Сказала людина, яка не знае що таке монополія.bes: ↑ 19.05.2026 12:00чувак ты просто глупый и не понимаешь в чем суть претензий была к apple и выпучив глаза строчишь тут за монополиюArarat: ↑ 19.05.2026 11:59
Я не буду тобі тут простиню з мобілки катати у нейронки запитай суть прецендента.
Що спільного? Монополія на продаж.
Новини
Останні статті і огляди
Sony дійсно повертається до ексклюзивних ігор для PlayStation 5. Нова стратегія озвучена співробітникам компанії
-
Ararat
Member
-
bes
Member
слава богу что мы будем играть в игры сони без тебяArarat: ↑ 19.05.2026 12:01Сказала людина, яка не знае що таке монополія.bes: ↑ 19.05.2026 12:00
чувак ты просто глупый и не понимаешь в чем суть претензий была к apple и выпучив глаза строчишь тут за монополию
-
Ararat
Member
Аааааа... Тьху ти... Я думав ти це все серьозно верзеш. А ти просто сонібойчик, який захищае свою бідну мультимільярдну компанію
Да я і так в них не грав. Соні не випискае мої жанри.
-
bes
Member
будем сидеть играть пока ты будешь сидеть с фигой в карманеArarat: ↑ 19.05.2026 12:05Аааааа... Тьху ти... Я думав ти це все серьозно верзеш. А ти просто сонібойчик, який захищае свою бідну мультимільярдну компанію![]()
-
Ararat
Member
Та будласка. Насолоджуйсяbes: ↑ 19.05.2026 12:07будем сидеть играть пока ты будешь сидеть с фигой в карманеArarat: ↑ 19.05.2026 12:05
Аааааа... Тьху ти... Я думав ти це все серьозно верзеш. А ти просто сонібойчик, який захищае свою бідну мультимільярдну компанію![]()
-
bes
Member
Спасибо что разрешил, надеюсь на этом вопрос между тобой и сони о монополий исчерпан.
-
Барбарис
Member
Ararat, поваги до кого? Ти пишеш іншим звернутись до нейронки, але не можеш запитати про різницю між випадками: рішенням соні та причиною штрафу епл. Я навів тобі приклади інших видавців - жодної думки в тебе не з'явилось, лише торочиш про монополію.
То просто об'єктивна характеристика.
-
Shaolin_Style
Member
-
warp37
Member
Это защитная психология: пекари будут орать, что "нахрен не надо и раньше было" (хотя покупали и играли), зато сонибои (которые испытывали боль из-за того, что их игры портируют и они больше не элита) будут писать кипятком, что с барского стола уже ничего не сбросят, ущемляя их эго.XXXshadyXXX: ↑ 19.05.2026 11:10Выше пишут, что все игры Sony каллwarp37: ↑ 19.05.2026 11:08Огромная потеря. Последние годы - 60% лучших игр в год - это игры Sony. Высококлассные сюжетные игры с кинематографичной графикой, соответствующей игровым стандартам. 1999 за каждую ни на каплю не жалею и всегда брал предзаказами.
Death Stranding 2 - пока лучшее, что выходило в этом году. Пожалуй, это лучшая игра на ПК в этом году.![]()
Факт же просто в том, что PlayStation 5 без эксклюзивов - это бесполезная коробка для любого мультиплатформера. И Sony, понимая это, просто защищают свои финансовые интересы.
Зачем нужна PlayStation 5, если можно купить в Steam игру для ПК/Steam Deck/Steam Machine?
-
bes
Member
какая конкуренция такая и монополия, я лично вообше все игры жду в подписке
-
Ararat
Member
О боже,так складно вести себе як людина і не хамити?Барбарис: ↑ 19.05.2026 12:13 Ararat, поваги до кого? Ти пишеш іншим звернутись до нейронки, але не можеш запитати про різницю між випадками: рішенням соні та причиною штрафу епл. Я навів тобі приклади інших видавців - жодної думки в тебе не з'явилось, лише торочиш про монополію.
І справді по приколу запитав гпт. Він важае що у соні нема монополії і що її не було у майків і рішення проти них не справедливе. І тут я згоден. Або рішення по майкам туфта, або жучити і соні.
-
erkins007
Member
И как тут разбираться? Заставлять людей покупать АМД?waryag: ↑ 19.05.2026 09:38А антимонопольщикам хоча б ринком заліза розібратися: монополії нвідіа
Тогда уже ASML. Вот где монополия. Но ASML на американских монопольщиков плевать.waryag: ↑ 19.05.2026 09:38TSMC
Ну и изучите пожалуйста что такое монополии их виды и почему с некоторыми атимон борется, а с другими ничего не может сделать.
