За підсумками минулого кварталу обсяги поставок OLED-моніторів зросли на 78%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Tyler: 19.05.2026 14:06там і без чорного кадру флікеринг відчутний,
А какая модель монитора QD-OLED тестировалась и как именно был ощутим некий "фликеринг"?

Ну и как бы давайте точнее определимся с терминами:

* фликеринг (мерцание) - это, формально, любое изменение яркости и как бы это вот совсем не ШИМ (PWM), который представляет собой способ регулировки яркости.

Яркость на QD-OLED может меняться по многим причинам (как минимум, OLED CARE работает) и далеко не всегда это приводит к раздражающему фликерингу.

Обобщенно скажу так - на большинстве моделей 3-го и выше поколений QD-OLED ШИМ в принципе отсутствует, фликеринг может проявляться очень редко (от плохого кабеля, например... чаще всего в играх при нестабильном FPS и VRR)
Востаннє редагувалось 19.05.2026 14:20 користувачем FirstTDM, всього редагувалось 3 разів.
Telcontar
Member

Повідомлення

У OLED буває flickering при деяких режимах VRR, коли частота кадрів падає у темних сценах. Про стробоскоп з мобілок на моніторах я вже давно не чув.
На своєму поки такого не помічав. :dontknow:
Востаннє редагувалось 19.05.2026 14:20 користувачем Telcontar, всього редагувалось 1 раз.
byaka
Member

Повідомлення

Tyler: 19.05.2026 13:43
byaka: 19.05.2026 13:38 Знову ця секта свiдкiв олед у коментарях :insane:
чел, у мене олед дисплеї в ходу ще з першого смартфону в якому був олед - Nokia N86, вже трубок 10 з олед екранами поміняв, не треба тут комедію розводити і казати що факту блимаючих дисплеїв і втомлюваності очей від цього не існує) секта секта, аби ярлик на когось накинути, які всі тупі, а от ми розумні в ці "міфи" не віримо)
Я писав про секту яка рекомендує всiм олед монiтори,хоча для бiльшоcтi монiтора на ips з головою i непотрiбно думати про вигорання та шим
Telcontar
Member

Повідомлення

byaka: 19.05.2026 14:19 Я писав про секту яка рекомендує всiм олед монiтори,хоча для бiльшоcтi монiтора на ips з головою i непотрiбно думати про вигорання та шим
Все залежить від бюджету та вимог. Якщо бюджет дуже обмежений, то звісно без варіантів LCD. Коли бюджет вже перевалює за ~500$, то вже бажано дивитися OLED(якщо хочеться соковитої картинки і motion clarity). Якщо монітор виключно для роботи, кіно, титубу - недорогої VA буде достатньо.
tablestikus
Member

Повідомлення

byaka: 19.05.2026 14:19
Tyler: 19.05.2026 13:43

чел, у мене олед дисплеї в ходу ще з першого смартфону в якому був олед - Nokia N86, вже трубок 10 з олед екранами поміняв, не треба тут комедію розводити і казати що факту блимаючих дисплеїв і втомлюваності очей від цього не існує) секта секта, аби ярлик на когось накинути, які всі тупі, а от ми розумні в ці "міфи" не віримо)
Я писав про секту яка рекомендує всiм олед монiтори,хоча для бiльшоcтi монiтора на ips з головою i непотрiбно думати про вигорання та шим
А чого не "TN вистачить всім"?
Filabatya
Member

Повідомлення

Приємно дивитися ютубчик на телефоні і потім на пк на оледі(особливо якщо є 4к чи шдр), чорний однаковий)
спойлер
Але від гнусмаса зранку коли тільки беру, або довго в ванні залипну очі болять і сльозяться інколи, самсунг 3.14дараси клали на шим в мобілках, цікаво як справи в 25 чи 26 лінійці :gigi:
byaka
Member

Повідомлення

tablestikus: 19.05.2026 14:26
byaka: 19.05.2026 14:19
Тому що не всi собi можуть дозволити монiтор на 540Hz
tablestikus
Member

Повідомлення

byaka: 19.05.2026 14:30
tablestikus: 19.05.2026 14:26
Тому що не всi собi можуть дозволити монiтор на 540Hz
Там же є опція 59Гц )
bes
Member

Повідомлення

я лично прямо не вижу такой большой разницы между ips и оледом что бы бежать менять монитор. Как раз когда надумаю может уже 20 поколения когда все косяки устранят .
Kullerok
Member

Повідомлення

Striker: 19.05.2026 12:59 Пропоную обговорити За підсумками минулого кварталу обсяги поставок OLED-моніторів зросли на 78%
Не дивно, бо на нашому форумі постійно радять трохи докласти і купити OLED.
А скільки ще таких форумів. :D
Я й сам начитався і побіг в магазин. B-)
спойлер
От тільки я брав за 30к, а зараз вже такий і за 20к можна взяти. :-/
В прошлом году взял первый 2к олед после ips матриц просто шикарнейшие впечетления учитывая ещё то что брал не с топ моделей. Больше некогда не сяду за обычные мониторы. Следующий возьму 4к на 32 чере пару лет как новые видухи выкатят. Единственный минус я брал глянец. Сильно отсвечивает яркий прямой свет в монитор. Но опять же читал что матовые дают муть на экране. Сравнить несчем у кого такое было отпишите
Востаннє редагувалось 19.05.2026 15:09 користувачем Kullerok, всього редагувалось 1 раз.
Artem_M
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.05.2026 13:40 Ну да... надо привыкать... как ни крути, а просадки яркости, проблемы VRR при скачках FPS могут утомлять глаза... но это очень индивидуально...
Воно з'являється тільки якщо суттєві стрибки фпс. Типу з 30 до 90, або зі 100 на 180.
Якщо стрибки наприклад з 70 до 80, з 180 до 240 цього не буде помітно.
І то, це помітно тільки на статичних картинках, в динаміці потрібно розуміти - коли воно може блимнути і чекаючи вдивлятись в монітор).

