Forza Horizon 6 успішно стартувала в Steam та показала рекордний для серії онлайн

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MSiAventador
Member

Повідомлення

Переглянувши ось цю сторінку ТехПаверАп https://www.techpowerup.com/review/forz ... ark/4.html
Я зрозумів що пресети графіки з рейтресінгом ніби і добре - але по фпс це більше зло ніж добро.
Оберу для RTX4070 такі налаштування: 4К, Ultra або Xtreme (на High вже рослинність зникає, а на Ultra лише контрастні тіні рослин) без RT, DLSS Quality і FG х2.
destructX
Member

Повідомлення

lktnv: 20.05.2026 10:38
destructX: 20.05.2026 10:15 Глобально - ні в чому. Але з іншого боку, шо повинно було бути? Гонки на виживання з ракетами на поверхні Марсу? :D Я ніде не бачив, шось від Форзи потребували чогось нового, враховуючи, шо це краща аркадна (трошки сім якшо захотіти) гонка.
Нова мапа, новий сезон, нові длс, нові рекорди/рейтинги.
Не обязательно прям в крайности бросаться. Можно сменить формат фестивалей на что-то новое. Угол сюжета поменять, добавить какого-то антагониста и изменить шкалу прогрессии в игре. Добавить больше тюнинга, стайлинга, это же Япония, там есть культура стрит-рейсинга, есть свои "звёзды". НФС 2015 с этим хорошо справилась, например, только там модель управления забыли сделать адекватной и полицию добавили чисто для декора.

Пространство для манёвра есть в любом случае, хоть и про полицию/нелегальные гонки остаётся только мечтать, потому что это автоматом урезает количество машин в автопарке.
Можна, але нашо? Ні я, ні мої знайомі які грали в 4-5, ні більшість з відгуків шо бачив на просторах Стіму потребували саме нову мапу. Це якшо глобально. Форза в принципі вийшла доволі самодостатньою, шоб в ній шось міняти, всих все влаштовує (на що вказують онлайн/продажі всих частин)
Щодо японщини так, тут згоден, не вистачає JDMщини. Або хоча б Suzuki :gigi:
MSiAventador
Member

Повідомлення

destructX: 20.05.2026 10:15 Глобально - ні в чому. Але з іншого боку, шо повинно було бути? Гонки на виживання з ракетами на поверхні Марсу? :D Я ніде не бачив, шось від Форзи потребували чогось нового, враховуючи, шо це краща аркадна (трошки сім якшо захотіти) гонка.
Нова мапа, новий сезон, нові длс, нові рекорди/рейтинги.

Пространство для манёвра есть в любом случае, хоть и про полицию/нелегальные гонки остаётся только мечтать, потому что это автоматом урезает количество машин в автопарке.
Якщо в гру ввести поліцейську погоню - Toyota відкличе дозвіл на всі свої машини Тойота, Лексус, Сціон. Політика компанії.
destructX
Member

Повідомлення

MSiAventador: 20.05.2026 10:49

Якщо в гру ввести поліцейську погоню - Toyota відкличе дозвіл на всі свої машини Тойота, Лексус, Сціон. Політика компанії.
Ну й доречі так, у кожного автоконцерну свої дозволи/заборони, з цим би теж була купа проблем :up:
MSiAventador
Member

Повідомлення

destructX: 20.05.2026 10:49

Не обязательно прям в крайности бросаться. Можно сменить формат фестивалей на что-то новое. Угол сюжета поменять, добавить какого-то антагониста и изменить шкалу прогрессии в игре. Добавить больше тюнинга, стайлинга, это же Япония, там есть культура стрит-рейсинга, есть свои "звёзды". НФС 2015 с этим хорошо справилась, например, только там модель управления забыли сделать адекватной и полицию добавили чисто для декора.

Можна, але нашо? Ні я, ні мої знайомі які грали в 4-5, ні більшість з відгуків шо бачив на просторах Стіму потребували саме нову мапу. Це якшо глобально. Форза в принципі вийшла доволі самодостатньою, шоб в ній шось міняти, всих все влаштовує (на що вказують онлайн/продажі всих частин)
Щодо японщини так, тут згоден, не вистачає JDMщини. Або хоча б Suzuki :gigi:
Хвилиночку-хвилиночку. :nunu: В FH6 є фотограф Чен , культова особа для JDM та SpeedHunters.Com , у сюжетних фотозавданнях.
Востаннє редагувалось 20.05.2026 10:56 користувачем MSiAventador, всього редагувалось 2 разів.
Feras
Member

