Продажі серії Resident Evil перевищили 200 мільйонів копій за 30 років існування франшизи

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
AlexWest
Member

Повідомлення

walkman3000: 18.05.2026 20:25 AlexWest
можна елементарно було розтягнути файт на етапи у локах, як це постійно робилось з топчєлами, а тут просто злили чєліка. лору нуль, сюжет meh, шо робити далі з грейс я не розумію
Можна було багато чого зробити. Але в них терміни горіли. Там на рівні нормального Резика лише клініка зроблена. Далі просто компроміси. Якось витягли за рахунок досвіду й майстерності. Але могло бути краще, набагато. І це гру ще скільки разів переносили. Вийде ремейк Коду Вероніки, і тоді люди зрозуміють що не так з 9.
walkman3000
Member

Повідомлення

AlexWest: 18.05.2026 20:45 Але в них терміни горіли
це те що трапилось з рімейком немезіс після успіху двійки, але дякую за длсс5 Джил :D
AlexWest: 18.05.2026 20:45Там на рівні нормального Резика лише клініка зроблена
та якесь ассорті. можливо, якщо б леон з'явився десь у кінці, було б краще
AlexWest: 18.05.2026 20:45Якось витягли за рахунок досвіду й майстерності
байт на ракунсіті та поліцейське відділення. ну леон то зрозуміло
Shtturman
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 18.05.2026 14:43Як людина, яка відноситься до цієї спільноти фанатів, проходив всі сучасні частини, деякі з них - неодноразово, скажу, що це повна дурня.
Підтверджую. Reddit теж читаю. В RE9 так собі реграбельність особисто для мене. Критика є, що нема трушного харду відразу, Insanity без NG+ теж неможливий. Ну хіба що спецом обмежувати Леона і боса першого не пройти без вкачування зброї хоч трохи, бо інакше мазохізм.

Але це, мабуть, ще і через те, що в RE4R просто ідеальні режими складності, Pro, S+ і тд. RE9 дає фантастичні емоції для першого проходження. Після неї перепройшов RE4R та RE2R. Мушу визнати, що бектрекінг і заплутаність в 2-й для мене краще. А перша половинка RE7 це взагалі мегатурбопушка :)

Village оцінюю найнижче, кумарить, що повно зброї залочено на NG+ і треба прямо сильно гріндить і толку в ній і не дуже. Я починав вперше на харді, то на початку звісно був ахтунг як складно, коли перечекати треба було, а я ж не знав :gigi: , дуже важко було, а далі вже норм пішло. І так, хотілося більше замку і цікавіших дефолтих ворогів, орки і скелети з мечами, які впітують всі кулі ну таке собі. Така моя думка B-)

З великим інтересом чекаю Code Veronica і якесь добротне DLC до 9 :super:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

5 мин назад прошел RE Requiem и да согласен с критикой... 1я половина игры топ, шедевр. А потом что то ну такое... Как буд то сложность игры выкрутили в минимум(и это играя на стандарт классик) И по сюжету дыра дырой... Но игра фановая, так что 8.5/10. До легендарных RE2 Remake и RE4 Remake не дотягивает, но в целом бодро :)
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Не фанат Резиков, но Реквием получился шикарным, Капком - большие молодцы! Пусть продолжают и повышают планку. В отличии от Юбисофта и прочих EA games позорных.
Sahniuk
Member

Повідомлення

Village дуже подобраться ,Але до замку Дімітреску моторошно ,цікаво особливо в темній кімнаті грати ,стрьомно і складно ,за замком далі аби дограти до кінця цю гру більше не повертатися,і заради проходження а не в задоволення,начебто після замку Дімітреску розробників підганяли продакт менеджери дедлайном, якби всі гра напружена була і після замку Дімітреску -- була топ хорором для мене в цьому жанрі, а так не вистачає тих відчуттів початкових впродовж всієї гри.якісні психотропи закінчились в розробників після Дімітреску ,дописували гру вже на виходах :)
Барбарис
Member

Повідомлення

А на фоні 225 мільйонів проданих гта 5 то й не дуже. Більш нішеві та не такі давні Сталкер чи Метро по 33 мільйони. 2 частини ккд вже мають 15, Відьмак 85.
Тому 200 лямів на 30+ не такий то великий результат, а якщо тут і автомати враховані та порти, то це взагалі 60.
А на фоні власної Monster Hunter, то повна шляпа.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

AlexWest: 18.05.2026 20:02топового найманця амбрели винесли як пацана за 3 чи скільки там їх було QTEшки
Коли Краузера виносив Леон питань не було?
У Краузера: 1) значно більший досвід, він був інструктором Леона, знає всі його рухи; 2) суперсила від плаги
У Леона: модна чьолка і кожанка
Але от якось винес на ізі.
Ну бо це ігрова умовність, інакше після першої зустрічі з тираном треба було геймовер включати і все, кінець серії.
walkman3000
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 19.05.2026 09:58Коли Краузера виносив Леон питань не було?
те що це абсолютно два різних файта нє? краузер хочаб сюжетно вписаний, хенк жирний моб
1234waltz
Member