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
Filabatya: 19.05.2026 14:27 ...самсунг 3.14дараси клали на шим в мобілках, цікаво як справи в 25 чи 26 лінійці ...
Юзаю самцунг вже років 10, не помічаю того ШИМу, а деякі знайомі помічають.
Певно є якась індивідуальна непереносимість цього явища.
Filabatya
Member

Повідомлення

Artem_M
Просто візьміть включіть камеру на іншому телефоні і подивіться, як воно мерехтить, в нормальних екранах це мерехтіння на вищих частотах і на меншій яскравості не таке інтенсивне :shuffle:
Доречі, ідея, іду на свій монік дивитися)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

формально Самсунг еталон, але що робити якщо навіть в нього екран мерехтить на 100% ? люди бережіть очі !!!

Flickering detected at a brightness setting of 100 % and below.

https://www.notebookcheck.net/%3Cmark%3 ... 686.0.html
Artem_M
Member

Повідомлення

Filabatya: 19.05.2026 15:13 Artem_M
Просто візьміть включіть камеру на іншому телефоні і подивіться, як воно мерехтить, в нормальних екранах це мерехтіння на вищих частотах і на меншій яскравості не таке інтенсивне :shuffle:
Питання не в тому, чи воно є, а в тому, що не всі його бачать страждають від нього.
waryag
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.05.2026 13:40Логично и ожидаемо - с 2025 года видим стремительный рост поставок и продаж. Цены снизились, качество повысилось - конкурентов нет, IPS/VA лучше уже не станут.
Кроме того, на фоне общего роста цен на железо ОЛЕДы стали неплохим вариантом для апгрейда.
Ektalion
Member

Повідомлення

bes: 19.05.2026 14:32 я лично прямо не вижу такой большой разницы между ips и оледом что бы бежать менять монитор. Как раз когда надумаю может уже 20 поколения когда все косяки устранят .
спойлер
Зображення
Навіть на цьому малому фото видно, як в темноті вицвітають усі кольори.
bes
Member

Повідомлення

Ektalion: 19.05.2026 15:25
bes: 19.05.2026 14:32 я лично прямо не вижу такой большой разницы между ips и оледом что бы бежать менять монитор. Как раз когда надумаю может уже 20 поколения когда все косяки устранят .
спойлер
Зображення
Навіть на цьому малому фото видно, як в темноті вицвітають усі кольори.
и что? теперь ради этого надо бежать и менять монитор? Вы какую то такую минимальную разницу превозносите в абсолют. Ну да если по каким то причинам надо купить новый монитор то надо брать OLED. А так что бы бежать и менять то эффекта вау я лично не ощущаю когда перехожу с экрана IPS на OLED телевизор
FirstTDM
Member

Повідомлення

bes: 19.05.2026 15:29Ну да если по каким то причинам надо купить новый монитор то надо брать OLED.
Логично и правильно... цены на хороший IPS практически равны ценам на QD-OLED - выбор очевиден в пользу оледа... вопросы про выгорание через 10 лет оставим на потом - еще ни один олед 3-го поколения не прожил столько времени - говорить не о чем...
bes: 19.05.2026 15:29Вы какую то такую минимальную разницу превозносите в абсолют
Разница никак не минимальная, а очень даже существенная по нескольким пунктам в пользу современного оледа:

* скорость на порядок выше, можно сказать что достигнутые 0,03 мс - это по настоящему мгновенно и быстрее уже некуда B-)
* истинный черный и великолепные все остальные цвета - контрастность формально бесконечная :)
* правильный и впечатляющий HDR True Black 400 и выше - намного лучше, чем некий условный HDR600 на IPS/VA матрицах...
denizen
Member

Повідомлення

Tyler: 19.05.2026 13:21 Олед моніки супер контрастні, з сочними кольорами, без засвітів, картинка просто секс, ще і ціни падають на них постійно, а вибір росте, на вигорання пофіг, це не настільки критична історія, як її роздувають.

Але один величезний мінус, що зупиняє мене від покупки олед - ШІМ, про який на олед моніторах ВЗАГАЛІ ніхто не говорить, зараз і так купа людей працює за компами і постійно пириться в телефони і очі втомлюються за день. А з олед моніком очі будуть навантажуватись ще сильніше. Якось мені мій зір важливіше за кращу контрастність і засвіти, чесно кажучи.

Знаю, що є купа скептиків які одноголосно кричать "а от у нас нічого не втомлюється і нічо не турбує", ми цю тему на смартфонах за купу років вже пройшли. Але це дуже слизька історія, сам факт блимання таких дисплеїв нікуди не дівається, просто хтось чутливіше і вміє це розпізнавати, а комусь норм.
я дуже чутливий до ШИМ, в мене олед монік, немає ніякого ШИМ. на телефоні в мене теж олед, так там ШИМ є, помітно.
Telcontar
Member

Повідомлення

Filabatya: 19.05.2026 14:27 цікаво як справи в 25 чи 26 лінійці
З S24 у Самсунга екрани стали відносно нормальними, у деяких режимах яскравості все ще виходять за норму але вже не той стробоскоп, що був до цього.
До сучасних китайців Самсунгу як до неба. PWM Frequency 480 Hz у Самса, а у китайців 1920 Hz - 4320 Hz.
Відповісти