Повідомлення

destructX: 20.05.2026 10:30
MSiAventador: 20.05.2026 10:16 Радіостанції - дно , проти ТДУ 3.
засуджую, рок станція з linkin park/babymetal/poppy/etc. - найкраща в серії :super: :up:
Плюсую, я прям офігів. Що люди які робили трек ліст шарять в металі та року ви не згадали ще Turnstitle, Spiritbox, A day to remember, Rage Against це все абсолютно топові групи які є хедлайнерами фестивалів, такого жирного лайн-пу на ХС радіо ніколи не було і на доверенная для тих хто в темі дуже відомі японці з One ok Rock та одні із стовпів японського жіночого глам металу Band-Maid і те що мене здивувало і підтвердило для мене, що людина яка вибирала треки шарить - це японська жіноча група Passcode вона загальному оку не дуже відома але у мене в плей-лісті вже більше року знаходиться, для мене дуже достойна группа (вокаліста просто від попсового "писклячого" голосу у треках переходить на скрім або гроул і у неї це виходить органічно).

Мене все влаштовує бо це гра-довгобудова по переду ще багато років різного контенту і доповнень на момент релізу це безперечний топ популярних аркадних гонок і ніяких конкурентів навіть на горизонті нема. Ганяти по Ніко і дорогам з Інішал-Д і тусити на Дайкоку паркінг добре всунули ці канонічні місця автомобільної японської культури. Не думаю, що серед авередж енджоєрів які ліплять 6-7 балів у стім знає, що таке Міднайт клаб або яким канонічним є Шуто Експресвей у Токіо але розробники вплели дух і культуру японського автомобільного життя у гру для тих хто про це знає і знайомий з цим. Це гра також підходить для "прошарених" в JDM культуру які знайомі з історією і повсякденням мекки тюнінгу - Японією і людей які останній рік залипали у Tokyo Extreme Racer - це також гра не для всіх тільки для тих хто розуміє і любить японський автомобільне життя.
Хоча, це одразу гра для тих хто просто знає, що є Форза Хорайзон аркадказ - це класна гоночка у відкритому світі і для фанів які дуже багато років просили зробити Хорайхон в Японіїї і ті хто розбираються у японському автомобільному світі - просто в захваті від гри.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Feras
Якби мапа в Crew Motorfest була менш абстрактна а більш точна ніж в ТДУ 1/2 , а фізика була хоча б на рівні ТДУ 3... Форза Горизонт залишилась би заради "квача" та конструктора власних гонок.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Wanek Petrowsky: 20.05.2026 10:27А у геймпасі преміум видання чи базове і чим вони взагалі відрізняються, є сенс переплачувати 2к?
я так розумію, для геймпасу потрібно встановлювати черговий лаунчер, чи можна буде в стімі запускати?
І ще питання, чи зберігається прогрес якщо я наприклад пограю 2-3 місяці, відміню підписку а черех 2 роки знову захочу пограти?
У геймпассі видання базове.
Deluxe додає Car Pass і Welcome Pack.
Car Pass - 30 нових тачок. З урахуванням того, що в базовій грі вже 550 авто - додаткові 30, як на мене, не варті переплати.
Welcome Pack - косметика, таке собі.
Майбутні великі DLC не входять в Deluxe, тільки в максимальне видання Premium.
Тому, ІМХО, Deluxe сенсу не має взагалі, для новачків і тих, хто просто хоче помацати гру - базового видання цілком достатньо, тим більш воно доступне за 3 копійки в геймпасі.
Для великих фанатів серії є Premium за 4к.

Геймпас працює через Xbox лаунчер.
Там є хмарні збереження, весь прогрес зберігається, навіть якщо призупинити підписку.
Sashr
Member

Повідомлення

Як на мене, то безкінечний тюнінг авто вбиває повну індивідуальність конкретного авто. Коли якийсь Peel P50 натягує Ferrari, то вся суть авто зводиться лише до того, який в тебе скін. Ну і так, відстій на фізика теж вбиває всю суть, бо три колеса, виявляється, нічим не гірше чотирьох. Вся суть FH - колекціонувати авто, на яких можна ще й покататися (без душі).
Muttabor
Member

Повідомлення

Злой Гений: 20.05.2026 09:27 Я конечно все понимаю, но революции в графике или физике нету, а цена за премку в сравнении с 5 частью возросла в 2 раза, 4000 грн Карл….. поиграем еще в 5ку, спасибо
Forza Horizon 5 Premium Edition на момент релиза (ноябрь 2021) стоила 2560 грн, это примено $100 по курсу на то время. Так что цена на Forza Horizon 6 даже ниже получается.
спойлер
msstore.png
Ektalion
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 20.05.2026 09:52 200 грн по геймпасу
Я то усе розумію, але не усім таке підходить. Хто грає час від часу.
Retamon
Member

