Предлагаю обсудить Опубліковано фото плати прискорювача Intel Crescent Island, який отримає 160 ГБ пам’яті LPDDR5X
всі в ші
Новини
Останні статті і огляди
Опубліковано фото плати прискорювача Intel Crescent Island, який отримає 160 ГБ пам’яті LPDDR5X
-
my4a4oc
Member
-
max1996
Member
Вітаю всіх хто встиг придбати смартфон по адекватній ціні
-
1234waltz
Member
Всю пам'ять пожрали...
-
Keyser Soze
Member
Не переживайте, это всего лишь плата без компонентов - на остальное у Intel денег не хватило (на память - точно)

-
Dilfin
Member
Це не те, що пожерли всю пам'ять, а перепрофільовують виробництво суто під дата центри.1234waltz: ↑ 20.05.2026 14:05 Всю пам'ять пожрали...
-
IvTK
Member
-
Dilfin
Member
На архітектурі Xe3 вроді не будуть випускатись відеокарти через нижьку маржу, чи може я щось не знаю?)IvTK: ↑ 20.05.2026 14:28 Спробував згенерувати ескіз плати з компонентами в ChatGPT - вийшов повний слопХто вміє краще?
![]()
-
Sixma
Member
Мій OnePlus 12 на 16\1tb куплений у 2024 році в руках відчувається як злиток золотаmax1996: ↑ 20.05.2026 13:39 Вітаю всіх хто встиг придбати смартфон по адекватній ціні
-
ronemun
Advanced Member
8 ГБ на чіп LPDDR5x - це в старих смартфонах було.
зараз 16 ГБ норма (в AMD 39х StrixHalo)
Китайці швидко на 320 ГБ перепаяють
Відправлено через 6 хвилин 3 секунди:
по кількості контактів видно що там всі 32 біт на чіп памяті. Тобто 640 біт - краще ніж в Apple Mx Ultra
Швидкість ~750 Гбайт/с.
Але ще краще б перейшли на sodimm2 - 5 планок по 32 ГБ - ціни високі, потім перепродати можна, і замінити на більший обєм легко
зараз 16 ГБ норма (в AMD 39х StrixHalo)
Китайці швидко на 320 ГБ перепаяють
Відправлено через 6 хвилин 3 секунди:
по кількості контактів видно що там всі 32 біт на чіп памяті. Тобто 640 біт - краще ніж в Apple Mx Ultra
Швидкість ~750 Гбайт/с.
Але ще краще б перейшли на sodimm2 - 5 планок по 32 ГБ - ціни високі, потім перепродати можна, і замінити на більший обєм легко
-
Misanthrop
Member
нанобанана досить неплохо зробила. Хоч і все ще по ШІшномуIvTK: ↑ 20.05.2026 14:28 Спробував згенерувати ескіз плати з компонентами в ChatGPT - вийшов повний слопХто вміє краще?
![]()
- спойлер
-
oleg5d75
Member
Скоро кристал буде на всю плату , особливо якщо НВМ память завезуть а розсипуха з іншої сторони розпаяна