Новини
Останні статті і огляди
Як підготувати ПК до літа — охолоджуємо систему розумно разом з ASUS
-
bes
Member
Предлагаю обсудить Як підготувати ПК до літа — охолоджуємо систему розумно разом з ASUS
Ну СЕО АСУС читает комментарий и провел работу над ошибками - перестал публиковать цены
Ну СЕО АСУС читает комментарий и провел работу над ошибками - перестал публиковать цены
-
oh_boy
Member
Канєшна, треба саме від асуса брати, особливо, рох
Я думав, шо всім вже набридли оці футуристичні дезігни з свістоплясками лгбт
Разумна і асус... Якось не складається
Я думав, шо всім вже набридли оці футуристичні дезігни з свістоплясками лгбт
Разумна і асус... Якось не складається
-
oh_boy
Member
Та я знаю, просто обожнюю цю рубрикуFilabatya: ↑ 19.05.2026 12:41 Термопасту поміняв, як антифриз зимою долив і вже молодець
oh_boy
Це реклама, завдяки ній існує сайт, так що чудові продукти![]()
-
QFlash
Member
Бавимся додекафтор-2-метилпентан-3-он ом? Ну-ну.Striker: ↑ 19.05.2026 12:46спойлер
-
Striker
Member
-
Georgin
Member
Striker
Те, що перший вентилятор на вдув - це правильно. Він і має бути або на вдув (але бажано, щоб працював на меньших обертах, ніж верхній фронтальний), або його взагалі ставити не треба.
Якщо у Вас все точно так же окрім оцього верхнього спереду на вдув - залишайте як є. Навіть якщо додасте - особливого позитивного ефекту не побачите.
Те, що перший вентилятор на вдув - це правильно. Він і має бути або на вдув (але бажано, щоб працював на меньших обертах, ніж верхній фронтальний), або його взагалі ставити не треба.
Якщо у Вас все точно так же окрім оцього верхнього спереду на вдув - залишайте як є. Навіть якщо додасте - особливого позитивного ефекту не побачите.
-
Striker
Member
Georgin
Дякую. Наче як один 120 на задній стінці і одна 140-ка зверху чудово відводять тепло. Особливо верхній ARCTIC 140MM P14 PRO PST, бо добре чути потік тепла в іграх, системник під столом. А якщо відчуваєтья, то значить відвід тепла і так хороший.
Дякую. Наче як один 120 на задній стінці і одна 140-ка зверху чудово відводять тепло. Особливо верхній ARCTIC 140MM P14 PRO PST, бо добре чути потік тепла в іграх, системник під столом. А якщо відчуваєтья, то значить відвід тепла і так хороший.
-
Voodoo89
Member
Georgin
Вітаю! А якщо він (взерху) на видув? (в мене так)
Як я розумію, при такій конфігурації фронтальний на вдув не має сенсу?
Отправлено спустя 3 минуты 24 секунды:
Якщо точніше, то збоку приплив повітря.
Вітаю! А якщо він (взерху) на видув? (в мене так)
Отправлено спустя 3 минуты 24 секунды:
Якщо точніше, то збоку приплив повітря.
- Вкладення
-
-
Striker
Member
Немає сенсу, бо ви видуваєте одразу свіже повітря від верхнього фронтального кулера. Тільки не має сенсу не фронтальний (бо чим нижче, тим нижче температура повітря), а саме перший верхній треба прибирати.Voodoo89: ↑ 19.05.2026 13:57Вітаю! А якщо він (взерху) на видув? (в мене так)
Без різніці, так же само верхній буде викачувати холодне повітря.Voodoo89: ↑ 19.05.2026 14:00Якщо точніше, то збоку приплив повітря.
-
Filabatya
Member
Striker
В нього ж не така схема, як в вас стандартна. Там цей принцип малого кола вже не працює в цих акваріумах
В нього ж не така схема, як в вас стандартна. Там цей принцип малого кола вже не працює в цих акваріумах
-
ProBoynick
Member
Якщо водянка на три вентилятора і ставимо їх зверху, то всі на видув правильно?
-
Striker
Member
Filabatya
Не бачу суттєвої відмінності. Ну, задуває воно збоку, а не спереду, і що? Все одно перший верхній буде тягнути непрогріте повітря.
Не бачу суттєвої відмінності. Ну, задуває воно збоку, а не спереду, і що? Все одно перший верхній буде тягнути непрогріте повітря.