Повідомлення

В игре полностью сломано освещение, о какой графике можно говорить? Выглядит она просто отвратительно, но это ладно. А вот дрифт полноприводных авто при входе в поворот на 100 км/ч это ни в какие рамки уже.
xIIImaL
Member

Повідомлення

byaka: 20.05.2026 10:32 Дiйсно, в деяких мicцях навiть тiней нема,нафiга тут рт незрозумiло :insane:
У меня и у многих даже игры нет сразу после запуска . не говоря уже про тени :facepalm:
Вкладення
2026-05-20 14.42.04.jpg
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

Хелоу
Можете записати мене в так звані "хом'яки" (чи як там по-новому називається це), але я взяв преоредром.
Я не можу назвати себе прям великим фанатом серії, але награв понад 1500 годин з 4 частини (з моменту її появи в стімі, тобто з 2021 року). До 4 частини якось оминав стороною, граючи на старому ПК в НФСки старі та гташку.
Чесно - я залишився задоволений і не шкодую 4к. На питання чому маю відповідь - я в цій грі проведу шонайменше 500 годин, тобто якшо поділити ті 4к на 500, то отримуємо 8 грн за годину в грі, шо як на мене гарний прайс, враховуючи, шо деякі ігри купуються на 2к грн, а граєш в них від сили 40 годин. Так, можливо, трішки дубова логіка, але вона має місце бути. І, будь ласка, не пишіть, що у ф2п іграх ціна за годину виходить ще менше за такою логікою, оскільки це не стосується ігор, де є ліцензовані автомобілі та лайв-сервіс з коопом.
Якшо довго про враження:
спойлер
  • ФПСи прям з'їли, якшо в 5 можна було грати в нативі і мати 100+ на майже екстрималках, то тут такого нема. Без ДЛСС нікуди. РТ - тільки для освітлення і то середній.
  • Звук - машини трішки прокачали, але і понєрфили також. Шо конкретно - повернули звук холостих, але забрали кайфовий звук блоуофф, який був в 5. Завезли навіть реалістичний звук від секвентальних коробок, який відсилає до легендарного звуку бмв м3 з мост вантеда
  • Мапа і світ - НАРЕШТІ можна збивати більшість дерев, які в тебе на шляху. Це тупо каєф лютий, оскільки нових маршрутів для швидкої їзди значно додалось. Але блін вони зробили трафік більш тупим і це прям заважає. Тіпочки можуть просто зніфіга стати посеред вулиці і ти не встигнеш зреагувати. Про сам дизайн - лайк за те, що з'явилась хоч якась вертикальність, а дізлайк, шо не завезли ЖОДНОЇ реально довгої дріфт зони. Після острова с 4 частини та гори з 5 я очікував чогось ще більш грандіозного, але нема :(
  • Машинки - дуууууже багато рейсаклу зі старих частин. В мене трішки бомбануло з того, шо й досі дофігіща фордів, ферарі та порше, в той час, коли японські виробники ледве доходять до їх кількості (маю на увазі не сукупну кількість, а порівняння конкретних марок). Прям жирний лайк за кей-трак, кей-кари та інші японсьікі машинки, яких раніше не було, а так хотілось їх бачити. Про керування та кастомізацію - керування майже не помінялось, логіка їзди та тюнінгу майже та сама, крім нерфу ралійних шин. Кастомізація - її як було мало, так і залишилось (маю на увазі обвіси різні балдьожні), але лайк, шо нарешті поміняли форза аеро
  • Грінд - в плані фестивалів нарешті він буде виправданий, тому шо вони завезли так би мовити прогресивну систему очок за фестиваль - це коли ти не використані зароблені очки можеш списати на нагороди наступного фестивалю, і для серії це геймченджер. Я розумію, шо схожі системи в іграх інших були давно, але від цього мені не менш радісно, що нарешті це доїхало до форзи
TL;DR - якшо шукаєте шось про машинки, куди ви будете повертатись кілька років, то беріть. Лайв-сервісу завезуть нормально. Зроблено непогано і буде цікаво. Якшо нема грошей багато - купіть геймпас, прогрес не втратите
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

arkadiilem0n: 20.05.2026 15:19якшо шукаєте шось про машинки, куди ви будете повертатись кілька років, то беріть
Gran Turismo 7 ;)
DuckRider
Member

