► Дякую всім, хто відписав, хлопці!
Бо як виявилось відеокарту підібрати значно легше за ДБЖ - там в основному проблема, де
бабло взяти, а тут - реально вже голова кругом
...
►
GreenMile,

та у мене теж не вибиває з "робочого стола" і браузера - дає кілька хвилин, щоб вимкнутись, а от якщо вже браузер+фотошоп+плеєр, то вже - допобачення. Одним словом, БП з апроксимою - товаришує, по крайній мірі на малих потужностях... А потрібно, щоб із "Сталкер 2" тримало хвилин 3-5 залізно, щоб все неспішно позакривати і вимкнути. Процесор ~ 200Вт (хоч я його останнім часом вже трохи "порізав", але все-одно), відеокарта ~ 300Вт+ (ще не андервольтив, але ж має бути запас і на майбутнє - не на 1 рік ДБЖ купую), 3 HDD, 5 140мм-вентилятори + 2 ще на "башті" охолодження, сама "материнка" + різна дрібниця, типу недо-SSD-ешніка...
► Бачу думки щодо строку служби акумів в онлайниках в порівнянні з лінійно-інтерактивними - розділились...
► Коротше кажучи, щоб багато не писати, спочатку був дійшов висновку взяти лінійно-інтерактивний, апроксимований -
ОТАКИЙ (FSP iFP2000 (PPF12A1600)).
► Але є на замовленні ще і
ОТАКА бодяга: онлайн, чистий синус, але як я зрозумів - вентиляція+шум постійні (що менша з проблем), непонятка зі строком служби батарей (що велика проблема), бо якщо менше 4 років, то тоді - "хай іде воно в дупло" і, як правильно вище написали - розглянути варіант лінійно-інтерактивного з чистим синусом і зовнішнім акумом.
► ...Почав розглядати останній варіант таким чином, щоб влізти в 16000грн.
► Батареї. LiFePO4 - відпадають, оскільки мають відповідні механізми захисту і такі, щоб віддали 650Вт+ коштують надто дорого (поза бюджетом - на сам ДБЖ вже не вистачить). Лишаються AGM; взяв за основу CSB AGM 12V 38Ah або CSB GP12400 (до 6250 грн.) - можна вибрати більш
вср...ті дешевші, але поки як перевірена база.
► Самі ДБЖ з підключенням зовнішньої батареї (лінійно-інтерактивні, щоб не драконили акуми весь час, і чистий синус) - по-суті, тупо-інвертори з підключенням зовнішніх батарей (

які ще й жруть немало так Вт самі по собі просто тому, що ввімкнені, не кажучи вже за те, коли працюють від батарей або заряджають їх - ну, тут зрозуміло). Почав шукати з того, що маю в доступі, і щоб по бюджету хоч приблизно стикувалося з вартістю батареї, і щоб не самий хлам -

... З того, що більш-менш підійшло по ціні:
• 1.
LogicPower LPM-PSW-1500VA 1050Вт - якраз він "харчується" в середньому 18Вт-ами (для порівняння мій MGE - десь 4-6Вт), а при активній роботі - близько 30Вт, відгуки - дуже посередні... ну - таке, дивлюся далі.
• 2.
Europower PSW-EP1000WM12 - "ніпанятна": по одних даних лінійно-інтерактивний, по інших офф-лайновий, крім того зарядні токи - на межі вказаних батарей...
• 3.
Ritar RTSW-1500 LCD 12V - щось подібне до попереднього, але тут всі джерела визнають, що хоча б точно лінійно-інтерактивний...
• 4.
Volt Polska SINUS PRO 1000E 12V 220V -

шось мало-зрозуміле, на грані віддачі номінальних 700Вт (є потужніша модель, на грані 10000грн. але вже по вартості), але є можливість скинути зарядні токи (якщо я правильно зрозумів). Відгуки - максимально "різнокольорові", але і бере на себе в роботі менше всіх (за неперевіреними даними - до 8Вт, що вже більше схоже на конструктивний ДБЖ)...
• 5. ... (

Хєлп! ) може щось ви порекомендуєте?