-
Georgin
Member
Voodoo89
При такій конфігурації найкращє для старту відключити взагалі всі верхні кулери і подивитись на температури.
Якщо буде гаряче - поставте на вдув перший вентилятор (той, що найближчий до фронтального скла).
Потім можна спробувати увімкнути на вдув щє й середній, але, скоріше за все, це вже буде зайве.
А от третій зверху (найближчий до тилової сторони корпусу) точно вимкніть - там не потрібен ані вдув, ані видув.
Більшість гарячого повітря буде витягуватись тиловим вентилятором, а рештки вийдуть самі природнім шляхом через верхню панель (я не знаю, яка там перфорація на кришці, але припускаю, що там наскрізні отвори).
І не забудьте зняти вентилятори, які вимкнете, щоб вони не заважали природньому руху гарячого повітря на вихід через верхню сітчасту панель.
При такій конфігурації найкращє для старту відключити взагалі всі верхні кулери і подивитись на температури.
Якщо буде гаряче - поставте на вдув перший вентилятор (той, що найближчий до фронтального скла).
Потім можна спробувати увімкнути на вдув щє й середній, але, скоріше за все, це вже буде зайве.
А от третій зверху (найближчий до тилової сторони корпусу) точно вимкніть - там не потрібен ані вдув, ані видув.
Більшість гарячого повітря буде витягуватись тиловим вентилятором, а рештки вийдуть самі природнім шляхом через верхню панель (я не знаю, яка там перфорація на кришці, але припускаю, що там наскрізні отвори).
І не забудьте зняти вентилятори, які вимкнете, щоб вони не заважали природньому руху гарячого повітря на вихід через верхню сітчасту панель.
-
Striker
Member
Категорично не згоден. В мене верхній якраз більше всього і видуває тепло.Georgin: ↑ 19.05.2026 14:13А от третій зверху (найближчий до тилової сторони корпусу) точно вимкніть - там не потрібен ані вдув, ані видув.
Судячи з фото, найкраще буде 2 над баштою на видув, а перший взагалі прибрати. Або на вдув на малих обертах, як ви самі і казали. Але тоді частина теплого повітря, яке вийшло за рахунок 2 верхніх - заднього і середнього вентилятора, буде витягуватися назад першим верхнім. Тому я б його мабуть прибрав взагалі.
Востаннє редагувалось 19.05.2026 14:24 користувачем Striker, всього редагувалось 3 разів.
-
Filabatya
Member
Striker
Різниця в тому що в вас 3 вентилятора йдуть в ряд, в мене 4, втрачається ефективність більше. Імхо,
Різниця в тому що в вас 3 вентилятора йдуть в ряд, в мене 4, втрачається ефективність більше. Імхо,
- спойлер
- в тому акваріумі воно вже як хвилі розбивається об берег

Востаннє редагувалось 19.05.2026 14:50 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
-
Striker
Member
Filabatya
Що за корпус? Що аж 4 вентилятора в ряд.
Що за корпус? Що аж 4 вентилятора в ряд.
-
Georgin
Member
Striker
Кращє власнику самому поекспериментувати, це ж не важко.
В мене взагалі підхід простий - більше уваги не кількості вентиляторів, а правильному розташуванню і правильним швидкостям цих вентиляторів.
І головне - тиск повітря у корпусі має бути вищім за зовнішній тиск, щоб пил через всі можливі щілини у корпус не підтягувало, а видувало.
Кращє власнику самому поекспериментувати, це ж не важко.
В мене взагалі підхід простий - більше уваги не кількості вентиляторів, а правильному розташуванню і правильним швидкостям цих вентиляторів.
І головне - тиск повітря у корпусі має бути вищім за зовнішній тиск, щоб пил через всі можливі щілини у корпус не підтягувало, а видувало.
-
Kullerok
Member
Крутая штука жаль очень дорого такое удовольствие.
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Нада тестить но по-моему срань. Вентиль часть горячего воздуха будет обратно подсасывать. Плюс потоки воздуха друг в друга дуют и дают завихрения. В целом наверно разница в пару градусов будет но всё зависит от корпуса.Striker: ↑ 19.05.2026 13:18 Хтось пробував таку схему? Щоб зверху перший вентилятор на вдув, бо перший раз бачу таке. В мене все те ж саме, тільки без того верхнього першого. Один верхній задній на видув 140 мм замість 120 мм.