Повідомлення

AlexWest: 18.05.2026 15:04 Мені така халтурність локацій впала в очі також в RE3 Remake, на фоні RE2 Remake, тому я в третій ремейк навіть не йшов, щоб не псувати враження про шикарну серію.
Як людина, що пройшла і оригінал RE3 , і RE3 Remake, скажу що бомбануло навіть не від халтури в деяких локаціях. Там всеж реюз RE2 Remake, як і в оригіналі частковий реюз RE2. А от саме гірше, що там майже третину гри вирізали відносно оригіналу. Навіть "еталонний" RE2 Remake страждає від порізанності відносно оригіналу (гілки персонажів в оригіналі значно сильніше відрізняються), але там вирізали від сили відсотків 10-15.
Ну і "редизайн" Немезіди за межами добра і зла, замість стильного тактикульного костюму затягли в мусорні пакети та схалтурили з дизайном башки сильно.
спойлер
Нащо було міняти зовнішність Джилл, загадка, бо вже був "фіксоаний" персонаж з ремастеру першої частини.
Відправлено через 5 хвилин 54 секунди:
Барбарис: 19.05.2026 08:17 А на фоні 225 мільйонів проданих гта 5 то й не дуже. Більш нішеві та не такі давні Сталкер чи Метро по 33 мільйони. 2 частини ккд вже мають 15, Відьмак 85.
Тому 200 лямів на 30+ не такий то великий результат, а якщо тут і автомати враховані та порти, то це взагалі 60.
А на фоні власної Monster Hunter, то повна шляпа.
Ви міряєте суто "виторгом" з продажу гри. А RE це продаж мерча та медіа-контент, який (м'яко кажучи) за 25 років перевищує всі доходи від продажів трьох частин Відьмака, Сталкерів та Метро разом узятих. Там тільки шлакофабрика Андерсона з Йовович більше мільярда баксів заробила за часи показів в кінотеатрах, тиражів двд/блю-рей та стрімінгах.
Це не рахуючи аніме, серіал, перезапуски, усілякі комікси, манги, фігурки, новелізації.
Ігри тут як вже як паливо для комбайна по зароблянню грошей.
Барбарис
Member

Повідомлення

1234waltz, я нічого не міряю, лише пишу за кількість копій. Успіх франшизи≠успіх ігор. Успішні продажі обличчя Йовович не мають відношення до ігор і навіть воно не витягнуло їх.
AlexWest
Member

Повідомлення

Це не говорить про слабкі продажі RE, а говорить про ультрауспішні продажі ігор, які приведені до прикладу. Таких як ГТА чи Відьмак одиниці. Ну і плюс, горрори ніколи не займуть топи продажів, бо багато гравців банально бояться в таке грати...
1234waltz
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.05.2026 13:27 1234waltz, я нічого не міряю, лише пишу за кількість копій. Успіх франшизи≠успіх ігор. Успішні продажі обличчя Йовович не мають відношення до ігор і навіть воно не витягнуло їх.
В сучасному світі на ip студії заробляють "комплексно". Франшиза належить Capcom і для власника успіх не вимірюється одиницями проданих копій гри.

Яскравий приклад Souls серія ігор, де половина всіх візуалів змальована в якості референсу з Берсерка, розроблена FromSoftware, які є частиною конгломерата Kadokawa, якому... належать права на видавництво, екранізації та ігри по творам Міури. Тобто Kadokawa заробляє буквально на всьому ip у власності - мангах, аніме, іграх по мотивам, іграх використовуючих ip, фігурках та навіть на екранізації Елден Рінг.
Елден Рінг продався 30 млн копій. Менше ніж Відьмак. І шо? Вони на всій франшизі заробляють стільки, скільки CDPR не снилось, бо там власник самої франшизи фактично Сапковський. І CP2077 ситуація схожа, бо там Пондсміт має права на маня-всесвіт і з ним ділитись треба. І навіть не зважаючи на це, така франшиза вигідніша за просто успішну гру, продану більшим накладом.

Silent Hill f продалась "типовим" для успішних жахів накладом в 2 млн. Це взагалі ніяк не зупиняє Конамі робити Townfall та планувати ще дві гри бо артбуки з фігурками продаються, частина роялті з OST капає, старі фільми на стрімінгах по другому колу переглядають, лаве крутиться. Там щоб конвеєр зупинився потрібен якись гучний провал та згасання інтересу публіки.

Навіть розробники онлайн помийок це зрозуміли та накліпали серіальчик та коміксів про Апух Лєгєгд, як приклад.

Я це до чого, студії власнику чи видавцю не обов'язково продавати як Рокстар чи Фортнайт, достатньо мати сильну франшизу, з якої можливо отримувати грощі з фанбази. Тіж Дед Спейс та Деус Екс так не змогли, хоча перший мав пару анімаційних фільмів, а другий непогані новелізації. Не взлетіло, а на продажах далеко не поїхали. От і виходить, що для рімейка Дед Спейс 2 ляма копій це мало, а для Silent Hill f 2 ляма копій це цілком норм, щоб дві наступні гри паралелько розробляти.
Барбарис
Member

Повідомлення

1234waltz, та мені однаково. Ще раз напишу: я не за прибуток, лише за кількість пишу. Не треба мені приписувати.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

walkman3000: 19.05.2026 10:29хенк жирний моб
Не факт, що то взагалі Хенк, ніде його ім'я не звучало.
Зі всіх аналогій тільки добиваючий рух та схожа моделька.
Є в інеті теорія, що то клон Хенка.
А скоріше - просто хитродупий тролінг розробників задля фансервісу :)
walkman3000
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 19.05.2026 15:50А скоріше - просто хитродупий тролінг розробників задля фансервісу
дивний фансервіс, після якого майже у всіх одне питання - шо то було. але враховуючи шо це капком :laugh:
AlexWest
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 19.05.2026 15:50
walkman3000: 19.05.2026 10:29хенк жирний моб
Не факт, що то взагалі Хенк, ніде його ім'я не звучало.
Зі всіх аналогій тільки добиваючий рух та схожа моделька.
Є в інеті теорія, що то клон Хенка.
А скоріше - просто хитродупий тролінг розробників задля фансервісу :)
Враховуючи логіку розробників і їх підхід у цій частині, вони пустили на забій саме Ханка. Пішли найлегшим шляхом, закриваючи легендарами нестачу свіжих ідей.
Відповісти