в цю тему не копав.
FastBullet
Member

Повідомлення

beeer: 25.05.2026 10:16
Не знаю як в цій буде, але в AE-9, на цей рахунок зробили просто величезну роботу. Кожух екранує можливі наводки, хоча в компі вони мізерні, а от там де шум справді високий і його багато - по лініях живлення, то там щось просто нереальне наробили. По суті 70% плати займає фільтр живлення, що і дає очікувані результати. По замірах вона не гірша за зовнішні девайси з гальванічною розв'язкою на USB.

Додам ще, що все суть цих карт як раз у багатоканалі, бо усі профі і напів профі рішення, та і вся аудіофілія все стерео. Для якісного 5.1 не існувало притомної альтернативи. Всі ресивери йдуть лісом з низьким бітрейтом по оптиці. Може і є якісь рішення на USB, але я глибоко в цю тему не копав.
Ну по-перше, по оптиці там такий звук що треба
І по-друге, там також, все можна кидати по HDMI (здається повинно бути краще за оптику, але теж незрозуміло навіщо в такому випадку ЗК))

Отправлено спустя 21 минуту 18 секунд:
P.S. Хотя это не совсем ресивер, но кажется Marantz NA6006 спосбен работать от ПК и не требует ЗК)
Відповісти