Ілон Маск програв суд проти OpenAI та Сема Альтмана

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
hohlid19
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Ілон Маск програв суд проти OpenAI та Сема Альтмана

Ой вей, таки суду денежку не дали не пролобировали. Таки верю :lol:
penetrator
Member

Повідомлення

Давит, шо рано спрыгнул и теперь его инвестиции так и останутся инвестициями.
Был бы дальше в составе сооснователей то по разным оценкам поимел бы до 50 млрд при выходе на ипо.
Hotspur
Member

Повідомлення

Дивне рішення але все буває
vmsolver
Member

Повідомлення

Не понятно на что Маск вообще рассчитывал, он ушел из компании, а теперь, когда она стала успешной, хотел через суд вернуть другой устав чужого предприятия и взять себе 100+ ярдов денег? Так и не решил, это глупо или гениально.
Барбарис
Member

Повідомлення

Hotspur: 19.05.2026 14:41 Дивне рішення але все буває
Чому?
Всередині просто створили комерційний підрозділ для управління операційною діяльністю, залучення інвестицій та створення комерційних продуктів на основі ШІ.
Комерційний підрозділ зобов'язаний балансувати інтереси своїх інвесторів із місією, закладеною материнським фондом(Забезпечення того, що штучний інтелект загального призначення (AGI) приносить користь усьому людству, а не фокусується виключно на отриманні прибутку.).
Юридично вони нічого поганого не зробили, лише створили інструмент для виконання МІСІЇ. :lol:
В маска ж був позов, що вони повністю змінили структуру. Тому й програв.
dead_rat
Member

Повідомлення

Жаль, я б хотів щоб той ОпенАі закопали
sapsan
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.05.2026 15:25 В маска ж був позов, що вони повністю змінили структуру. Тому й програв.
"Програв" лише через давність позову. Десь юрист провтикав. ) Буде апеляція...
Ararat
Member

Повідомлення

vmsolver: 19.05.2026 14:46 Не понятно на что Маск вообще рассчитывал, он ушел из компании, а теперь, когда она стала успешной, хотел через суд вернуть другой устав чужого предприятия и взять себе 100+ ярдов денег? Так и не решил, это глупо или гениально.
У Сапковского подобное проканало, решил чем он хуже.
Барбарис
Member

Повідомлення

sapsan, давність - формальність. Причина позову не проканає така, щоб вони не писали.
Hotspur
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.05.2026 15:25Чому?
Всередині просто створили комерційний підрозділ для управління операційною діяльністю, залучення інвестицій та створення комерційних продуктів на основі ШІ.
Комерційний підрозділ зобов'язаний балансувати інтереси своїх інвесторів із місією, закладеною материнським фондом(Забезпечення того, що штучний інтелект загального призначення (AGI) приносить користь усьому людству, а не фокусується виключно на отриманні прибутку.).
Юридично вони нічого поганого не зробили, лише створили інструмент для виконання МІСІЇ.
В маска ж був позов, що вони повністю змінили структуру. Тому й програв.
бо маск вклав гроші
Барбарис
Member

Повідомлення

Hotspur, але як це впливає на вірність рішення? :spy:
Megaclite
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.05.2026 15:27 Жаль, я б хотів щоб той ОпенАі закопали
Да, я тоже думав шо OpenAI програє і посипеться
yariksom
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.05.2026 15:27 Жаль, я б хотів щоб той ОпенАі закопали
Не тільки його, але й усіх хто збирає всю доступну інформацію світу набуту за всі роки і опрацьовує її з ціллю заробити, а ціль зараз виключно така.
Васильович
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.05.2026 15:27Жаль, я б хотів щоб той ОпенАі закопали
Megaclite: 19.05.2026 19:48Да, я тоже думав шо OpenAI програє і посипеться
Святе місце порожнім не буває.
Маховик "ШІ" вже настільки розгойдався, що відхід в небуття однієї (навіть такої впливової) компанії навряд чи сильно змінить загальну картину.
Барбарис
Member

Повідомлення

Васильович, цієї скоріше за все змінить. Занадто багато нагребли, занадто багато іт-гігантів вписались.
vmsolver
Member

Повідомлення

Убрать сейчас OpenAI, это на радость Антропику, Гуглу и прочим.
Впрочем, идеи закрывать OpenAI вряд ли есть у Маска, похоже больше хапнуть, ибо если правда, что он вложил в OpenAI 40 млн, то это мелочи, все инвесторы на раннем этапе вложили 1 млрд. А подал иск лишь только Маск
dead_rat
Member

Повідомлення

Васильович: 19.05.2026 21:44
dead_rat: 19.05.2026 15:27Жаль, я б хотів щоб той ОпенАі закопали
Megaclite: 19.05.2026 19:48Да, я тоже думав шо OpenAI програє і посипеться
Святе місце порожнім не буває.
Маховик "ШІ" вже настільки розгойдався, що відхід в небуття однієї (навіть такої впливової) компанії навряд чи сильно змінить загальну картину.
Змінить, бо це ринок не логіки, а хайпу. В нема нема проблем з ЛЛМ-АІ, в мене проблема що їх пхають у кожну дірку і вкладають космічні суми.
yariksom
Member

Повідомлення

vmsolver: 19.05.2026 22:07 Убрать сейчас OpenAI, это на радость Антропику, Гуглу и прочим.
Впрочем, идеи закрывать OpenAI вряд ли есть у Маска, похоже больше хапнуть, ибо если правда, что он вложил в OpenAI 40 млн, то это мелочи, все инвесторы на раннем этапе вложили 1 млрд. А подал иск лишь только Маск
Це правда, тому їх всіх, і не згаданих подібних - в одну ямку! :idea:
Аж Торквемада примарився :gigi:
vmsolver
Member

Повідомлення

yariksom: 19.05.2026 23:31 Це правда, тому їх всіх, і не згаданих подібних - в одну ямку! :idea:
Аж Торквемада примарився :gigi:
Это всё гугл виноват, это он открыл внимание/трансформеры в 2016-м вроде, прошло 6-7 лет и понеслась.. :gigi:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Підкажіть йому про ще один спосіб - рейдерський захват.
Відповісти