Повідомлення

lktnv: 20.05.2026 09:40 Предлагаю обсудить Forza Horizon 6 успішно стартувала в Steam та показала рекордний для серії онлайн

Если есть тут преданные фанаты FH, можете объяснить, чем последние три игры из серии отличаются друг от друга кардинально помимо локации? Потому что я играл в 4 и 5, и на первый взгляд в 6 это всё те же фестивальные покатушки с +- тем же автопарком.
Например, различия между NFS UG/UG2/MW05/Carbon/ProStreet были очевидны (в первую очередь со стороны геймплея). И там вложение денег стоило того. Но брать японскую мапу за 2300-4000 это нужно быть преданным фаном серии по каким-то неведомым мне причинам.
О, это я шарю. 5 - осоевание сюжета, перебор физики ради того, чтоб хоть что-то отличалось (как в фифа), добавили режим гонки из точки а в точку б по открытому миру (мусор), добавили подруливание задними колесами, добавили переключение коробки в спорт, для маленьких снежинок в пвп попытались убрать столкновения, чтоб не плакали.

6 - галя, отмена, пытаемся снова сделать фх4, добавили пару режимов, сюжетки всё ещё слабые, физику перебрали, чтоб было не скучно.

Так что, так оно и есть.
powerpizza
Member

Повідомлення

Освещение и тени в игре уровня форза 3,даже не 4,оптимизация норм,но графика как на 2026 ужас,взял гоунопасс,2й день не дает играть онлайн от слова вобще,дропает соединение каждые 10 секунд,5ка работает по сети нормально,поддержка мелкософт отправила писать разрабам игры,на сайте форза пост закрыли за 5 часов,отписали мол знают что некоторые люди не могут играть онлайн и в виду плевка в лицо подарили мерседес в игре :lol: про чудо rt вобще молчу,оно не дает нихренв кроме падения фпс на %20-25
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

Не шарю за неї, навіть відоси не дивився, бо не маю намірів купувати плойку.
Може воно і краще, можно воно гірше, а може на тому ж рівні
То треба пробувати і від індивіда до індивіда думка буде різнитись
От питання тепер є, а рекомендуючи турізмо, чи грав сам автор рекомендації в форзу 5 чи 6?
Бо тейк є, а пояснення чому - нема :)
lostsoulforever
Member

Повідомлення

lktnv: 20.05.2026 09:40 Предлагаю обсудить Forza Horizon 6 успішно стартувала в Steam та показала рекордний для серії онлайн

Если есть тут преданные фанаты FH, можете объяснить, чем последние три игры из серии отличаются друг от друга кардинально помимо локации? Потому что я играл в 4 и 5, и на первый взгляд в 6 это всё те же фестивальные покатушки с +- тем же автопарком.
Например, различия между NFS UG/UG2/MW05/Carbon/ProStreet были очевидны (в первую очередь со стороны геймплея). И там вложение денег стоило того. Но брать японскую мапу за 2300-4000 это нужно быть преданным фаном серии по каким-то неведомым мне причинам.
Дивися, різниця саме між 4-5-6 таких кардинальних нема, тут ти правий абсолютно.
Але казати шо тут нема роботи проробленої це перебір, сама карта з рівнем деталізації як тут це вже складніше ніж оба андеграунди разом взяті.
Також купа роботи як от ліцензування біля 1000 машин для кожної з яких роблять детальну модель, інтерєр, фізику, звук і т.д.
Я вже мовчу про те що це гра сервіс з постійною підтримкою і живим онлайном, івентами, фестивалями, новими машинами.
Я награв у 5 форзу 4 роки (не регулярно) не заплативши ні копійки після покупки самої гри.
waryag
Member

Повідомлення

lktnv: 20.05.2026 09:40Если есть тут преданные фанаты FH, можете объяснить, чем последние три игры из серии отличаются друг от друга кардинально помимо локации? Потому что я играл в 4 и 5, и на первый взгляд в 6 это всё те же фестивальные покатушки с +- тем же автопарком.
А если сравнить НФС за пределами этой подборки?

Да и в ее пределах машины и геймплей плюс-минус те же. НФСУ - камерные уличные гонки и тюнинг на волне успеха форсажа, в НФСУ2 добавили опенворлд (и чип-тюнинг) , в МВ - погони с полицией, карбон показался мне абсолютным проходняком.

Разве что про стрит был оригинальным шагом серии в сторону большей симуляторности.
Відповісти