Продажі Subnautica 2 перевищили чотири мільйони копій

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
МОНАХ
Member

Повідомлення

Пропоную до обговорення Продажі Subnautica 2 перевищили чотири мільйони копій
=================================================

► Крафтону ще пощастило, що керівництво "забилося" всього лиш на фіксовану суму "преміальних" в 250 "лимонів", а не на "преміальний процент". :laugh:
Ortyomko
Member

Повідомлення

МОНАХ: 21.05.2026 15:27 ► Крафтону ще пощастило, що керівництво "забилося" всього лиш на фіксовану суму "преміальних" в 250 "лимонів", а не на "преміальний процент". :laugh:
ну якщо взяти середню ціну копії в 30 баксів, то 4 000 000 * 30 * 0,7 (комісія стім 30%) = 84 млн. Вони пишуть про 100 млн з усіма додатковими ревенью. Що ще далеко від 250млн. Так, звісно, це все ще не всі продажі, але і 250 млн це не вся сума яку треба буде виплатити. є ж і ЗП звичайних співробітників, оренда, ІТ і т.п.
yariksom
Member

Повідомлення

краще розкажіть, як воно?
МОНАХ
Member

Повідомлення

yariksom: 21.05.2026 18:42 краще розкажіть, як воно?
► В цілому - для тих, кому хоч трохи сподобалась перша частина - брати обов'язково: зараз, якщо дуже "чухається" або - почекати релізної версії, бо, по-суті, це дуже гарна, повноцінна, але все ж свого роду поки "демо-версія" з початком карти і сюжету. Проте повноцінну атмосферу і фан можна зловити вже зараз, особливо, якщо не летіти по сюжету, а, наприклад, залипнути на будівництві.

► На даному етапі я б застеріг від безкомпромісного придбання "в сліпу" тих, кому сподобалася перша гра, але хто люто плювався від Below Zero (знаю, такі люди є).
спойлер
Below Zero в першу чергу сварили за відносну обмеженість карти і забагато "суші", "повторюваність-нічого-нового" по відношенню до першої гри і саме головне - дивакуватий і місцями дурнуватий сюжет і як наслідок свого роду спаплюжений лор всесвіту, де багатовікові супер-прошарені "архітектори" не змогли тисячоліттями знайти вакцину від бактерії, а якийсь робототехнік з Землі за нех...-два-пальці-об-асфальт "забодяжив" її з "сферичного вакууму". Так от - всього цього в ранній версії нової гри поки не прослідковується, але геймплейно і окремими своїми елементами - це все ж розвиток і багато в чому продовження також і Below Zero, від міні-транспорту до музики ("відміненого" композитора першої частини так і не повернули, а саундтрек до другої писав композитор Below Zero). Іншими словами - нічого крамольного ніби немає, але ти періодично все-одно ловиш мікро-вайби саме від Below Zero.
Ortyomko
Member

Повідомлення

МОНАХ: 21.05.2026 19:04
yariksom: 21.05.2026 18:42 краще розкажіть, як воно?
► В цілому - для тих, кому хоч трохи сподобалась перша частина - брати обов'язково: зараз, якщо дуже "чухається" або - почекати релізної версії, бо, по-суті, це дуже гарна, повноцінна, але все ж свого роду поки "демо-версія" з початком карти і сюжету. Проте повноцінну атмосферу і фан можна зловити вже зараз, особливо, якщо не летіти по сюжету, а, наприклад, залипнути на будівництві.
я пройшов сюжет за 7 годин. ну а просто будувати воно наче і прикольно, але через те що це просто будивництво заради будівництва, якось і не хочеться.
таке собі, якщо чесно, не дуже приємні відчуття. я знав що це дочасний доступ, але ж це не демо-версія мала б бути..
МОНАХ
Member

Повідомлення

Ortyomko, згоден, в цілому... Але трапляється і такий контингент як я, що тримає встановлену Subnautica в якості "садка з басейном", щоб раз-другий в неділю зайти на пів-годинки тупо поплавати :D . Чесно сказати, воно (будівництво) і в першій грі або саме заради себе, або в мірі та об'ємі, потрібному лиш для проходження сюжету, то ж це, в більшій мірі, розважалка самого себе. А в новій грі акцент переведений саме на грінд і розбудову планети, щось типу як в Майнкрафті - твори-освоюй, а попутно ще й якісь там квести сюжетні проходь.
► Я скажу за себе, що першу гру пройшов був двічі і вже дав собі зарубу не повертатися, але час проходить і знову хочеться і просто поплавати і по сюжету, вже вивченому вздовж і впоперек напам'ять, пройтися. Так, думаю, і з другою частиною буде; зараз проходжу що є, теж розчарований тривалістю, але знаю, що через рік чи два - з такою ж цікавістю почну проходити з самого початку.

► ... Думаю, там ще й ці трабли з видавником не останню роль зіграли, замість того, щоб більше контенту докинути на старті раннього доступу - стільки часу були в підвішеному стані, а керівництво студії всякою примусовою дурньою вимушені були по судах займатися через цю всю ситуацію.
Відповісти