Подсказка, если завтра кто-то представит свои литографы способные 2нм клепать, то у него клиентов будет очередь стоять до Луны и обратно.
-
waryag
Member
Монополист делится на 2-3 компании, и вся проблема.erkins007: ↑ 19.05.2026 12:32И как тут разбираться? Заставлять людей покупать АМД?
Да не особо. Формально соблюдают санкции и т.п.erkins007: ↑ 19.05.2026 12:32 Тогда уже ASML. Вот где монополия. Но ASML на американских монопольщиков плевать.
-
Барбарис
Member
Ararat, ти запитай про апл, за який постійно писав, а тобі поговоримо.
Жодного хамства не бачу - людина декілька постів ігнорує аргументи та власний мозок. Чому я про це не можу написати?
Жодного хамства не бачу - людина декілька постів ігнорує аргументи та власний мозок. Чому я про це не можу написати?
-
Ararat
Member
Підійди до своеї матері і скажи їй що вона ігнорує свій мозок. Потім запитай чи нахомив ти їй.Барбарис: ↑ 19.05.2026 12:36 Ararat, ти запитай про апл, за який постійно писав, а тобі поговоримо.
Я звичайно розумію що я в інтернеті і тут можуть послати, але таких я вже давно не бачив.
-
Барбарис
Member
Ararat, прочитав за епл чи досі ображаєшся на правду?
-
erkins007
Member
Это ещё более сказочный сценарий чем "заставить потребителей покупать Радеоны".waryag: ↑ 19.05.2026 12:35Монополист делится на 2-3 компании, и вся проблема.
Да и как показывает пример Интела и АМД в процах никакой монополии нет. Есть просто куда более успешный продукт в конкретный момент.
Как давно санкции антимонопольшики вводят?)waryag: ↑ 19.05.2026 12:35Да не особо. Формально соблюдают санкции и т.п.
-
waryag
Member
Прецеденты были, начиная со стандарт ойл.erkins007: ↑ 19.05.2026 13:08Это ещё более сказочный сценарий чем "заставить потребителей покупать Радеоны".
Да и как показывает пример Интела и АМД в процах никакой монополии нет. Есть просто куда более успешный продукт в конкретный момент.
В конечном счете, все сводится к выполнению решений государственных регуляторов. За невыполенние решений антимонопольщиков последуют те же санкции.erkins007: ↑ 19.05.2026 13:08 Как давно санкции антимонопольшики вводят?)
-
MqM
Member
Коли наше Метро Екзодус було екслбзивне для Епік стору, це ніяк не завадило гарним продажам в Стім через рік. Сенс випускати через місяць немає, бо це не та екслюзивність, що збільшить продажі на Плейстейшен, а от через рік цілком адекватно.Барбарис: ↑ 19.05.2026 09:45 Ararat, так то злиття вело до монополії на ринку.
NST1983, просто вибивали вигідні умови та колда - мультиплеєрна франшиза, яка популярна сама по собі. Але навіть без угоди майки б не відмовились від великого ринку соні. Та й соні мульти теж залишає на інших.
Із синглами соні інша ситуація - вони не вигідні видавцю. Хоча тут вина самої соні - через рік ігри пройдені вже на ютубі чи консолях в оренду, тому на пк продажі малі. Продавати треба одеочасно або хоча б через місяць.
Сумно, що геймери все більше стають з тікток мисленням і грають в те, що в даний момент на хайпі, наче через певний час ці ігри стають поганими
-
waryag
Member
Ми не знаємо, які продажі були б з релізом у стімі.MqM: ↑ 19.05.2026 13:30Коли наше Метро Екзодус було екслбзивне для Епік стору, це ніяк не завадило гарним продажам в Стім через рік. Сенс випускати через місяць немає, бо це не та екслюзивність, що збільшить продажі на Плейстейшен, а от через рік цілком адекватно.
Деякі компанії почали відмовлятися від пропозицій тимчасової ексклюзивності ігор, реліз на мультиплатформі приносить більше.
Це не так. Є величезна кількість ігор, де хвіст продажів в рази більше релізних місяців чи року.MqM: ↑ 19.05.2026 13:30 Сумно, що геймери все більше стають з тікток мисленням і грають в те, що в даний момент на хайпі, наче через певний час ці ігри стають поганими